ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Επτά ματς σε 26 ημέρες
Τα… ενδιάμεσα του ΠΑΟΚ από Μίντιλαντ και ο γεμάτος Φεβρουάριος
Μετά την κατάληψη της δεύτερης θέσης στον όμιλο του Europa Conference League, ο ΠΑΟΚ θα συνεχίσει και το 2022 την ευρωπαϊκή του πορεία τη φετινή σεζόν, συμμετέχοντας στα playoffs της νεοσύστατης διοργάνωσης.
Εκεί θα βρει στο δρόμο του τη Μίντιλαντ από τη Δανία, με τους αγώνες να ορίζονται για τις 17/2 και ώρα 19:45 εκτός έδρας και 24/2 και ώρα 22:00 στην Τούμπα.
Μπορεί για το νέο ευρωπαϊκό αντίπαλο του ΠΑΟΚ, η αναμέτρηση της 17ης Φεβρουαρίου να σημάνει την επιστροφή στη δράση μετά τη περίοδο της διακοπής που υπάρχει στο πρωτάθλημα της Δανίας, όμως για το σύνολο του Λουτσέσκου ο δεύτερος μήνας της νέας χρονιάς αν και σύντομος σε διάρκεια θα είναι γεμάτος με σημαντικά παιχνίδια!
Αναλυτικά το πρόγραμμα του Δικεφάλου τον Φεβρουάριο:
2/2 Απόλλων Σμύρνης – ΠΑΟΚ (21η αγωνιστική)
6/2 ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός (22η αγωνιστική)
13/2 ΠΑΟΚ – Ατρόμητος (23η αγωνιστική)
17/2 Μίντιλαντ – ΠΑΟΚ (Playoffs Europa Conference League – 1ος αγώνας)
20/2 Άρης – ΠΑΟΚ (24η αγωνιστική)
24/2 ΠΑΟΚ – Μίντιλαντ (Playoffs Europa Conference League – 2ος αγώνας)
27/2 ΠΑΟΚ – Ιωνικός (25η αγωνιστική)
Την ίδια ώρα, το πρόγραμμα της Μίντιλαντ για τον Φεβρουάριου διαμορφώνεται ως εξής:
17/2 Μίντιλαντ – ΠΑΟΚ (Playoffs Europa Conference League – 1ος αγώνας)
20/2 Μίντιλαντ – Άαλμποργκ
24/2 ΠΑΟΚ – Μίντιλαντ (Playoffs Europa Conference League – 2ος αγώνας)
ΕΥΡΩΠΗ
«Τεσσάρα» επί της PSV στην άδεια Τούμπα!
Και μάλιστα με ανατροπή, με όλα τα “ασπρόμαυρα” γκολ στο δεύτερο ημίχρονο!
5 Νοεμβρίου 2020. Σαν σήμερα, πριν από έξι χρόνια. Στην άδεια λόγω κορωνοϊού Τούμπα, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League, o ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει την PSV Αϊντχόφεν και την "σκορπάει" στους... τέσσερις ανέμους, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 20΄ από πέναλτι του Ζάχαβι!
Με την έναρξη της επανάληψης όμως και την είσοδο των Τζόλη, Σφιντέρσκι, ο Δικέφαλος ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του και στο 47΄ ο Σβαμπ ισοφάρισε σε 1-1, για να ακολουθήσει το γκολ του Ζίβκοβιτς στο 56΄, το γκολ του Τζόλη στο 59΄ και το δεύτερο γκολ του Ζίβκοβιτς στο 66΄, για το τελικό 4-1!
Οι συνθέσεις:
ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης (71' Λύρατζης), Σβαμπ, Ντόουγκλας, Ελ Καντουρί (80' Τσιγγάρας), Α. Ζίβκοβιτς (84' Μουργκ), Μπίσεσβαρ (46' Τζόλης), Τσόλακ (46' Σφιντερσκι).
PSV Αϊντχόφεν: Μβογκό, Τέζε, Μποσκαρλί, Σαγνκαρέ (83' Λεντέσμα), Μαξ, Τόμας (58' Μαντουέκε), Ροζάριο (46' Φάιν), Γκέτσε (83' Σαϊμπάρι), Μάλεν, Ιχατάρενι (58' Τζούνιορ), Ζάχαβι.
Θυμηθείτε τις καλύτερες στιγμές και τα γκολ της αναμέτρησης πατώντας ΕΔΩ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
«Συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά, όλοι θέλουμε να σκοράρουμε στην Τούμπα»
Μπέρδος και Αρετής για τα γκολ που πέτυχαν εις βάρος της Ζρίνσκι, για τον Ελ Καντουρί και τη συνέχεια σε Ελλάδα και Ευρώπη
Την ικανοποίησή τους για τη νίκη επί της Ζρίνσκι Μόσταρ με 3-0 στην Τούμπα και την πρόκριση στην επόμενη φάση του Youth League, εξέφρασαν οι Δημήτρης Μπέρδος και Αντώνης Αρετής, οι οποίοι πέτυχαν χθες τα δύο από τα τρία γκολ του Δικεφάλου.
«Είναι κάτι που πιστεύω θέλουμε όλοι να το κάνουμε και είμαστε ευγνώμων γι’ αυτό το πράγμα. Τώρα θέλουμε να σκοράρουμε ξανά στο επόμενο ματς γιατί είναι ακόμα πιο σημαντικό. Νομίζω θα μας δώσει πολλή αυτοπεποίθηση να περάσουμε στην επόμενη φάση γιατί έχουμε ένα απαιτητικό ματς. Οπότε είναι χαρά μας να το κάνουμε κάθε φορά» τόνισε αρχικά ο Δημήτρης Μπέρδος για το γκολ που πέτυχε στην Τούμπα, ενώ ο Αντώνης Αρετής σημείωσε: «Είναι ένα πολύ ωραίο συναίσθημα να παίζεις στο σπίτι σου και μακάρι να μπορούσαμε να έχουμε τις ευκαιρίες να παίζουμε παραπάνω. Όταν παίζεις στην Τούμπα είναι πάρα πολύ ωραία. Έχει… φάση. Είναι πολύ ωραία η ατμόσφαιρα».
Σε ό,τι αφορά τα "θέλω" του Ομάρ Ελ Καντουρί, ο Αρετής είπε: «Ο κόουτς πάντα μας ζητάει να ευχαριστιόμαστε το παιχνίδι, να το απολαμβάνουμε και να δείχνουμε ποιοι είμαστε, γιατί πιστεύω ότι πολλές φορές το ματς εξαρτάται από εμάς και το δείχνουμε μέσα στο γήπεδο. Το δείξαμε σήμερα και θα συνεχίσουμε να το δείχνουμε. Χρειαζόμαστε τις νίκες, είναι μία ώθηση για όλη την ομάδα. Εννοείται ότι όσο προχωράμε στη διοργάνωση θα έχουμε και πιο δύσκολες ομάδες. Εμείς πρέπει να είμαστε με χαμηλά το κεφάλι, να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά, να ακολουθάμε το πλάνο του προπονητή και να πιστεύουμε στην ομάδα».
ΕΥΡΩΠΗ
Δεν το… κουνάει ο Κέιν από το Μόναχο!
Και επίσημα Βαυαρός μέχρι το 2029 ο κάτοχος της Χρυσής Μπάλας!
Ανακοίνωση με την οποία επισημοποίησε την επέκταση του συμβολαίου του Χάρι Κέιν μέχρι το καλοκαίρι του 2029, εξέδωσε η Μπάγερν Μονάχου!
«Ο κάτοχος της Χρυσής Μπάλας, Χάρι Κέιν, υπέγραψε νέο συμβόλαιο με την Μπάγερν Μονάχου έως τις 30 Ιουνίου 2029. Από τη μετακίνησή του στο Μόναχο, το καλοκαίρι του 2023, ο αρχηγός της εθνικής Αγγλίας έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα Bundesliga, το Κύπελλο Γερμανίας και δύο Super Cup «Φραντς Μπεκενμπάουερ».
Ο Άγγλος επιθετικός έχει σημειώσει μέχρι στιγμής 156 γκολ σε 161 επίσημες συμμετοχές, καταρρίπτοντας ρεκόρ τόσο σε εγχώριο όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με αποκορύφωμα την ανάδειξή του ως κορυφαίου ποδοσφαιριστή στον κόσμο την περασμένη εβδομάδα" ανέφεραν χαρακτηριστικά οι Βαυαροί, με τον Άγγλο στράικερ να τονίζει από την πλευρά του:
«Αισθάνομαι πραγματικά σαν στο σπίτι μου στην Μπάγερν Μονάχου. Αγαπώ τον σύλλογο, τους φιλάθλους και την πόλη του Μονάχου. Έχουμε μια φανταστική ομάδα και έναν εξαιρετικό προπονητή στο πρόσωπο του Βενσάν Κομπανί.
Είμαι πολύ περήφανος που αποτελώ μέρος αυτού του συλλόγου. Ολόκληρη η οικογένειά μου είναι πολύ ευτυχισμένη εδώ. Ήθελα πολύ να παραμείνω. Πλέον ανυπομονώ για το μέλλον και θέλω να κατακτήσω ακόμη περισσότερους τίτλους με αυτόν τον σπουδαίο σύλλογο».




