ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Το σχόλιο της ημέρας
Βαρύ σκορ, αγωνιστική κρίση και εκπληκτική αντίδραση
Ένα πολύ-πολύ βαρύ σκορ! Μια πολύ-πολύ δύσκολη βραδιά με αντίπαλο τον Ολυμπιακό! Έπαιζε ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός το ματς έληξε 1-4 κι όμως ο κόσμος στην Τούμπα όχι μόνο κράτησε αξιοπρεπέστατη στάση, αλλά προσπάθησε και να τονώσει τους παίκτες με το Δικέφαλο στο στήθος!
Από που να ξεκινήσεις και που να τελειώσεις; Επιλέγω να ξεκινήσω από όλη τη συμπεριφορά, την υποστήριξη των 27 χιλιάδων παρόντων και το ενθαρρυντικό μήνυμα για τη συνέχεια ως κάτι που πραγματικά έκανε τεράστια εντύπωση. Πιο πολύ και από το 1-4 το οποίο ήρθε με πολύ σκληρό τρόπο για την ομάδα του Λουτσέσκου. Κι επειδή… ΠΑΟΚ είσαι, όλοι ξέρουν ότι έπεται η αντίδραση. Αυτός ο αγώνας του κυπέλλου στο timing που έρχεται, είναι -πλέον- κάτι πολύ περισσότερο από μία πρόκριση στον τελικό…
Ο Ολυμπιακός έβγαλε καλύτερη οργάνωση και ποιότητα στο πρώτο διάστημα του αγώνα. Με τα τρία χαφ του και τη δεξιά πλευρά με Ροντινέι-Φορτούνη είχε την αυτοπεποίθηση και την ποιότητα να κρατήσει και να κυκλοφορήσει καλύτερα την μπάλα. Πολλές φάσες δεν έγιναν στο ξεκίνημα, αλλά η εικόνα τους ήταν καλύτερη, απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ που κόντρα στους μεγάλους ΦΟΒΑΤΑΙ τη σωστή ανάπτυξη. (Το… “καλός ο ΠΑΟΚ αλλά να τον δούμε και στα ντέρμπι” το έκαναν ανέκδοτο οι ΠΑΟΚτσήδες, αλλά φυσικά είχε απόλυτη ουσία. Και η έπαρση ΠΟΤΕ δεν έκανε καλό).
Δεν μπορεί ο ΠΑΟΚ απέναντι στο πρέσινγκ των αντιπάλων και πολύ εύκολα αρχίζει να σηκώνει την μπάλα. Όταν ειδικά σήμερα ο Μεϊτέ είναι παρών-απών και βρίσκει πιο εύκολα τους ερυθρόλευκους παρά τους ασπρόμαυρους, ενώ παίκτες όπως ο Οζντόεφ, ο Σάστρε, ο Μουργκ, ο Κωνσταντέλιας και φυσικά ο Σαμάτα, δεν φωνάζουν παρών στα δύσκολα, τότε και ο αντίπαλος το πιστεύει περισσότερο.
Κάποια στιγμή θα είχαμε και φάσεις βέβαια… Ο Ολυμπιακός έβαλε δύο γκολ εκτελώντας φάουλ από μακριά απέναντι σε κοιμισμένους παίκτες που… παρακολουθούσαν παθητικά. Στο πρώτο φεύγουν τρεις εναντίον δύο ή κανενός και στο δεύτερο δύο με έναν και ο Ποντένσε να εκτελεί καταπληκτικά, εντελώς μόνος! Απέναντι σε αυτά τα κόλπα και την ποιότητα των αντιπάλων, ο ΠΑΟΚ έβγαλε καθαρές φάσεις, ο Ντεσπόντονφ όμως ένα έβαλε και δύο έχασε, πέρα από τις άλλες στιγμές με Μουργκ-Οζντόεφ κτλ. Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός στις μεταβάσεις του (με τον ΠΑΟΚ μπροστά στο 1-2) είχε φορ και ο ΠΑΟΚ που έτσι και αλλιώς δεν ξέρει τι θα πει… «παίρνω πράγματα στα δύσκολα από τον φορ» χαλούσε τις δικές του μεταβάσεις μια και δεν ήταν εκεί ο Τάισον που ξέρει να τις ελέγχει με καταπληκτικό τρόπο.
Το 1-4 δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα αλλά ήρθε και διαμορφώνει μία αγωνιστική κρίση για τον ΠΑΟΚ που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Αν δεν παίξει και ο Τάισον την Τετάρτη ο ΠΑΟΚ πρέπει να αλλάξει φιλοσοφία, κάτι που γενικώς επιβάλλεται στα ντέρμπι όπου οι άλλοι (και λόγο φορ) είναι πιο αποτελεσματικοί.
Επιβάλλεται ο ΠΑΟΚ να περιορίσει το ρίσκο και τα πολλά ανεβάσματα. Με τον Τάισον και για πολλούς λόγους (συνεργασίες με Μπάμπα, ορθολογική ανάπτυξη, καλές τελικές επιλογές, εξαιρετικές μεταβάσεις) ο ΠΑΟΚ μπορεί να πιστεύει στη λογική… «θα βάλω ένα παραπάνω». Χωρίς τον Βραζιλιάνο πρέπει επιτέλους να μείνει πίσω και με το μηδέν παθητικό, περιορίζοντας τα μέτρα που ανεβαίνουν όλοι οι παίκτες.
Και επειδή τώρα είναι τα δύσκολα και η ομάδα είναι με την πλάτη στον τοίχο, τώρα χρειάζονται περισσότερο και οι προσωπικότητες.
Η χρονιά συνεχίζεται, η κρίση μετά τα ντέρμπι (τέσσερα μαζί σε 10 μέρες δύσκολα θα τουέφερναν θετικό πρόσημο) είναι εδώ, ο υγιής κόσμος που κατά βάση βρίσκεται στην Τούμπα στηρίζει και πιστεύει και για να δούμε τι έχει να απαντήσει μέσα στο γήπεδο ο προπονητής και οι παίκτες.
Στην τελική ευθεία μπαίνει το θέμα του γηπέδου για τον ΠΑΟΚ, με τις εξελίξεις να τρέχουν.
Στο πλαίσιο, αυτό, όλα δείχνουν πως μέσα στο επόμενο 10μερο θα ανακοινωθούν οι όψεις του γηπέδου, προκειμένου να υπάρξει ξεκάθαρη εικόνα και σε αυτό το κομμάτι.
Σε γενικές γραμμές τα πάντα κυλούν φυσιολογικά και σε αυτή τη φάση, υπάρχουν κάποιες συζητήσεις που πρέπει να γίνουν με τον Δήμο, προκειμένου να διευκρινιστούν συγκεκριμένα πράγματα, ωστόσο, δεν υπάρχει κάποιος προβληματισμός με φόντο την Τούμπα.
Εκεί που υπάρχει θέμα, είναι το κομμάτι του Καυτανζογλείου, όπου έχουν καθυστερήσει οι διαδικασίες και είναι ξεκάθαρο πως έχει δημιουργηθεί μία ανησυχία...
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Ο Λίσι και τα κλειστά χαρτιά με φόντο το ντέρμπι
Τα δεδομένα για τον Ιταλό ενόψει του αποψινού ματς
Η αντίστροφη μέτρηση για το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό, στο "Γ. Καραϊσκάκης" έχει ξεκινήσει και η προσοχή όλων στρέφεται σε αυτό.
Ο Αλέσιο Λίσι και οι παίκτες του βρίσκονται από χθες στην Αθήνα, την ώρα που όλη την εβδομάδα ο Ιταλός κράτησε κλειστά τα χαρτιά του, αναφορικά με το πλάνο του για το ντέρμπι.
Σε πρώτη φάση, είναι δεδομένο πως ο Λίσι καλείται να διαχειριστεί σημαντικές απουσίες, με τους Κένι, Μιχαηλίδη, Πέλκα, Ντεσπόντοφ, Άλι, Παβλένκα και Μεϊτέ να είναι εκτός, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Τάισον, που συνεχίζει τις προπονήσεις με τον ΠΑΟΚ Β'.
Αντίθετα, στην αποστολή βρίσκεται ο Λουσέ, που τις τελευταίες ημέρες ανέβασε στροφές, με τον Γάλλο να μπαίνει ξανά στην εξίσωση. Όλα αυτά, την ώρα που υπάρχουν συγκεκριμένα ερωτηματικά για το αποψινό ματς.
Αρχικά, ένα από αυτά αφορά τη θέση του τερματοφύλακα, όπου δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρο αν θα ξεκινήσει ο Μοναστηρλής ή αν θα επιστρέψει ο Τσιφτσής, ενώ προφανώς δεν είναι σίγουρο το ποιος θα είναι αυτός που θα καλύψει το κενό του Κένι, με τους Ελουστόντο, Γιάκιτς και Τέιλορ να είναι οι προφανείς επιλογές, ενώ ο Λίσι έχει κάνει λόγο και για μία... έκπληξη.
Από εκεί και πέρα και στα χαφ το τοπίο δεν είναι πολύ ξεκάθαρο, ενώ ανοικτή είναι και η θέση του αριστερού εξτρέμ, με τον Ιταλό προπονητή να καταλήγει στις τελικές του αποφάσεις, με φόντο ένα παιχνίδι που έχει ξεχωριστή σημασία.
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Χωρίς γκολ το ντέρμπι της Κ15
Ισόπαλοι αναδείχθηκαν ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός στις εγκαταστάσεις της Σουρωτής
Ισόπαλη χωρίς τέρματα (0-0) ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση της Κ15 του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σουρωτής, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Super League Κ15.
Οι δύο ομάδες προσέφεραν ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι, με τον Δικέφαλο να παρουσιάζει ελαφρώς καλύτερη εικόνα και να αναζητά μέχρι το τέλος το γκολ που θα του έδινε τη νίκη. Οι «ασπρόμαυροι» είχαν τις σημαντικότερες στιγμές τους με τον Νησιώτη στο πρώτο ημίχρονο και τον Γαλανόπουλο στην επανάληψη.
Παρά την προσπάθεια των γηπεδούχων, το σκορ δεν άλλαξε, με τον Ολυμπιακό να παραμένει αήττητος και να φτάνει τους 22 βαθμούς, όσους έχει και η ΑΕΚ. Ο ΠΑΟΚ ακολουθεί στην τρίτη θέση με 20 βαθμούς.
ΠΑΟΚ Κ15: Ιατρίδης, Σταμπολίδης (60’ Φίλος), Δουμπής, Νικολαΐδης, Σύψας, Σιδέρης (50’ Σκέμπι), Κωνσταντινίδης, Νησιώτης, Βακουφάρης (41’ Γαλανόπουλος), Ζώνιος, Παπαγεωργίου (41’ Βλάχος).
Ολυμπιακός Κ15: Βασιλόπουλος, Παππάς, Κολομτσάς, Κιτσάντας, Παπαδόπουλος, Κόρμπος, Ίτσι (63’ Βέντος), Μουραντιάν (77’ Πεπονούλας), Αναγνωστέλλης, Λαχανάς (70’ Ζαΐμι), Μητροφάνης.




