Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

«Κάθε παιχνίδι τελικός όταν φοράς τη φανέλα του ΠΑΟΚ»

Στο περίπτερο του Libero Media Group βρέθηκε πριν από λίγο ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, όπου και παραχώρησε συνέντευξη στον Σταύρο Κόλκα,

Στέργιος Αναστασιάδης

«Κάθε παιχνίδι τελικός όταν φοράς τη φανέλα του ΠΑΟΚ»

Αναλυτικά τα όσα είπε: 

Για τα επικείμενα πλέι οφ: “Θα πρέπει να αλλάξουμε λίγο το τσιπάκι, δεν είμαστε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Παλεύουμε, τα παιδιά κάνουν μεγάλη προσπάθεια, προσπαθούμε να αλλάξουμε το μυαλό μας και να μπούμε στο Μάιο στα πλέι οφ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Άλλωστε, τα παιχνίδια θα είναι δύσκολα, οι αντίπαλοί μας είναι υψηλού επιπέδου”.

Για το αν αλλάζουν οι συσχετισμοί λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκεται ο Ολυμπιακός: “Θα μπορούσαν να αλλάξουν, αν είχαμε τις δυνατότητες να είμαστε αυτοί που έπρεπε να είμαστε. Οι συνθήκες δεν κατάλληλες, για να πάρουμε πλεονέκτημα έναντι του Ολυμπιακού. Έχουμε μείνει με 10 επαγγελματίες αθλητές, έχουμε έναν ξένο που δεν μπορούμε να τον αλλάξουμε. Δεν μπορούμε να βλέπουμε τόσο ψηλά, πρέπει να δούμε ρεαλιστικά τι μπορούμε να καταφέρουμε και να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας”.

Για το κίνητρο που έχει η ομάδα: “Το είπα και χθες, κρίνω την πορεία της ομάδας πραγματικά επιτυχημένη. Φτάσαμε σε έναν τελικό και διεκδικήσαμε πράγματα στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, σε μια περίοδο που είχαμε πολλά προβλήματα. Προπονούμαστε, παίζουμε αγώνες, είμαστε ο ΠΑΟΚ. Αυτό είναι από μόνο του ένα μεγάλο κίνητρο. ο καθένας από εμάς έχει τη δική του προσωπικότητα και τους δικούς του στόχους. Θέλουμε να πείσουμε όλα τα παιδιά, πως φορώντας τη συγκεκριμένη φανέλα, κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό, κάθε παιχνίδι είναι τελικός και πως πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Αυτό είναι το κίνητρο”.

Για την γενικότερη κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ και που οδηγείται: “Το μπάσκετ βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Από τη μία πλευρά βλέπουμε καινούργιους επενδυτές, ομάδες να αναπτύσσουν νέα δυναμική, όπως ο Προμηθέας, ο Ήφαιστος, ο Χολαργός, η ΑΕΚ που έχει επενδυτή. ΤΟ μπάσκετ αναπτύσσεται, αλλά υπάρχουν βέβαια και οι γνωστές παθογένειες, ορισμένες εκ των οποίων είναι θεσμικές. Στο θεσμικό κομμάτι λοιπόν χρειάζεται παρέμβαση. Εάν δεν υπάρξει παρέμβαση, θα ακροβατούμε σε ένα τεντωμένο σχοινί, όπως φέτος. Το φετινό πρωτάθλημα έχει αλλοιωθεί λόγω του Ολυμπιακού. Εφόσον λοιπόν δεν αλλάξουν κάποια πράγματα και δεν επιστρέψει η κανονικότητα, θα έχουμε παρατράγουδα”.

Για το αν υπάρχει κρίση γενικότερα στον ελληνικό αθλητισμό: “Στο ποδόσφαιρο βλέπουμε φέτος μια κανονικότητα και δεν το λέω επειδή ο ΠΑΟΚ θα πάρει το πρωτάθλημα. Βλέπω πως το επίπεδο είναι διαφορετικό, ακόμα και στη διαιτησία χωρίς αυτό να σημαίνει πως έχει φτάσει σε τέλειο επίπεδο. Στο ποδόσφαιρο έγιναν παρεμβάσεις, το μπάσκετ όμως βαδίζει σε ένα τεντωμένο σχοινί. Δεν υπάρχει μόνο άσπρο και μαύρο, υπάρχουν πράγματα που είναι παγιωμένα αλλά πρέπει να αλλάξουν, από τη στιγμή που έχουν βρεθεί άνθρωποι που θέλουν να επενδύσουν τα χρήματά τους. Εμείς βέβαια δεν έχουμε επενδυτή και είναι ξεκάθαρο πως χρειάζονται περισσότερα χρήματα από αυτά που μπορεί ο ΠΑΟΚ να διαθέσει αυτή τη στιγμή, για να μπορέσει να διεκδικήσει μεγάλα πράγματα”.

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Ο 7ος ξένος που μένει εκτός με Mαρούσι

Πάρθηκε η απόφαση από τον Στάθη Νεραντζάκη για το σημερινό παιχνίδι.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται το Μαρούσι, για την τελευταία αγωνιστική των Play Out της Stoiximan Basket League, και ως γνωστόν ο Στάθης Νεραντζάκης θα πρέπει να αφήσει έναν ξένο εκτός αποστολής, μιας και έχει στα χέρια του επτά και δικαίωμα να δηλώσει έξι.

Την αποστολή ακολουθούν οι Φρίντρικσον, Γουίλιαμς, ΜακΝίς, Άλστον, Μίχαλ Μιχάλακ και φυσικά ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ. Εκτός, λοιπόν, θα μείνει ο Μαρκές Τάουνς.

Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν κανονικά στην αποστολή την προηγούμενη αγωνιστική στα Άνω Λιόσια, εκεί όπου ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε από την ΑΕΚ, με τον Σέσιλ Γουίλιαμς να μένει εκτός από εκείνο το παιχνίδι.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

«Για πάντα στο μυαλό μας…»

Η ανάρτηση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ τη μέρα της δολοφονίας του Νάσου Κωνσταντίνου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ δεν ξεχνά και τιμά τη μνήμη του Νάσου Κωνσταντίνου.

Με ανάρτηση στα social media, το μπασκετικό τμήμα του «Δικεφάλου» αναφέρθηκε στον αδικοχαμένο οπαδό της ομάδας, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή πριν από επτά χρόνια σε ηλικία 24 ετών.

«Επτά χρόνια χωρίς το Νάσο. Για πάντα στο μυαλό μας. Αθάνατος», έγραψε χαρακτηριστικά η ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco στα social media.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: «Τελικός» κόντρα στο Μαρούσι για μία θέση στα Play off

Σημαντικό παιχνίδι για τον «Δικέφαλο» στο PAOK Sports Arena.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στο PAOK Sports Arena θα δώσει ο ΠΑΟΚ mateco την τελευταία και πιο σημαντική μάχη για την συμμετοχή του στα πλέι οφ της Stoiximan Basket League.

Το σημερινό παιχνίδι (27/4 στις 20:15) απέναντι στο Μαρούσι, θα κρίνει και το τελευταίο εισιτήριο για τα πλέι οφ του πρωταθλήματος και αυτό που χρειάζεται η ομάδα μας είναι να κερδίσει και να εξασφαλίσει την συμμετοχή της στην τελική φάση του πρωταθλήματος.

Ουσιαστικά η αναμέτρηση έχει τον χαρακτήρα τελικού, δεδομένου ότι ο νικητής θα είναι αυτός που θα περάσει στα πλέι οφ και με αυτήν ακριβώς την λογική συνεχίστηκε και χθες η προετοιμασία των «ασπρόμαυρων». Ο Σταύρος Σχίζας, που ταλαιπωρήθηκε από θλάση στο γαστροκνήμιο, ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα και δεν θα είναι στη διάθεση του κόουτς Στάθη Νεραντζάκη.

Η προετοιμασία του ΠΑΟΚ mateco για τον αγώνα με το Μαρούσι ολοκληρώθηκε με την απογευματινή προπόνηση της Παρασκευής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ