ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Βαρέλα, τρεις μήνες μετά!
Βγαίνει από το “ψυγείο” ο 34χρονος στόπερ!
Το ημερολόγιο έδειχνε 5 Δεκεμβρίου 2021 όταν ο Φερνάντο Βαρέλα φόρεσε για τελευταία φορά την φανέλα του ΠΑΟΚ, στην αναμέτρηση με τον Ιωνικό στη Νίκαια.
Ο 34χρονος Πορτογάλος από το Πράσινο Ακρωτήρι πήρε φανέλα βασικού από τον Ράζβαν Λουτσέσκου και αγωνίστηκε σε ολόκληρο το 90άλεπτο στην ήττα του Δικεφάλου με 3-2, με τον Βαρέλα να παρακολουθεί από τον πάγκο τα τρία επόμενα παιχνίδια πρωταθλήματος και να βρίσκεται εκτός αποστολής σε αυτά που ακολούθησαν σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, ενώ τέθηκε αρχικά εκτός ευρωπαϊκής λίστας όσο μετέπειτα και εκτός ομάδας, “πληρώνοντας” τόσο τις κακές εμφανίσεις του όσο και τα όσα έλαβαν χώρα με πρωταγωνιστή τον γιο του, Γκουστάβο!
Σήμερα, ο Βαρέλα αναμένεται να πάρει χρόνο συμμετοχής κόντρα στην ΑΕΚ, πιθανότατα και ως βασικός, έχοντας επιστρατευτεί από τον Ράζβαν Λουτσέσκου λόγω της “λειψανδρίας” στο κέντρο της άμυνας, με το μέλλον του στην Τούμπα να είναι βέβαια διαγεγραμμένο!
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
LIVE: ΠΑΟΚ – Ζρίνσκι (Κ19)
Ζωντανά η αναμέτρηση του Youth League στην Τούμπα, από το PAOK24
Ο ΠΑΟΚ Κ19 υποδέχεται τη Ζρίνσκι Μόσταρ Κ19 στην Τούμπα, στον επαναληπτικό αγώνα του Round 2 στο Youth League, στις 15:30 και το PAOK24 σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις, με το LIVE της αναμέτρησης.
Το σύνολο του Ομάρ Ελ Καντουρί καλείται να διαχειριστεί τη νίκη με 1-3 στη Βοσνία, πριν από μια εβδομάδα, προκειμένου να προκριθεί στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.
Pre Game:
*Στον αγωνιστικό χώρο οι δυο ομάδες, χειραψίες και το καθιερωμένο τελετουργικό. Λίγος κόσμος στα επίσημα της Τούμπας.
*Εφόσον «κλειδώσει» την πρόκριση ο Δικέφαλος, θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Χόφενχαϊμ - Μπρέρα Στρούμιτσα. Οι Γερμανοί είχαν κερδίσει το πρώτο παιχνίδι με 3-0. Ο επαναληπτικός είναι σήμερα στις 19:00
15:15 Ολοκληρώνουν την προθέρμανση τους οι ομάδες και αποχωρούν για τα αποδυτήρια. Αντίστροφη μέτρηση για τη σέντρα στο παιχνίδι
14:45 Οι δυο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο για προθέρμανση
Ενδεκάδα ΠΑΟΚ (Ομάρ Ελ Καντουρί): Μπελερής, Ψυρούκης, Κοσίδης, Αυγητίδης, Κυριαζίδης, Γκιόκα, Κάνιο, Χαλδέζος, Αρετής, Μπέρδος, Σούβλατζης
Ενδεκάδα Ζρίνσκι: (Ντάλιμπορ Τσβιτάνοβιτς): Μπόγκνταν, Κνέζεβιτς, Αντούνοβιτς, Αλπέζα, Τζούριτς, Ροντρίγκες, Βούγιοβιτς, Πομπλέτε, Χρνγιτς, Σούνιτς, Αράποβιτς
Πάγκος ΠΑΟΚ: Μανασίδης, Νικολαΐδης, Μίσχος, Φλώρος, Κάνιος, Κώστογλου, Ματέρα
Πάγκος Ζρίνσκι: Τζούρτζεβιτς, Κάρατσιτς, Κόλακ, Μίλετιτς, Γιόλιτς, Τσόσιτς, Μάτιτς
Διαιτητής: Ματέο Μπούσκετς Φερέρ (Ισπανία)
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Το πρόβλημα στο δεξί μπακ και οι επιλογές για Ολυμπιακό
Σημαντικό ερωτηματικό για τον Αλέσιο Λίσι, που…έδειξε ήδη πιθανές απαντήσεις
Έναν σημαντικό «πονοκέφαλο» καλείται να διαχειριστεί ο Αλέσιο Λίσι ενόψει της κυριακάτικης αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό, καθώς η αποβολή του Τζόντζο Κένι στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης δημιουργεί κενό στο δεξί άκρο της άμυνας.
Ο Άγγλος αποτελεί τον μοναδικό καθαρόαιμο δεξιό μπακ στο ρόστερ του Δικεφάλου και η τιμωρία του υποχρεώνει τον Ιταλό τεχνικό να αναζητήσει λύση ανάμεσα σε ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί στη συγκεκριμένη θέση κατά το παρελθόν, χωρίς ωστόσο να αποτελεί τη φυσική τους θέση.
Μία από τις επιλογές που συγκεντρώνουν ενδιαφέρον είναι ο Αρίτζ Ελουστόντο. Ο Ισπανός αμυντικός έχει καταγράψει 119 συμμετοχές ως δεξιός μπακ σε συλλογικό επίπεδο, αριθμός που δείχνει πως πρόκειται για έναν ρόλο τον οποίο γνωρίζει αρκετά καλά.
Παρότι η βασική του θέση είναι στο κέντρο της άμυνας, η εμπειρία του στο δεξί άκρο τον καθιστά μία από τις λύσεις που μπορεί να εξετάσει ο Λίσι, ιδιαίτερα σε μία αναμέτρηση με τις απαιτήσεις του ντέρμπι απέναντι στον Ολυμπιακό.
Στη σχετική συζήτηση βρίσκεται και ο Κρίστιαν Γιάκιτς, ο οποίος έχει χρησιμοποιηθεί περίπου 15 φορές ως δεξιός μπακ, τόσο σε συλλογικό επίπεδο όσο και με την εθνική του ομάδα.
Ο Κροάτης έχει διαφορετικά αγωνιστικά χαρακτηριστικά, καθώς η φυσική του θέση βρίσκεται στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Ωστόσο, η δυνατότητά του να καλύπτει περισσότερους ρόλους προσφέρει μία ακόμη εναλλακτική στον προπονητή του ΠΑΟΚ.
Μία τρίτη περίπτωση θα μπορούσε να είναι αυτή του Παντελή Χατζηδιάκου. Ο Έλληνας διεθνής, παρότι αγωνίζεται κατά κύριο λόγο ως κεντρικός αμυντικός, έχει περισσότερες από 30 συμμετοχές στην καριέρα του ως δεξιός μπακ.
Θυμίζουμε πως ο ίδιος ο προπονητής του ΠΑΟΚ είχε ερωτηθεί για το συγκεκριμένο ζήτημα μετά την αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης, παίρνοντας θέση επί του θέματος:
«Υπάρχουν λύσεις. Υπάρχει ο Γιάκιτς, υπάρχει ο Τέιλορ και υπάρχει και μια επιλογή ακόμη αλλά την κρατάω για τον εαυτό μου. Αυτός που θα παίξει έχει την απόλυτη εμπιστοσύνη μας και είμαι σίγουρος πως θα παίξει πολύ καλά».
Ο Τέιλορ, που ανέφερε ο Λίσι, έχει επίσης κάποια -ελάχιστα- παιχνίδια στην καριέρα του, στο δεξί άκρο της άμυνας.
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Οι έντεκα του Ελ Καντουρί για Ζρίνσκι
Πως θα παραταχθεί η Κ19 του ΠΑΟΚ στον επαναληπτικό του Youth League
Το εισιτήριο για την επόμενη φάση του UEFA Youth League διεκδικεί η Κ19 του ΠΑΟΚ, η οποία φιλοξενεί τη Ζρίνσκι Μόσταρ στην Τούμπα, στη δεύτερη μεταξύ τους αναμέτρηση.
Οι «ασπρόμαυροι» έχουν αποκτήσει σημαντικό προβάδισμα μετά το υπέρ τους 3-1 στη Βοσνία και θέλουν να αξιοποιήσουν την έδρα τους, προκειμένου να ολοκληρώσουν την προσπάθεια πρόκρισης.
Ο Ομάρ Ελ Καντουρί γνωστοποίησε τους έντεκα ποδοσφαιριστές που επέλεξε για το αρχικό σχήμα, καθώς και τις εναλλακτικές λύσεις που θα έχει στη διάθεσή του κατά τη διάρκεια του αγώνα.
Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ: Μπελερής, Ψυρούκης, Κοσίδης, Αυγητίδης, Κυριαζίδης, Γκιόκα, Κάνιο, Χαλδέζος, Αρετής, Μπέρδος, Σούβλατζης.
Στον πάγκο: Μανασίδης, Νικολαΐδης, Μίσχος, Φλώρος, Κάνιος, Κώστογλου, Ματέρα.




