ΑΣ
Σε καλό δρόμο!
Θετικά στοιχεία, φιλική νίκη και… τελικός για ΠΑΟΚ με τον κόσμο του
Δείχνοντας θετικά στοιχεία και έχοντας φυσικά πολλά περιθώρια βελτίωσης ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 3-1 σετ του Πανιωνίου στο τουρνουά «Κωνσταντίνος Τσολάκης» που διεξάγεται στη Νέα Σμύρνη.
Οι παίκτες του Βαλάντη Μαμάη, που είχαν την πολύτιμη στήριξη του κόσμου του Δικεφάλου που βρέθηκε στο κλειστό «Ανδρέας Βαρίκας», πήραν την πρόκριση για τον τελικό του τουρνουά εκεί όπου το Σάββατο θα παίξουν απέναντι στον ΟΦΗ στις 19:00.
Ο ΠΑΟΚ μπήκε καλά στο πρώτο σετ και προηγήθηκε με 6-11 με μπλοκ του Πέτκοβιτς, διαφορά όμως την οποία έχασε (14-15). Με μπλοκ Χαραλαμπίδη (16-19) και πόντους από Μπέργκερ, Πέτκοβιτς ο Δικέφαλος έμεινε μπροστά (20-23) και με 21-25 έκανε το 0-1.
Οι ασπρόμαυροι επέστρεψαν από το αρχικό 6-2 του δεύτερου σετ και ισοφάρισαν 8-8, ενώ στη συνέχεια προσπέρασαν 14-16. Οι ανατροπές όμως συνεχίστηκαν με τους γηπεδούχους να περνούν ξανά μπροστά με 22-19, διαφορά την οποία διατήρησαν και με 25-22 ισοφάρισαν σε 1-1.
Το 14-16 του ΠΑΟΚ με τον Μπέργκερ έγινε 17-16 για τον Πανιώνιο στο τρίτο σετ. Ακολούθησαν τέσσερις σερί πόντοι του Δικεφάλου για το 17-20, αλλά τους Νεοσμυρνιώτες να απαντούν με τον ίδιο τρόπο για το 21-20. Οι δύο ομάδες πήγαν στην… παράταση μετά το 24-24. Εκεί ο Πέτκοβιτς ήταν καταλυτικός και με 26-28 οι ασπρόμαυροι έκαναν το 1-2.
Παρά το γεγονός ότι έμεινε με -3 στο ξεκίνημα του τέταρτου σετ ο ΠΑΟΚ αντέδρασε και ισοφάρισε 11-11, ενώ με τον Πέτκοβιτς πέρασε μπροστά 12-13. Οι ασπρόμαυροι συνέχισαν να έχουν λύσεις και με τον Μαικόν Φράνσα πήγαν μπροστά με +3 (17-20). Οι γηπεδούχοι δεν το παράτησαν και πλησίασαν στον πόντο 23-24, όμως ο Δικέφαλος ήταν εκείνος που με 23-25 έκανε το 1-3 και πήρε τη νίκη.
Τα σετ: 21-25, 25-22, 26-28, 23-25
ΠΑΟΚ mαteco (Βαλάντης Μαμάης): Μπέργκερ 12 (11/24 επ., 1 μπλοκ, 50% υπ.-30% άριστη), Χαραλαμπίδης 3 (2/4 επ., 1 μπλοκ), Πέτκοβιτς 26 (23/44 επ., 3 μπλοκ), Μάικον 20 (18/34 επ., 1 μπλοκ, 1 άσσος, 28% υπ.-10% άριστη), Γκαζιάνι 8 (4/11 επ., 4 μπλοκ), Ρουκαβίσνικοφ 4 (3 μπλοκ, 1 άσσος), Κοκκινάκης (λ, 44% υπ.-31% άριστη), Στεφανίδης.
Τρίτη νίκη σε τρία παιχνίδια στη Volley League γυναικών για τον ΠΑΟΚ που επικράτησε του ΖΑΟΝ με 3-2 σετ στη Μίκρα.
Οι «ασπρόμαυρες» ξεκίνησαν δυναμικά την αναμέτρηση και κατέκτησαν το πρώτο σετ με 25-19, δείχνοντας από νωρίς τις διαθέσεις τους. Ο ΖΑΟΝ αντέδρασε στα επόμενα δύο σετ, επικρατώντας με 23-25 και 22-25, παίρνοντας προβάδισμα με 1-2.
Ο ΠΑΟΚ F&U, ωστόσο, έδειξε χαρακτήρα και δεν επέτρεψε στις φιλοξενούμενες να φύγουν με τη νίκη. Με αποφασιστικότητα και καλύτερες επιλογές στα κρίσιμα σημεία, ο Δικέφαλος ισοφάρισε σε 2-2, κατακτώντας το τέταρτο σετ με 25-19, και οδήγησε την αναμέτρηση στο τάι μπρέικ. Εκεί, οι παίκτριες του Φίλιππου Σκιάβο διατήρησαν την ψυχραιμία τους και με 15-13 ολοκλήρωσαν την ανατροπή, παίρνοντας τη νίκη με 3-2.
Πρωταγωνίστρια για τον Δικέφαλο ήταν η Γουεδέρινγκτον, με τη διαγώνιο του ΠΑΟΚ να αναλαμβάνει σημαντικό επιθετικό ρόλο και να αξιοποιεί τις μπάλες που πήρε, μετατρέποντάς τες σε πολύτιμους πόντους.
Για την 5η αγωνιστική της WBL 1, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Πρωτέα Βούλας, το απόγευμα της Κυριακής 1 Νοεμβρίου, γνωρίζοντας την ήττα με 71-69.
Οι «ασπρόμαυρες» μπήκαν δυναμικά στο παιχνίδι και πήραν από νωρίς το προβάδισμα με 9-16, κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο στο 14-20. Στη δεύτερη περίοδο, ο ΠΑΟΚ ανέβασε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (17-27), ωστόσο οι γηπεδούχες αντέδρασαν και μείωσαν σε 27-30, πριν το ημίχρονο ολοκληρωθεί με τον Δικέφαλο μπροστά στο σκορ με 27-33.
Στο τρίτο δεκάλεπτο, ο ΠΑΟΚ διατήρησε αρχικά το προβάδισμά του (34-38), όμως ο Πρωτέας κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση και να περάσει μπροστά με 48-43. Οι παίκτριες του Άγγελου Αγγελίδη αντέδρασαν, μειώνοντας στον πόντο (50-49), με την τρίτη περίοδο να ολοκληρώνεται στο 52-49.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχες ξέφυγαν με 65-56, όμως ο Δικέφαλος δεν εγκατέλειψε την προσπάθεια και επέστρεψε δυναμικά, μειώνοντας σε 67-66. Στο πλέον κρίσιμο σημείο της αναμέτρησης, υπήρξαν αποφάσεις που προκάλεσαν έντονες διαμαρτυρίες από την πλευρά του ΠΑΟΚ. Συγκεκριμένα, σε φάση κατοχής του Πρωτέα, η παράβαση της διπλής ντρίμπλας δεν καταλογίστηκε, με αποτέλεσμα να δοθεί φάουλ και στη συνέχεια τεχνική ποινή. Λίγο νωρίτερα, η Ντικέ, στην προσπάθειά της να διεκδικήσει το ριμπάουντ, δέχθηκε φάουλ, το οποίο από πλευράς ΠΑΟΚ θεωρήθηκε ότι θα μπορούσε να αξιολογηθεί αυστηρότερα.
Οι συγκεκριμένες φάσεις ήρθαν σε ένα καθοριστικό σημείο, με τον ΠΑΟΚ να μην καταφέρνει τελικά να ολοκληρώσει την προσπάθεια ανατροπής και τον αγώνα να ολοκληρώνεται με 71-69.
ΠΑΟΚ (Αγγελίδης): Πέιτζ 19(1), Μάρσαλ 14, Τζόνσον 15(3), Βιντσιλαίου 3, Κυπριανού 4, Μπεκίρι 5(1), Ντάικ 6, Δούρβα, Στούπα 3.
3η αγωνιστική στη Volley League Γυναικών με τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται τον ΖΑΟΝ.
Δείτε ζωντανά τον αγώνα.
https://www.youtube.com/watch?v=Z2EOMxghQa0




