Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το σχόλιο της ημέρας

Το μυστικό της νίκης και η χαρά για το χτίσιμο της ομάδας

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Το σχόλιο της ημέρας

Προφανώς και δεν είναι έκπληξη να κερδίζει ο ΠΑΟΚ τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκης. Γίνεται ξανά και ξανά και… ξανά εδώ και τόσα χρόνια.  Η φετινή νίκη όμως σημειώνεται σε ένα τόσο δύσκολο και κρίσιμο σημείο της χρονιάς. Κακά τα ψέματα το ματς ήταν κάτι σαν τελικός όσον αφορά στη βαθμολογία.

Προσωπικά βέβαια, δεν αλλάζω θεωρία και.. πιστεύω. Ο ΠΑΟΚ πρέπει πρώτα από όλα να γίνει ομάδα. Ένα σύνολο  με ταυτότητα, πολύ οργανωμένο που θα παίζει κυριαρχικό ποδόσφαιρο, δεν θα εκτίθεται και πάνω από όλα θα έχει νοοτροπία νικητή και ομάδας που διεκδικεί πρωτάθλημα. Θέλει πολλή δουλειά ακόμη για να φθάσει η νέα ομάδα σε αυτό το επίπεδο. Τέτοιες νίκες όμως όπως η αποψινή μπορούν να επιταχύνουν τη διαδικασία.

Μετά τα αλλεπάλληλα σοκ από τα δώρα που έκανε ο ΠΑΟΚ στα περασμένα ματς, η ομάδα πήγε πίσω σε αυτοπεποίθηση. Σε τέτοιες στιγμές όμως είναι πάντα χρήσιμο ένα ματς στο γνώριμο και… φιλόξενο Καραϊσκάκη. Τα παιδιά του Λουτσέσκου πήραν πολλά μαθήματα, δυσκολεύτηκαν, αλλά συνέχισαν την παράδοση των μεγάλων νικών εκεί μέσα, σε ένα αποτέλεσμα που μπορεί και πρέπει να αποτελέσει σταθμό για τη νέα ομάδα και την προσπάθειά της.

Δεν πρέπει να ονειροβατούμε βεβαίως, όσο και αν μία νίκη εκεί μέσα προκαλεί πάντα ενθουσιασμό. Αν το δούμε βαθμολογικά, απόψε ο ΠΑΟΚ πήρε τρεις από τους πόντους που έχασε ή έκανε δώρο στα ματς με ΟΦΗ, Λιβαδειά και ΠΑΟ. Εκεί έχασε πέντε δικούς του πόντους. Τους δικαιούνταν. Σήμερα με τον Ολυμπιακό δεν ήταν σίγουρα καλύτερος του αντιπάλου, κέρδισε όμως το τρίποντο και κάλυψε λίγο από το χαμένο έδαφος. Ο ΠΑΟΚ για να πλησιάσει και πάλι τους πρώτους πρέπει να πάρει οπωσδήποτε άλλους τρεις πόντους σε ντέρμπι. Έρχεται και αυτό σε δύο εβδομάδες…

Σημείο κλειδί του αγώνα το πέναλτι στον Νάρεϊ. Ένα τρομακτικά μεγάλο λάθος του διαιτητή που αρχικά δίνει κίτρινη κάρτα για την βιαιότητα του διπλού μαρκαρίσματος και μετά τι; Τι δεν βλέπει; Τι του είπε ο πιο ύποπτος Πορτογάλος που είναι στο VAR; Πώς μπορεί να πήρε πίσω την παράβαση για την οποία έδωσε κίτρινη; Αν εκεί οι παίκτες του ΠΑΟΚ έβλεπαν το ριπλέι, αν καταλάβαιναν τι ακριβώς συνέβη, αν συνειδητοποιούσαν το μέγεθος της κλοπής, μετά δεν υπήρχε περίπτωση να τελείωναν το ματς με 11 και δεν υπήρχε περίπτωση να κέρδιζαν. Ευτυχώς δεν κατάλαβαν και συνέχισαν όσο πιο ψύχραιμα μπορούσαν..

Τελικά… Ο ΠΑΟΚ πρέπει να εκμεταλλευτεί τη νίκη στο ψυχολογικό κομμάτι, πρέπει να προβληματιστεί για την ασφυκτική πίεση που δέχθηκε από το 10΄ έως το 40΄ ο Λύρατζης οφείλει να καταλάβει πόσο σπουδαίος μπορεί να γίνει μια και έχει μεγαλώσει πάρα πολύ μετά από αυτή την εμφάνιση και αυτός να καθοδηγήσει και τους άλλους νεαρούς που σήμερα πήραν πολλά μαθήματα.

Κάπως έτσι ήρθε και μία μεγάλη χαρά για τον κόσμο που την είχε ανάγκη. Ας το χαρούν όλοι, χωρίς δεύτερες σκέψεις για το ότι… δεν δικαιωθήκαμε για όσα λέγαμε ή γράφαμε πριν το ματς. Δεν πειράζει. Γίνονται αυτά… Κακία και εγωϊσμός να μην μένει, ειδικά όταν κερδίζει ο ΠΑΟΚ. Δεν γίνεται και τότε να υπάρχουν προβληματισμένοι επειδή δεν… δικαιώθηκαν για την ενδεκάδα, τον προπονητή, τους παίκτες, το σχήμα, την ομάδα… Σήμερα χαιρόμαστε! Έτσι νομίζω, αν και δεν γίνεται να είμαστε ΠΑΟΚαρα μόνος στις νίκες. Ο ΠΑΟΚ θα ξαναχάσει και γι αυτά τα νέα παιδιά που τώρα παίζουν, αλλά και για όλους όσους έρχονται  εκεί, στα δύσκολα θα χρειαστούν περισσότερη αγάπη και υποστήριξη.

Μέχρι τότε να θυμόμαστε ότι ο ΠΑΟΚ ΚΕΡΔΙΣΕ και πάλι τον φαταουλισμό που εκφράζουν ακόμη και οι δημοσιογράφοι όπως ο τύπος που είπε στον Λουτσέσκου ότι ο Ολυμπιακός πήρε τον Χάμες και τον Μαρσέλο και εσύ παίζεις αντιποδόσφαιρο. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον χαζοχαρούμενο Καστίγιο που δεν ξέρει πόσο καλό έκανε με τα λόγια του.

Κάπως έτσι συνεχίζεται η δύσκολη προσπάθεια να δημιουργηθεί ομάδα. Ραντεβού την Κυριακή σε ένα πιο δύσκολο ματς. Είναι βέβαιο ότι το ΠΑΟΚ-Τρίπολη θα είναι πιο δύσκολο από το σημερινό…

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ξανά μαζί Πάμπλο και Λίνο (pic)

Συνάντηση από τα παλιά

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Λίνο βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη αυτές τις μέρες και την Κυριακή, είδε από κοντά τη μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ και η παρουσία του στην πόλη, του έδωσε την ευκαιρία να δει και παλιούς γνωστούς.

Ο Βραζιλιάνος διατηρεί εξαιρετική σχέση με τον νυν προπονητή του Πανσερραϊκού, Πάμπλο Γκαρσία, από την κοινή τους παρουσία στο «Δικέφαλο του Βορρά», με τον Γκαρσία να αναρτά μια φωτογραφία που δημοσίευσε η σύζυγος του από το γεύμα των δύο οικογενειών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νέα ποδοσφαιρική επένδυση από… Ατζούν

Ο Τούρκος επιχειρηματίας φέρεται να εμπλέκεται στη Μάριμπορ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

«Αφού ερευνήσαμε ποιος σύλλογος στη Σλοβενία είναι ο καταλληλότερος για εμάς, αποφασίσαμε ότι αυτός είναι η Μάριμπορ. Ήμουν στο Μάριμπορ την περασμένη εβδομάδα, μου αρέσει πολύ η πόλη, μου αρέσει πολύ το γήπεδο και μου αρέσουν πολύ οι άνθρωποι που διοικούν τον σύλλογο», είπε ο Ατζούν Ιλιτσαλί, ο οποίος δραστηριοποιείται επιχειρηματικά και στην Ελλάδα, σε ΜΜΕ του ομίλου Αλαφούζου, ενώ σενάριο τον ήθελε να κινείται για την απόκτηση του Βόλου, αλλά το όλο θέμα δεν προχώρησε.

Στη Σλοβενία, υπήρχαν σενάρια και για την Ολίμπια αλλά και για τη Μούρα, με τον Ατζούν να επιλέγει τη Μάριμπορ. «Είμαι μεγάλος οπαδός της Φενέρμπαχτσε, πήγαινα σχεδόν σε κάθε αγώνα του συλλόγου. Σήμερα είμαστε το μεγαλύτερο τηλεοπτικό κανάλι στην Τουρκία, έχουμε επεκτείνει την παραγωγή σε 13 χώρες. Το ποδόσφαιρο παρέμεινε μέρος του εαυτού μου. Είμαι απλά τρελός για το ποδόσφαιρο. Η Σλοβενία έχει μεγάλες δυνατότητες με εγχώριους παίκτες, στους οποίους είναι απαραίτητο να προσθέσουμε κάποια ξένη ποιότητα και να δημιουργήσουμε ένα μείγμα που μπορεί να είναι επιτυχημένο στην Ευρώπη» ανέφερε μεταξύ άλλων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

«Ο ΠΑΟΚ θέλει τον Οζέγκοβιτς»

Δημοσίευμα στη Σερβία για τον επιθετικό της Κηφισιάς

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τον Όγκνιεν Οζέγκοβιτς και τον ΠΑΟΚ, εμπλέκουν σε μεταγραφικό σενάριο ενόψει καλοκαιριού οι Σέρβοι. Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα «Sportskacentrala.com» σε κείμενο της με τίτλο «ένας ακόμα πρώην ποδοσφαιριστής της Παρτιζάν είναι κοντά στον ΠΑΟΚ», αναφέρει ότι ο 29χρονος επιθετικός της Κηφισιάς, βρίσκεται στο στόχαστρο των «ασπρόμαυρων».

Μάλιστα, ο συντάκτης στέκεται και οικονομικές λεπτομέρειες, γράφοντας για συμβόλαιο ύψους 180.000 ευρώ του ποδοσφαιριστή φέτος στην Κηφισιά, ενώ από τον ΠΑΟΚ ζητάει 500.000 ευρώ, σύμφωνα πάντα με όσα αναφέρονται στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ.

Στο ίδιο κείμενο επίσης, σημειώνεται πως ο Οζέγκοβιτς έχει καλή φιλική σχέση με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς, ενώ φέτος με την Κηφισιά, ολοκλήρωσε τη σεζόν με 16 γκολ σε 30 συμμετοχές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ