Connect with us
Banner Image Banner Image

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η εικόνα μιλάει από μόνη της! (pics)

To heat map του Αλί Σαμάτα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και το… ελαφρυντικό!

Στέργιος Αναστασιάδης

Η εικόνα μιλάει από μόνη της! (pics)

Σε ένα ακόμα παιχνίδι, σε αυτό κόντρα στον Ολυμπιακό χθες στην Τούμπα, ο Αλί Σαμάτα έμεινε μακριά από το γκολ.

Επιπροσθέτως, ο Τανζανός επιθετικός δεν κατέγραψε ούτε μία τελική προσπάθεια προς την εστία των Πειραιωτών, ενώ δεν ήταν “λειτουργικός” σε καμία πτυχή του παιχνιδιού του ΠΑΟΚ, πραγματοποιώντας πιθανώς το χειρότερο παιχνίδι του με τα “ασπρόμαυρα”.

Μάλιστα, στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου τα “άκουσε” πολύ έντονα σε δύο περιπτώσεις από τον Ράζβαν Λουτσέσκου εξαιτίας της στατικότητάς του στον χώρο του κέντρου και ενώ ο Δικέφαλος είχε προϋποθέσεις να βγει στο “ανοιχτό” γήπεδο, με τη στατιστική του αγώνα να αποτυπώνει την αλήθεια!

Εκτός από το… μηδέν στην κατηγορία “τελικές προσπάθειες”, ο Τανζανός δεν κατέγραψε ούτε μία κεφαλιά σε 61 λεπτά συμμετοχής αλλά ούτε και κάποιο “γέμισμα”, δεν “έγραψε” κάποια επέμβαση, κέρδισε δύο φάουλ και επέπεσε σε ένα, ενώ πραγματοποίησε και τρία λάθη.

Βλέποντας δε τον heat map του Σαμάτα, δηλαδή την αποτύπωση των κομματιών του αγωνιστικού χώρου στα οποία κινήθηκε, γίνεται πολύ εύκολα αντιληπτό πως ο Τανζανός “πάτησε” περισσότερο εκτός περιοχής παρά εντός, με ενδεικτικό να είναι το ότι κινήθηκε περισσότερο ως αριστερός μπακ, ως κεντρικός χαφ και ως δεξιός εξτρέμ, παρά ως φορ!

Βέβαια, ερωτηθείς για τον Σαμάτα μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναιτωλικό στην Τούμπα, ο Λουτσέσκου είχε εξηγήσει τι θέλει από τον Τανζανό και όλους τους κεντρικούς επιθετικούς του!

«Ζητάω πολλά. Να επιστρέψουν, να κλείσουν χώρους και να δώσουν συνοχή, όπως και στην επίθεση, να υποστηρίξουν την πρώτη πάσα και την ανάπτυξη είτε η μπάλα έρχεται από τα πλάι, είτε από το κέντρο. Ο Σαμάτα είναι πολύ καλός παίκτης. Δεν είχε τον χρόνο με κάποιες ατυχίες, αλλά και με την πίεση που υπάρχει γενικότερα στην ομάδα.

Του ζητάω πολλά γιατί είναι ικανός να τα κάνει, όπως και από τον Μπράντον που έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά, αλλά μπορεί. Ο Σαμάτα είναι και πολύ καλό παιδί και υποστηρίζει την ομάδα, ενδεχομένως να ήταν και παραπάνω υποστηρικτικός σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε.

Ίσως οι παίκτες από πίσω να έπρεπε να είναι λίγο πιο κοντά του. Κάποιες φορές έχουμε έναν παίκτη στην περιοχή, αλλά θέλουμε περισσότερους. Έχει να κάνει με τα χαρακτηριστικά των ποδοσφαιριστών, έχει διαφορετικά ο Τάισον, άλλα ο Κωνσταντέλιας. Ο Σαμάτα είναι χρήσιμος και λειτουργικός σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε».

Ακόμα και έτσι να είναι πάντως τα πράγματα, το γεγονός πως ο 31χρονος επιθετικός έχει πετύχει μόλις 3 γκολ σε 28 ματς και 1.366 λεπτά συμμετοχής, όντας στη δέκατη θέση του πίνακα των σκόρερ του φετινού ΠΑΟΚ, μόνο θετικό δεν είναι για τον πρώην επιθετικό της Φενέρμπαχτσε!

ΕΥΡΩΠΗ

Δεν το… κουνάει ο Κέιν από το Μόναχο!

Και επίσημα Βαυαρός μέχρι το 2029 ο κάτοχος της Χρυσής Μπάλας!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ανακοίνωση με την οποία επισημοποίησε την επέκταση του συμβολαίου του Χάρι Κέιν μέχρι το καλοκαίρι του 2029, εξέδωσε η Μπάγερν Μονάχου!

«Ο κάτοχος της Χρυσής Μπάλας, Χάρι Κέιν, υπέγραψε νέο συμβόλαιο με την Μπάγερν Μονάχου έως τις 30 Ιουνίου 2029. Από τη μετακίνησή του στο Μόναχο, το καλοκαίρι του 2023, ο αρχηγός της εθνικής Αγγλίας έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα Bundesliga, το Κύπελλο Γερμανίας και δύο Super Cup «Φραντς Μπεκενμπάουερ».

Ο Άγγλος επιθετικός έχει σημειώσει μέχρι στιγμής 156 γκολ σε 161 επίσημες συμμετοχές, καταρρίπτοντας ρεκόρ τόσο σε εγχώριο όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με αποκορύφωμα την ανάδειξή του ως κορυφαίου ποδοσφαιριστή στον κόσμο την περασμένη εβδομάδα" ανέφεραν χαρακτηριστικά οι Βαυαροί, με τον Άγγλο στράικερ να τονίζει από την πλευρά του:

«Αισθάνομαι πραγματικά σαν στο σπίτι μου στην Μπάγερν Μονάχου. Αγαπώ τον σύλλογο, τους φιλάθλους και την πόλη του Μονάχου. Έχουμε μια φανταστική ομάδα και έναν εξαιρετικό προπονητή στο πρόσωπο του Βενσάν Κομπανί.

Είμαι πολύ περήφανος που αποτελώ μέρος αυτού του συλλόγου. Ολόκληρη η οικογένειά μου είναι πολύ ευτυχισμένη εδώ. Ήθελα πολύ να παραμείνω. Πλέον ανυπομονώ για το μέλλον και θέλω να κατακτήσω ακόμη περισσότερους τίτλους με αυτόν τον σπουδαίο σύλλογο».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Καρφί» για ρεκόρ ο Αντρίγια!

Η έως τώρα επίδοση του Ζίβκοβιτς που “απειλεί” την περσινή σεζόν!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με το ημερολόγιο να δείχνει 5 Νοεμβρίου και τον ΠΑΟΚ να έχει δώσει έως τώρα 18 επίσημα παιχνίδια, ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς έχει... προλάβει να καταγράψει 7 ασίστ!

Κάπως έτσι, εάν ο Σέρβος μεσοεπιθετικός συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό, δεν αποκλείεται να ισοφαρίσει ή ακόμα και να ξεπεράσει το προσωπικό ρεκόρ του με τα "ασπρόμαυρα", το οποίο είναι 20 ασίστ την περσινή σεζόν, επίδοση που είναι με διαφορά η καλύτερη από τις υπόλοιπες!

Πιο συγκεκριμένα, στην "παρθενική" χρονιά του στην Τούμπα, τη σεζόν 2020-21, ο "Ζίλε" κατέγραψε 8 ασίστ και την επόμενη 12, ενώ την περίοδο 2022-23 αρκέστηκε σε 6.

Την επόμενη σεζόν ωστόσο (2023-24), ο αρχηγός των "ασπρόμαυρων" μοίρασε 14 ασίστ, για να ακολουθήσουν οι 8 της σεζόν 2024-25 και οι 20 περσινές!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βραδιά… ασπρόμαυρης ποίησης και μαγείας! (vid)

Σαν σήμερα η “τεσσάρα” επί του Ολυμπιακού στον Πειραιά με την ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ασίστ του Κωνσταντέλια!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

5 Νοεμβρίου 2023. Σαν σήμερα δηλαδή, πριν από τρία χρόνια.

Για την 3η αγωνιστική της Super League, ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό στο "Γ. Καραϊσκάκης", παρουσία - δυστυχώς γι΄ αυτούς - οπαδών του, από τη στιγμή που οι Πειραιώτες κέρδισαν την έφεση κατά της πρωτόδικης τιμωρίας τους με δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών.

Οι "ερυθρόλευκοι" μπήκαν καλύτερα στο ντέρμπι αλλά από το 20ο λεπτό και έπειτα υπήρχε μόνο μία ομάδα στον αγωνιστικό χώρο και αυτή ήταν ο ΠΑΟΚ!

Αφού οι Κουλιεράκης και Ζίβκοβιτς... προειδοποίησαν τους "ερυθρόλευκους", ο δεύτερος άνοιξε το σκορ στο 39ο λεπτό και στο 54΄ ο Μπράντον με πέναλτι πέτυχε το 2-0, για να ακολουθήσει το δεύτερο γκολ του Ισπανού στο 68΄ και το γκολ - ποίημα στο 78΄, με δημιουργό τον Κωνσταντέλια και σκόρερ τον Οζντόεφ!

Το μόνο που κατάφεραν οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού ήταν να... συμμαζέψουν το τελικό σκορ, με τον ΠΑΟΚ να ρίχνει ρυθμούς και τους Φορτούνη, Μασούρα να διαμορφώνουν το τελικό 2-4!

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Πορόσο, Ρέτσος, Κίνι (65' Σολμπάκεν), Έσε (85' Καρβάλιο), Καμαρά, Αλεξανδρόπουλος (46' Μασούρας), Ποντένσε, Ελ Κααμπί (72' Γιόβετιτς), Φορτούνης.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ (89' Σβαμπ), Οζντόεφ (89' Τσιγγάρας), Μουργκ, Α. Ζίβκοβιτς (89' Τζίμας), Τάισον (73' Κωνσταντέλιας), Μπράντον (84' Ντεσπόντοφ).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ