Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αλβανοί φασίστες σε ελληνικό χωριό

Μετά τα επεισόδια στο Βελιγράδοι, περίπου 100 άτομα φώναζαν συνθήματα κατά των Ελλήνων και επιτέθηκαν σε κατοίκους του χωριού Δερβιτσάνη.

Σταύρος Κόλκας

Αλβανοί φασίστες σε ελληνικό χωριό

Αλβανοί εθνικιστές, «εισέβαλαν» αργά χθες το βράδυ στο μειονοτικό χωριό Δερβιτσάνη της Βορείου Ηπείρου, προκαλώντας επεισόδια κατά των ομογενών κατοίκων. Το περιστατικό συνέβη, μετά το τέλος του επίμαχου αγώνα Σερβίας – Αλβανίας στο Βελιγράδι, όταν κομβόι αυτοκινήτων με Αλβανούς που κρατούσαν σημαίες και λάβαρα, εισήλθε στο χωριό φωνάζοντας συνθήματα κατά των Ελλήνων και της Ελλάδας.

Οι «εισβολείς» δεν αρκέστηκαν μόνο στα συνθήματα αλλά επιτέθηκαν και τραυμάτισαν κατοίκους του χωριού και για αρκετή ώρα περιφέρονταν με τα αυτοκίνητα τους στους δρόμους του χωριού, εκφοβίζοντας τους κατοίκους όπου εκείνη την ώρα είχαν πιαστεί στον ύπνο και μη έχοντας πολλές επιλογές να αντιδράσουν.

Σύμφωνα με το himara.gr ακούστηκαν και πυροβολισμοί που προέρχονταν από κατοίκους της Δερβιτσάνης και ρίχτηκαν στο αέρα για εκφοβισμό κατά των Αλβανών. Κάποιοι κάτοικοι έτρεξαν στην εκκλησία του χωριού χτυπώντας τις καμπάνες ώστε να συγκεντρωθούν και να απαντήσουν στην προκλητική «επέλαση» των Αλβανών.

Η αστυνομία έφτασε καθυστερημένα στο χωριό, ενώ ακόμη οι κάτοικοι προσπαθούν να ηρεμήσουν από το περιστατικό, που επανέφερε δραματικές μνήμες από το παρελθόν.

Έως αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει κάποια επίσημη αντίδραση από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο του Αλβανού δημοσιογράφου Τέλνι Σκούθκι, ζει και εργάζεται στο Αργυρόκαστρο, για το προκλητικό συμβάν: «Το να τρομοκρατείς επί 45 λεπτά ένα ολόκληρο μειονοτικό χωριό, καταστρέφοντας οχήματα στο όνομα του «πατριωτισμού», αυτό εγώ το αποκαλώ βαρβαρότητα. Αυτό συμβαίνει τώρα, στο χωριό Δερβιτσάνη, που βρίσκεται περίπου 5 χλμ από το Αργυρόκαστρο. Πάνω από 100 “πατριώτες” από το νότο έχουν τρομοκρατήσει τυφλά τους τουλάχιστον δύο χιλιάδες κάτοικους του χωριού, και η αλβανική αστυνομία, όχι μόνο δεν ξέρει να διαχειριστεί μια τέτοια κατάσταση, αλλά δεν είναι καν σε θέση να εγγυηθεί τις ζωές των δύο δημοσιογράφων που τόλμησαν να πάνε στο συμβάν για να καταγράψουν το γεγονός. Το να είσαι πατριώτης δεν σημαίνει πως πρέπει να τρομοκρατείς ένα άλλο έθνος, αντιθέτως πατριωτισμός είναι να σέβεσαι έναν άλλο λαό. Αρκετά με τον μεσαιωνικό “πατριωτισμό”. Είμαστε στο 2014».

Πηγή protothema.gr

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Απίστευτο: Αποφάσισε η ΕΠΟ για τον τελικό!

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας για το γήπεδο και την ημερομηνία του τελικού Κυπέλλου!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Δεν είναι... Πρωταπριλιά! Η ΕΠΟ αποφάσισε για την ημερομηνία και το γήπεδο του τελικού του φετινού Κυπέλλου Ελλάδας, με τη σχετική ανακοίνωση να αναφέρει:

"Το Σάββατο 25 Μάϊου 2024 στις 20:30 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο Βόλου θα διεξαχθεί ο Τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson, Παναθηναϊκός-Άρης. Την απόφαση έλαβε σήμερα η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, η οποία επικύρωσε τη σχετική απόφαση της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ.

Η απόφαση ελήφθη σε συνεννόηση με την Cosmote που είναι ο τηλεοπτικός πάροχος της διοργάνωσης και τη Super League 1 για την ολοκλήρωση των Play off του πρωταθλήματος.

Επίσης, ελήφθησαν υπόψη τα προγράμματα των διεθνών διοργανώσεων και η διεξαγωγή του τελικού του UEFA Europa Conference League στις 29 Μάϊου στην Αθήνα".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Διάνοια ο Ντέλιας, η έκρηξη Ιωαννίδη – Αλμέιδα! (vid)

Δεν χάνεται σήμερα το βράδυ το 5o επεισόδιο του Football Factory!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το 5o επεισόδιο του Football Factory,  με την συνδρομή της Stoiximan, της Puma, της Oddsium και του Regency Casino, σήμερα στις οθόνες σας, σε Youtube και ΤV 100 στις 22:00!

Ένα ακόμα εντυπωσιακό Σαββατοκύριακο για το ελληνικό Πρωτάθλημα με τις νίκες του ΠΑΟΚ, Άρη και Ολυμπιακού.

Ο εντυπωσιακός Γιάννης Κωνσταντέλιας, η έκρηξη του Ματίας Αλμέιδα με την λήξη του ντέρμπι και ο αγανακτισμένος Φώτης Ιωαννίδης.

Ο Ζήσης Βρύζας αναλύει πως μια ομάδα παίρνει τα στοιχεία και την προσωπικότητα του προπονητή της και πως αυτό συνδέεται με τους Μεντιλίμπαρ, Λουτσέσκου, Αλμέιδα, και Τερίμ.

Μη ξεχάσετε να αφήσετε γενικώς τα σχόλια σας και αν θέλετε να μόνο να ακούσετε την εκπομπή του Football Factory, θα την βρείτε σε όλες τις Podcast πλατφόρμες.

KANTE SUBSCRIBE ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ

www.youtube.com/channel/UCGf_W8E7JDoq...

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ SOCIAL

Facebook: www.facebook.com/footballfactoryshow/

Instagram: www.instagram.com/football_factory_show?igsh=eDVrMGJibXRidzUz

TikTok: www.tiktok.com/@football.factory.show

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Kαι ανοίγω τέρμα τη φωνή… (vid)

Η συνεργασία των Σαμάτα, Κωνσταντέλια για το 2-2 και το… βουητό της Τούμπας!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το δεύτερο γκολ του Δικεφάλου χθες στην Τούμπα εις βάρος της ΑΕΚ, με το οποίο οι "ασπρόμαυροι" ισοφάρισαν σε 2-2 στο 81ο λεπτό, "ανέβασε" η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στον λογαριασμό που διατηρεί στο Instagram.

Από την συνεργασία των Σάστρε, Τάισον, στο κεφάλι του Σαμάτα, στα πόδια του Κωνσταντέλια και από εκεί στα δίχτυα του Αθανασιάδη, από μία άλλη οπτική γωνία και με την καλύτερη... υπόκρουση, το βουητό της Τούμπας!

Απολαύστε το:

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PAOK FC (@paok_fc)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ