Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Επιβράβευσε Αουγκούστο ο Λέο Μάτος! (pic)

Τα εύσημα του «El Loco» στον συμπατριώτη του!

PAOK24

Επιβράβευσε Αουγκούστο ο Λέο Μάτος! (pic)

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 3-0 του Βόλου στην Τούμπα και πλέον ακολουθεί η διακοπή των αγωνιστικών υποχρεώσεων λόγω της διεξαγωγής του Μουντιάλ.

Ο Ντόουγκλας Αουγκούστο σκόραρε για δεύτερο σερί παιχνίδι πραγματοποιώντας μία αρκετά μεστή εμφάνιση απέναντι στους Θεσσαλούς.

Μετά τη λήξη του παιχνιδιού, ο Βραζιλιάνος μέσος «ανέβασε» φωτογραφίες από το χθεσινό παιχνίδι συνοδεύοντάς τες με την λεζάντα: «Τιμή και δόξα σε σένα Κύριε», με τον Λέο Μάτος να σχολιάζει το ποστάρισμα του συμπατριώτη του επιβραβεύοντάς τον για την απόδοσή του.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τα γκολ πληρώνουν στην Ισπανία!

Δράση έχουμε στην Ισπανία με πολύ δυνατές αναμετρήσεις σήμερα και το BetMarket.gr έχει τα προγνωστικά!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η 33η αγωνιστική στην Α' Ισπανίας συνεχίζεται με 4 αγώνες σήμερα. Ξεχωρίζει το ντέρμπι, Ατλέτικο – Μπιλμπάο, για την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτά είναι τα προγνωστικά της Primera Division (27/04/24).

Λας Πάλμας – Χιρόνα

Τηλεοπτική μετάδοση: Novasports 1 HD

Ανάλυση Λας Πάλμας

Η Λας Πάλμας… πετάει χαρταετό εδώ και καιρό. Στη Θέλτα προηγήθηκε 1-0, απώλεσε κλασική ευκαιρία για δεύτερο τέρμα και ακολούθως… χάθηκε από τον χάρτη. Το τελικό 1-4 την κολακεύει κιόλας. Ίσως, βέβαια, όφειλε και η αντίπαλός της να τη σεβαστεί.

Ανάλυση Χιρόνα

Η Χιρόνα «καθάρισε» σαν… αυγό την Κάντιθ (4-1). Με το Τσάμπιονς Λιγκ τελείωσε, τώρα κοιτάει τη 2η θέση ώστε να πάρει ένα εισιτήριο για το Σούπερ Καπ Ισπανίας. Επίσης, θέλει να βγάλει πρώτο σκόρερ τον Ντόβμπικ (18 γκολ αυτή τη στιγμή).

Προγνωστικά στο Λας Πάλμας – Χιρόνα

Η Λας Πάλμας έχει ξεμείνει από στόχους και το δείχνει συνεχώς με την εικόνα της στους αγωνιστικούς χώρους. Γι’ αυτό και μετράει 5 σερί ήττες και 8 συνολικά αγώνες δίχως «τρίποντο». Η Χιρόνα από την άλλη, έχασε στις 5/5 εξόδους. Το «2» είναι πολύ χαμηλό (γύρω στο 1.77). Αξίζει, όμως, το Goal/Goal, το οποίο έφεραν οι δύο ομάδες στις 7/9 μεταξύ τους συναντήσεις στο «Γκραν Κανάρια».

Το Goal/Goal πληρώνει 1.68 στην Betsson στα προγνωστικά για την Primera Division (27/04/24).

Αλμερία – Χετάφε

Τηλεοπτική μετάδοση: Novasports 1 HD

Ανάλυση Αλμερία

Η Αλμερία ήταν πολύ καλή στο 1-2 με τη Βιγιαρεάλ. Λύγισε στο 90+3’ έχοντας νωρίτερα αρκετές και σημαντικές ευκαιρίες για να πάρει το «τρίποντο». Συνεχίζει να παλεύει όλα της τα παιχνίδια, αλλά και να δείχνει σταθερή βελτίωση. Τώρα, βέβαια, είναι πια αργά.

Ανάλυση Χετάφε

Η Χετάφε συνεχίζει και εκείνη να παίζει στα ίσια τα ματς παρότι έχει μείνει προ πολλού χωρίς στόχο. Το έδειξε αυτό και στο 1-1 με τη Σοσιεδάδ όπου ο αγώνας «έσβησε» στο τελευταίο ημίωρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν δεύτερη σερί ισοπαλία της.

Προγνωστικά στο Αλμερία – Χετάφε

Παντελώς αδιάφορη αναμέτρηση, αλλά αμφότερες οι ομάδες δε θα κάνουν… αγγαρεία. Τουλάχιστον με όσα μας έχουν δείξει έως τώρα. Και εδώ θα πάμε στο Goal/Goal, παρότι ήταν No Goal τα 5/5 μεταξύ τους στο «Μεντιτεράνεο». Κι αυτό, επειδή τόσο η Αλμερία όσο και η Χετάφε δεν έχουν λόγο να «κλειστούν». Επίσης, η γηπεδούχος μετράει και 3/4 Goal/Goal στη βάση της, όλα ήταν και Over.

Το Goal/Goal δίνει 1.82 στο Pamestoixima.

Αλαβές – Θέλτα

Τηλεοπτική μετάδοση: Novasports 1 HD

Ανάλυση Αλαβές

Η Αλαβές έκανε την καλύτερη φετινή της εμφάνιση με την Ατλέτικο (2-0) σε ένα ματς στο οποίο παίχτηκε πάρα πολύ το «2». Έκλαψε κόσμος τόσο στο σημείο όσο και στα γκολ, αφού η φιλοξενούμενη παρουσιάστηκε ανίκανη να σκοράρει. Εξάλλου, πήγε στο «+10» από τη σωτηρία.

Ανάλυση Θέλτα

Η Θέλτα βρήκε… μπόσικη τη Λας Πάλμας (4-1) και πήρε ένα κομβικότατο «τρίποντο» στη μάχη για την παραμονή. Εάν δε χαλάρωνε, πάντως, η αντίπαλός της θα ηττούνταν 3-0 στο ημίωρο! «Ανοιξε» η άμυνα των Νησιωτών και έκανε το… πάρτι η ομάδα του Ιάγκο Άσπας.

Προγνωστικά στο Αλαβές – Θέλτα

Περίεργο ματς, διότι η Αλαβές γύρισε αουτσάιντερ παρότι προέρχεται από το καλύτερο παιχνίδι της φέτος. Επίσης, δεν υπάρχει και κάτι από το παρελθόν τους που να δικαιολογεί αυτές τις τιμές. Σίγουρα παίζει ρόλο το κίνητρο, το οποίο αφορά στη Θέλτα, η οποία παλεύει για την αποφυγή του υποβιβασμού, αλλά και η Ατλέτικο είχε κίνητρο και έφαγε δύο. Θα κοιτάξουμε, πάντως, δεξιά…

To Χ2 έχει 1.45 στη Novibet στα προγνωστικά για την Primera Division (27/04/24).

Ατλέτικο – Μπιλμπάο

Τηλεοπτική μετάδοση: Novasports 1 HD

Ανάλυση Ατλέτικο

Η Ατλέτικο ήταν… άθλια στην έδρα της Αλαβές (0-2). Την έχει… καταστρέψει η πράσινη εμφάνιση που φοράει στα εκτός έδρας παιχνίδια! Όποτε τη βάζει, χάνει με κάτω τα χέρια. Κρατάει, πάντως, στα χέρια της το εισιτήριο για το ερχόμενο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ανάλυση Μπιλμπάο

Η Μπιλμπάο πέταξε δύο βαθμούς με τη Γρανάδα, οι οποίοι μπορεί να της στερήσουν το Τσάμπιονς Λιγκ στο τέλος της σεζόν. Ήταν καλύτερη της αντιπάλου της, σπατάλησε αρκετές ευκαιρίες, αλλά δεν πήρε το «τρίποντο» κι αυτό μετράει. Απόψε παίζει την 4η θέση στη Μαδρίτη.

Προγνωστικά στο Ατλέτικο – Μπιλμπάο

Η Ατλέτικο βολεύεται και με την ισοπαλία, αλλά δε θα αγωνιστεί γι’ αυτή, καθώς πλην του εισιτηρίου για το Τσάμπιονς Λιγκ, θέλει και τη ρεβάνς για τον αποκλεισμό από τον τελικό του Κυπέλλου από τη νυν αντίπαλό της (0-1, 0-3). Η Μπιλμπάο πάλι, δείχνει να… παραπατάει έπειτα από την κατάκτηση του Κυπέλλου και κινδυνεύει να χάσει την 4η θέση. Εάν συμβεί αυτό στο τέλος, θα φταίει αποκλειστικά η ίδια. Λογικά θα έχει… ξύλο το ματς. Επομένως, πάμε με το Over 4,5 κάρτες, το οποίο έφεραν στα 4/4 μεταξύ τους ματς ανεξαρτήτως διοργάνωσης στο «Μετροπολιτάνο».

Το Over 4,5 κάρτες στο 1.65 στη Stoiximan.

Προγνωστικά Primera Division – Betmarket επιλογές (27/04/24)

27/04, 15:00    Λας Πάλμας – Χιρόνα            Goal/Goal @1.68

27/04, 17.15    Αλμερία – Χετάφε      Goal/Goal @1.82

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ιάκωβος Φιλιππούσης: Άμα τρουπώσω, τρούπωσα

Η φράση του Κώστα Βουτσά που βρίσκει… άριστη εφαρμογή στην πορεία του πρώην δημοσιογράφου από το ρεπορτάζ μπάσκετ στην ΕΠΟ!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Θα θυμάστε εκείνη φράση που επαναλάμβανε έξοχα ο Κώστας Βουτσάς στην ταινία «Ενα έξυπνο μούτρο» του Γιάννη Δαλιανίδη: «Είναι να μην τρουπώσω. Αμα τρουπώσω, τρούπωσα». Κάπως έτσι τρούπωσε κι ο Ιάκωβος Φιλιππούσης στην ΕΠΟ και τώρα δεν λέει να… ξετρουπώσει.

Αρχικά το Φθινόπωρο του 2016, μέσω του τέως υφυπουργού αθλητισμού, Στ. Κοντονή, ως «διορισμένος από τις FIFA/UEFA σύμβουλος διοίκησης».

Από το Οκτώβριο του 2017 συνέχισε ως «διευθυντής επικοινωνίας» και από τον Απρίλιο του 2021 κατέλαβε τη θέση του «εκτελεστικού γραμματέα».

Κοινό χαρακτηριστικό όλων των θέσεων ότι ήταν έμμισθες και μάλιστα πλουσιοπάροχα.

Η σχέση του Φιλιππούση με το ποδόσφαιρο ουδέποτε ήταν στενή.

Ως δημοσιογράφος ειδικευόταν στο μπάσκετ, ως παράγοντας, με τις πλάτες του Μίνωα Κυριακού τρούπωσε στην ΕΟΕ.

Με το ποδόσφαιρο έτυχε να ασχοληθεί ως διευθυντής του γραφείου του Στ. Κοντονή, κατά την ταραγμένη περίοδο 2015 – 2016 και να έρθει σε επαφή με το παραγοντικό κομμάτι του, το οποίο θεωρούσε μπασκλάς. Όπως και τους προέδρους των ΕΠΣ.

Ο Φιλιππούσης από την πρώτη στιγμή που τρούπωσε στην ΕΠΟ στόχευε στη θέση του Εκτελεστικού Γραμματέα. Ήταν η υψηλότερη ιεραρχικά και η καλύτερα αμοιβόμενη, εξαιρουμένων του προπονητή της Εθνικής Ανδρών και του προέδρου της ΚΕΔ.

Τον Απρίλιο του 2021 ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για τον φιλόδοξο Ιάκωβο. Θα γινόταν άτυπα «πρόεδρος της ΕΠΟ».

Η παρουσία του Θ. Ζαγοράκη στη θέση του προέδρου δεν αποτελούσε εμπόδιο. Ειδικά από τη στιγμή που ο αρχηγός της Εθνικής το 2004, όταν ήρθε η στιγμή, βάσει καταστατικού, να προτείνει πρόσωπο για τη θέση του Εκτελεστικού Γραμματέα, προτίμησε ν’ αποχωρήσει από την Εκτελεστική Επιτροπή, παρά να προτείνει τον Φιλιππούση, όπως του είχε ζητηθεί.

Έξι μήνες μετά ο Ζαγοράκης θα παραιτούνταν από την ΕΠΟ μην αντέχοντας να παριστάνει τον πρόεδρο σε μια ομοσπονδία που δεν μπορούσε να διοικήσει.

Ο Φιλιππούσης, θωράκισε το νέο του ρόλο. Μέσω του νέου καταστατικού της ΕΠΟ, το καλοκαίρι του 2021, πήρε εξουσίες ανάλογες με αυτές του προέδρου και σε κάποια θέματα, όπως το προσωπικό της ομοσπονδίας, υπέρτερες αυτού.

Επί της ουσίας μετέτρεψε εαυτόν ως το πρόσωπο – κλειδί στην ομοσπονδία, χωρίς την συναίνεση του οποίου, τίποτε δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει. Τουλάχιστον όχι απρόσκοπτα…

Οι διαθέσεις του και ανιδιοτέλειά όταν μετά τις εκλογές του 2021 και αφού αναβαθμίστηκε σε Εκτελεστικό Γραμματέα με επεισοδιακό τρόπο, ζήτησε να του καταβληθούν επιπλέον περίπου 28.000 ευρώ ως «εκτός έδρας».

Δηλαδή να πληρωθεί εξτρά τις παρουσίες του ως διευθυντής επικοινωνίας στους αγώνες της Εθνικής Ομάδας και σε όσα ταξίδια συνόδευε τον Γραμμένο.

Όταν ο αναπληρωτής οικονομικός διευθυντής, Ν. Κολιολιός, αρνήθηκε επειδή δεν προβλεπόταν στη σύμβασή του, ο Φιλιππούσης θέλησε να πάρει ρεβάνς.

Λειτουργώντας μονομερώς προχώρησε σε αναδιάρθρωση της οικονομικής υπηρεσίας διατηρώντας στη θέση του διευθυντή πρόσωπο που είχε καταδικαστεί από τις επιτροπές της ΕΠΟ για την υπόθεση «Travel Plan» και υποβιβάζοντας τον Κολιολιό!

Τον Ιούλιο 2021 μεθόδευσε την απόλυσή του, χωρίς το θέμα να περάσει από την Εκτελεστική Επιτροπή, όπως αναφέρουν οι δύο δικαστικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί μέχρι στιγμής σε βάρος της ΕΠΟ, και βάσει των οποίων η απόλυση κρίθηκε άκυρη.

Η ΕΠΟ έχει προσφύγει στον Άρειο Πάγο. Αν δεν δικαιωθεί θα πρέπει να καταβάλλει στον Κολιολιό περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ, λόγω των χειρισμών του Φιλιππούση.

Η παράκαμψη της Εκτελεστικής Επιτροπής από τον Φιλιππούση είναι εντός των καθηκόντων του, όπως τα αντιλαμβάνεται.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το οργανόγραμμα που έφτιαξε μόνος του τον Νοέμβριο του 2021 χωρίς ούτε καν την έγκριση του αναπληρωτή προέδρου, Π. Δημητρίου, που εκτελούσε, μετά την παραίτηση Ζαγοράκη, χρέη προέδρου.

Για το θέμα αυτό υπήρξε έρευνα της Επιτροπής Δεοντολογίας για παραβίαση του καταστατικού.

Αλλά ούτε και με τον Μπαλτάκο υπήρξε νηνεμία στην ΕΠΟ. Οι κόντρες του παντοδύναμου Εκτελεστικού Γραμματέα με το νέο πρόεδρο, που λόγω ιδιοσυγκρασίας και εμπειρίας, πολιτικής και παραγοντικής στον αθλητισμό, δεν μπορούσε να παριστάνει τη «γλάστρα», ήταν συχνές.

Ένα σχεδόν καθημερινό μπρα ντε φερ για το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στην ομοσπονδία.

Το Δεκέμβριο του 2022, ο Φιλιππούσης, που προτάθηκε από τον Μπαλτάκο για τη θέση που κατέχει, αφού παρακάμφθηκε η βούληση των FIFA/UEFA να γίνει για τη θέση του Εκτελεστικού Γραμματέα της ΕΠΟ «διεθνής διαγωνισμός», έστειλε σε βάρος του προέδρου της ΕΠΟ επιστολή στις ΕΠΣ, που άρχιζε ως εξής: “Δεν επιτρέπω σε κανέναν να αμφισβητεί την επαγγελματική μου επάρκεια και την θεσμικότητα των πράξεών μου. Πολύ περισσότερο σε κάποιον που, ενώ επαγγέλλεται δημόσια ρόλο «επόπτη» της λειτουργίας της Ε.Π.Ο., υπολείπεται στοιχειωδών γνώσεων των διατάξεων του Καταστατικού της Ε.Π.Ο. και μετά από 6 μήνες στη θέση του δεν έχει φροντίσει να ενημερωθεί ούτε καν για τα βασικά που άπτονται των κυρίαρχων θεμάτων της Ομοσπονδίας…».

Λίγες ημέρες αργότερα η «θεσμικότητα των πράξεων» του Φιλιππούση, εμετρήθη, εζυγίσθη και ευρέθη ελλιπής: Ο κατά τα άλλα «έμμισθος θεσμικός εγγυητής» της λειτουργίας της ΕΠΟ συμμετείχε στην, όπως καταγράφηκε από δημοσιεύματα, απόπειρα οκτώ μελών Εκτελεστικής Επιτροπής να προκαλέσουν, λόγω της απουσίας τους, τεχνική έλλειψη απαρτίας από τη συνεδρίαση, ώστε να αποσταθεροποιηθεί ο Μπαλτάκος και να εξωθηθεί σε παραίτηση.

Φευ! Η απόπειρα απέτυχε κι αφού ο Μπαλτάκος αποδείχθηκε πολύ σκληρός για να παραιτηθεί, ο Φιλιππούσης οδηγήθηκε στη λύση της αναγκαστικής συμβίωσης, που δεν ήταν τίποτε άλλο από έναν «ψυχρό πόλεμο», που ενίοτε αποκτούσε τα χαρακτηριστικά της λυκοφιλίας.

Ο βίος και η πολιτεία του Φιλιππούση στην ΕΠΟ είναι πλούσιος.

Μπορούμε, ενδεικτικά και πέραν όσων προαναφέρθηκαν, να θυμηθούμε:

To επεισόδιο – λέγεται ότι υπέστη κεφαλοκλείδωμα - με τον Λεωνίδα Θωμαϊδη στα γραφεία της ΕΠΟ επειδή δεν έκανε τις απαιτούμενες ενέργειες για να έρθουν στην ΕΠΟ χρήματα από τη FIFA με προορισμό τη Super League 2.

Tη «δημιουργική λογιστική» στις χρηματοοικονομικές καταστάσεις που εμφανίζουν την ΕΠΟ πλεονασματική, επειδή δεν καταβάλλει στις ΕΠΣ χρήματα που τους οφείλει.

Υποθέσεις όπως αυτήν της Επισκοπής το 2022 στην οποία δεν έγινε ανάκληση δελτίων στον χρόνο που έπρεπε παρότι είχαν διαπιστωθεί οφειλές.

Την ανάθεση εργασιών της ΕΠΟ σε τρίτα πρόσωπα χωρίς την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής κατά παράβαση της σχετικής διάταξης του καταστατικού.

Τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι επιλογές του σε αρκετούς προέδρους ΕΠΣ, οι οποίοι δεν δίστασαν να εκφράσουν τη δυσφορία τους προς το πρόσωπό του δημόσια.

Ο Ιάκωβος Φιλιππούσης, με μια οκταετία πλέον στην ΕΠΟ, αυτοπραγμωτώθηκε.

Έγινε «εν τις πράγμασι» πρόεδρος της ΕΠΟ, δημιούργησε ένα δικό του ισχυρό σύστημα στην ομοσπονδία και παράλληλα φούσκωσε τον τραπεζικό του λογαριασμό με πολλές χιλιάδες ευρώ.

Ωστόσο, η ΕΠΟ δεν μπορεί πλέον να διοικηθεί, ούτε από «προέδρους – γλάστρες», ούτε με βυζαντινισμούς, ούτε στο εσωτερικό της να σοβεί μια διαρκής κρίση κι ένας ανταγωνισμός για τα πρωτεία ανάμεσα στον νέο πρόεδρο και τον εκτελεστικό γραμματέα, που στα μόνα που οδηγεί είναι η αστάθεια, η αναποτελεσματικότητα και η ίντριγκα.

Η επόμενη ημέρα στην ΕΠΟ απαιτεί καθαρές λύσεις και νέα πρόσωπα, στις θέσεις στις οποίες αυτά που είναι σήμερα, έκλεισαν τον κύκλο τους.

Όσο για τον Φιλιππούση, εφόσον… ξετρουπώσει από την ΕΠΟ, το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν θα πλήξει.

Θα συνεχίσει την καριέρα του στην ομοσπονδία της ποδηλασίας, της οποίας είναι εκπρόσωπος στην ΕΟΕ και στη ΔΕΜΑ, της οποίας είναι γενικός γραμματέας και διοργάνωσε παρέα με τον Αυγενάκη τους μηδενικού ενδιαφέροντος Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες του Ηρακλείου, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ε, και που ξέρετε, μπορεί και κάπου αλλού να τρουπώσει. Μπορεί…

Πηγή: FORZA

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στήριξη σε Σαββίδη, Λουτσέσκου και ομάδα!

Η ανακοίνωση του Συνδέσμου βετεράνων ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Aνακοίνωση με την οποία εκφράζει την αμέριστη στήριξή του στους ποδοσφαιριστές της ομάδας, τον Ράζβαν Λουτσέσκου και τους συνεργάτες του, τη διοίκηση της ΠΑΕ και τον Ιβάν Σαββίδη, αλλά παράλληλα καλεί τον κόσμο του Δικεφάλου να δώσει μαζικό "παρών" αύριο στην Τούμπα, εξέδωσε ο σύλλογος βετεράνων ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ!

Αυτή, αναφέρει:

«Ο Σύλλογος Βετεράνων του ΠΑΟΚ εκφράζει την αμέριστη στήριξη στους ποδοσφαιριστές της ομάδας, το προπονητικό τιμ, την διοίκηση, τον ΠΡΟΕΔΡΟ παρά τα τελευταία άτυχα αποτελέσματα.

Καλούμε τον κόσμο μας, όλοι μαζί αύριο να βρεθούμε στο σπίτι μας στην ΤΟΥΜΠΑ και να ενώσουμε τις φωνές μας και να δώσουμε το πιο ζεστό χειροκρότημα.

Άλλωστε η ελπίδα πεθαίνει τελευταία και η ομάδα μας το έχει αποδείξει πολλές φορές ότι μπορεί.

Και έχουμε χρέος να παλέψουμε ενωμένοι και με πίστη για την ΝΙΚΗ».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ