Connect with us
Banner Image Banner Image

ΒΟΛΕΙ

Αυτοκαταστροφικός

Η «καμπάνα» ήχησε για όλους και ο Δικέφαλος του Βορρά καλείται να συνέλθει άμεσα, μιάμιση εβδομάδα πριν από τα δύο διαδοχικά ντέρμπι με τον Ολυμπιακό σε League Cup στου Ρέντη και για το πρωτάθλημα στο «Παλατάκι».

Ραφαήλ Γκαϊδατζής

Αυτοκαταστροφικός

Ό,τι «έχτισε» ο ΠΑΟΚ στο πρώτο σετ το «κατέστρεψε» στα δύο επόμενα που η ομάδα για μία ακόμη φορά κατέβασε… διακόπτη και έδωσε τη δυνατότητα στην Όλστιν να φύγει από τη Θεσσαλονίκη με την πρόκριση στους 16 του CEV Cup βάζοντας τέλος στην ευρωπαϊκή πορεία του Δικεφάλου.

Με τους παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο στο τέταρτο και πέμπτο σετ οι «ασπρόμαυροι» έφτασαν στην ανατροπή και στη νίκη γοήτρου, αφού η πρόκριση είχε κριθεί ήδη.

Για τον ΠΑΟΚ ακολουθεί στις 12/12 στου Ρέντη ο νοκ άουτ ημιτελικός κόντρα στον Ολυμπιακό για το League Cup και λίγες ημέρες αργότερα (15/12) οι δύο ομάδες θα τα… ξαναπούν για το πρωτάθλημα στο «Παλατάκι».

Η εικόνα του αγώνα:

Το αναποτελεσματικό ξεκίνημα του Δικεφάλου στην επίθεση σε συνδυασμό με το μπλοκ και το σερβίς της Όλστιν έδωσαν «αέρα» τεσσάρων πόντων στην πολωνική ομάδα (2-6) με τον Στάνκου να καλεί άμεσα τάιμ άουτ. Δύο συνεχόμενα λάθη των φιλοξενούμενων και οι πόντοι τον Όκολιτς και Γκόρτσανιουκ έφεραν το παιχνίδι στα ίσια (10-10). Οι δύο τους ήταν αυτοί που έβαλαν τον ΠΑΟΚ λίγο αργότερα μπροστά με 12-11, αφού οι «ασπρόμαυροι» βελτίωσαν την υποδοχή τους. Με τον Σέρβο κεντρικό να είναι ο κορυφαίος του ΠΑΟΚ, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 17-15. Στο 18-17 ο Τζούριτς έκανε την επανεμφάνιση του μετά τον τραυματισμό του στο ματς με τον Παναθηναϊκό, περνώντας μαζί με τον Τερζή στη θέση των Φιλίποφ και Μάρκεζ. Με νέα λάθη των Πολωνών, ένα τρομερό μονό μπλοκ του Τζούριτς και επίθεση του Γκόρτσανιουκ ο ΠΑΟΚ «ξέφυγε» στο +4 (22-18). Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν εκ νέου σε 23-21 με τον Στάνκου να καλεί το δεύτερο τάιμ άουτ του. Με άουτ σερβίς ο ΠΑΟΚ πήγε στο σετ μπολ (24-21), ο Ζνισζόλ μείωσε (24-22), αλλά ακόμη ένα λάθος σερβίς των φιλοξενούμενων διαμόρφωσε το 25-22 και έτσι ο Δικέφαλος έκανε το 1-0

Το ξεκίνημα του ΠΑΟΚ ήταν εφιαλτικό στο δεύτερο σετ, με τους Πολωνούς να «διαλύουν» την υποδοχή του Δικεφάλου που αντιμετώπιζε προβλήματα και στην επίθεση, με τον Στάνκου να αλλάζει τους Μάρκεζ – Φιλίποφ με τους Τζούριτς – Τερζή, αλλά την Όλστιν να «φλερτάρει» με τη διψήφια διαφορά από νωρίς (4-13). Η εικόνα του Δικεφάλου δεν άλλαξε και στο 8-17 ο Στάνκου άλλαξε τον Γκόρτσανιουκ με τον Χιμένεθ. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν τελικά στη διψήφια διαφορά (10-20). Ο Τακουρίδης «κρατούσε» μόνος του τον ΠΑΟΚ και σε συνδυασμό με τα λάθη των παικτών της Όλστιν, οι «ασπρόμαυροι» μείωσαν σε 15-21 και αργότερα σε 17-23, με τον Τζούριτς να χάνει την ευκαιρία να μειώσει και άλλο και τους Πολωνούς να φτάνουν στο σετ μπολ (17-24) και να ισοφαρίζουν σε 1-1 με τον Χαντράβα να κάνει το 17-25.

Έτσι όπως εξελίχτηκαν τα πράγματα, ο ΠΑΟΚ έπαιζε πλέον με την πλάτη στον τοίχο, αφού δεν μπορούσε να χάσει άλλο σετ προκειμένου να μείνει «ζωντανός» στη διεκδίκηση της πρόκρισης.

Στο τρίτο σετ ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με Τερζή, Τζούριτς, Όκολιτς, Τακουρίδη, Γκόρτσανιουκ, Χιμένεθ και Εφραιμίδη λίμπερο, αλλά το ξεκίνημα των δύο ομάδων ήταν «καρμπόν» όπως και στα δύο προηγούμενα με την Όλστιν να προηγείται με 1-5 και τον Στάνκου να καλεί τάιμ άουτ. Με τον Χιμένεθ να δυσκολεύει την υποδοχή των Πολωνών και τους Τζούριτς, Τακουρίδη να δίνουν σημαντικούς πόντους από το μπλοκ ο Δικέφαλος αντέδρασε και πέρασε μπροστά με 6-5 αναγκάζοντας τον Σαντίλι να καλέσει αυτός τάιμ άουτ, αλλά στην επόμενη φάση τον Γκόρτσανιουκ με εντυπωσιακό μπλοκ να διευρύνει το σερί του ΠΑΟΚ για το 7-5. Η εικόνα του σετ ανατράπηκε και πάλι με την Όλστιν να αντιδράει, την ώρα που ο Δικέφαλος μετά το 12-11 «μπλόκαρε» επιθετικά με τον Τζούριτς να μην μπορεί να δώσει πόντους, επιτρέποντας στους φιλοξενούμενους να προηγηθούν με 12-16 και τον Στάνκου να βάζει τον Σαφράνοβιτς αντί του Χιμένεθ. Ο Τακουρίδης ήταν αυτός που έδωσε και πάλι τις λύσεις με τον Δικέφαλο να μειώνει σε 14-16. Οι «ασπρόμαυροι» έχασαν την ευκαιρία να μειώσουν στον πόντο και η Όλστιν εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του ΠΑΟΚ και με τον Κάπελους και άσο του Βοίτσκι προηγήθηκε με 14-21 σε ένα καθοριστικό σημείο, αφού οι Πολωνοί και με την ψυχολογία υπέρ τους έφτασαν στο 16-25 και με 1-2 στα σετ «καθάρισαν» την υπόθεση πρόκριση με τη συνέχεια του αγώνα να έχει τυπική διαδικασία.

Στο τέταρτο σετ ο Στάνκου προχώρησε σε ριζικές αλλαγές με τον ΠΑΟΚ να ξεκινάει με Όκολιτς, Γάτση, Χιμένεθ, Καπετανίδη, Μπούτο, Φιλίποφ και λίμπερο τον Κωνσταντινίδη, ενώ αντίστοιχα με διαφορετικά πρόσωπα εμφανίστηκε και η Όλστιν.

Χιμένεθ, Καπετανίδης, Όκολιτς και Γάτσης έκαναν τη διαφορά στα κρίσιμα σημεία και ο ΠΑΟΚ έφτασε στο 25-22 και το 2-2 στα σετ, στέλνοντας το παιχνίδι στο τάι μπρέικ.

Στο πέμπτο σετ ο Δικέφαλος προηγήθηκε 13-10, η Όλστιν μείωσε σε 13-12, αλλά Γάτσης και Μπούτος διαμόρφωσαν το 15-12 και έδωσαν τη νίκη στον ΠΑΟΚ με 3-2 σετ.

Τα σετ: 25-22, 17-25, 16-25, 25-22, 15-12

ΠΑΟΚ (Στάνκου): Όκολιτς 17 (14/20 επ., 3 μπλοκ), Μάρκεζ 3 (3/11 επ.), Φιλίποφ 1 (1 μπλοκ), Γκόρτσανιουκ 7 (6/17 επ., 1 μπλοκ, 45% υπ. – 20% άριστες), Τακουρίδης 11 (4/7 επ., 7 μπλοκ), Σαφράνοβιτς 1 (1/11 επ., 64% υπ. – 36% άριστες) / Εφραιμίδης (λ, 58% υπ. – 38% άριστες), Κωνσταντινίδης (λ, 80% υπ. – 60% άριστες), Τερζής 2 (2/2 επ.), Καπετανίδης 4 (3/6 επ., 1 άσσος, 25% υπ. – 0% άριστες), Γάτσης 4 (3/4 επ., 1 μπλοκ), Τζούριτς 5 (4/16 επ., 1 μπλοκ), Χιμένες 3 (3/13 επ., 59% υπ. – 29% άριστες), Μπούτος 4 (3/7 επ., 1 μπλοκ).

ΟΛΣΤΙΝ (Σαντίλι): Χαντράβα 16 (13/26 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ), Ζνίστζολ 2 (2/6 επ.), Αντρινγκά 3 (3/8 επ., 57% υπ. – 24% άριστες), Κάπελους 17 (16/32 επ., 1 άσσος, 36% υπ. – 18% άριστες), Βόιτσκι 3 (2 άσσοι, 1 μπλοκ), Βάρντα 14 (5/10 επ., 3 άσσοι, 6 μπλοκ) / Ζούρεκ (λ, 70% υπ. – 45% άριστες), Ζαμπόσκι (λ, 33% υπ. – 17% άριστες), Κάντσζοκ 3 (3/10 επ.), Λουξ 8 (7/10 επ., 1 άσσος, 75% υπ. – 25% άριστες), Πιετράσκο 1 (1/1 επ.), Γκιλ, Ουρμπάνοβιτς 5 (4/11 επ., 1 μπλοκ, 43% υπ. – 14% άριστες), Πορέμπα 6 (4/9 επ., 2 μπλοκ).

*Οι πόντοι του ΠΑΟΚ προήλθαν από 1 άσσο, 46 επιθέσεις, 15 μπλοκ και 36 λάθη αντιπάλων και της Όλστιν προήλθαν από 9 άσσους, 58 επιθέσεις, 11 μπλοκ και 27 λάθη αντιπάλων.

ΑΣ

Κρας τεστ με νοκ άουτ αγώνα σήμερα στο «Παλατάκι»!

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό για τα προημιτελικά του League Cup «Ν. Σαμαράς»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Για το νοκ-άουτ προημιτελικό του League Cup «Νίκος Σαμαράς», ο ΠΑΟΚ mαteco υποδέχεται την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου και ώρα 18:00, στο PAOK Sports Arena, τον Παναθηναϊκό.

Ο Δικέφαλος μετά τη νίκη του επί της Κηφισιάς με 3-1 για την Volley League, έκανε άμεση… στροφή στο νοκ-άουτ προημιτελικό, με στόχο την πρόκριση του στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του League Cup «Νίκος Σαμαράς».

Απέναντί του, ο Παναθηναϊκός, ο οποίος προέρχεται από τη νίκη επί του Άρη με 3-0 για την Volley League ανδρών.

Ο αγώνας θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ ΣΠΟΡ 2.

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι:

Παιδικό (γεν. 2009-2013): 5€

WHITE: 10€

BLACK: 15€

VIP: 25€

COURT: 30€

LOUNGE: 40€

Οι φίλαθλοι του Δικεφάλου μπορούν να προμηθευτούν τα εισιτήριά τους ηλεκτρονικά, μέσω της Ticketmaster, ενώ εισιτήρια θα διατίθενται και από το εκδοτήριο του PAOK Sports Arena, δύο ώρες πριν από την έναρξη της αναμέτρησης.

https://www.ticketmaster.gr/paok-mateco-vs-panathnaiko-ao_sgpl_2154786.html

Για την έκδοση του εισιτηρίου στα εκδοτήρια του PAOK Sports Arena, απαιτείται η προσκόμιση e-mail, καθώς και το ΑΜΚΑ.

Δωρεάν είσοδος για παιδιά κάτω των 12 ετών και ΑμεΑ με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

«Παιχνίδι δίχως αύριο»

Οι δηλώσεις του Αλεξάντερ Μπέργκερ, ενόψει του προημιτελικού με τον Παναθηναϊκό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ακραίος του ΠΑΟΚ, Αλεξάντερ Μπέργκερ παραχώρησε δηλώσεις ενόψει της  αυριανής (4/11, 18:00) προημιτελικής νοκ-άουτ αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό, για το League Cup «Νίκος Σαμαράς» στο PAOK Sports Arena.

Ο Αυστριακός τόνισε πως η χρονιά είναι ακόμα στην αρχή της, και η ομάδα δουλεύει σκληρά καθημερινά. Ταυτόχρονα, η αναμέτρηση με τους «πράσινους» θα είναι καθοριστική, ενώ μοναδικός στόχος είναι η νίκη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μπέργκερ:

«Αντιμετωπίζουμε μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα, την περσινή πρωταθλήτρια και φετινή νικήτρια του Super Cup, η οποία μάλιστα δεν έχει χάσει ακόμη σετ τη φετινή σεζόν.

Βρισκόμαστε ακόμη πολύ νωρίς στη χρονιά. Είμαστε μια εντελώς νέα ομάδα και δουλεύουμε σκληρά καθημερινά, προκειμένου να βρούμε σταδιακά τον ρυθμό μας και να βελτιωνόμαστε συνεχώς. Θεωρώ ότι στο τελευταίο μας παιχνίδι δείξαμε σε ορισμένα διαστήματα σημάδια βελτίωσης και πρέπει να συνεχίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση.

Αναμφίβολα, το αυριανό παιχνίδι είναι καθοριστικό, ένας αγώνας χωρίς αύριο! Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε με μοναδικό στόχο τη νίκη, ανεξάρτητα από το ποιος βρίσκεται απέναντί μας.»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Η έκπληξη στον Αντώνη Τσαλόπουλο! (pic)

Ευχήθηκε σύσσωμο το τμήμα στον πρόεδρο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το τμήμα Βόλεϊ του ΠΑΟΚ προετοιμάζεται για τον προημιτελικό του League Cup «Νίκος Σαμαράς» απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Η αναμέτρηση είναι νοκ-άουτ και θα διεξαχθεί την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου στις 18:00 στο PAOK Sports Arena.

Με την ολοκλήρωση της προπόνησης, το τμήμα επεφύλασσε έκπληξη στον πρόεδρο του ΤΑΑ, Αντώνη Τσαλόπουλο, ο οποίος έχει σήμερα τα γενέθλιά του.

Άπαντες του ευχήθηκαν τα καλύτερα, σε ένα όμορφο οικογενειακό κλίμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ