Connect with us

ΑΣ

Με ψυχή πρωταθλητή!

Με «χρυσό» γκολ της Ντίας ο ΠΑΟΚ «έσπασε» την έδρα της Νέας Ιωνίας

Ραφαήλ Γκαϊδατζής

Με ψυχή πρωταθλητή!

Το πρώτο βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος έκανε η γυναικεία ομάδα χάντμπολ του ΠΑΟΚ που επικράτησε στην έδρα της Νέας Ιωνίας με 18-19 για τον πρώτο τελικό της Α1.

Ο Δικέφαλος έκανε το 1-0 στη σειρά η οποία μεταφέρεται στη Θεσσαλονίκη με τις «ασπρόμαυρες» να υποδέχονται την αθηναϊκή ομάδα την Τετάρτη στις 17:00 στη Μίκρα.

Πρωταθλήτρια αναδεικνύεται η ομάδα που θα φτάσει πρώτη στις τρεις νίκες.

Η Ντίας χάρισε τη νίκη στον ΠΑΟΚ με το τέρμα που πέτυχε 10” πριν το φινάλε, ενώ σε μεγάλη μέρα για τον Δικέφαλο βρέθηκε η τερματοφύλακας, Τομάσεβιτς.

Ο ΠΑΟΚ είδε μόλις στο 3:30 την Χατζηπαρασίδου να αποβάλλεται με απευθείας κόκκινη κάρτα καθώς οι διαιτητές θεώρησαν ότι εσκεμμένα χτύπησε με τη μπάλα στο πρόσωπο την Κεπεσίδου σε εκτέλεση πέναλτι. Ο Δικέφαλος δεν επηρεάστηκε από την απώλεια της αρχηγού του και με «όπλο» του την άμυνα, τις επεμβάσεις της Τομάσεβιτς και τις επιθετικές λύσεις που βρήκε, προηγήθηκε με 2-7 στο 20′. Οι γηπεδούχες βρήκαν ξανά τα πατήματά τους και ροκάνισαν τη διαφορά με το πρώτο μέρος να κλείνει στο 7-9.

Ο ΠΑΟΚ άντεξε στην πίεση των γηπεδούχων στο δεύτερο μέρος και ανέβασε ξανά τη διαφορά (12-16 στο 47′). Νέα αντίδραση από την αθηναϊκή ομάδα η οποία μάλιστα βρήκε και δύο συνεχόμενα γκολ από την τερματοφύλακά της, την Κεπεσίδου που συνεισέφερε πολύ και με τις επεμβάσεις της στο συγκεκριμένο σημείο (17-17 στο 52′). Τα τελευταία λεπτά του πρώτου τελικού απέκτησαν… άγρια ομορφιά καθώς καμία από τις δύο ομάδες, όσο και αν προσπαθούσαν, δεν μπορούσαν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα. Η Ντίας έδωσε τη λύση στον ΠΑΟΚ για το 17-18 στο 58′, αλλά η απάντηση ήρθε για το 18-18. Η Ντίας με «χρυσό» γκολ 10 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε έκανε το 18-19 και χάρισε τη νίκη στον Δικέφαλο.

Τα πεντάλεπτα: 1-1, 2-2, 2-4, 3-7, 4-8, 7-9 (ημχ), 10-12, 12-14, 12-15, 15-17, 17-17, 18-19

ΟΦΝΙ (Μπούνας): Μ. Κεπεσίδου 2, Μανιά 1, Μουρατίδου, Ανδρίτσου, Κοτρώτσιου, Κμίροβα 7, Κρίνιτς 4, Καρέλα, Μακρή, Φράγκου, Ν. Κεπεσίδου 2, Ντιμτσούδη, Νταβίντοβιτς 2, Μπόγιανιτς, Μυλωνά, Στουγιαννίδου.

ΠΑΟΚ (Πελεκίδης): Τσικνάκη, Χατζηπαρασίδου, Μεντεσίδου 1, Βράνσιτς 2, Καπρινιώτη, Σαμολαδά, Σεβδίλη 3, Γκόμες 3, Ζενελι, Μποριζόφσκα 1, Νταμπέφσκα 1, Τομάσεβιτς, Ριμπέιρο Ντίας 3, Μπουράτο 5, Ζυγούρα, Γρκμπάβσεβιτς.

Διαιτητές: Φωτακίδης- Κινατζίδης, Κόκκινη: 4’ Χατζηπαρασίδου (δεν κρατήθηκε δελτίο), Δίλεπτα:4-7, Πέναλτι: 4/4-4/7

*Το παιχνίδι ξεκίνησε με καθυστέρηση 3 λεπτών γιατί στον προαύλιο χώρο του κλειστού και συγκεκριμένα πίσω από το τέρμα, στην πόρτα που βρίσκεται δίπλα σε αυτό, έπεσε κροτίδα και αισθάνθηκε ζαλάδα ο διαιτητής γραμμής.

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΣ

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ (Live Stream)

Δείτε ζωντανά τον πρώτο ημιτελικό των playoffs της Handball Premier

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ανοίγει η αυλαία των ημιτελικών στα playoffs της Handball Premier με τον ΠΑΟΚ να αντιμετωπίζει με μειονέκτημα έδρας την ΑΕΚ.

Η πρόκριση στους τελικούς κρίνεται στις δύο νίκες.

Η σειρά θα έρθει στη Θεσσαλονίκη μετά το Πάσχα και εάν χρειαστεί και τρίτο παιχνίδι θα γίνει στην έδρα της ΑΕΚ.

Δείτε ζωντανά...

https://www.youtube.com/watch?v=TaNKlZ3n-8k

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Σήκωσε την κούπα και έρχεται στον ΠΑΟΚ η Φαν ντε Φάιφερ

Πήρε τον τίτλο του πρωταθλήματος με τη Βολουντάρι στην Ρουμανία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η σπουδαία Βελγίδα, Ίλκα Φαν ντε Φάιφερ, θα είναι η νέα «μαέστρος» της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του ΠΑΟΚ τη νέα αγωνιστική σεζόν.

Μάλιστα, η 31χρονη διεθνής κατάφερε να πανηγυρίσει στην Ρουμανία τον τίτλο της πρωταθλήτριας με την Βολουντάρι.

Αυτό ήταν το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία της ρουμανικής ομάδας.

Όσον αφορά την ντε Φάιφερ που από τη νέα σεζόν θα είναι στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Δικεφάλου, πρόσθεσε στη συλλογή της ένα ακόμη πρωτάθλημα μετά από εκείνα που έχει κατακτήσει σε Βέλγιο και Γερμανία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Κράτησε το αήττητο και το σηκώνει σπίτι του (vids)

Έμεινε στο 1-1 ο ΠΑΟΚ στην έδρα του Παναθηναϊκού

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Παράταση στη στέψη για τη γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ που έμεινε στο 1-1 εκτός έδρας κόντρα στον Παναθηναϊκό για την 24η αγωνιστική της Α' Εθνικής.

Ο Δικέφαλος με 23 παιχνίδια παραμένει στην κορυφή έχοντας πλέον 65 βαθμούς, ενώ οι πράσινες με 24 παιχνίδια φτάνουν στους 54 βαθμούς, έναν παραπάνω από τον ΟΦΗ (53) που έχει όμως δύο παιχνίδια λιγότερα.

Πλέον, οι «ασπρόμαυρες» θα έχουν την ευκαιρία να «κλειδώσουν» και μαθηματικά την κατάκτηση του τίτλου στο εντός έδρας παιχνίδι με τον ΟΦΗ στις 11/5 που θα γίνει στο πλαίσιο της εξ' αναβολής 18ης αγωνιστικής.

Αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά με τον ΠΑΟΚ να έχει την υπεροχή, αλλά και την πρώτη μεγάλη φάση στον αγώνα. Στο 27' η Βαρδαλή πλάσαρε μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, με την αρχηγό του Δικεφάλου να μην πιάνει καλά το σουτ.

Στο 30' οι «ασπρόμαυρες» δεν πίεσαν σωστά την κυκλοφορία των γηπεδούχων, με τη Σπυριδωνίδου να μπαίνει μέσα στην περιοχή και τη Νόιχαους να την ανατρέπει. Την εκτέλεση ανέλαβε η παίκτρια που κέρδισε το πέναλτι, ευστοχώντας για το 1-0.

Με το... καλησπέρα στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ έγινε απειλητικός με την Μήτκου στο 47', αλλά η προσπάθεια της πέρασε άουτ.
Στο 53' η Βαρδαλή κέρδισε έμμεσο φάουλ λίγο έξω από την περιοχή. Η Μήτκου έστρωσε στη Χαλατσογιάννη που με «κεραυνό» έκανε το 1-1.

</

Τα υπόλοιπα λεπτά κύλησαν με τις δύο ομάδες να έχουν τις στιγμές τους, με μεγαλύτερη τη φάση που συνέβη στο 80' για τον ΠΑΟΚ. Η Γιαννακά πέρασε δύο παίκτριες μπήκε στην περιοχή και έστρωσε στην Αργυρίου που από πλεονεκτική θέση σούταρε. αλλά η μπάλα κόντραρε σε παίκτρια του Παναθηναϊκού και πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι, με το κόρνερ στη συνέχεια να περνάει ανεκμετάλλευτο.

Τίποτα δεν άλλαξε έως το φινάλε με το 1-1 να σφραγίζει τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ