ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Η ώρα του Αντρίγια!
Κόντρα στη Λετονία ο αρχηγός του ΠΑΟΚ και οι συμπαίκτες του
Έχοντας “κολλήσει” στο 0-0 στο – επεισοδιακό αν μη τι άλλο – παιχνίδι με την Αλβανία στα Τίρανα και κερδίσει την Ανδόρα στο Λέσκοβατς με 3-0, η Σερβία δίνει σήμερα τον τρίτο αγώνα της στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2026.
Στις 16:00 στο Dogava Stadium της Ρίγα, οι “Πλάβι” αντιμετωπίζουν τη Λετονία και είναι υποχρεωμένοι να φτάσουν στη νίκη προκειμένου να προσπεράσουν την Αλβανία (5 βαθμοί σε 4 ματς) και παραμείνουν στο… κατόπι της πρωτοπόρου Αγγλίας (9 βαθμοί σε 3 αγώνες), με τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς να αναμένεται για μία ακόμα φορά να πάρει φανέλα βασικού από τον Ντράγκαν Στοϊκοβιτς.
Ο ΠΑΟΚ επικράτησε του Αστέρα Τρίπολης με 2-1 στην Τούμπα με το γκολ του Μύθου στο 87' και στρέφει πλέον την προσοχή του στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την ερχόμενη Κυριακή στο «Γ. Καραϊσκάκης».
Ο Αλέσιο Λίσι μίλησε στους παίκτες του μετά το τέλος του αγώνα και τους συνεχάρη για τον χαρακτήρα που έδειξαν ιδιαίτερα μετά την αποβολή του Κένι.
Ο Ιταλός τεχνικός ήταν ιδιαίτερα ικανοποιημένος με το γεγονός ότι οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν τα παράτησαν, κυνήγησαν κάθε φάση μέχρι το τέλος και πήραν μια νίκη σημαντική τόσο από βαθμολογικής όσο και από ψυχολογικής σημασίας.
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Πλήγμα με Πέλκα, πόσο καιρό μένει εκτός!
Τι συνέβη με τον Έλληνα διεθνή, ποιο το διάστημα απουσίας του
Πλήγμα στον ΠΑΟΚ με τον Δημήτρη Πέλκα.
Ο Έλληνας διεθνής υποβλήθηκε σε αρθροσκοπικό καθαρισμό στο γόνατο.
Αυτό σημαίνει ότι ο Πέλκας θα μείνει εκτός για τουλάχιστον 4 εβδομάδες.
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Μύθου: «Με τέτοιες νίκες γυρνάει η κατάσταση»
Ο νεαρός ποδοσφαιριστής στάθηκε στον χαρακτήρα που έδειξε ο ΠΑΟΚ
Ο Ανέστης Μύθου ήταν το πρόσωπο του αγώνα, όπως εξελίχτηκε, μεταξύ ΠΑΟΚ και Αστέρα Τρίπολης, καθώς το δικό του γκολ στο 87' χάρισε το τρίποντο στον Δικέφαλο.
Ο ίδιος δήλωσε στην κάμερα της NOVA μετά το τέλος του παιχνιδιού:
«Ήταν ένα παιχνίδι που δείξαμε τον χαρακτήρα μας και πόσο το θέλαμε. Θέλουμε να χτίσουμε ένα σερί θετικών αποτελεσμάτων. Παλεύουμε καθημερινά γι' αυτό, μπορεί να μη το δείχνουν οι εμφανίσεις μας, αλλά δουλεύουμε σκληρά.
Δείξαμε χαρακτήρα μετά την κόκκινη που δεχτήκαμε. Σηκώσαμε κεφάλι. Κυνηγήσαμε το παιχνίδι μέχρι τέλους. Όταν τα κάνεις αυτά, παίρνεις και το αποτέλεσμα.
Ο προπονητής μου είπε πριν μπω να τρέξω, να κυνηγήσω κάθε μπάλα
Μετά από τέτοια αποτελέσματα που έχουν το κυρίαρχο στοιχείο του χαρακτήρα γυρνάει όλη η κατάσταση.».
Για το γεγονός ότι είναι εκείνος που σκοράρει, αλλά παίρνει και την αποβολή του Αστέρα Τρίπολης:
«Ήμουν στα σωστά σημεία τη σωστή στιγμή, σημασία έχει όμως η νίκη».




