Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Να’τοι νά’τοι οι (κανονικοί) πρωταθλητές

Δύο φορές χρειάστηκε ο Σέρβος… Μία στο 29′ που εκμεταλλεύτηκε το λάθος της άμυνας της ΑΕΚ και μία στο 59′, μετά από σέντρα του Μάτος. Αυτές, ήταν αρκετές για να χαρίσει τη νίκη στον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι επί της ΑΕΚ, η οποία είχε δύο δοκάρια με Λιβάια και Μπακασέτα.

Νίκος Μοσχοβίτης

Να’τοι νά’τοι οι (κανονικοί) πρωταθλητές

Ο Λουτσέσκου επέλεξε τον Πασχαλάκη κάτω από δοκάρια, τον Μάτος δεξιά στην άμυνα τον Κρέσπο με τον Βαρέλα στα στόπερ, τον Βιεϊρίνια στα αριστερά, τους Κάνιας-Μαουρίσιο στον άξονα, με τον Πέλκα πιο μπροστά τους, τον Μπίσεσβαρ αριστερά, τον Λημνιό δεξιά και τον Πρίγιοβιτς στην κορυφή της επίθεσης.

Η ΑΕΚ φάνηκε να μπαίνει καλύτερα, κλείνοντας στην περιοχή του τον ΠΑΟΚ, με τρία συνεχόμενα κόρνερ, χωρίς ωστόσο να απειλήσει ουσιαστικά και από το 10’ και μετά, οι παίκτες του Λουτσέσκου, άρχισαν να αντιδρούν, παίρνοντας αυτοί τον έλεγχο του ρυθμού. Παρά τις προσπάθειες που έκαναν για να πιέσουν από δεξιά, η ευκαιρία ήρθε στο 16’, όταν μετά από κόρνερ του Πέλκα, ο Βαρέλα έκανε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ο Μπάρκας απέκρουσε ενστικτωδώς.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, η ΑΕΚ είχε τη δική της ευκαιρία, με τον Μάνταλο να κινείται κάθετα, να βρίσκει από δεξιά στην περιοχή τον Λιβάια και αυτός με δυνατό σουτ, σημάδεψε το αριστερό δοκάρι του Πασχαλάκη.

Στο 29’, ήρθε το γκολ για τον ΠΑΟΚ, όταν ο Λαμπρόπουλος πήγε να δώσει απρόσεκτα πίσω στον Οικονόμου, ο Πρίγιοβιτς το εκμεταλλεύτηκε, έκλεψε, βγήκε απέναντι από τον Μπάρκα και με ιδανικό πλασέ ψηλά, έκανε το 1-0.

Ο ΠΑΟΚ πήγε να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ του σε εκείνο το σημείο, αλλά είχε βιαστικές επιλογές στην επίθεση. Στο 41’, απειλήθηκε από μια «στημένη» μπάλα της ΑΕΚ, με τον Πασχαλάκη να αποκρούει την κοντινή κεφαλιά του Πόνσε.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε με το δίδυμο Βιεϊρίνια και Μπίσεσβαρ να απειλήσει από αριστερά, χωρίς όμως να έχει σωστή τελική ενέργεια. Αυτή, ήρθε στο 61ο λεπτό, όταν ο Μάτος κέρδισε μέτρα, άλλαξε με τον Πρίγιοβιτς, περίμενε όσο έπρεπε και ξαναβρήκε τον Σέρβο μέσα στην περιοχή, ο οποίος με εξαιρετικό τελείωμα με τη μία, έκανε το 2-0.

Αμέσως μετά το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ πίεσε και είχε ένα κακό τελείωμα του Λιβάια, αλλά και το δεύτερο δοκάρι της στο παιχνιδι, με δυνατό σουτ του Μπακασέτα έξω από την περιοχή. Οι φιλοξενούμενοι είχαν επίσης και δύο ακόμα ευκαιρίες, με τον Πόνσε και με ένα γύρισμα του Λιβάια, αλλά οι αμυντικοί του ΠΑΟΚ, απομάκρυναν.

Η ΑΕΚ συνέχισε να ψάχνει το γκολ που θα την ξαναέβαζε στο παιχνίδι, αλλά οι περισσότερες τελικές επιλογές του Μάνταλου, ήταν άσχημες, είτε όταν επέλεγε πάσα, είτε όταν επέλεγε σουτ. Η ΑΕΚ είχε μία ακόμα καλή φάση με τον Λόπεθ λίγο πριν το τέλος, με τον Πασχαλάκη να αποκρούει και στη συνέχεια τον Κλωναρίδη, να βρίσκει αέρα…

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Κάνιας, Μαουρίσιο, Μπίσεσβαρ (Βέρνμπλουμ 89′), Λημνιός (Ζαμπά 75΄), Πέλκας (Ελ Καντουρί 81’), Πρίγιοβιτς.

ΑΕΚ (Μ. Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Λαμπρόπουλος, Λόπεθ, Σιμόες (Τσόσιτς 87′) Γαλανόπουλος (Κλωναρίδης 64’), Μάνταλος, Μπακασέτας, Πόνσε (Γκάλο 70), Λιβάια.

ΓΚΟΛ: 1-0 Πρίγιοβιτς (29), 2-0 Πρίγιοβιτς (59’)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μαουρίσιο (23’), Μάνταλος (33’), Ζαμπά (78’)
ΚΟΚΚΙΝΗ:
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μ. Γκεστράνιους

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΕ ΠΑΟΚ για Νάσο: «Κανείς δε ξεχνά… Αθάνατος!»

Το μήνυμα της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ δεν ξεχνά και τιμά τη μνήμη του Νάσου Κωνσταντίνου.

Με ανάρτηση στα social media, ο «δικέφαλος του Βορρά» αναφέρθηκε στον αδικοχαμένο οπαδό της ομάδας, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή πριν από επτά χρόνια σε ηλικία 24 ετών.

«Επτά χρόνια χωρίς τον Νάσο... Κανείς δεν ξεχνά... Αθάνατος!», αναφέρει ο ΠΑΟΚ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Επτά χρόνια χωρίς τον Νάσο Κωνσταντίνου…

“Μαύρη” μέρα για την οικογένεια του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η 27η Απριλίου, είναι μία από τις πιο άσχημες ημερομηνίες για την οικογένεια του ΠΑΟΚ.

Στις 27 Απριλίου του 2017, πριν από επτά χρόνια, μετά τη νίκη με 4-0 επί του Παναθηναϊκού άνανδροι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν στον Νάσο Κωνσταντίνου και στον φίλο του, στο ύψος της οδοντιατρικής σχολής του ΑΠΘ επί της οδού Αγίου Δημητρίου, με αποτέλεσμα ο Νάσος να διασχίσει κάθετα τον δρόμο στην προσπάθειά του να ξεφύγει.

Διερχόμενο όχημα τον χτύπησε και του προκάλεσε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Παπανικολάου και τις επόμενες ημέρες να νοσηλευτεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Τελικά, στις 4 Μαΐου 2017 και μόλις στα 24 του, ο Νάσος έχασε την άνιση μάχη και κατέληξε, βυθίζοντας στο πένθος τους δικούς του ανθρώπους, αλλά και όλη την οικογένεια του ΠΑΟΚ, που φυσικά δεν τον έχει ξεχάσει…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τελευταία προπόνηση και αποστολή για ΑΕΚ!

Απογευματινό ραντεβού για τους ποδοσφαιριστές του «Δικεφάλου»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μία μέρα πριν τον αγώνα κόντρα στην ΑΕΚ στο γήπεδο της Τούμπας, το αγωνιστικό τμήμα του Δικεφάλου ολοκληρώνει σήμερα την προετοιμασία του για το επικείμενο ντέρμπι.

Το χθεσινό πρόγραμμα (26.04) ξεκίνησε με προθέρμανση, ακολούθησαν παιχνίδια κατοχής και στο υπόλοιπο μέρος του προγράμματος έγινε δουλειά στην τακτική προσέγγιση του αγώνα. Ο Γουίλιαμ Τρόοστ-Εκόνγκ έκανε ατομικό πρόγραμμα στο γήπεδο και θεραπεία.

!!Σήμερα (27.04) ο Δικέφαλος θα προπονηθεί στις 17:30 στη Νέα Μεσημβρία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ