Connect with us
Banner Image Banner Image

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο νόμος του ΠΑΟΚ!

Ασπρόμαυρη μαγεία – Από τεσσάρα σε τεσσάρα και… προχωράει!

Αγάπη Γαβριηλίδου

Ο νόμος του ΠΑΟΚ!

Τι βράδυ ήταν κι αυτό! Ο ΠΑΟΚ “πάτησε” τη Γιουνγκ Μπόις με 4-0 και πήρε μία -ακόμη- σημαντική νίκη, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της League Phase του Europa League.

Έκανε ξανά τη δουλειά του. Ήταν ξανά ουσιαστικός, ήταν ξανά εντυπωσιακός ανά διαστήματα και στο τέλος, ήταν αυτός που πανηγύρισε μία ακόμη νίκη, έβδομη συνεχόμενη γενικά και δεύτερη συνεχόμενη στο Europa League. Ο “Δικέφαλος” ήταν κυρίαρχος στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα, έχοντας την κατοχή, απέναντι σε μία Γιουνγκ Μπόις που έπαιζε με 10 παίκτες από το 6ο λεπτό, μετά την αποβολή του Γκίγκοβιτς για σκληρό μαρκάρισμα στον Γιακουμάκη και παρά το γεγονός ότι στο πρώτο μέρος δε βρήκε το γκολ, σπαταλώντας σημαντικές ευκαιρίες, στο δεύτερο ήρθε το… ξέσπασμα, για να πάρει φωτιά η Τούμπα.

Στο πρώτο μέρος, ο ΠΑΟΚ απείλησε την εστία του Κέλερ με τους Κωνσταντέλια, Μεϊτέ και Γιακουμάκη να χάνουν σημαντικές ευκαιρίες, με τους Ελβετούς να προσπαθούν να κλείσουν τους διαδρόμους, την ώρα που ο Τσιφτσής δεν είχε ανησυχήσει ιδιαίτερα, αλλά στο δεύτερο ήρθε και η ουσία. Στο 54ο λεπτό, ο Μπιάνκο ήταν αυτός που… άνοιξε το χορό των γκολ στην Τούμπα και στο 67′ ο Γιακουμάκης “έγραψε” το 2-0. Στο 72′ ο Κωνσταντέλιας ήταν αυτός που πήρε σκυτάλη για το 3-0 και το 4-0 έγινε από τον Μπάμπα στο 77ο λεπτό.

Πανηγυρίζοντας μία πολύ-πολύ σημαντική κι εμφατική νίκη στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ ανέβηκε στη 10η θέση με 7 πόντους και την επόμενη αγωνιστική θα υποδεχθεί στην Τούμπα την Μπραν, ενώ την Κυριακή έχει μπροστά του το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, για να πάει κατόπιν στο διάστημα της διακοπής και να επιστρέψει για ένα νέο, απαιτητικό σερί σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ενδεκάδα με… Ιταλούς

Στο τέρμα ήταν απόψε ο Τσιφτσής, με τους Κένι, Βολιάκο, Μιχαηλίδη και Μπάμπα να στελεχώνουν την άμυνα.

Στη μεσαία γραμμή, ο Μπιάνκο ήταν δίπλα στον Μεϊτέ και μεσοεπιθετικά, ξεκίνησαν οι Κωνσταντέλιας, Τάισον, Ντεσπόντοφ και Γιακουμάκης.

Άλλαξαν νωρίς οι ισορροπίες

Το παιχνίδι στην Τούμπα ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να απειλεί με το… καλημέρα, όταν ο Ντεσπόντοφ στο 4ο λεπτό έκανε ένα διαγώνιο, συρτό σουτ για να μπλοκάρει ο Κέλερ, ενώ ένα λεπτό μετά οι ισορροπίες άλλαξαν τελείως. Ο Γκίγκοβιτς έκανε σκληρό φάουλ στον Γιακουμάκη και ο Γιοβάνοβιτς αρχικά έβγαλε κίτρινη κάρτα, αλλά το VAR κάλεσε τον Σέρβο να δει τη φάση και τελικά, η κίτρινη έγινε κόκκινη με τη Γιουνγκ Μπόις να μένει με 10 παίκτες.

Ο ΠΑΟΚ είδε το παιχνίδι να παίρνει άλλη τροπή και στο 7′ ο Κωνσταντέλιας μπήκε στη μεγάλη περιοχή και πλάσαρε, αλλά ο Κέλερ είχε απάντηση, ενώ τρία λεπτά μετά, ο Μεϊτέ έκλεψε και σούταρε με δύναμη από μακριά, για να φύγει η μπάλα λίγο δίπλα από την εστία των φιλοξενούμενων. Στο 19′ οι Ελβετοί προσπάθησαν να απειλήσουν με μία απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ραβέλοσον, αλλά ο Τσιφτσής δεν ανησύχησε και ένα λεπτό μετά, ο “Δικέφαλος” έχασε νέα, σημαντική ευκαιρία.

Ο Ντεσπόντοφ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Γιακουμάκης πήρε την κεφαλιά, όμως ήταν άστοχος, ενώ στο 23′ ο Βούλγαρος σούταρε ψηλά άουτ από πλεονεκτική θέση, μετά από πολύ ωραία ενέργεια του Τάισον. Η ομάδα του Λουτσέσκου ήταν αυτή που είχε τον πρώτο λόγο, ήταν αυτή που είχε την κατοχή και ήταν κι αυτή που είχε τις μεγάλες ευκαιρίες, αλλά δεν είχε το γκολ. Στο 42′ ο Βολιάκο επιχείρησε ένα γυριστό, αλλά η μπάλα και σε αυτή τη φάση πέρασε άουτ, ενώ λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου ο Γιάνκο δοκίμασε το πόδι του και ο Τσιφτσής δεν προβληματίστηκε ιδιαίτερα.

Μπιάνκο, ο λυτρωτής!

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με αλλαγή για τους Ελβετούς, αλλά με φάσεις για τον ΠΑΟΚ, καθώς στο 49′ ο Μιχαηλίδης δοκίμασε το πόδι του από αρκετά μακριά, όντας άστοχος, ενώ στο 52′ Τάισον, Γιακουμάκης και Κωνσταντέλιας συνεργάστηκαν ωραία, με τον τελευταίο να σεντράρει με το εξωτερικό και με τον Ντεσπόντοφ να κάνει την κεφαλιά, αναγκάζοντας τον Κέλερ σε δύσκολη επέμβαση.

Στην εξέλιξη της φάσης, ο Γιακουμάκης έκανε την τελική, με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι και στο 54′ ήρθε -επιτέλους- το γκολ! Ο Κωνσταντέλιας έβγαλε ωραία κάθετη και ο Μπάμπα έκανε το συρτό γύρισμα, για να κάνει την προβολή ο Μπιάνκο και να στείλει την μπάλα στον ουρανό της εστίας του Κέλερ, που δεν μπορούσε να κάνει απολύτως τίποτα. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ και στο 56′ ο Κένι πήρε την μπάλα και σούταρε με δύναμη από πολύ πλάγια θέση, αλλά ήταν άστοχος, ενώ δύο λεπτά μετά, ο Κέλερ βγήκε νικητής σε τετ α τετ με τον Ντεσπόντοφ.

Στο 59′ ο “Δικέφαλος” απείλησε ξανά, όταν μετά από γύρισμα του Κωνσταντέλια ο Μεϊτέ σούταρε ψηλά, έχοντας χάσει την ισορροπία του και δύο λεπτά αργότερα, ο Γιακουμάκης έκανε εντυπωσιακό εναέριο γυριστό, με την μπάλα να περνάει άουτ, ενώ ο Ραζβάν Λουτσέσκου έβαλε στο παιχνίδι πρώτα τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς και μετά τον Μαγκομέντ Οζντόεφ.

Ασπρόμαυρο πάρτι

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να ψάχνει ένα ακόμη γκολ και στο 67ο λεπτό, αυτό ήρθε από τον Γιακουμάκη, που σκόραρε σε ένα ακόμη παιχνίδι, σε μία φάση όπου ο Ζίβκοβιτς βρέθηκε στα δεξιά και έκανε την πάσα για τον Οζντόεφ, με τον Ρώσο να γυρίζει στην περιοχή και τον Γιακουμάκη με προβολή να κάνει το 2-0, ενώ λίγο μετά, στο 72′ ήρθε και το 3-0. Ζίβκοβιτς και Γιακουμάκης συνεργάστηκαν άψογα, με τον Κωνσταντέλια να εκτελεί με υπέροχο σουτ και την Τούμπα να σηκώνεται στο… πόδι!

Κι όμως ο ΠΑΟΚ δε σταμάτησε εκεί… Στο 76′ ήταν η σειρά του Μπάμπα να προσθέσει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, με τον Ζίβκοβιτς να κάνει μία ακόμα υπέροχη ενέργεια από τα δεξιά και τον Κένι να γυρίζει για τον Γκανέζο, που πλάσαρε ιδανικά για το 4-0 σε μία Τούμπα που είχε πάρει φωτιά! Στο 81ο λεπτό, ο Ζίβκοβιτς έκανε ένα πολύ ωραίο σουτ και υποχρέωσε τον Κέλερ σε καλή επέμβαση, ενώ λίγο μετά ο γκολκίπερ της Γιουνγκ Μπόις είχε απάντηση και σε σουτ του Κένι από τα δεξιά, για να βρει το τελευταίο σφύριγμα του Γιοβάνοβιτς ομάδα και κόσμο να πανηγυρίζουν μία ακόμη μεγάλη νίκη.

Οι συνθέσεις του αγώνα:

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Τσιφτσής, Κένι, Βολιάκο, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Μπιάνκο (Οζντόεφ), Μεϊτέ, Κωνσταντέλιας (Πέλκας), Τάισον (Ιβανούσετς), Ντεσπόντοφ (Ζίβκοβιτς) και Γιακουμάκης (Τσάλοφ)

Γιουνγκ Μπόις (Σεοάν): Κέλερ, Γιάνκο, Ζουκρού, Λοπέρ, Χατζάμ, Ραβέλοσον, Γκίγκοβιτς, Φάσναχτ (Κόλεϊ), Σάντσες (Πετς), Βιρτζίνιους (Μοντέιρο) και Κόρντοβα (Μπέντια)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βόλος Elabet και Πανσερραϊκός επιστρέφουν 1,5 εκατομμύριο στο δημόσιο!

Τι προβλέπει ο νόμος για τα χειραγωγημένα παιχνίδια

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Πέρα από την αφαίρεση βαθμών, οικονομικές συνέπειες προβλέπονται για τον Βόλο και τον Πανσερραϊκό, μετά τις ποινές που τους επιβλήθηκαν για χειραγώγηση των δύο μεταξύ τους αναμετρήσεων στα πλέι άουτ της Super League το 2025.

Οι δύο ομάδες τιμωρήθηκαν με αφαίρεση τριών και τεσσάρων βαθμών αντίστοιχα, ωστόσο, σύμφωνα με όσα προβλέπει η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), ενδέχεται να κληθούν να επιστρέψουν και μέρος της κρατικής χρηματοδότησης που έλαβαν.

Συγκεκριμένα, οι δύο ΠΑΕ είχαν εισπράξει από 1,5 εκατομμύριο ευρώ το 2025, μέσω του μηχανισμού ενίσχυσης του αθλητισμού από τα έσοδα της φορολόγησης των κερδών των παικτών του στοιχήματος.

Η σχετική νομοθεσία προβλέπει ότι, σε περίπτωση τελεσίδικης καταδικαστικής απόφασης για χειραγώγηση αγώνων, η οποία συνοδεύεται από ποινή αφαίρεσης βαθμών, οι εμπλεκόμενες ομάδες υποχρεούνται να επιστρέψουν το 50% της χρηματοδότησης που εισέπραξαν.

Εφόσον συντρέχουν οι συγκεκριμένες προϋποθέσεις, τόσο ο Βόλος όσο και ο Πανσερραϊκός θα πρέπει να επιστρέψουν στο Δημόσιο από 750.000 ευρώ.

Στην περίπτωση του Βόλου, το ποσό αναμένεται να παρακρατηθεί από την επόμενη καταβολή χρημάτων μέσω του στοιχήματος, η οποία προβλέπεται για τις αρχές του 2027.

Διαφορετική είναι η κατάσταση για τον Πανσερραϊκό, ο οποίος μετά τον υποβιβασμό του στη Super League 2 αναμένεται να λάβει περίπου 250.000 ευρώ από την ίδια πηγή χρηματοδότησης.

Το συγκεκριμένο ποσό προβλέπεται να παρακρατηθεί εξ ολοκλήρου, ενώ οι υπόλοιπες 500.000 ευρώ θα καλυφθούν μέσω αντίστοιχων παρακρατήσεων από μελλοντικές καταβολές, μέχρι να εξοφληθεί το σύνολο της οφειλής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Σε διαπραγματεύσεις ΠΑΟΚ – Ντεσπόντοφ για νέο συμβόλαιο»

Τι αναφέρουν οι Βούλγαροι για τον μεσοεπιθετικό του Δικεφάλου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Όπως έχετε διαβάσει ήδη από το PAOK24, ο Δικέφαλος βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Κίριλ Ντεσπόντοφ για την ανανέωση της συνεργασίες του, σε μια διαδικασία που φαίνεται να βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο.

Οι συμπατριώτες του Βούλγαρου μεσοεπιθετικού φέρνουν ξανά στο προσκήνιο το μέλλον του ποδοσφαιριστή, με το δημοσίευμα της BGNES να παρουσιάζει τα δικά της δεδομένα για την υπόθεση.

Αναλυτικά, όσα αναφέρει η ιστοσελίδα «bgnes»:

«Ο ΠΑΟΚ προσφέρει νέο συμβόλαιο στον διεθνή Βούλγαρο Κίριλ Ντεσπόντοφ, σύμφωνα με πληροφορίες του BGNES από πηγές του στην Ελλάδα.

Το τρέχον συμβόλαιο του μέσου λήγει το επόμενο καλοκαίρι του 2027 και η πρόθεση του ΠΑΟΚ είναι να τον κρατήσει στον σύλλογο. Οι δύο πλευρές έχουν ήδη πραγματοποιήσει αρχικές συνομιλίες για να συζητήσουν την πιθανότητα επέκτασης του συμβολαίου.

Προς το παρόν, η διαφορά μεταξύ των δύο πλευρών είναι ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης θέλει ο Ντεσπόντοφ να υπογράψει για 1+1 χρόνια, ενώ ο δεύτερος επιμένει το συμβόλαιό του να είναι διετούς διάρκειας.

Τις τελευταίες ημέρες, έχουν κυκλοφορήσει αναφορές στη Βουλγαρία για προφορική συμφωνία μεταξύ του παίκτη και της ΤΣΣΚΑ. Ωστόσο, αυτό το σενάριο δεν είναι μοιάζει να έχει βάση προς το παρόν».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

«To ίδιο ανταγωνιστικοί με Ρεν και ΠΑΟΚ»

Το στίγμα του Ισπανού για τον αυριανό αγώνα στο Ροαζόν Παρκ και το κυριακάτικο ντέρμπι με τον Δικέφαλο!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Την ελπίδα του να δει τον Ολυμπιακό εξίσου ανταγωνιστικό και κόντρα στη Ρεν αύριο και κόντρα στον ΠΑΟΚ την Κυριακή, εξέφρασε ο Ιμανόλ Αλγουαθίλ, στη συνέντευξη Τύπου πριν την αναμέτρηση με τους Γάλλους στο Ροαζόν Παρκ.

"Ο Ολυμπιακός έχει δείξει πώς μπορεί να ανταπεξέλθει. Έχουμε συνεχόμενα παιχνίδια. Κάνουμε συνεχές ροτέισον, μπορούμε να το κάνουμε αυτό και έχουμε την δυνατότητα να ανταπεξερχόμαστε. Ελπίζουμε να είμαστε το ίδιο ανταγωνιστικοί και με Ρεν και με ΠΑΟΚ.

Η Ρεν βάζει πολλά γκολ αλλά και δέχεται. Γενικά οι απαιτήσεις στην Ευρώπη είναι πολύ υψηλές. Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι στην Ευρώπη. Αύριο είναι ένα εξίσου δύσκολο παιχνίδι. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ. Είμαστε Ολυμπιακός και έχουμε έρθει για το 4 στα 4.

Δεν έχει να κάνει με τη διοργάνωση η επιλογή των παικτών. Έχει να κάνει με το πώς προσεγγίσουμε τον επόμενο παιχνίδι. Προσπαθούμε να βάλουμε την πιο καλή 11άδα και να είμαστε όσο πιο ανταγωνιστικοί και στις 3 διοργανώσεις» τόνισε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ο προπονητής του Ολυμπιακού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ