Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δεν VARιεσαι αδερφέ…

"Οι ΠΑΕ είναι ανίκανες να ελέγξουν που να δώσουν τα εισιτήρια" τόνισε σήμερα μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, στην προσπάθειά να δικαιολογήσει την απόφασή του ο φετινός τελικός Κυπέλλου να διεξαχθεί χωρίς φιλάθλους!

Στέργιος Αναστασιάδης

Δεν VARιεσαι αδερφέ…

Αφήνουμε στην άκρη το γεγονός πως οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί του ξυλοδαρμού του Τζήλου παραμένουν… ελεύθεροι και ωραίοι, το ότι η υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο τείνει να ξεχαστεί, το ότι η υπόθεση του Noor1 εξακολουθεί να είναι “ανοιχτή”, ανεξάρτητα από το αν σε όλες εμπλέκονται… μεγαλοπαράγοντες! Άλλωστε, “είναι θέματα που τα χειρίζεται η ελληνική δικαιοσύνη” όπως μπορεί να πει κάποιος… καλοπροαίρετος!

Ας μείνουμε στην υπόθεση του VAR, που την παρούσα χρονική στιγμή (λένε πως) δεν μπορεί να εγκατασταθεί σε κανένα άλλο ελληνικό γήπεδο εκτός του Ολυμπιακού Σταδίου! Πολύ… βολικό η αλήθεια, προκειμένου να μην συζητηθεί καν το δίκαιο αίτημα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για διεξαγωγή του τελικού σε ουδέτερο γήπεδο, από τη στιγμή που αυτός θα διεξαχθεί μπροστά σε άδειες κερκίδες.

Ας θυμηθούμε τι έχει ειπωθεί και γραφτεί τον τελευταίο 1,5 χρόνο για το… περιβόητο VAR, που σε ότι αφορά την εφαρμογή του στο ελληνικό ποδόσφαιρο φαντάζει πιο…. πολύπλοκο και από την κατασκευή ενός… διαστημόπλοιου!  

“Συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη είχε ο Διευθυντής Εθνικών Ομοσπονδιών Ευρώπης της FIFA Μπιορν Βασάλο, παρουσία του προέδρου της ΕΠΟ, Ευάγγελου Γραμμένου, και του προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας Βίτορ Μέλο Περέιρα, στα γραφεία της Ομοσπονδίας στο πάρκο Γουδή, την Πέμπτη 28/9/2017. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Βασιλειάδης ενημερώθηκε λεπτομερώς για τον τρόπο λειτουργίας και το σχεδιασμό εφαρμογής του συστήματος VAR (Video Assistant Referee), καθώς και για τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για την εύρυθμη λειτουργία του σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις που φιλοξενούν αγώνες για το πρωτάθλημα της Super League”.
Ανακοίνωση της ΕΠΟ, 28 Σεπτεμβρίου 2017

“Καλωσορίζουμε το σύστημα VAR. Είμαι βέβαιος ότι από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο το σύστημα θα βρίσκεται στα ελληνικά γήπεδα. Θα αναπτύξουμε μια υπηρεσία – κόσμημα για το αγαπημένο παιχνίδι του Έλληνα φίλαθλου, η οποία θα αυξήσει την αξιοπιστία του και θα μας επιτρέψει να επικεντρωθούμε στη χαρά του πλέον λαοφιλούς αθλήματος σε όλη την υφήλιο. Με τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, είναι η ώρα να ασχολούμαστε λιγότερο με τις αποφάσεις των διαιτητών και περισσότερο με το ίδιο το ποδόσφαιρο». 
Νίκος Παππάς, Υπουργός Ψηφιακής Ανάπτυξης, μετά από συνάντηση του με τους Βασιλειάδη και Γραμμένο, 18 Ιανουαρίου 2018

 “Αυτή τη στιγμή που μιλάμε το πρόγραμμα είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση περί τα δέκα εκατομμύρια ευρώ, δέκα και μισό αν δεν κάνω λάθος. Τις επόμενες δύο εβδομάδες θα βγει η προκήρυξη για τον διεθνή διαγωνισμό. Ένα τρίμηνο μετά θα έχουμε ανάδοχο και νομίζω πως είμαστε μέσα στο αρχικό πλάνο να είμαστε έτοιμοι στις αρχές της επόμενης σεζόν  και να το έχουμε σε πλήρη λειτουργία”.
Νίκος Παππάς, Υπουργός Ψηφιακής Ανάπτυξης, σε συνέντευξή του στη Nova, 27 Ιανουαρίου 2018 
 
“Eμείς επιμείναμε για το VAR, έχουμε μπει στην τελική ευθεία και το τρέχουν ο κ. Περέιρα και η ΕΠΟ”.
Γιώργος Βασιλειάδης, Yφυπουργός Αθλητισμού, σε συνέντευξή του στο Sport24 Radio, 15 Μαρτίου 2018

«Όσο για το VAR από τα μέσα της χρονιάς και μετά θα μπορεί να μπει πειραματικά και μέχρι το τέλος σε όλα τα γήπεδα».
Γιώργος Βασιλειάδης, Υφυπουργός Αθλητισμού, σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ, 10 Αυγούστου 2018

“Αυτή την περίοδο βρισκόμαστε στη φάση εξέτασης των τεχνικών προσφορών που έχουν καταθέσει οι ενδιαφερόμενες εταιρείες. Θα ακολουθήσει το άνοιγμα των οικονομικών, ο προσυμβατικός έλεγχος από το ελεγκτικό συνέδριο και η υπογραφή της σύμβασης από την ανάδοχο εταιρεία. Εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά και δεν υπάρχουν ενστάσεις, τότε τον προσεχή Ιανουάριο η υπηρεσία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί πειραματικά, ενώ στόχος είναι να τεθεί σε πλήρη λειτουργία στην τελική ευθεία της εφετινής Super League».
Νίκος Παππάς, Υπουργός Ψηφιακής Ανάπτυξης, 25 Σεπτεμβρίου 2018 
 
“Τα πράγματα σε αυτόν τον τομέα είναι απλά. Με βάση τη διεθνή εμπειρία, προς το τέλος της σεζόν θα μπορέσουμε να έχουμε πλήρη ή πιλοτική εφαρμογή, ανάλογα με τι θα αποφασίσει η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας. Σε πλήρη εφαρμογή σε όλα τα γήπεδα θα είναι από τη νέα περίοδο. Αλλά, η μπάλα δεν είναι στα δικά μας πόδια, είναι στα πόδια της ΚΕΔ και της FIFA. Έχω την αίσθηση ότι μπορούμε να έχουμε εκτεταμένη χρήση προς το τέλος της περιόδου και πλήρη τη νέα».
Γιώργος Βασιλειάδης, Υφυπουργός Αθλητισμού, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, 9 Οκτωβρίου 2018 
 
“Δεν θα δούμε VAR φέτος. Μακάρι να έρθει στον τελικό του Κυπέλλου. Αλλά είναι δύσκολο. Το VAR είναι πρότζεκτ πενταετίας που κοστίζει πάνω από 10.000.000 ευρώ. Μέσα στο Φεβρουάριο θα έχουμε τον μειοδότη, τον ανάδοχο και την προσομοίωση. Η εκτίμησή μου είναι ότι VAR δεν θα έχουμε ούτε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Πρέπει να ελεγχθεί από τη FIFA και να πάρεις την έγκριση”
Βαγγέλης Γραμμένος, πρόεδρος της ΕΠΟ, σε συνέντευξή του στην Αθλητική Κυριακή, 20 Ιανουαρίου 2019

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε την Κηφισιά και την πήρε μαζί του στη Super League 2

Την… αποτελείωσε στις καθυστερήσεις

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μόλις ένα χρόνο κράτησε το «όνειρο» της Κηφισιάς στα «σαλόνια» της Super League. H νεοφώτιστη ομάδα των βορείων προαστείων υποβιβάστηκε σήμερα, καθώς ηττήθηκε 3-2 από τον ουραγό ΠΑΣ Γιάννινα στην Καισαριανή, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής των play out. Τα γκολ των νικητών που δεν είχαν βαθμολογικό ενδιαφέρον έχοντας ήδη υποβιβαστεί, πέτυχαν οι Ροσέρο (36΄,90+3΄) και Μπεγκάλα (74΄), ενώ για την Κηφισιά σκόραραν οι Νίνης (26΄), Οζέγκοβιτς (82΄πεν).

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και «επισκέφτηκαν» με αξιώσεις την περιοχή του Αθανασίου, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσουν την κλασική ευκαιρία. Όμως, στο 26΄ ο Σωτήρης Νίνης με εξαιρετικό απευθείας φάουλ άνοιξε το σκορ, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ μετά απο 2,5 χρόνια (11/12/2021) όταν συμπτωματικά αγωνιζόταν στον ΠΑΣ! Η ομάδα των Ιωαννίνων, με υπηρεσιακό προπονητή τον Γιώργο Γεωργουλόπουλο, ισορρόπησε το παιχνίδι και με συνδυαστικό ποδόσφαιρο άρχισε να προβληματίζει την Κηφισιά. Στο 36΄ με καταπληκτικό συνδυασμό Λιάσου, Κόντε, Ροσέρο ο τελευταίος πλάσαρε τον Γιώργο Νικοπολίδη και έγραψε το 1-1.
Νωρίς στο β΄ ημίχρονο η Κηφισιά «άγγιξε» το προβάδισμα. Ο Σάντος πέρασε τη μπάλα στον Τετέι ο οποίος σούταρε μέσα από την περιοχή και ο Αθανασίου βρήκε ελάχιστα τη μπάλα, όσο χρειαζόταν για τη τη στείλει στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 70΄ και πάλι ο Τετέι «κεραυνοβόλησε» από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά η μπάλα βρήκε ξανά στο οριζόντιο δοκάρι. Η τύχη γύρισε την πλάτη στην ομάδα του Μπράτσου. Και σα να μην έφτανε αυτό, στο 74΄ ο Μπεγκάλα από ασίστ του Τζίνο πλάσαρε το Νικοπολίδη γράφοντας το 1-2.
Στο 82΄ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με πέναλτι του Οζέγκοβιτς, ο οποίος είχε κερδίσει την «εσχάτη των ποινών» σε ανατροπή από το Μίνα. Όμως οι ελπίδες τους για παραμονή, εξαϋλώθηκαν στις καθυστερήσεις (90+3΄) όταν ο Ροσέρο πέτυχε ένα υπέροχο γκολ με ατομική προσπάθεια κι έτσι ο ΠΑΣ «πήρε μαζί του» την Κηφισιά στη Super League 2.

Διαιτητής: Γιάννης Παπαδόπουλος
Κίτρινες: Σολόα, Σπίνος, Γκόμπελιτς- Εραμούσπε, Τζίμας, Πανάγου, Κύρκος, Σομποτσίνσκι

ΚΗΦΙΣΙΑ (Κώστας Μπράτσος): Νικοπολίδης, Σπίνος, Βαφέας, Σολόα (83΄ Γιόβαντσιτς, Νίνης (46΄ Μενέντες), Πρίτσας, Κλωναρίδης, Μιλίτσεβιτς, Τεττέι, Σάντος, Οζέγκοβιτς.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιώργος Γεωργουλόπουλος): Αθανασίου, Πανάγου, Κιάκος, Εραμούσπε, Σομποτσίνσκι, Κύρκος (66΄ Μίνα), Καραχάλιος (71΄ Μπεγκάλα), Λιάσος, Τζίμας (66΄ Τζίνο), Ροσέρο, Κόντε (88΄ Παμλίδης).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΥΡΩΠΗ

Ούτε τώρα: Η Λεβερκούζεν γλίτωσε την ήττα στο 97′

Εφτασε τα 46 παιχνίδια χωρίς ήττα φέτος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η Στουτγκάρδη πλησίασε, όπως αρκετές άλλες ομάδες στο παρελθόν, στο να «σπάσει» το αήττητο της Μπάγερ Λεβερκούζεν από την έναρξη της περιόδου, ωστόσο, η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο εξακολουθεί να αρνείται να χάσει!

Στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής της Bundesliga, η πρωταθλήτρια Λεβερκούζεν βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-2 στο δεύτερο μέρος, αλλά βρήκε τον τρόπο όπως και τόσες άλλες φορές να επιστρέψει και να διατηρήσει το αήττητο σε όλες τις διοργανώσεις με το τελικό 2-2.

Η Μπάγερ έφτασε τα 46 ματς σε όλες της διοργανώσεις χωρίς ήττα (38 νίκες, 8 ισοπαλίες), 31 εκ των οποίων στο γερμανικό πρωτάθλημα (25 νίκες, 6 ισοπαλίες).

Απλά, αυτή η ισοπαλία δεν θα επιτρέψει στην ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο να παραμείνει «ζωντανή» στο κυνήγι του ενός εκ των δύο μεγάλων ρεκόρ που κυνηγούσε, αυτό του ξεπεράσει το ρεκόρ των 91 βαθμών που έχει στην κατοχή της η Μπάγερν Μονάχου. Αντίθετα, θα συνεχίσει να διεκδικεί το άλλο, που είναι να γίνει η πρώτη γερμανική ομάδα που θα καταφέρει να τελειώσει αήττητη από την έναρξη της σεζόν στο πρωτάθλημα.

Η Λειψία «κλείδωσε» τη συμμετοχή της στο επόμενο Champions League μετά το σημερινό 3-1 επί της Ντόρτμουντ, ενώ η Μπάγερν έδειξε πανέτοιμη για τις αναμετρήσεις με την Ρεάλ Μαδρίτης στους ημιτελικούς της κορυφαίας διοργάνωσης σε επίπεδο συλλόγων (30/4 το πρώτο παιχνίδι στο Μόναχο).

Οι «κόκκινοι ταύροι» ήταν πιο αποτελεσματικοί στον «τελικό» για την κατάκτηση της 4ης θέσης με την Ντόρτμουντ και παρότι νωρίς πίσω στο σκορ κατάφεραν να φέρουν τα πάνω κάτω και με το εμφατικό 3-1 ανέβηκαν στους 62 βαθμούς, πέντε περισσότερους από τη σημερινή τους αντίπαλο κι ενώ απομένουν τρεις αγωνιστικές για το φινάλε της σεζόν στο γερμανικό πρωτάθλημα.

Οι Βεστφαλοί, που ήταν ξεκάθαρο πως είχαν το μυαλό τους στον πρώτο ημιτελικό του Champions League με την Παρί Σεν Ζερμέν (1/5, 22:00), δεν «χαλάστηκαν» ιδιαίτερα από την ήττα, καθώς παρότι, εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου, θα τερματίσουν στην 5η θέση, ακόμη κι έτσι το πιθανότερο είναι πως και την ερχόμενη περίοδο θα συμμετέχουν στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση μιας και κατά 99% η Γερμανία θα βγάλει 5 ομάδες στο CL της περιόδου 2024/2025.

Με ηγέτη τον Χάρι Κέιν η Μπάγερν Μονάχου πήρε τη νίκη γοήτρου με 2-1 επί της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης στην «Αλιάντς Αρένα», εκεί όπου το βράδυ της ερχόμενης Τρίτης (30/4) θα υποδεχθεί την Ρεάλ Μαδρίτης στον πρώτο ημιτελικό του Champions League.

Ο αρχηγός της Εθνικής Αγγλίας με τα δύο γκολ που πέτυχε έφτασε αισίως τα 35 στην Bundesliga (οδεύει με μαθηματική ακρίβεια για το Χρυσό Παπούτσι), ενώ έχει κι 7 στο Champions League, σε μία από τις πιο παραγωγικές σεζόν της καριέρας του.

Είναι απόλυτα λογικό οι Βαυαροί και ο Τόμας Τούχελ να ποντάρουν πάρα πολλά επάνω του ενόψει των αγώνων που ακολουθούν με την «βασίλισσα» της Ευρώπης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δολοφονία Λυγγερίδη: Και πέμπτος κατηγορούμενος προφυλακιστέος

Ο μάνατζερ γνωστού τράπερ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογισμός του, ένας εκ των κατηγορουμένων (ο πέμπτος κατά σειρά) για ηθική αυτουργία στη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.

Ο κατηγορούμενος Χανδρινός Μάριος – Δημήτριος ηλικίας 27 ετών, γνωστός με το παρατσούκλι «Όμλε», μάνατζερ γνωστού τράπερ, στη δικογραφία περιγράφεται ως ένας εκ των πέντε ηγετικών στελεχών της εγκληματικής ομάδας οπαδών που σύμφωνα με τις αρχές έχουν ευθύνη για όσα έγιναν στο Ρέντη τη νύχτα που χτυπήθηκε θανάσιμα ο αστυνομικός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος αρνείται όσα του αποδίδονται, πλην όμως Ανακριτής και Εισαγγελέας έκριναν πως πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή.

Πηγή! Zougla.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ