Connect with us
Banner Image Banner Image

ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Μπάρτλεϊ και το μέλλον

Τι απάντησε με φόντο την επόμενη μέρα στον ΠΑΟΚ;

PAOK24

Ο Μπάρτλεϊ και το μέλλον

Είναι από τους πρωταγωνιστές του φετινού ΠΑΟΚ και αναμφίβολα, έχει παίξει καθοριστικό ρόλο σε αρκετά σημαντικά ματς από το ξεκίνημα της σεζόν.

Λίγο πριν τα σπουδαία ματς με τη Σολέ στο FIBA Europe Cup και μετά τη σημαντική επικράτηση επί της Καρδίτσας, στην Basket League, ο Φρανκ Μπάρτλεϊ μίλησε για όλα και έδωσε σημαντικές απαντήσεις.

Αυτό -ωστόσο- που έχει ίσως πιο μεγάλη αξία, είναι το γεγονός πως αναφέρθηκε και στο δικό του μέλλον στο κλαμπ και τη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας πως στον ΠΑΟΚ έχει βρει ό,τι πραγματικά έψαχνε.

“Αυτήν τη στιγμή, σκέφτομαι μόνο την τρέχουσα σεζόν. Υπάρχουν οι προσωπικοί και οι ομαδικοί στόχοι που θέλω να πετύχουμε. Είναι γνωστό, επίσης, ότι φέτος ήταν η πρώτη σεζόν που αγωνίστηκα σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ, αλλά ξέρω πως έχω να πετύχω και άλλα παίζοντας για τον ΠΑΟΚ, έχουμε σαν ομάδα να πετύχουμε και άλλα, ξέχωρα από ότι έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα“, ανέφερε αρχικά ο Αμερικανός, για να συνεχίσει:

“Όταν έρθει η ώρα, θα μιλήσω με τους προπονητές, τη διοίκηση, τον εκπρόσωπό μου και θα συζητήσουμε για την καινούργια χρονιά. Αγαπάω τους πάντες εδώ, νιώθω να με αγαπούν, νιώθω εδώ σαν το σπίτι μου και ειλικρινά ήταν αυτό που χρειαζόμουν για φέτος. Θα δούμε τι θα γίνει…“.

ΜΠΑΣΚΕΤ

Χάτζινς: «Καλό παιχνίδι- Παίξαμε και για τον Τζέντι»

Οι δηλώσεις του Αμερικανού γκαρντ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Τρέβορ Χάτζινς ξεχώρισε στην αποψινή αναμέτρηση του ΠΑΟΚ απέναντι στους Βίκος Falcons, με τον Αμερικανό να στέκεται στο ότι η ομάδα έπαιξε και για τον Όσμαν, ενώ είχε καλή απόδοση συνολικά.

Αναλυτικά:

Για τον Τζέντι Όσμαν:

«Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον Τζέντι. Ξέρουμε ότι θα μείνει εκτός για μερικούς μήνες. Θα παίξουμε για εκείνον, θα παίξουμε ο ένας για τον άλλο. Είχαμε ενέργεια, κάναμε καλό παιχνίδι, με ομαδικότητα. Αν παραμείνουμε ενωμένοι, θα έχουμε ένα καλό μέλλον, μέχρι να επιστρέψει ο Τσέντι».

Για το σημερινό παιχνίδι:

«Κάναμε καλό παιχνίδι. Ξεκινήσαμε δυνατά. Ο Μπριν έθεσε τον ρυθμό στην άμυνα, κυκλοφορήσαμε καλά τη μπάλα. Είμαστε ικανοποιημένοι.»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Τρινκιέρι: «Είμαι ικανοποιημένος από την εμφάνιση»

Οι δηλώσεις του Ιταλού τεχνικού στο flash interview

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μετά την άνετη επικράτηση του ΠΑΟΚ επί του Βίκου Falcons με 93-67, ο Αντρέα Τρινκιέρι ανέφερε πως είναι ικανοποιημένος από την εμφάνιση του Δικεφάλου, ενώ αναφέρθηκε και στον Τζέντι Όσμαν.

Συγκεκριμένα ο Ιταλός δήλωσε:

«Δεν μου αρέσουν οι αριθμοί(για το ρεκόρ του ΠΑΟΚ). Είμαι χαρούμενος για αυτό το γεγονός. Αλλά δεν είναι τίτλος. Είμαι ικανοποιημένος από τη νίκη, και από το γεγονός ότι ξεπεράσαμε την απουσία του Τζέντι.»

Περισσότερο από το να παίξουμε με τους ψηλούς, ζήτησα να κυκλοφορήσουμε τη μπάλα. Εμπιστεύομαι τους παίκτες, ξεκινήσαμε δυνατά σε άμυνα και επίθεση. Ελέγξαμε το παιχνίδι για 40 λεπτά.»

Για την απουσία Όσμαν και το τι πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ:

«Η λύση είναι να βρούμε νέα χημεία με τους παίκτες που έχουμε. Αυτή είναι η δουλειά του προπονητή. Σε αυτό θα είμαι αφοσιωμένος.»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Σταθερά στην κορυφή, +27 και χωρίς Όσμαν

Με επιθετικό πλουραλισμό και αποφασιστικότητα, ο ΠΑΟΚ νίκησε με 93-66 και τον Βίκο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ παρουσίασε πολύ καλή εικόνα στην πρώτη του αναμέτρηση μετά τον τραυματισμό του Τσέντι Όσμαν, επικράτησε με 93-67 του Βίκου και έδειξε πως διαθέτει αρκετές επιθετικές λύσεις.

Ο τραυματισμός του Τσέντι Όσμαν, αλλά και το χρονικό διάστημα που αναμένεται να απουσιάσει από την αγωνιστική δράση, είχαν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον τις προηγούμενες ημέρες. Ωστόσο, η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι έδωσε τις απαντήσεις της στο παρκέ, παρουσιάζοντας ένα ιδιαίτερα θετικό πρόσωπο απέναντι σε έναν αντίπαλο χαμηλότερης δυναμικότητας.

Ο Χάτζινς ξεχώρισε επιθετικά, ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 14 πόντους και 4/10 τρίποντα, ενώ οι Μήτρου-Λονγκ και Φόστερ πρόσθεσαν από 11 πόντους, συμβάλλοντας στον επιθετικό πλουραλισμό του Δικεφάλου του Βορρά.

Με αυτήν τη νίκη, ο ΠΑΟΚ διεύρυνε το αήττητο σερί του στο 6-0, διατηρήθηκε μόνος στην κορυφή της βαθμολογίας και πλέον στρέφει την προσοχή του στην ευρωπαϊκή του υποχρέωση. Την προσεχή Τρίτη θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Μπάλκαν, στο πλαίσιο του EuroCup.

Ο αγώνας:

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με εξαιρετικό ρυθμό την αναμέτρηση και, έχοντας ως πρωταγωνιστές τους Περσίδη και Χάτζινς, προηγήθηκε γρήγορα με 12-2. Ο Βίκος επιχείρησε να αντιδράσει, βρίσκοντας κάποιες λύσεις με τον Αγραβάνη και μειώνοντας σε 15-9, ωστόσο η συνέχεια ανήκε στους γηπεδούχους. Ο Φόστερ ήρθε από τον πάγκο και ευστόχησε σε δύο διαδοχικά τρίποντα, ενώ ο Μουρ πρόσθεσε ακόμη ένα, με αποτέλεσμα ο Δικέφαλος να κλείσει την πρώτη περίοδο στο +15 (30-15), παρά τα οκτώ επιθετικά ριμπάουντ που είχε μαζέψει η ομάδα των Ιωαννίνων.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Χάτζινς πήρε τη σκυτάλη στην επίθεση, σημειώνοντας τρία συνεχόμενα τρίποντα, ενώ ο Χουγκάζ βρήκε επίσης στόχο από την περιφέρεια, ανεβάζοντας τη διαφορά στους 23 πόντους (44-21). Στη συνέχεια, Ταϊρί και Μήτρου-Λονγκ ανέλαβαν δράση, διατηρώντας τον ΠΑΟΚ σε θέση ισχύος μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, το οποίο βρήκε τους Θεσσαλονικείς μπροστά με 54-33.

Με τη διαφορά να βρίσκεται ήδη σε πολύ υψηλά επίπεδα, ο ΠΑΟΚ έπρεπε να διατηρήσει την ίδια αγωνιστική προσήλωση και στο δεύτερο μέρος. Ταϊρί, Χάτζινς και Φόστερ ανέλαβαν δράση, με τους δύο πρώτους να προσφέρουν και ορισμένες εντυπωσιακές στιγμές, ανεβάζοντας το σκορ στο 65-38. Από την πλευρά του Βίκου, ο Τζάστις προσπαθούσε να βρει λύσεις στην επίθεση, χωρίς όμως ιδιαίτερη επιτυχία. Ο Φόστερ πρόσθεσε τέσσερις διαδοχικούς πόντους, ενώ οι Γκρέι και Μουρ διαμόρφωσαν το 74-44 με το οποίο ολοκληρώθηκε η τρίτη περίοδος.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, το ενδιαφέρον είχε πλέον περιοριστεί στη διαμόρφωση του τελικού σκορ και στο μέγεθος της διαφοράς. Οι Γκρέι και Ταϊρί έφεραν τον Δικέφαλο στο +36 (80-44), προτού ο ρυθμός της αναμέτρησης χαμηλώσει αισθητά. Ο Φλόιντ και ο Αγραβάνης βρήκαν την ευκαιρία να περιορίσουν κάπως την απόσταση, μειώνοντας σε 85-61, ωστόσο η έκβαση του αγώνα είχε κριθεί προ πολλού. Το τελικό 93-67 επισφράγισε την άνετη επικράτηση του ΠΑΟΚ.

Δεκάλεπτα: 30-15, 54-33, 74-44, 93-67

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα, ΕΔΩ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ