ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Η ώρα του Μάρκος Αντόνιο
Έτοιμος για τα πρώτα του αγωνιστικά λεπτά ο Βραζιλιάνος.
Ο Μάρκος Αντόνιο διεκδικώντας βραβείο… ατυχίας κατάφερε μόλις στον αγώνα της Φρανκφούρτης να μπει στην αποστολή του ΠΑΟΚ από τον Σεπτέμβριο όταν και αποκτήθηκε ως δανεικός από τη Λάτσιο.
Ο βραχύσωμος Βραζιλιάνος ταλαιπωρήθηκε αρκετά από ένα σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού, το οποίο έχει αφήσει πίσω του και είναι απόλυτα έτοιμος για να καταγράψει τις πρώτες του συμμετοχές με την φανέλα του Δικεφάλου. Η κίνηση του Ράζβαν Λουτσέσκου να τον συμπεριλάβει κανονικά στην αποστολή για το παιχνίδι με τους Γερμανούς μόνο τυχαία δεν ήταν, καθώς ήθελε να τον βάλει όσο το δυνατόν περισσότερο σε ρυθμούς αγώνα αλλά και γενικότερα στο κλίμα της ομάδας.
Όπως όλα δείχνουν ο Μάρκος Αντόνιο θα καταγράψει τα πρώτα του αγωνιστικά λεπτά στο επερχόμενο παιχνίδι τη Λαμία, για να ξεκινησει σιγά σιγά να βρίσκει ρόλο στην ομάδα, καθώς αποτελεί μία «εσωτερική μεταγραφή» όπως δήλωσε και ο προπονητής του προ ολίγων ημερών.
«Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί επιτέλους είμαι υγιής. Σε αυτό με βοήθησε πολύ η οικογένεια μου που με στήριξε ψυχολογικά αλλά και όλοι οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ. Έκαναν εξαιρετική δουλειά στο επιτελείο και είμαι χαρούμενος που μπορώ επιτέλους να βοηθήσω την ομάδα» δήλωσε ο 23χρονος μέσος μέσα από τον αγωνιστικό χώρου του Deutsche Bank Park.
Η χαρά του δε από την παρθενική του συμμετοχή στην αποστολή της ομάδας αποτυπώνεται και στη δημοσίευση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, εκεί όπου πόσταρε τρεις φωτογραφίες, μία από τη συμμετοχή του στους πανηγυρισμούς, μία από τα αποδυτήρια της ομάδας με τη φανέλα του να τον περιμένει και μία από την απίθανη κερκίδα των φίλων του ΠΑΟΚ με σχόλιο: «Η πρώτη μου στιγμή με την ομάδα, απίστευτο συναίσθημα. Μεγάλη νίκη παιδιά!».
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Με ροτέισον ο Ολυμπιακός ισόπαλος κόντρα στην Ρεν
Τι έκαναν οι ερυθρόλευκοι πριν τον ΠΑΟΚ
Ο Ολυμπιακός πήγε στη Γαλλία με στόχο να μην... χάσει και τα κατάφερε, με τον Ορτέγκα να τον κρατά όρθιο κόντρα στη Ρεν με μεγάλη επέμβαση στο τέλος.
Ήταν ένα ματς χωρίς πολλές φάσεις και χωρίς πολλές επιθετικές ιδέες, με εξαίρεση κάποιες στιγμές του Φορτούνη, Ολυμπιακός και Ρεν έμειναν στο 0-0, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της League Phase του Europa League, το οποίο ωστόσο να μπορούσε να... στραβώσει στα τελευταία λεπτά.
Έτσι, οι Πειραιώτες διατήρησαν το αήττητο που έχουν στη διοργάνωση και με τρεις νίκες και μία ισοπαλία μέχρι στιγμής εξακολουθούν να βρίσκονται σε τροχιά 8άδας, που δίνει και την απευθείας πρόκριση στη φάση των «16».
Ο Ιμανόλ Αλγουαθίλ κατέβασε μία 11άδα με αρκετές εκπλήξεις, σίγουρα σκεπτόμενος και το ντέρμπι της Κυριακής για την Stoiximan Super League κόντρα στον ΠΑΟΚ και θέλησε να δώσει ανάσες σε βασικούς.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΡΕΝ (Φρανκ Χαΐς): Σαμπά, Ρέινολντς, Ρουάλ, Κρέσγουελ, Ολιβέιρα, Ναγκιντά, Σιμάνσκι (60’ Ρονζιέ), Τόμασον (80’ Σισέ), Καμαρά, Ντιά (80’ Μαγιεντά), Αλ Ταμάρι (80’ Μπλα).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ιμανόλ Αλγκουαθίλ): Ορτέγκα, Σάλιακας (46 λ.τρ. Πέντερσεν), Ρέτσος, Κάρμο, Μπρούνο (82’ Τικνιζάν), Πουέρτα, Έσε, Μπέιλι (60’ Ζέλσον Μάρτινς), Σα (79’ Τσικίνιο), Φορτούνης, Γκονσάλες (59’ Γιάρεμτσουκ).
Ανησυχία επικρατεί στον Ολυμπιακό για την κατάσταση του Μανώλη Σάλιακα, λίγες ημέρες πριν από το μεγάλο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα.
Στο εν εξελίξει ματς με τη Ρεν στη Γαλλία, ο άσος των Πειραιωτών αισθάνθηκε ενοχλήσεις στη μέση κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να συνεχίσει στο δεύτερο μέρος.
Ο Έλληνας διεθνής αμυντικός δεν επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο μετά την ανάπαυλα, με τον Πέντερσεν να παίρνει τη θέση του στο δεξί άκρο της άμυνας.
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Ελ Καντουρί: «Ήρθε το αποτέλεσμα που θέλαμε»
Οι πρώτες δηλώσεις του Μαροκινού προπονητή μετά την πρόκριση επί της Ζρίνσκι
Στην κάμερα της Magenta TV μίλησε ο Ομάρ Ελ Καντουρί, μετά την επικράτηση της Κ19 του ΠΑΟΚ με 3-0 επί της Ζρίνσκι Μόσταρ στην Τούμπα, αποτέλεσμα που σφράγισε την πρόκριση του Δικεφάλου στην επόμενη φάση του UEFA Youth League.
Ο Μαροκινός τεχνικός παραχώρησε δηλώσεις μετά το τέλος της αναμέτρησης, με τους «ασπρόμαυρους» να ολοκληρώνουν με δύο νίκες τις υποχρεώσεις τους απέναντι στη βοσνιακή ομάδα και συνολικό σκορ 6-1.
Δείτε παρακάτω όσα δήλωσε ο προπονητής της Κ19 του ΠΑΟΚ στην κάμερα της Magenta TV:
Αναλυτικά:
«Eίμαι πολύ ευχαριστημένος από την απόδοση μας, τα παιδιά έκαναν όλα όσα δουλέψαμε αυτούς τους μήνες. Πολλά παιδιά παίζουν για πρώτη φορά στην Τούμπα. Το αποτέλεσμα που θέλαμε ήρθε».
Για τους νεαρούς που πήραν χρόνο συμμετοχής με την Κ19:
«Ο ΠΑΟΚ έχει ίσως την κορυφαία ακαδημία στην Ελλάδα. Δεν φοβόμαστε να βάζουμε στο παιχνίδι τα νέα παιδιά,ακόμη και μικρότερων ηλικιών, όπως για παράδειγμα ο Φλώρος. Είναι μια εξαιρετική εμπειρία για εκείνα, χωρίς φυσικά να παρακάμπτουμε τα στάδια, ένα βήμα τη φορά, χωρίς να θέλουμε να τους κάψουμε, ως την στιγμή που θα παίξουν με την πρώτη ομάδα».
Για την συνέχεια:
«Παρόλο που δεν προτιμούμε κάποια ομάδα, λογικά θα είναι η Χόφενχάιμ, έχουμε χρόνο για να προετοιμαστούμε και να δουλέψουμε για το επόμενο παιχνίδι και θα είμαστε έτοιμοι».




