ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Αμπέλ για Τζόλη: «Δεν εκπλήσσομαι που είναι στην Άρσεναλ»
Μεγάλο αφιέρωμα του Athletic στο διεθνή μεσοεπιθετικό
Ο Χρήστος Τζόλης αποτελεί ένα από τα πιο «καυτά» ονόματα στην Premier League μετά τη μεταγραφή του στην Άρσεναλ και το ξεκίνημα του, με το «Athletic» να ετοιμάζει ένα ξεχωριστό αφιέρωμα.
Σε αυτό, υπάρχουν δηλώσεις τόσο του Αμπέλ Φερέιρα με τον οποίο ο Τζόλης ξεχώρισε στον ΠΑΟΚ, ενώ στο αφιέρωμα μιλάει και ο άμεσος συνεργάτης του Πορτογάλου, Κάρλος Ματίνιο, δίνοντας αρκετές λεπτομέρειες από τη συνεργασία τους στο «Δικέφαλο του Βορρά.
«Ο Χρήστος έχει μια πολύ ισχυρή ανταγωνιστική νοοτροπία και ακολούθησε κάθε οδηγία που του δώσαμε. Ήταν ένας από τους παίκτες που δουλέψαμε σκληρά για να αναπτύξουμε και δε σταμάτησε ποτέ να βελτιώνεται. Συγχαρητήρια σε αυτόν, στους γονείς του, στους προπονητές της ακαδημίας και στον ΠΑΟΚ που πίστεψαν και επένδυσαν σε αυτόν. Σήμερα, βλέπουμε τα αποτελέσματα. Δεν με εκπλήσσει καθόλου που το όνομά του είναι τώρα στην Άρσεναλ» ανέφερε ο Φερέιρα.
Από την πλευρά του ο Ματίνιο, είπε… «Τον είχαμε ήδη αναγνωρίσει ως ένα ταλέντο άνω του μέσου όρου στην ομάδα Κ19, σε σημείο που περιστασιακά προπονούνταν μαζί μας. Η διακοπή λόγω Covid τελικά αποδείχθηκε καθοριστικός παράγοντας, καθώς του επέτρεψε να ξεκινάει την προπόνηση μαζί μας κάθε μέρα σε συστηματική βάση. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, μας έδωσε σαφή σημάδια ότι βρισκόταν στο ίδιο επίπεδο με τους πιο έμπειρους παίκτες. Έτσι, όταν το πρωτάθλημα επανεκκίνησε και τον βάλαμε στην αρχική ενδεκάδα, δεν ένιωσε την πίεση. Το χειρίστηκε φυσικά επειδή ένιωθε ήδη παίκτης της πρώτης ομάδας και μια επιλογή για εμάς. Χωρίς αυτή την αναγκαστική «προετοιμασία», ίσως η εξέλιξή του να μην ήταν τόσο γρήγορη και εμφανής» σημείωσε και συνέχισε…
«Κατά τη διάρκεια των προκριματικών του Champions League εναντίον της Μπεσίκτας, το να βλέπουμε αυτόν το νεαρό παίκτη, τον οποίο μόλις είχαμε προωθήσει πριν από δύο μήνες, να σκοράρει δύο γκολ και να δίνει άλλη μια ασίστ ήταν αξέχαστο».
Όσο για το χαρακτήρα του; «Εκτός γηπέδου, στην αρχή, ήταν ντροπαλός και πιο συγκρατημένος, αλλά μόλις ξεκίνησε η προπόνηση και συνειδητοποίησε ότι τον υπολογίζαμε, μεταμορφώθηκε. Ήταν συναρπαστικό να βλέπουμε πώς αυτό εξαφανίστηκε μόλις η μπάλα άρχισε να κυλάει και έδειξε όλη την επιθετικότητα, που τον κάνουν τον ξεχωριστό παίκτη που είναι σήμερα.
Ο Χρήστος ήταν πάντα ένας πολύ άμεσος και κάθετος παίκτης στις ενέργειες του. Προσπαθήσαμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο το γεγονός ότι είναι δυνατός και με τα δύο πόδια και δουλέψαμε πολύ στην ανάγνωση του παιχνιδιού σε στιγμές μετάβασης, όπου είναι επίσης εξαιρετικά δυνατός.
Ήταν πάντα πολύ έξυπνος και αγαπούσε το ποδόσφαιρο. Ήταν φανατικός του fantasy football, ακόμα και τότε. Αναπνέει για ποδόσφαιρο και ξέρει τα πάντα για όλους τους παίκτες και τις ομάδες. Είδα επίσης ένα βίντεο που τον αποχαιρετά από την Κλαμπ Μπριζ με όλο το στάδιο να τον χειροκροτεί. Αυτό λέει πολλά, γιατί το να μπορείς να επιστρέψεις σε έναν σύλλογο από την μπροστινή πόρτα δεν συμβαίνει πολύ συχνά» κατέληξε ο Ματίνιο.
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Λάθος του Κένι, μετά το λάθος του διαιτητή
Ανύπαρκτη η πρώτη κίτρινη κάρτα σε βάρος του παίκτη του ΠΑΟΚ
Δύο κίτρινες κάρτες, με αποτέλεσμα να αποβληθεί, αντίκρισε ο Κένι στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα.
Μάλιστα, ο Κένι με την αποβολή αυτή τίθεται αυτομάτως νοκ άουτ για το ντέρμπι της ερχόμενης Κυριακής με τον Ολυμπιακό με τον Αλέσιο Λίσι να αναλύει τα δεδομένα για το ποιος μπορεί να καλύψει το κενό στη θέση του.
Ωστόσο, τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν τελείως διαφορετικά για τον Άγγλο ποδοσφαιριστή, αλλά και για τον ΠΑΟΚ. εάν ο διαιτητής Ματσούκας δεν... ανακάλυπτε την πρώτη κίτρινη κάρτα σε βάρος του.
Ο Κένι στη φάση του 34' που δέχεται την -ανύπαρκτη- πρώτη κίτρινη κάρτα, είχε την κατοχή, πήγε να σουτάρει, όμως μπερδεύτηκε με τον αντίπαλο του στην προσπάθεια που έκανε.
Η δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 63' που φέρνει την αποβολή του Κένι, είναι βέβαια λάθος του Άγγλου.
Μια κακιά στιγμή βέβαια για τον μπακ του ΠΑΟΚ, που είχε πάλι την κατοχή, του έκλεψαν τη μπάλα και εν συνεχεία βρήκε άσχημα τον Κουρμπέλη, με αποτέλεσμα ο Ματσούκας να τον τιμωρήσει εκ νέου και να τον στείλει στα αποδυτήρια...
Ο ΠΑΟΚ έκαμψε την αντίσταση του Αστέρα Τρίπολης επικρατώντας με 2-1 στην Τούμπα για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος.
Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τον Δικέφαλο με τον Εντιαγέ να βρίσκει δίχτυα σε ένα ακόμη παιχνίδι και στο 8' να κάνει το 1-0.
Η απάντηση ήρθε από πλευράς φιλοξενούμενων στο 39' με την κεφαλιά του Κιμπιόκα.
Στο 63' τα αριθμητικά δεδομένα άλλαξαν καθώς ο Κένι αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να μείνει με δέκα παίκτες.
Δέκα λεπτά μετά όμως τον... ακολούθησε ο Μπρόρσον που στο 67' είδε κίτρινη κάρτα και στο 73' την δεύτερη.
Στο 87' ο Μύθου, που νωρίτερα κέρδισε και την αποβολή του Μπρόρσον, ήταν εκείνος που λύτρωσε τον ΠΑΟΚ και χάρισε το τρίποντο στον Δικέφαλο.
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Σανταμαρία: «Πήραμε αυτοπεποίθηση ενόψει Ολυμπιακού»
Χαρακτήρισε δύσκολη, αλλά σημαντική τη νίκη του ΠΑΟΚ
Στο κομμάτι της αυτοπεποίθησης εστίασε ο Μπατίστ Σανταμαρία μετά την νίκη του ΠΑΟΚ απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης με 2-1.
Για το παιχνίδι:
«Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη γιατί η ομάδα ανταπεξήλθε στο διάστημα που έπαιζε με παίκτη λιγότερο. Ήταν μια δύσκολη αλλά σημαντική νίκη»
Για το τι πρέπει να βελτιώσει ο ΠΑΟΚ:
«Θεωρώ ότι πρέπει να υπάρξει πρόοδος στο κομμάτι της αυτοπεποίθησης και να χτίσουμε σε αυτές τις νίκες. Όταν αυτή έρθει, τότε θα μπορούμε να παίζουμε όλα τα παιχνίδια χωρίς τα "νεκρά" διαστήματα. Θέλουμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο».
Για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό:
«Πρέπει να δώσουμε τα πάντα για να κερδίσουμε, είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Η αυτοπεποίθηση που πήραμε μετά τις δύο τελευταίες νίκες θα βοηθήσει σε αυτό».




