Connect with us
Banner Image Banner Image

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Και πως να χάσει (video)

16 Σεπτεμβρίου 1997. Σαν σήμερα, ακριβώς πριν από 2 χρόνια. Ο αναγεννημένος ΠΑΟΚ υποδέχεται στην Τούμπα την… πολυδιαφημισμένη Άρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ και γράφει ακόμα μία χρυσή σελίδα στην ευρωπαϊκή ιστορία του.

Στέργιος Αναστασιάδης

Και πως να χάσει (video)

Σε μία Τούμπα που κυριολεκτικά… έβραζε από τις εκδηλώσεις 30 και πλέον χιλιάδων οπαδών του ΠΑΟΚ, ο Δικέφαλος υποδέχεται την Άρσεναλ στο πλαίσιο της πρώτης φάσης του τότε Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, προερχόμενος από την πρόκριση εις βάρος της Σπάρτακ Τρνάβα. 

Με την Άρσεναλ να μην έχει στις τάξεις της τον Ντένις Μπέργκαμπ λόγω της… φοβίας του Ολλανδού για τα αεροπλάνα αλλά να παρατάσσει στο χορτάρι την άμυνα της Εθνικής Αγγλίας αλλά και τους Πετί, Βιεϊρά, Όφερμαρς, Πάρλορ, Ανελκά και Ράιτ, ο ΠΑΟΚ ήταν στα χαρτιά το απόλυτο αουτσάιντερ.

Με τους ποδοσφαιριστές του Άγγελου Αναστασιάδη ωστόσο να επιδεικνύουν απίστευτη θέληση και αυταπάρνηση, ο Δικέφαλος έφτασε στη νίκη με 1-0 και έβαλε τις βάσεις για την πρόκριση που επιτεύχθηκε δύο εβδομάδες αργότερα στο Χάιμπουρι με το ιστορικό γκολ του Ζήση Βρύζα, με τη δύναμη εκείνης της Άρσεναλ να αποδεικνύεται από το γεγονός πως το φινάλε της σεζόν 1997-98 τη βρήκε να πανηγυρίζει το νταμπλ στην Αγγλία.

Το “χρυσό” γκολ για τον ΠΑΟΚ πέτυχε στο 67΄ ο Κώστας Φρατζέσκος με υποδειγματικό πλασέ ύστερα από ασίστ του Αχιλλέα Ζαφειρίου…

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ (Αναστασιάδης): Μιχόπουλος, Ζαγοράκης, Ολιβάρες, Τασιόπουλος, Κολομπούρδας, Ζαφειρίου, Νάγκμπε (74′ Βελλής), Φραντζέσκος, Βρύζας (59′ Καπετανόπουλος), Τουρσουνίδης (71΄Σιδηρόπουλος), Ζουμπούλης.

Αρσεναλ (Βενγκέρ): Σίμαν, Ντίξον, Γουίντερμπερν, Άνταμς, Μπουλντ, Πετί, Βιεϊρά, Όφερμαρς (70′ Μπόα Μόρτε), Πάρλορ (70′ Πλατ), Ανελκά (80′ Ρεχ), Ράιτ.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Καλύτερος Έλληνας του εξωτερικού ο Τζόλης!

Σαρώνουν τα προϊόντα ακαδημιών του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Χρήστος Τζόλης αναδείχθηκε καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής του εξωτερικού κατά την εκδήλωση των Βραβείων του ΠΣΑΠΠ.

Ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ πραγματοποίησε μια εξαιρετική χρονιά με την Μπριζ, την οποία εξαργύρωσε με τη μεγάλη μεταγραφή στην Άρσεναλ, εκεί όπου συνεχίζει να δίνει τα διαπιστευτήρια του στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

Ένα σπουδαίο ταλέντο, προϊόν της ακαδημίας του Δικεφάλου που διαπρέπει στο εξωτερικό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στην ισοπαλία Καλαμάτα και Ηρακλής

Μοιράστηκαν τους βαθμούς οι δύο ομάδες

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Χωρίς νικητή έληξε η αναμέτρηση ανάμεσα σε Καλαμάτα και Ηρακλή στη Νίκαια.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Κουρμινόφσκι στο 54, με τους φιλοξενούμενους να απαντούν αμέσως με τον Νανού τρία λεπτά αργότερα.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν σαφώς ποιοτικότερο από το πρώτο, με τις δυο ομάδες να έχουν αρκετές ευκαιρίες, να μη μπορεί καμία ωστόσο να πάρει εν τέλει τη νίκη.

Καλαμάτα (Παναγιώτης Χριστοφιλέας): Γκέλιος, Αλόνσο (46' Χατζηθεοδωρίδης), Στρούγγης, Ροντρίγκεζ, Καλουτσικίδης, Πινέιρο (79' Μιράντα), Καρεάσο (46' Ντιαρά), Χάμζα (74' Κατάλντι), Σίγκουρντσον, Μορέιρα, Κουρμινόφσκι (64' Μπολίβαρ)

Ηρακλής (Βάλτερ Ματσάρι): Αθανασιάδης, Βούρος, Πίνια, Τσάκλα, Σόρια, Κράιντς, Σουρλής (81' Μιρ), Νανού, Σίλβα (74' Χρόμαντα), Μπάρθενας (46' Νιζέτ), Πέδρο Μάρκες

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι ιστορικές μάχες με την Μπάγερν!

Το δεύτερο ντοκιμαντέρ του PAOK24, για τις μεγάλες αναμετρήσεις απέναντι στους Γερμανούς

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

To δεύτερο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ του PAOK24 για τα 100 χρόνια του μεγάλου ΠΑΟΚ έρχεται στο κανάλι μας στο YouTube.

Στις 2 Νοεμβρίου 1983 γράφτηκε μία από τις πιο "μαύρες" σελίδες της ευρωπαϊκής διαιτησίας εις βάρος ελληνικής ομάδας, με τον ΠΑΟΚ να γνωρίζει έναν άδοξο και ηρωικό αποκλεισμό από την Μπάγερν Μονάχου στη φάση των "32" του Κυπέλλου UEFA.

Στο ντοκιμαντέρ που σκηνοθέτησε ο Χάρης Περπερίδης και επιμελήθηκαν οι Σταύρος Σουντουλίδης και Αγάπη Γαβριηλίδου, μιλάνε οι πρωταγωνιστές της μεγάλης επιτυχίας.

Οι Κώστας Μαλιούφας, Κυριάκος Αλεξανδρίδης, Μλάντεν Φούρτουλα και Γιώργος Κωστίκος, αποκαλύπτουν άγνωστες ιστορίες που προκαλούν δέος.

Η πρεμιέρα γίνεται, στο κανάλι του PAOK24 στο YouTube. Συντονιστείτε!

https://www.youtube.com/watch?v=SawVHQJJQNc

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ