Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ, Εθνική, εκτόξευση αξίας και διπλή επιβράβευση!

Έχει καταφέρει αρκετά ο Κουλιεράκης μέσα σε ένα εξάμηνο και στον Δικέφαλο το ξέρουν

Ανέστης Παπιόπουλος

ΠΑΟΚ, Εθνική, εκτόξευση αξίας και διπλή επιβράβευση!

Ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης είναι από τα πρόσωπα του ΠΑΟΚ στο πρώτο μισό της σεζόν που διανύουμε, με τον Χανιώτη στόπερ να κάνει το «μπαμ» κατά την διάρκεια της προετοιμασίας του Δικεφάλου στην Ολλανδία, πείθοντας τον Λουτσέσκου ότι μπορεί να τον εμπιστευτεί στα πλάνα του, για το κέντρο της άμυνας της ομάδας.

Το κεφάλαιο ΠΑΟΚ και η διπλή επιβράβευση

Πέρα από τον Ρουμάνο τεχνικό, ο 19χρονος αμυντικός έπεισε και τον ΠΑΟΚ να επένδυση πάνω του. Αρχικά στην ηλικία των 14 ετών, όποτε και ο Δικέφαλος τον απέκτησε από την Ακαδημία στην οποία αγωνιζόταν. Στη συνέχεια – και αφού πέρασε από όλα τα τμήματα υποδομών του ΠΑΟΚ- στην φετινή σεζόν, όπου του έγινε αναπροσαρμογή συμβολαίου δύο φορές, σε διάστημα 4 μηνών.

Το περασμένο Αύγουστο, ο ΠΑΟΚ ανακοίνωνε την επέκταση του συμβολαίου του μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2025, για να φτάσουμε στο χθες και να υπάρξει νέα επέκταση ως την ίδια μέρα έναν χρόνο αργότερανέα επέκταση ως την ίδια μέρα έναν χρόνο αργότερα.

«Χαίρομαι που βρίσκομαι στην προετοιμασία, από πέρυσι είμαι που ανέβηκα στο δεύτερο μισό. Είναι πολύ διαφορετικά σε σχέση με πέρυσι ωστόσο. Νιώθω ένα με την ομάδα, οι συμπαίκτες μου με έχουν κάνει να νιώθω άνετα» δήλωνε κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής προετοιμασίας, στο PAOKTV, ενώ σχετικά με τους στόχους του σημείωνε:

«Να γίνομαι κάθε μέρα καλύτερος και να κερδίσω την εμπιστοσύνη του προπονητή. Να βελτιώνομαι για να αγωνιστώ στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ στα επίσημα παιχνίδια».

Σε κάθε περίπτωση ο Κουλιεράκης κέρδισε το παραπάνω στοίχημα. Δείχνει να έχει -ανεκτίμητης αξίας για την ώρα- δυνατότητες εξελίξεις που θα τον οδηγήσουν σε μια λαμπρή καριέρα.

Η κλήση στην εθνική, ο τραυματισμός και το ανεπίσημο ντεμπούτο

Οι εμφανίσεις του με τον ΠΑΟΚ και η σταδιακή εδραίωση του στην βασική ενδεκάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου, έφερε και την κλήση του στην εθνική ομάδα ανδρών της Ελλάδας, από τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Γκουστάβο Πογιέτ. Εκεί στάθηκε άτυχος. Ένα οίδημα στον τετρακέφαλο δεν του επέτρεψε να κάνει ντεμπούτο στα ματς του Nation’s League με Κύπρο και Βόρεια Ιρλανδία, στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Πραγματοποίησε ωστόσο το ανεπίσημο ντεμπούτο του με το εθνόσημο, δύο μήνες μετά. Στις 17 Νοεμβρίου η Ελλάδα αντιμετωπισε την Μάλτα σε φιλικό παιχνίδι και ο Κουλιεράκης αγωνίστηκε για 45 λεπτά, από την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου.

Η εκτόξευση της χρηματιστηριακής του αξίας

Στο ξεκίνημα της σεζόν και χωρίς ο κόσμος ακόμα να έχει εικόνα από τον Κουλιεράκη στο επίπεδο της πρώτης ομάδας, η αξία του στο χρηματιστήριο υπολογίζονταν στις 300.000 ευρώ.

Στην ανανέωση που κάνει η έγκυρη ιστοσελίδα, όσο αφορά την αξία των ποδοσφαιριστών, «transfermarkt», ο Κουλιεράκης είδε να εκτοξεύεται με αύξηση 500% και πλέον κοστολογείται στο 1.500.000 ευρώ. Φυσικά το νούμερο είναι ενδεικτικό και κατά προσέγγιση, αλλά και πάλι, αναφερόμαστε σε ποδοσφαιριστή που έχει μόλις 12 συμμετοχές με την πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ.

Το “μήνυμα” του ΠΑΟΚ

Στην ανάγνωση αυτής της διπλής αναπροσαρμογής μέσα σε 4 μήνες, εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς ότι ο ΠΑΟΚ θέλησε να επιβραβεύσει τον Κουλιεράκη και παράλληλα να εξασφαλίσει με αυτόν τον τρόπο, τον έλεγχο στα δικαιώματα του παίκτη.

Με την αύξηση των χρηματικών αποδοχών, καθιστά σαφές πως ο ποδοσφαιριστής θα αμοίβεται με ένα συμβόλαιο που αρμόζει σε παίκτη της πρώτης ομάδας, περνώντας παράλληλα προς πάσα κατεύθυνση ξεκάθαρο μήνυμα, σχετικά με το πόσα ποντάρει ο σύλλογος πάνω του.

Με τις πρώτες ομάδες να έχουν κάνει ήδη τις ερευνητικές τους επαφές και ερωτήσεις σχετικά με το ποσό κοστολογεί ο ΠΑΟΚ τον ποδοσφαιριστή, στην Μικράς Ασίας εξασφαλίζουν ότι δεν θα τον χάσουν από κάποιον σύλλογο που θα “πατήσει” πάνω στο μικρό συμβόλαιο του παίκτη, φουσκώνοντας του τα μυαλά.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ζίβκοβιτς: «Ο ΠΑΟΚ δεν τα παρατάει ποτέ»

Οι δηλώσεις του Σέρβου μεσοεπιθετικού ενόψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς κλήθηκε να σχολιάσει το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ, σε δηλώσεις του στην κάμερα της Nova, με τον Σέρβο μεσοεπιθετικό να υπόσχεται στους φιλάθλους της ομάδας ότι ο ίδιος και οι συμπαίκτες του δεν πρόκειται να τα παρατήσουν. Παράλληλα, τοποθετήθηκε και για το τελευταίο κακό διάστημα του Δικεφάλου.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την κατάσταση του ΠΑΟΚ: 

«Είναι δύσκολη περίοδος για εμάς αλλά είμαστε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές πρέπει να αντιδράσουμε άμεσα. Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα για το παιχνίδι με την ΑΕΚ και νομίζω πως θα πάμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς».

Για το αν ο ΠΑΟΚ έχει εντοπίσει το πρόβλημα του:

«Έχουμε βρει τι φταίει, τα αναλύσαμε αρκετά, μιλήσαμε μεταξύ μας πάρα πολύ, εντοπίσαμε τα προβλήματα και έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα για να τα λύσουμε εντός αγωνιστικού χώρου».

Για το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ είναι στην ίδια κατάσταση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα:

«Έχουμε πιθανότητες για το πρωτάθλημα, τίποτα δεν έχει τελειώσει, βλέπουμε μόνο μπροστά και όχι τι έγινε στο παρελθόν και θα δώσουμε απάντηση, παλεύοντας για τον τίτλο μέχρι τέλους» επισήμανε μεταξύ άλλων ο Σέρβος μεσοεπιθετικός προσθέτοντας:

Για το τι παιχνίδι περιμένει:

«Περιμένω ένα καλό παιχνίδι ανάμεσα σε δύο πολύ καλές ομάδες αλλά από τη δική μας πλευρά θα μπούμε αποφασισμένοι, να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι, να δείξουμε τι ομάδα είμαστε, πως έχουμε μία καλή ομάδα και ίσως χρειαστούμε και μία δόση τύχης που δεν είχαμε στα προηγούμενα παιχνίδια και θέλουμε μία νίκη».

Για τον κόσμο:

«Ας το κάνουμε όλοι μαζί. Εμείς ως παίκτες του ΠΑΟΚ δεν θα τα παρατήσουμε και θα το αποδείξουμε αύριο στο γήπεδο οπότε καλώ τους φίλους της ομάδας να έρθουν να μας δουν».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ Β: Η αποστολή για Αιολικό

Οι επιλογές του Αλέξη Αλεξιάδη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ Β φιλοξενείται από τον Αιολικό, την Δευτέρα (29/4, 16:00), στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής των Play-Out στην Super League 2.

Η ομάδα του Αλέξη Αλεξιάδη βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 27 βαθμούς και είναι μια ανάσα από την μαθηματική εξασφάλιση της παραμονής της στην δεύτερη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ο Δικέφαλος του Βορρά ανακοίνωσε αποστολή, η οποία αποτελείται από τους: Μοναστηρλής , Ναντέρ, Παναγιώτου, Παντεκίδης, Τσοπούρογλου, Κωττάς, Μανωλιούδης, Τασιούρας, Δεληγιάννης, Γιαξής, Τσίκος, Γρόσδης, Ρουμιάντσεβ, Γκούμας, Σπυράκος, Σμυρλής, Κανίς, Μπράντονιτς, Πανίδης, Σαποβάλοφ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γιατί διαμαρτύρονται οι Ολυμπιακοί;

Η ανακοίνωση της «Θύρα 7» και η αποχή απ’ το γήπεδο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η «Θύρα 7» με ανακοίνωση της στα social media, γνωστοποίησε πως η κερκίδα των οργανωμένων του Ολυμπιακού θα παραμείνει κλειστή για το παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής των Play-Off, με τη Λαμία.

Ο λόγος είναι η διαμαρτυρία των φιλάθλων του Ολυμπιακού για δικαστικές εξελίξεις με την εγκληματική οργάνωση που δρούσε όλον αυτόν τον καιρό και οδήγησε στην δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, τον περασμένο Δεκέμβριο, έξω από το κλειστό του Ρέντη.

Με όλα τα στοιχεία που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητα τις τελευταίες ημέρες, τις συλλήψεις, αλλά και τα γεγονότα με τα σοβαρά επεισόδια και τη δολοφονία, μπορεί ο καθένας εύλογα να αναρωτηθεί. Γιατί διαμαρτύρονται οι Ολυμπιακοί;

Τι αναφέρει η ανακοίνωση:

«Αύριο στον αγώνα με την Λαμία το πέταλο θύρες 3-7,θα μείνει κλειστό για λόγους διαμαρτυρίας.
Η εν λόγω διαμαρτυρία αφορά τις τελευταίες δικαστικές εξελίξεις για την ΣΤΗΜΕΝΗ δήθεν εγκληματική οργάνωση.
Σε ένδειξη σεβασμού που περνάνε ανακριτή αύριο οι υπόλοιποι ,δεν θα αναφερθούμε σε λεπτομέρειες του ΦΙΑΣΚΟΥ.
Αυτό θα γίνει σε δεύτερο χρόνο,όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Ζητάμε την κατανόηση από τα υπόλοιπα αδέρφια μας, κατόχους διαρκείας, αλλά η κατάσταση κάνει την συγκεκριμένη απόφαση επιβεβλημένη! Υ.Γ Αδέρφια ΓΕΡΑ ώς την ΛΕΥΤΕΡΙΑ!»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ