ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Η Χάιντουκ και οι άλλοι!
Τα προφίλ των 6+1 πιθανών αντιπάλων του ΠΑΟΚ!
Γνωστοί έγιναν οι πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa Conference League. Οι «ασπρόμαυροι», σε περίπτωση που αποκλείσουν την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, θα βρουν στο δρόμο τους για την επόμενη φάση της διοργάνωσης μία εκ των:
Χάιντουκ Σπλιτ
Ζελέζνιτσαρ – Νέφτσι Μπακού
Σούτιεσκα – Σάντα Κόλομα
Μπαλζάν – Νέμαν Γκρόντνο
Το PAOK24 θέλοντας να σας βάλει περισσότερο στο κλίμα της σημερινής κλήρωσης στη Νιόν, συνέλεξε στοιχεία από τις πιθανές αντιπάλους του ΠΑΟΚ εάν ξεπεράσει το εμπόδιο της Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ.
Όπως θα διαπιστώσετε και παρακάτω εάν εξαιρέσει κανείς την Χάιντουκ Σπλιτ, η οποία διαθέτει αρκετή ποιότητα στο ρόστερ της, όλες οι υπόλοιπες ομάδες είναι αρκετά χαμηλού επιπέδου με τον Δικέφαλο να αποτελεί το αδιαφιλονίκητο φαβορί σε περίπτωση που βρεθεί αντιμέτωπος με κάποια από αυτές.
1) Χάιντουκ Σπλιτ
Η Χάιντουκ Σπλιτ είναι ποδοσφαιρικός σύλλογος με έδρα το Σπλιτ της Κροατίας. Την περσινή σεζόν κατέκτησε το κύπελλο Κροατίας, για δεύτερη μάλιστα διαδοχική σεζόν, ενώ στο πρωτάθλημα τερμάτισε στη δεύτερη θέση και στο -10 από την Ριέκα.
Σύμφωνα πάντα με το Transfermarkt, έχει συνολική χρηματιστηριακή αξία 50,35 εκατομμύρια ευρώ. Το μεγάλο αστέρι της ομάδας είναι ο γνωστός στο ελληνικό κοινό, -από το πέρασμά του στην ΑΕΚ- Μάρκο Λιβάγια, ο οποίος μάλιστα κοστολογείται με 8 εκατομμύρια ευρώ κατέχοντας την κορυφή στην σχετική λίστα των κυπελλούχων Κροατίας.
2) Ζελιέζνιτσαρ
Η Ζελιέζνιτσαρ είναι σύλλογος από το Σαραγέβο της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης. Ιδρύθηκε το 1921 με χρώματα το μπλε και άσπρο. Μέχρι το 1992 συμμετείχε στο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Γιουγκοσλαβίας και μετέπειτα στην Α’ Κατηγορία της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης. Την περίοδο 1984–85 έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ στην πιο σπουδαία στιγμή της ιστορίας τους.
Την περσινή σεζόν τερμάτισε στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος της Βοσνίας και στο -25 από την πρωταθλήτρια Ζρίνσκι. Ενδεικτικό του χαμηλού μπάτζετ που διαθέτει η ομάδα είναι πως ο παίκτης με την μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία είναι ο Ζοζέφ Αμόα, ο οποίος κοστολογείται στα 500 χιλιάρικα.
Είναι κυρίως γνωστή για το γεγονός πως είναι η ομάδα στην οποία γαλουχήθηκε ποδοσφαιρικά ο Έντιν Τζέκο.
3) Νέφτσι Μπακού
Η Νέφτσι εδρεύει στην πόλη Μπακού του Αζερμπαϊτζάν. Αποτελεί την πιο γνωστή, δημοφιλή και επιτυχημένη ομάδα της χώρας με 8 πρωταθλήματα και 6 κύπελλα.
Σύμφωνα πάντα με το Transfermarkt, έχει συνολική χρηματιστηριακή αξία 10,70 εκατομμύρια ευρώ, ενώ στο «αστέρι» της ομάδας είναι ο Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός, Γιούρι Ματίας, ο οποίος μάλιστα διαθέτει την υψηλότερη χρηματιστηριακή αξία στο κλαμπ, με 1,8 εκατομμύρια ευρώ.
Πέρσι κατέλαβε την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα τερματίζοντας στο μείον 22 από την πρωταθλήτρια Καραμπάγκ. Για την ώρα το πρωτάθλημα στο Αζερμπαϊτζάν δεν έχει ξεκινήσει.
4) Σούτιεσκα
Η Σούτιεσκα είναι μια ομάδα από το Νίκσιτς του Μαυροβουνίου και αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία του Μαυροβουνίου. Τα χρώματά της είναι το μπλε και το λευκό. Όπως φαίνεται και στο έμβλημα, ο σύλλογος ιδρύθηκε το 1927, ενώ κατέκτησε το πρώτο της πρωτάθλημα στην Α’ κατηγορία του Μαυροβουνίου την περίοδο 2012-13.
Την περσινή σεζόν έχασε το πρωτάθλημα από την Μπούντουτσνοστ στην ισοβαθμία, καθώς αμφότερες οι ομάδες συγκέντρωσαν 70 βαθμούς, ωστόσο στα μεταξύ τους παιχνίδια οι πρωταθλητές είχαν προβάδισμα.
Βάσει Transfermarkt διαθέτουν συνολική χρηματιστηριακή αξία 3,7 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα μεγάλα τους αστέρια είναι οι Σρτζαν Κρίστοβιτς και Μάρκο Ματάνοβιτς, που αγωνίζονται ως αμυντικοί μέσοι.
5) Σάντα Κόλομα
Η Σάντα Κολόμα είναι ποδοσφαιρικό σωματείο τής Ανδόρρας που εδρεύει στον οικισμό Σάντα Κολόμα τής πρωτεύουσας Ανδόρρα λα Βέγια. Επίσημα, επί του παρόντος, ονομάζεται «Πιντάζα ΦΚ Σάντα Κολόμα», λόγω χορηγίας της κατασκευαστικής εταιρείας «Pidasa Serveis».
Την περσινή σεζόν τερμάτισε στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος Ανδόρρας, στο οποίο αξίζει να σημειωθεί πως μετέχουν συνολικά 8 ομάδες (!) Σύμφωνα με το Tramsfermarkt, κοστολογείται 2,42 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ενδεικτικό του αρκετά χαμηλού μπάτζετ είναι πως ο παίκτης με την μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία είναι ο Έρικ Ρουίθ, ο οποίος κοστολογείται με 250 χιλιάδες ευρώ!
6) Μπαλζάν
Η Μπαλζάν είναι μια μαλτέζικη ποδοσφαιρική ομάδα από την πόλη Μπαλζάν. Συμμετέχει στο Πρέμιερ Λιγκ Μάλτας. Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 1937 και αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία μόλις από το 2010.
Αγωνίστηκε στο UEFA Europa League για πέντε συνεχόμενες σεζόν μεταξύ 2015-16 και 2019-20. Τον Μάιο του 2019, έγραψε ιστορία, καθώς κέρδισε τελικά την πρώτη του μεγάλη διάκριση, το Κύπελλο Μάλτας, αφού νίκησε τη Βαλέτα στα πέναλτι στον τελικό.
Πέρσι, τερμάτισε στην πέμπτη θέση του πρωταθλήματος, στο οποίο συμμετέχουν συνολικά 14 ομάδες. To συνολικό μπάτζετ υπολογίζεται στα 2,8 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο παίκτης που ξεχωρίζει είναι ο κεντρικός μέσος Τζέικ Γκρεχ, ο οποίος κατάγεται από την Μάλτα και κοστολογείται περί τα 300 χιλιάδες ευρώ.
7) Νέμαν Γκρόντμο
Η Νέμαν Γκρόντνο εδρεύει στο Γκρόντντο της Λευκορωσίας. Ιδρύθηκε το 1964. Έδρα της ομάδας είναι το Neman Stadium χωρητικότητας 9000 θεατών. Συμμετέχει στο Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Λευκορωσίας, εκεί όπου για την ώρα προελαύνει στην κορυφή με 32 βαθμούς σε 14 αγώνες.
Διαθέτει μπάτζετ ύψους 4,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ό,τι πιο αξιόλογο διαθέτουν στο ρόστερ τους είναι ο 29χρονος εξτρέμ Πάβελ Σαβίτσκι, ο οποίος προέρχεται από εξαιρετική σεζόν, έχοντας μάλιστα εκτοξεύσει την χρηματιστηριακή του αξία στα 900 χιλιάρικα.
Στα βιβλία της ιστορίας πέρασε ο Τάσος Δουβίκας και μαζί του η Κόμο, η οποία δεν έδειξε οίκτο στην Λανς και την διέυσυρε με το σοκαριστικό 1-9 στο Bollaert.
Ο 27χρονος φορ έγινε ο 3ος Έλληνας που πετυχαίνει χατ-τρικ στο Champions League, πρώτος που το κάνει μαζί με ασίστ και πλέον είναι ο Νο1 σκόρερ της League Phase με 6 γκολ!
Στην 4η θέση με 9 βαθμούς βρίσκεται πλέον η ομάδα του Σεσκ Φάμπρεγας, η οποία την επόμενη αγωνιστική, στις 24 Νοεμβρίου, υποδέχεται την ΑΕΚ.
Μπορούσια Ντόρτμουντ - Μπέτις 2-1
Ο Κωνσταντίνος Καρέτσας με μία κλασική του κίνηση και συρτό σουτ ήταν αυτός που λύτρωσε την Μπορούσια Ντόρτμουντ στο 72ο λεπτό με το πρώτο του γκολ με την φανέλα της.
Ένα γκολ με τεράστια βαθμολογική, αλλά και σημειολογική σημασία για τον Έλληνα μεσοεπιθετικό, ο οποίος μπήκε στον αγώνα στο 23ο λεπτό μετά τον τραυματισμό του Γκιρασί και έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο.
Ο Φάμπιο Σίλβα άνοιξε το σκορ λίγο μετά την έναρξη της επανάληψης (49’), όμως η Μπέτις είχε ισοφαρίσει προσωρινά (67’) με τον Ρουϊμπάλ.
Η καταιγιστική Ντόρτμουντ πήρε αυτό που άξιζε με το γκολ του Καρέτσα και με 9 βαθμούς δικαιούται να ονειρεύεται ακόμα και θέση στην πρώτη οκτάδα.
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Χαλδέζος: «Περήφανοι για την πρόκριση, ήμασταν ανώτεροι»
«Πρόκληση για το PAOK Academy το Μουντιάλ Κ17»
Την ανωτερότητά της επιβεβαίωσε η Κ19 του ΠΑΟΚ απέναντι στη Ζρίνσκι (3-0) παίρνοντας την πρόκριση στην επόμενη φάση του UEFA Youth League.
Αυτό άλλωστε επισήμανε και ο Νίκος Χαλδέζος σε δηλώσεις του στην κάμερα της Magenta TV.
«Νομίζω φάνηκε η ανωτερότητά μας, ήμασταν πολύ ανώτερη ομάδα και το δείξαμε στο γήπεδο. Όλοι δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό στην προπόνηση και είμαστε πολύ περήφανοι για την πρόκριση».
Για τις αλλαγές συγκριτικά με τον Αστέρα: «Είμαστε πάρα πολλά παιδιά. Προσπαθούμε όλοι να παίξουμε».
Για την Εθνική ομάδα: «Είμαι πολύ περήφανος που είμαι στη Εθνική. Και για το PAOK Academy είναι πολύ σημαντική πρόκληση. Πάμε να δείξουμε τον καλύτερο μας εαυτό και να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Όλες οι ομάδες είναι δυνατές. Δώσαμε τον καλύτερο μας εαυτό στα προκριματικά. Θα δώσουμε τα πάντα με όποιον και να παίξουμε».
Αντίστροφα μετρά ο ΠΑΟΚ για το εκτός έδρας ντέρμπι της Κυριακής κόντρα στον Ολυμπιακό.
Η προπόνηση ξεκίνησε με προθέρμανση, rondo και παιχνίδι ένας εναντίον ενός (1v1). Στη συνέχεια, το τεχνικό επιτελείο έδωσε έμφαση στην αμυντική και επιθετική τακτική, ενώ το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τουρνουά τριών ομάδων σε περιορισμένο χώρο.
Σε ό,τι αφορά το ιατρικό δελτίο, ο Πέλκας συνέχισε το πρόγραμμα θεραπείας του, ο Λουσέ συμμετείχε σε μέρος της προπόνησης, ενώ ο Μιχαηλίδης ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο.
https://www.youtube.com/watch?v=zfmSFL51s2Y




