Connect with us
Banner Image Banner Image

ΕΥΡΩΠΗ

Ώρα αποφάσεων για το VAR!

Συνεδριάζει η IFAB για την εξέλιξη του Video Assistant Referee και την πρόταση του Βενγκέρ για το… νέο οφσάιντ!

PAOK24

Ώρα αποφάσεων για το VAR!

Στο Χίνσολ της Ουαλίας πραγματοποιείται σήμερα η ετήσια γενική συνέλευση της IFAB, με θέματα που θα μπορούσαν να φέρουν νέες αλλαγές στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Μεταξύ αυτών που θα συζητηθούν, είναι τόσο η πρόταση του Αρσέν Βενγκέρ για το οφσάιντ όσο και για το αν δοθούν αυξημένες αρμοδιότητες στους χειριστές του VAR, όπως για παράδειγμα να υπάρχει η δυνατότητα ελέγχου των δεύτερων κίτρινων καρτών αλλά και των κόρνερ.

Σε ό,τι αφορά το οφσάιντ, η πρόταση Βενγκέρ έχει ως εξής: Για να θεωρηθεί ένας ποδοσφαιριστής εκτεθειμένος, πρέπει ολόκληρο το σώμα του να βρίσκεται μπροστά από τον τελευταίο αμυντικό!

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, εάν η πρόταση του πρώην προπονητή της Άρσεναλ “περάσει”, τότε οι αλλαγή στο ποδόσφαιρο θα είναι τεράστια, ενώ θα ακολουθήσει περίοδος δοκιμών σε μικρότερες διοργανώσεις και φιλικά τουρνουά.

ΕΥΡΩΠΗ

«Ισχυρός υποψήφιος για τη Νάπολι ο Κονσεϊσάο»

Το κακό κλίμα για τον Αλέγκρι και το ρεπορτάζ για τον Πορτογάλο!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αναταραχές στο εσωτερικό της Νάπολι έχει φέρει η βαριά ήττα από την Πόρτο στο "Ντραγκάο" την Τετάρτη με σκορ 4-1, σε συνδυασμό με τον καυγά μεταξύ Ντε Μπρόινε και Λούκα κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης της περασμένης Τετάρτης.

Μάλιστα, ρεπορτάζ αναφέρουν πως ο ιδιοκτήτης των "Παρτενοπέι", Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, σκέφτεται σοβαρά να απομακρύνει τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι από τον πάγκο, με έναν εκ των βασικών υποψηφίων για να τον αντικαταστήσει να φέρεται να είναι ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο.

"Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο αποτελεί σοβαρό υποψήφιο για να αντικαταστήσει τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι στη Νάπολι, σε περίπτωση αποχώρησής του. Ο Πορτογάλος τυγχάνει μεγάλης εκτίμησης από τον πρόεδρο Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις.

Ο Κονσεϊσάο απέρριψε πρόσφατα πρόταση της Φενέρμπαχτσε, δίνοντας προτεραιότητα σε μια θέση σε ένα από τα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα" ανέφερε ο Ιταλός δημοσιογράφος Σάντι Άουνα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

«Άνοιξε» η διαφορά από την Τσεχία!

Καλά τα νέα για την Ελλάδα και δη για τον Πρωταθλητή της… επόμενης σεζόν!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Θετικό ήταν το πρόσημο των ελληνικών ομάδων αυτή την εβδομάδα στην Ευρώπη, καθώς Παναθηναϊκός και ΟΦΗ πρόσθεσαν νίκες στη βαθμολογία της Ελλάδας στην UEFA και ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος με τη Ρεν στη Γαλλία.

Την ίδια στιγμή, Σλάβια Πράγας και Σπάρτα Πράγας ηττήθηκαν από Άρσεναλ και Μπόρνμουθ αντίστοιχα, ενώ η Γιάμπλονετς αναδείχθηκε ισόπαλη στην έδρα της Ρίγα και μόνο η Βικτόρια Πλζεν πανηγύρισε νίκη, κερδίζοντας στην έδρα της Λίλεστρομ με 1-0.

Κάπως έτσι, η Ελλάδα όχι μόνο παρέμεινε στη 10η θέση της βαθμολογίας της UEFA, αλλά πλέον έχει διαφορά 1.287 βαθμών από την Τσεχία, κερδίζοντας κι άλλο έδαφος στη σχετική "μάχη", η οποία μεταξύ άλλων χαρίζει το δικαίωμα στη χώρα που θα... επικρατήσει να βγάλει απευθείας τον Πρωταθλητή της σεζόν 2027-28 στη League Phase του Champions League.

Η βαθμολογία της UEFA:

9. Τουρκία 53.075 (4/5)

10. Ελλάδα 47.812 (4/5)

11. Τσεχία 46.125 (4/5)

12. Πολωνία 45.725 (2/5)

Tα εισιτήρια της 10ης θέσης

Πρωταθλητής: Απευθείας στη League Phase του Champions League

Κυπελλούχος: Playoffs Europa League

Δεύτερος: 2ος προκριματικός Champions League (μονοπάτι μη πρωταθλητών)

Τρίτος: 2ος προκριματικός Europa League

Τέταρτος: 2ος προκριματικός Conference League

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

«Τεσσάρα» επί της PSV στην άδεια Τούμπα!

Και μάλιστα με ανατροπή, με όλα τα “ασπρόμαυρα” γκολ στο δεύτερο ημίχρονο!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

5 Νοεμβρίου 2020. Σαν σήμερα, πριν από έξι χρόνια. Στην άδεια λόγω κορωνοϊού Τούμπα, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League, o ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει την PSV Αϊντχόφεν και την "σκορπάει" στους... τέσσερις ανέμους, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 20΄ από πέναλτι του Ζάχαβι!

Με την έναρξη της επανάληψης όμως και την είσοδο των Τζόλη, Σφιντέρσκι, ο Δικέφαλος ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του και στο 47΄ ο Σβαμπ ισοφάρισε σε 1-1, για να ακολουθήσει το γκολ του Ζίβκοβιτς στο 56΄, το γκολ του Τζόλη στο 59΄ και το δεύτερο γκολ του Ζίβκοβιτς στο 66΄, για το τελικό 4-1!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης (71' Λύρατζης), Σβαμπ, Ντόουγκλας, Ελ Καντουρί (80' Τσιγγάρας), Α. Ζίβκοβιτς (84' Μουργκ), Μπίσεσβαρ (46' Τζόλης), Τσόλακ (46' Σφιντερσκι).

PSV Αϊντχόφεν: Μβογκό, Τέζε, Μποσκαρλί, Σαγνκαρέ (83' Λεντέσμα), Μαξ, Τόμας (58' Μαντουέκε), Ροζάριο (46' Φάιν), Γκέτσε (83' Σαϊμπάρι), Μάλεν, Ιχατάρενι (58' Τζούνιορ), Ζάχαβι.

Θυμηθείτε τις καλύτερες στιγμές και τα γκολ της αναμέτρησης πατώντας ΕΔΩ

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ