ΜΠΑΣΚΕΤ
«Έχουμε βρει ρυθμό και ρόλους»
Την ανάγκη ο ΠΑΟΚ να συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς σε Ελλάδα και Ευρώπη, εξέφρασε ο Απόλλων Τσόχλας, εξηγώντας και το γιατί η εικόνα του Δικεφάλου το τελευταίο διάστημα είναι πολύ καλύτερη από ότι αυτή στο ξεκίνημα της σεζόν.
Χαρακτηριστικά, ο γκαρντ του ΠΑΟΚ δήλωσε:
Για τη νίκη επί της Γκαζιαντέπ: «Έπαιξε σημαντικό ρόλο η θέλησή μας για τη νίκη. Ήμασταν αποφασισμένοι και είχαμε κάνει καλή προετοιμασία για το ματς. Εάν χάναμε, θα ήταν δύσκολα τα πράγματα, όμως διατηρήσαμε τις ελπίδες μας για πρόκριση. Είμαστε πολύ καλά ψυχολογικά, ακόμα κι όταν δεν παίζουμε τόσο καλά, τα καταφέρνουμε. Πιστεύω ότι στο πρώτο ημίχρονο θα μπορούσαμε να είχαμε παίξει καλύτερα και να παίρναμε μεγαλύτερη διαφορά. Παρ’ όλα αυτά, διαχειριστήκαμε την πίεση στο τέλος και καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη».
Για το αν υπάρχουν ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League: «Θεωρώ ότι ακόμα έχουμε ελπίδες. Πήγαμε στην Τουρκία με αυτό το στόχο, να διατηρήσουμε αυτές τις ελπίδες. Δεν ξέρουμε τι αποτελέσματα θα έχουν Σαλόν και Βέντσπιλς που βρίσκονται μπροστά μας, αλλά θα παίξουμε και με τις δύο κι αν κάνουμε μόνο νίκες, είναι στο χέρι μας».
Για τα θετικά στοιχεία που δείχνει η ομάδα στα τελευταία της παιχνίδια: «Νομίζω βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε έτσι γιατί η σεζόν είναι μεγάλη. Βρήκαμε το ρυθμό μας, τους ρόλους και ξεπεράσαμε κάποια προβλήματα. Είμαστε πιο γεμάτοι πλέον, όλοι οι παίκτες είναι παρόντες και είχαμε λιγότερους τραυματισμούς. Στην αρχή είχαμε κάποια προβληματάκια, στη συνέχεια δείξαμε χαρακτήρα, ήταν ένα δυσκολο κομμάτι και πιστεύω τα καταφέραμε. Ελπίζουμε να συνεχίσουμε να προσπαθούμε με την ίδια διάθεση, να δουλεύουμε για να συνεχίσουμε να κάνουμε νίκες».
Για τον μεγαλύτερο ρόλο των νεαρών παικτών: «Είναι πολύ ευχάριστο αυτό που γίνεται, το είχα πει και πέρυσι με τους Κόνιαρη και Χρυσικόπουλο, όταν έκαναν ένα τρομερό ξεπέταγμα. Φέτος αυτό συνεχίζεται με ακόμα περισσότερα παιδιά. Ο Βασίλης ξεπερνάει τον τραυματισμό του και δείχνει ένα μικρό κομμάτι από όσα μπορεί να προσφέρει, όπως και ο Καρράς έχει προσφέρει πάρα πολλά. Είναι πολύ θετικό ο κόσμος να βλέπει νέα πρόσωπα, είναι θετικό και για τον ΠΑΟΚ και για το ελληνικό μπάσκετ».
ΜΠΑΣΚΕΤ
Προετοιμάζεται για Ρόμα ο ΠΑΟΚ!
Χωρίς χρόνο για χάσιμο ο Δικέφαλος – Στο προσκήνιο το Eurocup
Χρόνος για ξεκούραση δεν υπάρχει στον μπασκετικό ΠΑΟΚ, ο οποίος μετά τη νίκη επί του Ηρακλή στο Ιβανώφειο και τη διατήρηση του αήττητου στη Stoiximan GBL, στρέφει άμεσα την προσοχή του στις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις.
Ο Δικέφαλος υποδέχεται την Τρίτη (3/11, 20:00) τη Ρόμα στο PAOK Sports Arena, στο πλαίσιο του BKT EuroCup, με το χρονικό περιθώριο προετοιμασίας να είναι ιδιαίτερα περιορισμένο.
Οι «ασπρόμαυροι» ξεκίνησαν ουσιαστικά την προετοιμασία τους από το μεσημέρι της Κυριακής (1/11), λίγες ώρες μετά την αναμέτρηση με τον Ηρακλή, ενώ η τελευταία προπόνηση πριν από το ευρωπαϊκό παιχνίδι είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα (2/11).
Το πρόγραμμα της Δευτέρας περιλαμβάνει αρχικά ανάλυση του αντιπάλου μέσω βίντεο και στη συνέχεια προπόνηση στο PAOK Sports Arena. Στις 14:00, ο Αντρέα Τρινκιέρι και δύο παίκτες του ΠΑΟΚ θα πραγματοποιήσουν δηλώσεις στους εκπροσώπους των ΜΜΕ ενόψει της αναμέτρησης.
Από την πλευρά της, η αποστολή της Ρόμα αναμένεται να φτάσει στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα στις 16:30, ενώ στις 17:30 είναι προγραμματισμένη η προπόνηση της ιταλικής ομάδας στο «Παλατάκι».
Ο ΠΑΟΚ, με όπλο του την άμυνα, πέρασε από το Ιβανώφειο με 53-63 κι έτσι έκανε το 5/5 στη GBL, παραμένοντας παράλληλα, στην κορυφή της βαθμολογίας.
Δείτε όλο το backstage του μεγάλου διπλού:
Η Ρόμα επικράτησε της Σκαφάτι με 103-90 στην έκτη αγωνιστική του ιταλικού πρωταθλήματος, λίγες ημέρες πριν την άφιξη της στη Θεσσαλονίκη, για την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ για την 6η αγωνιστική του EuroCup, την Τρίτη 3 Νοεμβρίου στις 20:00.
Η Ρόμα δυκσολεύτηκε για τρεις περιόδους, αλλά στην 4η πάτησε «γκάζι» κι έφτασε στη νίκη, με κορυφαίο τον Μάνιον, ο οποίος πέτυχε 19 πόντους, μάζεψε 6 ριμπάουντ και μοίρασε 2 ασίστ, ενώ από κοντά ήταν και ο Κένι Ολίνικ, ο οποίος είχε 16 πόντους και 8 ριμπάουντ.
Τα δεκάλεπτα: 25-29, 51-53, 78-76, 103-90




