Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η φανέλα με το νούμερο 16…

Η ιδιαίτερ επιλογή του Τόμας Κεντζιόρα!

Βασίλης Μανδράου

Η φανέλα με το νούμερο 16…

Παίκτης του ΠΑΟΚ με κάθε επισημότητα είναι ο Τόμας Κεντζιόρα, ο οποίος όπως φαίνεται και από το βίντεο της παρουσίασης θα φορά τη φανέλα με το νούμερο 16. Αφού εξέτασε τις επιλογές, διάλεξε τον εν λόγω αριθμό.

Αν ανατρέξει κανείς στο παρελθόν, θα βρει τουλάχιστον 18 ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται με το νούμερο «16» στην πλάτη, με την πιο χαρακτηριστική περίπτωση να είναι αυτή του Λίνο, ο οποίος σημαδεύτηκε με τρόπο ανεξίτηλο στην ιστορία της ομάδας.

Το PAOK24 κάνει μια αναδρομή στην σύγχρονη ιστορία της ομάδας προκειμένου να θυμηθούμε ποιοι φορούσαν την φανέλα με το Νο16 στην πλάτη.

Ένας από τους πρώτους ήταν ο Θωμάς Σίγγας, ο οποίος στον ΠΑΟΚ άρχισε σιγά σιγά να παίζει σαν εξάρι αντί για σέντερ φορ και στην συνέχεια, καθιερώθηκε σαν κεντρικός αμυντικός. Αριστεροπόδαρος, με καλή επαφή με την μπάλα, αλλά και πολύ καλός με το κεφάλι αν και δεν ήταν ιδιαίτερα ψηλό στόπερ. Με τον ΠΑΟΚ αγωνίστηκε συνολικά σε 230 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις σκοράροντας 17 γκολ συνολικά. Κατά την διάρκεια της πορείας του στην ομάδα πέτυχε κάποια πολύ σημαντικά γκολ, όπως με τον Παναθηναϊκό στον μεγάλο ημιτελικό την σεζόν 1984-85, όπου άνοιξε τον δρόμο για την μεγάλη ανατροπή.

Ακολούθησε ο Μάικ Σμολ, ο Άγγλος επιθετικός που αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ από το 1988 έως το 1990. Μετά από διάφορες περιπλανήσεις σε Αγγλία, Ολλανδία και Βέλγιο ήρθε το 1988 σε ηλικία 26 ετών και μέσα σε δύο σεζόν συμπλήρωσε 31 συμμετοχές με 9 γκολ. Μετά τον ΠΑΟΚ ο Σμολ βρέθηκε και πάλι στο νησί, όπου έκανε πολύ καλές και γεμάτες σεζόν με την Μπράιτον Άλμπιον (39συμ./13γκολ) και με την Γουέστ Χαμ (49συμ./13γκολ).

Σειρά πήρε ο Τζο Παλατσίδης την σεζόν 1997-98, ο οποίος παραχωρήθηκε την επόμενη σεζόν στον Ολυμπιακό Βόλου.

Ακολούθησε την επόμενη χρονιά ο Κώστας Κυριακίδης, ενώ σειρά πήραν τρεις τερματοφύλακες. Ο Γκρεγκόρ Σαμοτούλτσκι τη σεζόν 1999-00, ο Άντε Κόβιτς με το που αποχώρησε ο Πολωνός στα μέσα της ίδιας σεζόν και στην επόμενη και ο Απόστολος Παπαδόπουλος τη σεζόν 2001-02.

Από το 2002 έως το 2004, η φανέλα με το 16 βρισκόταν στην κατοχή του Φώτη Κισκαμπάνη, ενώ την περίοδο 2004-05 πέρασε στη… δικαιοδοσία των Σικαμπάλα και Πάρη Ανδράλα, για να ακολουθήσει τη σεζόν 2006-07 ο… ένας και μοναδικός Ίντιο!

Σε ότι αφορά τη σεζόν 2007-08, το νούμερο 16 επέλεξε ο Δημήτρης Ορφανός, που ήταν ο τελευταίος πριν αυτή βρει… μόνιμο ιδιοκτήτη, τον Άλβες Λίνο! Και αυτό γιατί ο Βραζιλιάνος μπακ την επέλεξε τον Ιανουάριο του 2009 όποτε και άφησε την Πόρτο για λογαριασμό του ΠΑΟΚ και την τίμησε με το παραπάνω μέχρι τον Ιούλιο του 2014! (220 παιχνίδια, 16 γκολ, 41 ασίστ).

Την επόμενη χρονιά και πιο συγκεκριμένα την σεζόν 2014-15, τη φανέλα με το 16 φόρεσε ο Κριστιάν Νομπόα, ενώ σειρά πήραν δύο Βόσνιοι. Ο Γκόικο Τσίμιροτ από το καλοκαίρι του 2015 μέχρι τον Ιανουάριο του 2018 και ο Μάρκο Μιχόγεβιτς στο δεύτερο μισό της σεζόν 2017-18, αμέσως μετά δηλαδή από την πώληση του Τσίμιροτ στη Σταντάρ Λιέγης.

Δύο χρόνια μετά ο Νορβηγός, Νίελσεν Περέιρα διαλέγει τον συγκεκριμένο αριθμό, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να δικαιώσει τους ανθρώπους της ομάδας για την επιλογή τους να τον φέρουν στην Τούμπα.

Τελευταίος κάτοχος του εν λόγω αριθμού ήταν ο Σίντκλεϊ, που ήρθε στη Θεσσαλονίκη την περασμένη σεζόν υπό το καθεστώς δανεισμού. Με την ασπρόμαυρη φανέλα κατέγραψε 48 συμμετοχές, πετυχαίνοντας 2 γκολ και μοιράζοντας 3 ασίστ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ξανά μαζί Πάμπλο και Λίνο (pic)

Συνάντηση από τα παλιά

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Λίνο βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη αυτές τις μέρες και την Κυριακή, είδε από κοντά τη μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ και η παρουσία του στην πόλη, του έδωσε την ευκαιρία να δει και παλιούς γνωστούς.

Ο Βραζιλιάνος διατηρεί εξαιρετική σχέση με τον νυν προπονητή του Πανσερραϊκού, Πάμπλο Γκαρσία, από την κοινή τους παρουσία στο «Δικέφαλο του Βορρά», με τον Γκαρσία να αναρτά μια φωτογραφία που δημοσίευσε η σύζυγος του από το γεύμα των δύο οικογενειών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Νέα ποδοσφαιρική επένδυση από… Ατζούν

Ο Τούρκος επιχειρηματίας φέρεται να εμπλέκεται στη Μάριμπορ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

«Αφού ερευνήσαμε ποιος σύλλογος στη Σλοβενία είναι ο καταλληλότερος για εμάς, αποφασίσαμε ότι αυτός είναι η Μάριμπορ. Ήμουν στο Μάριμπορ την περασμένη εβδομάδα, μου αρέσει πολύ η πόλη, μου αρέσει πολύ το γήπεδο και μου αρέσουν πολύ οι άνθρωποι που διοικούν τον σύλλογο», είπε ο Ατζούν Ιλιτσαλί, ο οποίος δραστηριοποιείται επιχειρηματικά και στην Ελλάδα, σε ΜΜΕ του ομίλου Αλαφούζου, ενώ σενάριο τον ήθελε να κινείται για την απόκτηση του Βόλου, αλλά το όλο θέμα δεν προχώρησε.

Στη Σλοβενία, υπήρχαν σενάρια και για την Ολίμπια αλλά και για τη Μούρα, με τον Ατζούν να επιλέγει τη Μάριμπορ. «Είμαι μεγάλος οπαδός της Φενέρμπαχτσε, πήγαινα σχεδόν σε κάθε αγώνα του συλλόγου. Σήμερα είμαστε το μεγαλύτερο τηλεοπτικό κανάλι στην Τουρκία, έχουμε επεκτείνει την παραγωγή σε 13 χώρες. Το ποδόσφαιρο παρέμεινε μέρος του εαυτού μου. Είμαι απλά τρελός για το ποδόσφαιρο. Η Σλοβενία έχει μεγάλες δυνατότητες με εγχώριους παίκτες, στους οποίους είναι απαραίτητο να προσθέσουμε κάποια ξένη ποιότητα και να δημιουργήσουμε ένα μείγμα που μπορεί να είναι επιτυχημένο στην Ευρώπη» ανέφερε μεταξύ άλλων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

«Ο ΠΑΟΚ θέλει τον Οζέγκοβιτς»

Δημοσίευμα στη Σερβία για τον επιθετικό της Κηφισιάς

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τον Όγκνιεν Οζέγκοβιτς και τον ΠΑΟΚ, εμπλέκουν σε μεταγραφικό σενάριο ενόψει καλοκαιριού οι Σέρβοι. Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα «Sportskacentrala.com» σε κείμενο της με τίτλο «ένας ακόμα πρώην ποδοσφαιριστής της Παρτιζάν είναι κοντά στον ΠΑΟΚ», αναφέρει ότι ο 29χρονος επιθετικός της Κηφισιάς, βρίσκεται στο στόχαστρο των «ασπρόμαυρων».

Μάλιστα, ο συντάκτης στέκεται και οικονομικές λεπτομέρειες, γράφοντας για συμβόλαιο ύψους 180.000 ευρώ του ποδοσφαιριστή φέτος στην Κηφισιά, ενώ από τον ΠΑΟΚ ζητάει 500.000 ευρώ, σύμφωνα πάντα με όσα αναφέρονται στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ.

Στο ίδιο κείμενο επίσης, σημειώνεται πως ο Οζέγκοβιτς έχει καλή φιλική σχέση με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς, ενώ φέτος με την Κηφισιά, ολοκλήρωσε τη σεζόν με 16 γκολ σε 30 συμμετοχές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ