ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Άλλη πάστα…
Ο παππούς που οδηγεί τον ΠΑΟΚ
Ο ΠΑΟΚ προετοιμάζεται για ένα ακόμη ευρωπαϊκό παιχνίδι, με το σύνολο του Ράζβαν Λουτσέσκου να ταξιδεύει στη Βουλγαρία για να αντιμετωπίσει την Λουντογκόρετς, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστική της League Phase στο Europa League.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο Δικέφαλος έχει σε εξαιρετική κατάσταση τον…παππού Τάισον, που κάνει «όργια» στο γήπεδο, συμβάλλοντας τα μέγιστα στο σκοράρισμα και τα αποτελέσματα της ομάδας.
Νούμερα εντυπωσιακά για έναν ποδοσφαιριστή που τον Ιανουάριο κλείνει τα 38 χρόνια ζωής! Ο «Τάι» μετρά τρία γκολ, τέσσερις ασίστ και ένα κερδισμένο πέναλτι, στα τελευταία επτά παιχνίδια του ΠΑΟΚ.
Ο Βραζιλιάνος είχε ασίστ στη νίκη με τον Πανσερραϊκό, ασίστ στην ήττα από τον Παναθηναϊκό, δυο γκολ με την Κηφισιά, ασίστ με Μπραν, νικητήρια ασίστ με Λεβαδειακό, γκολ και κερδισμένο πέναλτι με τον Άρη. Στο μοναδικό παιχνίδι, αυτής της σειράς, που δεν κατέγραψε…νούμερο, ήταν το ντέρμπι με τον Άρη για το Κύπελλο.
Βέβαια, η στατιστική δεν του κατοχυρώνει ασίστ, ωστόσο από τα πόδια του βγαίνει η σέντρα που ο Γιακουμάκης μετατρέπει σε γκολ. Απλά με δεύτερη προσπάθεια, γεγονός που στερεί στον Τάισον μια ακόμη ασίστ.
Αυτά, όσο αφορά τα νούμερα. Γιατί ο Βραζιλιάνος είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο από γκολ και ασίστ. Είναι το πάθος με το οποίο αγωνίζεται, τα διαδοχικά ενενηντάλεπτα που βγάζει στην ηλικία του. Ο τρόπος με τον οποίος αφήνει πολλά μέτρα πίσω του στις κούρσες, αντιπάλους που είναι δέκα και δεκαπέντε χρόνια μικρότεροι.
Ένα παράδειγμα για το πως μπορεί ο 38χρονος Τάισον, με τις παραστάσεις που έχει στην καριέρα του, να αγωνίζεται με τέτοιο κίνητρο. Με την χαρά ενός μικρού παιδιού για το παιχνίδι. Και έξω από αυτό, ακολουθεί τον ΠΑΟΚ παντού. Από το μπάσκετ, στον ΠΑΟΚ Β και τα αναπτυξιακά τμήματα.
Μια άλλη πάστα ποδοσφαιριστή, που οι «ασπρόμαυροι» είχαν την…τύχη να βρουν μπροστά τους, μετά τα προσωπικά του θέματα και την καραμπόλα με την Ιντερνασιονάλ, τον Ιανουάριο του 2023.
Ο Χρήστος Τζόλης αναδείχθηκε καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής του εξωτερικού κατά την εκδήλωση των Βραβείων του ΠΣΑΠΠ.
Ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ πραγματοποίησε μια εξαιρετική χρονιά με την Μπριζ, την οποία εξαργύρωσε με τη μεγάλη μεταγραφή στην Άρσεναλ, εκεί όπου συνεχίζει να δίνει τα διαπιστευτήρια του στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.
Ένα σπουδαίο ταλέντο, προϊόν της ακαδημίας του Δικεφάλου που διαπρέπει στο εξωτερικό.
Χωρίς νικητή έληξε η αναμέτρηση ανάμεσα σε Καλαμάτα και Ηρακλή στη Νίκαια.
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Κουρμινόφσκι στο 54, με τους φιλοξενούμενους να απαντούν αμέσως με τον Νανού τρία λεπτά αργότερα.
Το δεύτερο ημίχρονο ήταν σαφώς ποιοτικότερο από το πρώτο, με τις δυο ομάδες να έχουν αρκετές ευκαιρίες, να μη μπορεί καμία ωστόσο να πάρει εν τέλει τη νίκη.
Καλαμάτα (Παναγιώτης Χριστοφιλέας): Γκέλιος, Αλόνσο (46' Χατζηθεοδωρίδης), Στρούγγης, Ροντρίγκεζ, Καλουτσικίδης, Πινέιρο (79' Μιράντα), Καρεάσο (46' Ντιαρά), Χάμζα (74' Κατάλντι), Σίγκουρντσον, Μορέιρα, Κουρμινόφσκι (64' Μπολίβαρ)
Ηρακλής (Βάλτερ Ματσάρι): Αθανασιάδης, Βούρος, Πίνια, Τσάκλα, Σόρια, Κράιντς, Σουρλής (81' Μιρ), Νανού, Σίλβα (74' Χρόμαντα), Μπάρθενας (46' Νιζέτ), Πέδρο Μάρκες
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Οι ιστορικές μάχες με την Μπάγερν!
Το δεύτερο ντοκιμαντέρ του PAOK24, για τις μεγάλες αναμετρήσεις απέναντι στους Γερμανούς
To δεύτερο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ του PAOK24 για τα 100 χρόνια του μεγάλου ΠΑΟΚ έρχεται στο κανάλι μας στο YouTube.
Στις 2 Νοεμβρίου 1983 γράφτηκε μία από τις πιο "μαύρες" σελίδες της ευρωπαϊκής διαιτησίας εις βάρος ελληνικής ομάδας, με τον ΠΑΟΚ να γνωρίζει έναν άδοξο και ηρωικό αποκλεισμό από την Μπάγερν Μονάχου στη φάση των "32" του Κυπέλλου UEFA.
Στο ντοκιμαντέρ που σκηνοθέτησε ο Χάρης Περπερίδης και επιμελήθηκαν οι Σταύρος Σουντουλίδης και Αγάπη Γαβριηλίδου, μιλάνε οι πρωταγωνιστές της μεγάλης επιτυχίας.
Οι Κώστας Μαλιούφας, Κυριάκος Αλεξανδρίδης, Μλάντεν Φούρτουλα και Γιώργος Κωστίκος, αποκαλύπτουν άγνωστες ιστορίες που προκαλούν δέος.
Η πρεμιέρα γίνεται, στο κανάλι του PAOK24 στο YouTube. Συντονιστείτε!
https://www.youtube.com/watch?v=SawVHQJJQNc




