Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η Ελλάδα 9η στον κόσμο σε «εισερχόμενες» μεταγραφές

Οι λίστες που γνωστοποίησε η FIFA

PAOK24

Η Ελλάδα 9η στον κόσμο σε «εισερχόμενες» μεταγραφές

H Ελλάδα είναι η 9η χώρα στον κόσμο σε… εισερχόμενες μεταγραφές το 2021, όπως αναφέρει το Global Transfer Report, η μελέτη της FIFA που αναλύει τις μεταγραφές επαγγελματιών και ερασιτεχνών ανδρών και γυναικών παικτών.

Στην χώρα μας το 2021, στο ποδόσφαιρο ανδρών, έφτασαν 344 παίκτες, έφυγαν 247, σε μία διαδικασία όπου «συμμετείχαν» 43 σύλλογοι, ξοδεύτηκαν 33,1 εκατομμύρια δολάρια (28,8 εκατ. ευρώ) και μπήκαν στα ταμεία από παραχωρήσεις 60,3 εκατομμύρια δολάρια (52,6 εκατ. ευρώ). Αντίθετα, στο ποδόσφαιρο γυναικών δεν ήρθε καμία παίκτρια και έφυγαν 11, χωρίς να αναφέρονται στοιχεία σχετικά με ποσά, ενώ στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο σημειώθηκαν 280 «αφίξεις», 393 «αναχωρήσεις» και «εμπλοκή» 196 συλλόγων.  Για άλλη μια φορά, η Βραζιλία ήταν η χώρα που υποδέχθηκε τους περισσότερους παίκτες (στο ποδόσφαιρο ανδρών) και ήταν η δεύτερη σε «εξερχόμενες» μεταγραφές (820), μετά από την Αγγλία (820). Οι πρώτες δέκα χώρες στον κόσμο, σύμφωνα με τον αριθμό των παικτών που υποδέχθηκαν το 2021:

 1. Βραζιλία   784 παίκτες

 2. Πορτογαλία 745

 3. Ισπανία    581

 4. Αγγλία     563

 5. Γερμανία   448

 6. Ιταλία     406

 7. Γαλλία     405

 8. Τουρκία    402

 9. ΕΛΛΑΔΑ     344

10. Αργεντινή  338

Οι πρώτες δέκα χώρες στον κόσμο ως προς τα χρήματα που ξόδεψαν το 2021 σε μεταγραφές:

 1. Αγγλία       1,386 δισ. δολάρια

 2. Ιταλία         667,7 εκατ. δολάρια 

 3. Γαλλία         511,8

 4. Γερμανία       451,9

 5. Ισπανία        347,8

 6. Βέλγιο         179,9

 7. ΗΠΑ            159,9

 8. Ρωσία          131,2

 9. Τουρκία        107,2

10. Πορτογαλία     100,2

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αγγλία ήταν η πρώτη χώρα και σε έσοδα από μεταγραφικές «εξαγωγές» παικτών, με 548,8 εκατ. δολάρια, μπροστά από τη Γαλλία (543,3) και την Ιταλία (540,4).

Το 2021, 185 από τις 211 ομοσπονδίες-μέλη της FIFA συμμετείχαν σε μεταγραφές επαγγελματιών παικτών σε όλες τις ηπείρους. Καταγράφηκαν 54.739 «διασυνοριακές» μεταγραφές: 19.372 που αφορούσαν επαγγελματίες (άνδρες και γυναίκες) συν άλλες 35.367 που αφορούσαν ερασιτέχνες.

Μία αύξηση των διεθνών μεταγραφών στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο ανδρών, με περαιτέρω μείωση δαπανών για δεύτερη διαδοχική χρονιά στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε ετών, καθώς ο αντίκτυπος της πανδημίας της Covid-19 συνέχισε να είναι αισθητός.

Στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο ανδρών σημειώθηκαν 18.068 διεθνείς μεταγραφές, που αντιπροσωπεύουν αύξηση 5,1% σε σύγκριση με το 2020 και σηματοδοτούν επιστροφή στα επίπεδα του 2019, παρά τη συνεχιζόμενη πανδημία της Covid-19.
Αυτές οι 18.068 μεταγραφές αφορούσαν νέο ρεκόρ 4.544 συλλόγων από 185 διαφορετικές ομοσπονδίες, σε σύγκριση με 4.162 συλλόγους το 2020, με 15.617 παίκτες να εκπροσωπούν 179 διαφορετικές εθνικότητες.
Η μελέτη έδειξε ότι οι συνολικές δαπάνες σε όλο τον κόσμο για το ποδόσφαιρο το προηγούμενο έτος ήταν 4,86 δισεκατομμύρια δολάρια ή 4,23 δισεκατομμύρια ευρώ, από 7,35 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019 και 5,63 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020.

Το γυναικείο ποδόσφαιρο συνέχισε να δυναμώνει το 2021, με τον αριθμό των συλλόγων που συμμετέχουν σε διεθνείς μεταγραφές να αυξάνεται από 347 το 2020 σε 414 πέρυσι, σημειώνοντας αύξηση 19,3%.
Συνολικά 1.304 διεθνείς μεταγραφές καταγράφηκαν το 2021, σημειώνοντας αύξηση 26,2% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, το οποίο επίσης είχε σημειώσει αύξηση 23,3%. Σε αντίθεση με το ποδόσφαιρο των ανδρών, οι δαπάνες για μεταγραφές στο γυναικείο επαγγελματικό ποδόσφαιρο αυξήθηκαν κατά 72,8%, από 1,2 εκατομμύρια δολάρια το 2020 σε 2,1 εκατομμύρια δολάρια το 2021.

Τα αποτελέσματα στον τεράστιο κόσμο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου είναι σίγουρα εντυπωσιακά, με 17.571 συλλόγους από 201 ομοσπονδίες-μέλη να συμμετέχουν στις μεταγραφές 35.367 ερασιτεχνών παικτών (ανδρών και γυναικών) 202 διαφορετικών εθνικοτήτων. Η Γερμανία κατέγραψε τους υψηλότερους αριθμούς εισερχόμενων (5.122) και εξερχόμενων (2.651) μεταγραφών.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αρνούνται τα πάντα οι χούλιγκαν του Ολυμπιακού

Τι υποστήριξαν στον ανακριτή

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τι και αν τα πειστήρια δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, οι χούλιγκανς που κατηγορούνται για τα βίαια επεισόδια που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, αρνήθηκαν τα πάντα.

«Δεν ξέρω, δεν είδα, δεν άκουσα».

Αυτή φέρεται να είναι η υπερασπιστική γραμμή των συλληφθέντων ενώπιον του ανακριτή.

Ο 31 ετών «Κοκός», ένας από τους αποκαλούμενους «μεγάλους», που έδιναν τις εντολές και οργάνωναν τις επιθέσεις σε βάρος των αστυνομικών φέρεται να ισχυρίστηκε πως δεν συμμετέχει σε επεισόδια λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων.

«Τα τελευταία δυόμιση και πλέον έτη αδυνατώ να παρακολουθήσω την ομάδα μου στη συχνότητα που παλαιότερα συνήθιζα, καθώς είμαι πατέρας τριών ανήλικων τέκνων και οι οικογενειακές υποχρεώσεις μου δε μου επιτρέπουν κάτι τέτοιο», είπε.

Ένας από τους κατηγορούμενους, επιχειρώντας να δικαιολογήσει το πώς βρέθηκαν στα χέρια του ίχνη πυρίτιδας, αποκαλύπτει τη συνομιλία που είχε με τον 18χρονο συλληφθέντα, ο οποίος ομολόγησε ότι εκτόξευσε τη ναυτική φωτοβολίδα, προκαλώντας τον θανάσιμο τραυματισμό του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.

«Όταν μπήκε ο Γ.Ν. στο γήπεδο, μετά τα επεισόδια, δώσαμε τα χέρια και μου είπε ότι σκότωσε τον αστυνομικό. Επίσης όπως ακούμπησα στα κάγκελα μπορεί να μεταφέρθηκε η πυρίτιδα στα χέρια μου», υποστήριξε.

Επιμένοντας στο άλλοθί του, ο 28χρονος «Ομλε», μάνατζερ γνωστού τράπερ και ηγετικό στέλεχος συνδέσμου οπαδών των δυτικών προαστίων, με κυνικά λόγια φέρεται να αναφέρει, ότι του προτάθηκε να μπει σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.

«Ήθελαν να με βάλουν σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων και να πω ψέματα, όπως τώρα άλλοι λένε για μένα. Μπορώ να το αποδείξω αυτό με μάρτυρες που τους χτύπησαν για να τους αναγκάσουν να με κατηγορήσουν»

Ένας άλλος κατηγορούμενος, που σύμφωνα με τη δικογραφία είχε ηγετικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση, προσπαθεί να δικαιολογήσει γιατί πήγε στο γήπεδο με μισθωμένο αυτοκίνητο τη νύχτα της δολοφονικής επίθεσης.

«Το παιδί μου πηγαίνει λογοθεραπεία, η γυναίκα μου τρέχει για τις εξωτερικές δουλειές του σπιτιού, ενώ η πεθερά μου είναι καρδιοπαθής. Νοίκιασα το αμάξι για να εξυπηρετήσω την οικογένειά μου. Αν συνέβαινε κάτι τη νύχτα τι θα έκανα;»

Στο πλαίσιο των ερευνών για τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης, ενδέχεται να εκδοθούν πέντε νέα εντάλματα σύλληψης.

Αρχηγός της θύρας 7

Οποιαδήποτε εμπλοκή του αρνείται και ο αρχηγός της θύρας 7 ο οποίος είναι ήδη προφυλακισμένος.

Απαντώντας στην ερώτηση του ανακριτή σχετικά με το γιατί οι μάρτυρες τον υποδεικνύουν ως διοργανωτή των βίαιων αναταραχών φέρεται να είπε πως… λόγω του θεσμικού του ρόλου φαίνεται πως είναι αντιπαθής σε κάποιους «και όποιος συλλαμβάνεται με θεωρούν και καταδότη, επειδή είμαι εγώ αυτός που μιλάει με τους αστυνομικούς. Κάποιοι θέλουν να βγάλουν την ευθύνη από πάνω τους και γι' αυτό κατονομάζουν εμένα».

Σε σχέση με το ζήτημα της διαπίστευσης που φαίνεται να του είχε παραχωρήσει η ΠΑΕ Ολυμπιακός, φέρεται να δήλωσε πως «ο επίσημος Ολυμπιακός αποδέχτηκε την πρόταση της Θύρας 7, αφού δεν είμαι θερμόαιμος και έχω καθαρό ποινικό μητρώο».

Όσον αφορά το πώς κατάφερε να διαφύγει από το «Μελίνα Μερκούρη» φέρεται να υποστήριξε πως επειδή είχε τη διαπίστευση τον άφησαν να περάσει.
«Είχε δακρυγόνα και είχαν εκνευριστεί. Η αστυνομία είχε επιληφθεί του περιστατικού και θεώρησα ότι εγώ δε θα ήμουν χρήσιμος εκεί».

Τέλος, φέρεται να έκανε προσπάθεια να πλήξει την αξιοπιστία των λεγομένων των προστατευομένων μαρτύρων, δηλώνοντας πως οι καταθέσεις τους, πολύ περισσότερο όταν είναι και οι ίδιοι κατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση, έχουν σοβαρά προβλήματα αξιοπιστίας.

Πηγή: Skai.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ξανά μαζί Πάμπλο και Λίνο (pic)

Συνάντηση από τα παλιά

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Λίνο βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη αυτές τις μέρες και την Κυριακή, είδε από κοντά τη μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ και η παρουσία του στην πόλη, του έδωσε την ευκαιρία να δει και παλιούς γνωστούς.

Ο Βραζιλιάνος διατηρεί εξαιρετική σχέση με τον νυν προπονητή του Πανσερραϊκού, Πάμπλο Γκαρσία, από την κοινή τους παρουσία στο «Δικέφαλο του Βορρά», με τον Γκαρσία να αναρτά μια φωτογραφία που δημοσίευσε η σύζυγος του από το γεύμα των δύο οικογενειών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νέα ποδοσφαιρική επένδυση από… Ατζούν

Ο Τούρκος επιχειρηματίας φέρεται να εμπλέκεται στη Μάριμπορ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

«Αφού ερευνήσαμε ποιος σύλλογος στη Σλοβενία είναι ο καταλληλότερος για εμάς, αποφασίσαμε ότι αυτός είναι η Μάριμπορ. Ήμουν στο Μάριμπορ την περασμένη εβδομάδα, μου αρέσει πολύ η πόλη, μου αρέσει πολύ το γήπεδο και μου αρέσουν πολύ οι άνθρωποι που διοικούν τον σύλλογο», είπε ο Ατζούν Ιλιτσαλί, ο οποίος δραστηριοποιείται επιχειρηματικά και στην Ελλάδα, σε ΜΜΕ του ομίλου Αλαφούζου, ενώ σενάριο τον ήθελε να κινείται για την απόκτηση του Βόλου, αλλά το όλο θέμα δεν προχώρησε.

Στη Σλοβενία, υπήρχαν σενάρια και για την Ολίμπια αλλά και για τη Μούρα, με τον Ατζούν να επιλέγει τη Μάριμπορ. «Είμαι μεγάλος οπαδός της Φενέρμπαχτσε, πήγαινα σχεδόν σε κάθε αγώνα του συλλόγου. Σήμερα είμαστε το μεγαλύτερο τηλεοπτικό κανάλι στην Τουρκία, έχουμε επεκτείνει την παραγωγή σε 13 χώρες. Το ποδόσφαιρο παρέμεινε μέρος του εαυτού μου. Είμαι απλά τρελός για το ποδόσφαιρο. Η Σλοβενία έχει μεγάλες δυνατότητες με εγχώριους παίκτες, στους οποίους είναι απαραίτητο να προσθέσουμε κάποια ξένη ποιότητα και να δημιουργήσουμε ένα μείγμα που μπορεί να είναι επιτυχημένο στην Ευρώπη» ανέφερε μεταξύ άλλων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ