Connect with us

ΑΣ

Δεν τους κουνάνε από την κορυφή!

Τα τμήματα του ΠΑΟΚ που σαρώνουν τα τελευταία χρόνια

Ραφαήλ Γκαϊδατζής

Δεν τους κουνάνε από την κορυφή!

Ποδόσφαιρο γυναικών, χάντμπολ γυναικών, πάλη. Τρία αθλήματα στα οποία ΠΑΟΚ και κορυφή έχουν γίνει έννοιες ταυτόσημες τα τελευταία χρόνια!

Τρία αθλήματα στα οποία ο Δικέφαλος έχει καταφέρει να γράψει χρυσές σελίδες και να χτίσει τη δική του αυτοκρατορία, όντας ο απόλυτος πρωταγωνιστής εντός των συνόρων.

Τα ασπρόμαυρα τμήματα κατάφεραν και τη φετινή σεζόν να χαρίσουν μεγάλες επιτυχίες στην οικογένεια του ΠΑΟΚ και τους φίλους του συλλόγου και βάζουν ήδη πλώρη για να τις επαναλάβουν και τη νέα αγωνιστική χρονιά!

Το ποδόσφαιρο γυναικών του ΠΑΟΚ πρόσθεσε στη συλλογή του το 18ο πρωτάθλημα στην ιστορία του και συνεχίζει την παντοδυναμία του στο άθλημα.

Το 2002 ο Δικέφαλος κατέκτησε το παρθενικό του πρωτάθλημα. Ακολούθησαν 8 σερί πρωταθλήματα από το 2006 έως το 2013, με τις Αμαζόνες Δράμας να διακόπτουν το… τρένο του ΠΑΟΚ.

Και από τότε οι «ασπρόμαυρες» έβαλαν στόχο να ξεπεράσουν τον εαυτό τους και τα κατάφεραν! Από το 2015 και έως σήμερα είναι διαρκώς στην κορυφή, φτάνοντας πλέον στις 9 σερί κατακτήσεις.

Ο ΠΑΟΚ έχει στο παλμαρέ του και 6 κύπελλα Ελλάδας, αριθμός που φυσικά θα ήταν μεγαλύτερος εάν δεν υποβαθμίζονταν ο θεσμός τα τελευταία χρόνια.

Η παντοδυναμία του ΠΑΟΚ αποτυπώνεται και στους 88 σερί αγώνες αήττητο σερί που έτρεχαν οι ασπρόμαυρες και που διακόπηκε πριν από λίγες εβδομάδες με την ήττα στον Εργοτέλη.

Τη δική του ιστορία και στο χώρο του γυναικείου χάντμπολ συνεχίζει να γράφει ο ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος έφτασε τις τέσσερις σερί κατακτήσεις πρωταθλημάτων και τις έξι συνολικά!

Ισάριθμα είναι και τα κύπελλα που έχει στην τροπαιοθήκη του.

Ο ΠΑΟΚ είναι πλέον (μαζί με ΓΕ Βέροιας και Ορμή Πάτρας) στη δεύτερη θέση των ομάδων με τους περισσότερους τίτλους στο πρωτάθλημα.

Ο Δικέφαλος με τα 6 του πρωταθλήματα βρίσκεται στα μισά του δρόμου για να φτάσει στα 12 της Αναγέννησης Άρτας.

Τι να πει κανείς για την πάλη του ΠΑΟΚ;

Οι τίτλοι τα τελευταία χρόνια τα λένε όλα!

Ο Δικέφαλος από το 2017 και έως σήμερα, κόντρα σε όλους και σε όλα, έχει καταφέρει να εδραιωθεί στην κορυφή και να φτάσει ήδη τα 7 πρωταθλήματα Ελλάδας!

Μια επίδοση που αναμένεται φυσικά να ανέβει τα επόμενα χρόνια εάν αναλογιστούμε τις τεράστιες επιτυχίες που σημειώνουν οι υποδομές του συγκεκριμένου τμήματος και τις «φουρνιές» πρωταθλητών που έρχονται.

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΣ

Τίμησε το Νάσο ο ΑΣ ΠΑΟΚ

Ποιοι έδωσαν το παρών στο μνημόσυνο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στο ετήσιο μνημόσυνο του αδικοχαμένου φιλάθλου του ΠΑΟΚ, Νάσου Κωνσταντίνου, έδωσε το παρών αντιπροσωπεία αθλητών του Α.Σ. ΠΑΟΚ.

Ο Τιμ Μάνατζερ του ανδρικού πόλο του Δικεφάλου, Τάσος Πετρίδης, ο Τιμ Μάνατζερ της γυναικείας ομάδας πόλο του ΠΑΟΚ, Φώτης Μπίκος, οι αθλητές πόλο του ΠΑΟΚ Domus Ergo, Νίκος Προσινικλής και Χάρης Αϊβαλιώτης, οι παλαιστές του ΠΑΟΚ, Απόστολος Τσιόβολος και Δημήτρης Τσομπανούδης, οι πυγμάχοι του Δικεφάλου, Βαγγέλης Νανιτζανιάν και Αναστάσιος Λιανός, οι Αρσιβαρίστες του ΠΑΟΚ, Νίκος Τσακιρίδης και Ελευθέριος Τσάκωνας, και ο προπονητής του «ασπρόμαυρου« Κικ Μποξ, Παύλος Κοχλιαρίδης, έδωσαν το παρών στο ετήσιο μνημόσυνο του Νάσου Κωνσταντίνου.

Μάλιστα, το τμήμα πόλο του ΠΑΟΚ, κατέθεσε στο μνημείο του αδικοχαμένου φίλου του Δικεφάλου, ένα μαύρο σκουφάκι με τον αριθμό «4».

Η Οικογένεια του ΠΑΟΚ δεν ξεχνάει τη μνήμη του Νάσου Κωνσταντίνου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Δυσκολεύει τον εαυτό του

Η Πυλαία στέλνει σε τρίτο ματς τον ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Σε τρίτο παιχνίδι θα κριθεί η πρόκριση στους τελικούς της Α1 χάντμπολ γυναικών μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΣΧ Πυλαίας.

Ο Δικέφαλος είχε κερδίσει ως γηπεδούχος στο πρώτο παιχνίδι, όμως ο ΑΕΣΧ Πυλαίας απάντησε στο δεύτερο ματς και με 29-28 ισοφάρισε τη σειρά σε 1-1.

Το ματς που θα κρίνει την πρόκριση στους τελικούς, εκεί όπου βρίσκεται η Νέα Ιωνία, θα γίνει στις 8/5 στη Μίκρα με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ.

Μετά από ένα ισορροπημένο ξεκίνημα οι γηπεδούχες άρχισαν να παίρνουν τα ηνία (11-8 στο 20') και στη συνέχεια να ανεβάζουν τη διαφορά στο 15-9 με τον Δικέφαλο να μειώνει σε 15-10 που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε στο δεύτερο μέρος όταν στο 18-13 άρχισε να μαζεύει τη διαφορά φτάνοντας στο γκολ 19-18 στο 40' και ισοφαρίζοντας 22-22 στο 46'.

Η ανατροπή για τον Δικέφαλο ήρθε λίγο πριν το 50' για το 23-24 με την Κερλίδη και λίγο μετά η Μποριζόφσκα έδωσε «αέρα» με 24-26.

Τώρα ήταν η σειρά της Πυλαίας να αντιδράσει, να ισοφαρίσει 27-27 στο 55' και να προσπεράσει με 28-27 στο 56'.

Ο ΠΑΟΚ πήρε την κατοχή στο 59' μετά από μια φάση που η μπάλα χτύπησε σε πόδια αθλητριών του Δικεφάλου και της Πυλαίας, αλλά οι διαιτητές άλλαξαν την απόφασή τους και έδωσαν τη μπάλα στις γηπεδούχες που έκαναν το 29-27.

Η Κερλίδου μείωσε σε 29-28 δέκα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, χωρίς να μπορεί να αλλάξει κάτι πλέον στο τελικό αποτέλεσμα.

ΑΕΣΧ ΠΥΛΑΙΑΣ- ΠΑΟΚ ΜΑΤΕCO 29-28

Τα πεντάλεπτα: 4-3, 6-6, 9-7, 11-8, 13-9, 15-10 (ημχ), 18-13, 19-17, 24-24, 26-27, 29-28

ΠΥΛΑΙΑ (Γ. Βακάλης): Αρσενόγλου, Σούσκα, Χ. Τροχίδου, Ε. Τροχίδου 2, Κουκμίση 10, Τσαρτσίου, Αθαν. Τσιγαρίδα, Θεοδοσοπούλου, Τάκη, Κωστοπούλου 4, Α. Παναγιωτίδου, Αθ. Τσιγαρίδα, Σελεμίδου 2, Αργυροπούλου 3, Παναγιωτίδου 2, Α. Παπαδοπούλου 6.

ΠΑΟΚ (Πελεκίδης): Τσικνάκη, Χατζηπαρασίδου 12, Κερλίδη 4, Μεντεσίδου, Βράντσιτς 1, Σαμολάδα, Καπρινιώτη, Σεβδίλη 3, Σίλβα, Ζενέλι, Μποριζόφσκα 5, Γκρμπάσεβιτς, Κουλούρη 2, Μπουράτο, Μιλόγεβιτς 1, Τόμασεβιτς

Διαιτητές: Τζαφερόπουλος- Πατιός, Δίλεπτα: 8-3, Πέναλτι: 7/7-6/7

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

ΑΕΣΧ Πυλαίας – ΠΑΟΚ (Live Stream)

Ζωντανά ο δεύτερος ημιτελικός του πρωταθλήματος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Δεύτερο παιχνίδι της ημιτελικής σειράς των playoffs της Α1 χάντμπολ γυναικών με τον ΠΑΟΚ να φιλοξενείται στις 14:00 από τον ΑΕΣΧ Πυλαίας στο Σπίτι του Χάντμπολ στη Μίκρα.

Η πρόκριση κρίνεται στις δύο νίκες με τον Δικέφαλο να έχει κάνει το 1-0 μετά την επικράτησή του με 28-27 στο πρώτο ματς.

Εάν ο ΑΕΣΧ Πυλαίας ισοφαρίσει, τότε θα γίνει τρίτο ματς και πάλι στη Μίκρα, αυτή τη φορά όμως με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ.

Δείτε ζωντανά τον αγώνα

https://www.youtube.com/watch?v=NZLKy5Q9FEI

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ