Connect with us
Banner Image Banner Image

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Έχασε τσάμπα βαθμούς…

Έδωσε δικαιώματα στο τέλος και το πλήρωσε ο ΠΑΟΚ

Αγάπη Γαβριηλίδου

Έχασε τσάμπα βαθμούς…

Ήθελε να πάρει μία ακόμη νίκη στην Ευρώπη, για να κάνει ένα αποφασιστικό βήμα με φόντο την οκτάδα, αλλά δεν τα κατάφερε. Ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε ισόπαλος με 1-1 με την Μπραν, για την 5η αγωνιστική της League Phase του Europa League.

Μπορεί να μπήκε “μουδιασμένα” στο παιχνίδι, ωστόσο, στο κρίσιμο σημείο και στη φάση του πέναλτι -το έκανε ο Μεϊτέ στον Σόρενσεν- ο Παβλένκα φώναξε “παρών” και κάπου εκεί, ο “Δικέφαλος” πήρε… μπρος για να ξεκινήσει τη δική του αντεπίθεση. Οι “ασπρόμαυροι” λίγο έλειψε να βρεθούν πίσω στο σκορ, όταν στο 16′ οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Γάλλου χαφ στον Σόρενσεν μέσα στην περιοχή, με τον Κόρνβιγκ να το εκτελεί και τον Τσέχο τερματοφύλακα να το βγάζει με το ένα χέρι, για να κρατήσει το μηδέν και από εκείνο το σημείο και μετά οι “ασπρόμαυροι” έγιναν πολύ πιο απειλητικοί, για να χάσουν μεγάλες ευκαιρίες με κύριους εκφραστές τους Τάισον, Μπιάνκο, Γιακουμάκη και Ζίβκοβιτς.

Ο ΠΑΟΚ έψαξε το γκολ, αλλά το πρώτο μέρος έκλεισε ισόπαλο δίχως τέρματα, για να έρθει τελικά το 1-0 στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 64ο λεπτό, ο Τάισον έπαιξε πανέξυπνα με τον Ιβανούσετς κι ο Κροάτης έκανε εξαιρετικό τελείωμα από πλάγια θέση για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και να γνωρίσει την αποθέωση.

Οι “ασπρόμαυροι” είχαν και πάλι σημαντικές ευκαιρίες για να βρουν κι άλλο γκολ και να κάνουν τη ζωή τους πιο εύκολη, ωστόσο, στο φινάλε έδωσαν αδικαιολόγητα το δικαίωμα στην Μπραν να πιστέψει ότι θα μπορούσε να πάρει το οτιδήποτε κι η νορβηγική ομάδα το εκμεταλλεύτηκε. Στο 89ο λεπτό, μετά από μπαλιά από τα δεξιά ο Κόρνβιγκ πετάχτηκε στην “καρδιά” της άμυνας και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με το στήθος για να φέρει το ματς στα ίσα και να στερήσει δύο σημαντικούς πόντους από τον “Δικέφαλο”.

Αυτή τη στιγμή και πριν από τα βραδινά παιχνίδια, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στη 13η θέση της γενικής κατάταξης, ενώ επόμενη δοκιμασία στην Ευρώπη είναι το εκτός έδρας ματς με την Λουντογκόρετς, στη Βουλγαρία, με τους “ασπρόμαυρους” να έχουν τώρα μπροστά τους την έξοδο στη Λιβαδειά και μετά τα δύο ματς με Άρη σε Κύπελλο και πρωτάθλημα.

Eνδεκάδα με Τάισον-Ιβανούσετς

Ο Παβλένκα ξεκίνησε κι απόψε στο τέρμα και στην άμυνα, ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέλεξε τους Μπάμπα, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδη και Κένι, όπως είχε δείξει και σε όλες τις δοκιμές του.

Στη μεσαία γραμμή, σήμερα δίπλα στον Μεϊτέ ήταν ο Μπιάνκο και μεσοεπιθετικά, ξεκίνησαν οι Ζίβκοβιτς, Ιβανούσετς, Τάισον και Γιακουμάκης.

“Μίλησε” ο Παβλένκα

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Μπραν να μπαίνει καλύτερα, πιέζοντας ψηλά τον ΠΑΟΚ σε κάθε ευκαιρία και 16ο λεπτό, οι Νορβηγοί κέρδισαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μεϊτέ στον Σόρενσεν μέσα στην περιοχή. Ο Κόρνβιγκ ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Παβλένκα φώναξε με εμφατικό τρόπο “παρών” και με το ένα χέρι του είπε “όχι”, για να… ξυπνήσει ο ΠΑΟΚ και να δημιουργήσει μία σειρά από μεγάλες ευκαιρίες.

Στο 22′ ο Μπιάνκο σούταρε με τη μία, αλλά ο Ντίνγκελαντ είχε απάντηση, ενώ στο 24ο λεπτό η κεφαλιά του Τάισον πέρασε μόλις άουτ. Στο 32ο λεπτό, ο Βραζιλιάνος έχασε νέα, σπουδαία ευκαιρία, όταν πάτησε περιοχή από τα αριστερά και πλάσαρε, αλλά ο Ντίνγκελαντ είχε σωστή αντίδραση, ενώ τρία λεπτά μετά, ο γκολκίπερ της Μπραν έβγαλε και την προβολή του Γιακουμάκη, μετά από ωραίο γύρισμα του Κένι. Ο ΠΑΟΚ ήταν απόλυτος κυρίαρχος και λίγο μετά, ο Ζίβκοβιτς έκανε ένα ωραίο, τεχνικό σουτ, αλλά είδε την μπάλα να περνάει μόλις άουτ και λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους ο Μιχαηλίδης έκανε μία κεφαλιά, αλλά δεν ανησύχησε τον Ντίνγκελαντ.

“Κέρασε” ο Τάισον, έκανε τη… μαγεία ο Τάισον

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες, με τον ΠΑΟΚ να απειλεί στο 49′, όταν ο Ζίβκοβιτς έκανε ένα πλασέ στην κίνηση και η μπάλα έφυγε άουτ, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να βάζει λίγο μετά τον Οζντόεφ στο παιχνίδι στη θέση του Μπιάνκο. Ο ΠΑΟΚ έψαχνε με κάθε τρόπο το γκολ και τελικά, αυτό ήρθε στο 64ο λεπτό, όταν ο Ιβανούσετς με εξαιρετικό τελείωμα από πλάγια θέση εκμεταλλεύτηκε την πανέξυπνη μπαλιά του Τάισον και άνοιξε το σκορ σε μία Τούμπα που σηκώθηκε στο… πόδι.

Στο 68′ ο Ντίνγκελαντ είχε σωστή αντίδραση σε πλασέ του Ιβανούσετς, που έψαξε το 2-0 και λίγο μετά, ο Παβλένκα είχε “απάντηση” σε ωραία εκτέλεση φάουλ του Κάστρο, με τον Ντεσπόντοφ να κάνει το δικό του comeback μετά την ίωση που τον ταλαιπώρησε, μπαίνοντας στη θέση του Τάισον.

“Γκρέμισε” ό,τι έχτισε

Στο 81′ το σουτ του Κόρνβιγκ δεν ανησύχησε τον Παβλένκα, ωστόσο, οι Νορβηγοί πήραν μέτρα στο γήπεδο με τον ΠΑΟΚ να δίνει δικαιώματα και να το πληρώνει τελικά, όταν στο 89ο λεπτό ο Κόρνβιγκ με το στήθος έφερε το ματς στα ίσα και στέρησε από τους “ασπρόμαυρους” δύο σημαντικούς πόντους με φόντο τη συνέχεια στη διοργάνωση.

Οι ενδεκάδες των ομάδων

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Παβλένκα, Κένι, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Μπιάνκο (Οζντόεφ), Μεϊτέ, Ζίβκοβιτς, Ιβανούσετς, Τάισον (Ντεσπόντοφ), Γιακουμάκης (Τσάλοφ)

Μπραν (Φρ. Αλεξάντερσον): Ντίνγκελαντ, Χέλαντ, Πάλεσεν, Λάρσεν (Ντε Ρούβε), Ντράγκσνες, Κόρνβιγκ, Σόρενσεν, Γκούντμουντσον (Πέντερσεν), Μάθισεν (Φιν), Χολμ, Κάστρο (Χάαλαντ)

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βόλος Elabet και Πανσερραϊκός επιστρέφουν 1,5 εκατομμύριο στο δημόσιο!

Τι προβλέπει ο νόμος για τα χειραγωγημένα παιχνίδια

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Πέρα από την αφαίρεση βαθμών, οικονομικές συνέπειες προβλέπονται για τον Βόλο και τον Πανσερραϊκό, μετά τις ποινές που τους επιβλήθηκαν για χειραγώγηση των δύο μεταξύ τους αναμετρήσεων στα πλέι άουτ της Super League το 2025.

Οι δύο ομάδες τιμωρήθηκαν με αφαίρεση τριών και τεσσάρων βαθμών αντίστοιχα, ωστόσο, σύμφωνα με όσα προβλέπει η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), ενδέχεται να κληθούν να επιστρέψουν και μέρος της κρατικής χρηματοδότησης που έλαβαν.

Συγκεκριμένα, οι δύο ΠΑΕ είχαν εισπράξει από 1,5 εκατομμύριο ευρώ το 2025, μέσω του μηχανισμού ενίσχυσης του αθλητισμού από τα έσοδα της φορολόγησης των κερδών των παικτών του στοιχήματος.

Η σχετική νομοθεσία προβλέπει ότι, σε περίπτωση τελεσίδικης καταδικαστικής απόφασης για χειραγώγηση αγώνων, η οποία συνοδεύεται από ποινή αφαίρεσης βαθμών, οι εμπλεκόμενες ομάδες υποχρεούνται να επιστρέψουν το 50% της χρηματοδότησης που εισέπραξαν.

Εφόσον συντρέχουν οι συγκεκριμένες προϋποθέσεις, τόσο ο Βόλος όσο και ο Πανσερραϊκός θα πρέπει να επιστρέψουν στο Δημόσιο από 750.000 ευρώ.

Στην περίπτωση του Βόλου, το ποσό αναμένεται να παρακρατηθεί από την επόμενη καταβολή χρημάτων μέσω του στοιχήματος, η οποία προβλέπεται για τις αρχές του 2027.

Διαφορετική είναι η κατάσταση για τον Πανσερραϊκό, ο οποίος μετά τον υποβιβασμό του στη Super League 2 αναμένεται να λάβει περίπου 250.000 ευρώ από την ίδια πηγή χρηματοδότησης.

Το συγκεκριμένο ποσό προβλέπεται να παρακρατηθεί εξ ολοκλήρου, ενώ οι υπόλοιπες 500.000 ευρώ θα καλυφθούν μέσω αντίστοιχων παρακρατήσεων από μελλοντικές καταβολές, μέχρι να εξοφληθεί το σύνολο της οφειλής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Σε διαπραγματεύσεις ΠΑΟΚ – Ντεσπόντοφ για νέο συμβόλαιο»

Τι αναφέρουν οι Βούλγαροι για τον μεσοεπιθετικό του Δικεφάλου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Όπως έχετε διαβάσει ήδη από το PAOK24, ο Δικέφαλος βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Κίριλ Ντεσπόντοφ για την ανανέωση της συνεργασίες του, σε μια διαδικασία που φαίνεται να βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο.

Οι συμπατριώτες του Βούλγαρου μεσοεπιθετικού φέρνουν ξανά στο προσκήνιο το μέλλον του ποδοσφαιριστή, με το δημοσίευμα της BGNES να παρουσιάζει τα δικά της δεδομένα για την υπόθεση.

Αναλυτικά, όσα αναφέρει η ιστοσελίδα «bgnes»:

«Ο ΠΑΟΚ προσφέρει νέο συμβόλαιο στον διεθνή Βούλγαρο Κίριλ Ντεσπόντοφ, σύμφωνα με πληροφορίες του BGNES από πηγές του στην Ελλάδα.

Το τρέχον συμβόλαιο του μέσου λήγει το επόμενο καλοκαίρι του 2027 και η πρόθεση του ΠΑΟΚ είναι να τον κρατήσει στον σύλλογο. Οι δύο πλευρές έχουν ήδη πραγματοποιήσει αρχικές συνομιλίες για να συζητήσουν την πιθανότητα επέκτασης του συμβολαίου.

Προς το παρόν, η διαφορά μεταξύ των δύο πλευρών είναι ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης θέλει ο Ντεσπόντοφ να υπογράψει για 1+1 χρόνια, ενώ ο δεύτερος επιμένει το συμβόλαιό του να είναι διετούς διάρκειας.

Τις τελευταίες ημέρες, έχουν κυκλοφορήσει αναφορές στη Βουλγαρία για προφορική συμφωνία μεταξύ του παίκτη και της ΤΣΣΚΑ. Ωστόσο, αυτό το σενάριο δεν είναι μοιάζει να έχει βάση προς το παρόν».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

«To ίδιο ανταγωνιστικοί με Ρεν και ΠΑΟΚ»

Το στίγμα του Ισπανού για τον αυριανό αγώνα στο Ροαζόν Παρκ και το κυριακάτικο ντέρμπι με τον Δικέφαλο!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Την ελπίδα του να δει τον Ολυμπιακό εξίσου ανταγωνιστικό και κόντρα στη Ρεν αύριο και κόντρα στον ΠΑΟΚ την Κυριακή, εξέφρασε ο Ιμανόλ Αλγουαθίλ, στη συνέντευξη Τύπου πριν την αναμέτρηση με τους Γάλλους στο Ροαζόν Παρκ.

"Ο Ολυμπιακός έχει δείξει πώς μπορεί να ανταπεξέλθει. Έχουμε συνεχόμενα παιχνίδια. Κάνουμε συνεχές ροτέισον, μπορούμε να το κάνουμε αυτό και έχουμε την δυνατότητα να ανταπεξερχόμαστε. Ελπίζουμε να είμαστε το ίδιο ανταγωνιστικοί και με Ρεν και με ΠΑΟΚ.

Η Ρεν βάζει πολλά γκολ αλλά και δέχεται. Γενικά οι απαιτήσεις στην Ευρώπη είναι πολύ υψηλές. Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι στην Ευρώπη. Αύριο είναι ένα εξίσου δύσκολο παιχνίδι. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ. Είμαστε Ολυμπιακός και έχουμε έρθει για το 4 στα 4.

Δεν έχει να κάνει με τη διοργάνωση η επιλογή των παικτών. Έχει να κάνει με το πώς προσεγγίσουμε τον επόμενο παιχνίδι. Προσπαθούμε να βάλουμε την πιο καλή 11άδα και να είμαστε όσο πιο ανταγωνιστικοί και στις 3 διοργανώσεις» τόνισε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ο προπονητής του Ολυμπιακού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ