Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Επιστρέφει στον ΠΑΟΚ ο Σάιμπερτ!

Ο Αμερικανός έρχεται για την αντικατάσταση του Ντάρκο-Κέλι

on

Μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Προμηθέα στο Παλατάκι, ο Άρης Λυκογιάννης είχε αναφερθεί στο προφίλ του παίκτη που ψάχνει προκειμένου να καλύψει το κενό που προέκυψε με το σοβαρό τραυματισμό του Ντάρκο-Κέλι στην περιφέρεια. Τότε, ο προπονητής του ΠΑΟΚ, είχε σημειώσει πως υπάρχει «κόκκινο φως» από πλευράς διοίκησης, για οικονομικούς λόγους. Τα δεδομένα αυτά όμως, άλλαξαν από τη στιγμή που υπήρξε η απόφαση για υποστήριξη από την οικογένεια Σαββίδη με τη μορφή χορηγίας.

Τα τελευταία 24ωρα, ο ΠΑΟΚ βγήκε στην αγορά και έφτασε σε συμφωνία με έναν παλιό του γνώριμο. Ο λόγος για τον Τζόρνταν Σάιμπερτ, ο οποίος επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη, μετά τη σεζόν 2016-2017, που είχε τελειώσει άδοξα γι’αυτόν, με ένα σοβαρό τραυματισμό στον ώμο. Ο Αμερικανός, έφτασε στη συνέχεια μέχρι το ΝΒΑ, για ένα παιχνίδι με τους Ατλάντα Χοκς και την τελευταία τριετία έπαιζε στη G-League.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ, αναφέρει: «Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco ανακοινώνει τη συμφωνία με τον αθλητή Jordan Sibert, ο οποίος θα ενισχύσει την ομάδα μας ως τη λήξη της σεζόν 2022-23. Ο Jordan Sibert θα φορέσει για δεύτερη φορά την φανέλα του ΠΑΟΚ, μετά το πρώτο πέρασμά του από την ομάδα μας στη διάρκεια της σεζόν 2016-17.

Ο Jordan Sibert γεννήθηκε την 1η Αυγούστου του 1992 στο Cincinnati του Ohio, έχει ύψος 1μ.93 και αγωνίζεται ως γκαρντ. Ξεκίνησε την καριέρα του από το γυμνάσιο Princeton του Ohio, ενώ ακολούθησε μία διετής παρουσία στο πανεπιστήμιο Ohio State (2010-2012), από το οποίο όμως αποχώρησε λόγω του μικρού χρόνου συμμετοχής που είχε. Λόγω των κανονισμών μεταγραφής που ισχύουν στo NCAA

δεν αγωνίστηκε για μία χρονιά και επανήλθε με το κολέγιο Dayton, όπου για δύο σεζόν (2013-2015) ήταν ο κορυφαίος σκόρερ και ο ηγέτης της ομάδας.

Αποφοίτησε την σεζόν 2014-2015 από το Dayton με 16,1 πόντους ανά αγώνα (78,8% στις βολές, 34,9% στα τρίποντα).

Την σεζόν 2015-2016 ο Jordan Sibert αγωνίστηκε στη Dleague με τους Erie Bayhawks και σε 44 παιχνίδια (με 25,7 λεπτά μέσο όρο συμμετοχής), είχε 13,1 πόντους (87,1% στις βολές, 34,3% στα τρίποντα).

Με τα χρώματα του ΠΑΟΚ αγωνίστηκε τη σεζόν 2016-17 και σε 19 αγώνες πρωταθλήματος είχε 11 πόντους μέσο όρο (86,2% στις βολές, 33,9% στα τρίποντα), 2,8 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο.

Αγωνίστηκε επίσης σε 16 παιχνίδια του Basketball Champions League με μέσο όρο 11,9 πόντους ανά αγώνα (82,3% στις βολές, 34,9% στα τρίποντα), 2,8 ριμπάουντ και 1,5 κλεψίματα. Ένας τραυματισμός στον ώμο δεν του επέτρεψε να ολοκληρώσει τη σεζόν με την ομάδα.

Ο Jordan Sibert αγωνίστηκε στην Ευρώπη και την επόμενη σεζόν (2017-18) και έπαιξε 34 παιχνίδια στη Γερμανία με δύο διαφορετικές ομάδες (Mitteldeutscher και Fraport Skyliners) με 8,8 πόντους (84,4% στις βολές και 32,5% στα τρίποντα) και 1,9 ριμπάουντ.

Τη σεζόν 2018-19 «έγραψε» και την πρώτη του και μοναδική έως τώρα συμμετοχή στο ΝΒΑ, καθώς αγωνίστηκε σε ένα παιχνίδι με τους Atlanta Hawks και στη συνέχεια σε 42 παιχνίδια με τους Erie Bayhawks στη GLeague (16,6 πόντοι, με 84,4% στις βολές, 37,6% στα τρίποντα και 2,5 ριμπάουντ).

Με τους College Park Skyhawks αγωνίστηκε σε 40 παιχνίδια της σεζόν 2019-20 στη GLeague (13,8 πόντοι με 84,1% στις βολές, 33,9% στα τρίποντα και 3,1 ριμπάουντ), ενώ στη διάρκεια της περσινής σεζόν (2021-22) έπαιξε σε 24 παιχνίδια με δύο διαφορετικές ομάδες στη GLeague, έχοντας κατά μέσο όρο 9,6 πόντους (77,8% στις βολές, 35,6% στα τρίποντα και 2,5 ριμπάουντ)».

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Ήττα και… ένσταση για Παναθηναϊκό

Έχασε με 85-83 από τη Μακάμπι, δυσκολεύει η παρουσία του F4

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Παναθηναϊκός «ξύπνησε» στην 4η περίοδο του τρίτου προημιτελικού της Euroleague κόντρα στη Mακάμπι Τελ Αβίβ, αλλά οι βολές του Μπράουν και το άστοχο τρίποντο του Ναν, έφεραν τη νίκη με 85-83 για τους Ισραηλινούς, οι οποίοι πήγαν στο 2-1 και πήραν σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στο Final 4 της Euroleague.

O Nαν ήταν πρώτος σκόρερ για τους Πράσινους με 25 πόντους (5/8 τρίποντα, 4/13 δίποντα), ο Παπαπέτρου είχε 17 και ο Λεσόρ, 14, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σλούκας έμεινε στο 0!

Ο τέταρτος ημιτελικός, είναι προγραμματισμένος για την Πέμπτη στο Βελιγράδι, με τον Παναθηναϊκό να παίζει για να γυρίσει τη σειρά στην Αθήνα, ενώ μετά το τέλος του αποψινού αγώνα, έγινε γνωστό ότι με απόφαση του Εργκίν Αταμάν, οι Πράσινοι κατέθεσαν ένσταση για μια τάπα του Λεσόρ στον Μπράουν, με το σκορ στο 83-83, για την οποία οι διαιτητές μετά από εξέταση στο instant replay, έδωσαν τζάμπολ και στην εξέλιξη, προέκυψε το φάουλ και οι νικητήριες βολές του Αμερικανού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Στο «Hall of Fame» της FIBA ο Πέτζα! (pic)

Σπουδαία στιγμή για τον Στογιάκοβιτς

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Πέτζα Στογιάκοβιτς έχει γράψει τη δική του ξεχωριστή ιστορία στο ΝΒΑ και μερικά χρόνια μετά την απόσυρση του από την ενεργό δράση, έρχεται μια μεγάλη διάκριση.

Το όνομα του Σέρβου, είναι μέσα σε αυτά που θα μπουν στο «Hall of Fame» της FIBA για το 2024, με τον Ρέτζι Μίλερ και τον Ρομέιν Σάτο, να ξεχωρίζουν από τους άλλους αθλητές που βρίσκονται μαζί του.

Δείτε τη σχετική δημοσίευση:

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη FIBA (@fiba)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Στο γήπεδο μέχρι τη Μ. Πέμπτη ο ΠΑΟΚ

Πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα της ομάδας και η άδεια που ακολουθεί

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Από τη στιγμή που το φιλικό με τον ΠΑΟΚ δεν κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθεί, ο Στάθης Νεραντζάκης και οι παίκτες του, θα συνεχίσουν με προπονήσεις το πρόγραμμά τους, μέχρι και τη Μεγάλη Πέμπτη.

Μετά την προπόνηση εκείνης της ημέρας, οι παίκτες θα έχουν μία πενθήμερη άδεια, με το ραντεβού στο Παλατάκι, να δίνεται ξανά για τις 8 Μαΐου, με τους περισσότερους Έλληνες και ξένους, να εκμεταλλεύονται τις ημέρες του Πάσχα, για να περάσουν αυτό το διάστημα.

Ο Μίχαλακ αναμένεται να βρεθεί στην πατρίδα του, ενώ οι άλλοι, αναμένεται να βρεθούν σε κοντινούς ή και πιο μακρινούς προορισμούς, πριν επιστρέψουν στο γήπεδο για την προετοιμασία τους, ενόψει Παναθηναϊκού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ