Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Με Πέλκα και Ολιβέιρα να δείχνουν τον δρόμο

Χωρίς να δώσει το παραμικρό δικαίωμα ο ΠΑΟΚ πέρασε από την Ριζούπολη σκορπώντας τον Απόλλωνα με 1-5 και μεγάλους πρωταγωνιστές του Πέλκα και Ολιβέιρα.

Ηλίας Καπράλος

Με Πέλκα και Ολιβέιρα να δείχνουν τον δρόμο

Η ομάδα του ΠΑΟΚ δείχνει ότι δεν μπορεί να σταματήσει και είναι έτοιμη να σπάσει κάθε συλλογικό ρεκόρ ή ρεκόρ πρωταθλήματος μέσα στις 4 γραμμές του γηπέδου. Έτσι και σήμερα με την πρώτη φετινή 5άδα στη Superleague Σουρωτή, με 5 διαφορετικούς σκόρερ και πάλι, με τον Πέλκα να θυμίζει την περσινή του μαγική σεζόν και τον Ολιβέιρα να δείχνει για ποιο λόγο η ρήτρα του είναι 12 εκατομμύρια ευρώ.

Αναλυτικά η απόδοση των παικτών του ΠΑΟΚ:

Πασχαλάκης: Ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ ήταν και πάλι σταθερός. Στις δύο βάσεις που ήταν της ευθύνης του ήταν σωστός στις επεμβάσεις του. Είχε καλές εξόδους και στο γκολ του Ντούρσο δεν έφταιγε σε καμία περίπτωση.

Βιεϊρίνια: Ο Πορτογάλος αρχηγός του ΠΑΟΚ ξεκινά και στο 4ο λεπτό γράφει ασίστ. Μετά το παιχνίδι έγινε τόσο εύκολο στον ΠΑΟΚ, που ο ίδιος δεν χρειάστηκε να ανέβει και πολλές φορές, μιας και κράτησε κιόλας δυνάμεις για τον αγώνα της Κυριακής με τον Άρη στην Τούμπα. Αμυντικά δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα.

Μάτος: Ίσως η μοναδική παραφωνία. Επιθετικά είχε πολλά ανεβάσματα και γεμίσματα στην περιοχή. Παρόλα αυτά αμυντικά είχε πολλά κενά και αυτά έφεραν τις φάσεις για τον Απόλλωνα Σμύρνης. Ακόμα και το γκολ των γηπεδούχων ξεκίνησε από φάση στα δεξιά της άμυνας του ΠΑΟΚ, ασχέτως που την κύρια ευθύνη την φέρουν οι μέσοι. Πρέπει να παραμένει συγκεντρωμένος, ακόμα και σε παιχνίδια που ο αντίπαλος δεν φοβίζει τον ΠΑΟΚ.

Βαρέλα: Δύο φορές που ο ΠΑΟΚ εκτέθηκε εξ αιτίας του Μάτος κάλυψε σωστά στην άμυνα. Πολύ καλές τοποθετήσεις και κυρίως βοήθεια στην ομάδα στο build-up από το κέντρο της άμυνας.

Κρέσπο: Προβλήματα στην άμυνα από τους επιθετικούς του Απόλλωνα δεν είχε και μάλιστα επιβεβαίωσε και πάλι την αρχοντική του παρουσία στο κέντρο της άμυνας του ΠΑΟΚ. Πέραν από της σταθερότητας στα μετόπισθεν σήμερα έγραψε και μία ασίστ, στο γκολ του Σφιντέρσκι, που προήλθε από κάθετε πάσα μετά από δική του κούρσα.

Μαουρίτσιο: Είναι αυτά τα παιχνίδια που ο Βραζιλιάνος δεν φαίνεται στα στατιστικά, αλλά είναι πάντα στο σωστό μέρος και από τα πόδια περνούν όλες οι μπάλες του ΠΑΟΚ. Σταθερός και σήμερα, σημείο αναφοράς όπως πάντα στο παιχνίδι του Δικεφάλου.

Ολιβέιρα: Ο Πορτογάλος στο δεύτερο παιχνίδι που ξεκινά βασικός σκοράρει και το πρώτο του γκολ. Κίνηση που δείχνει ποιότητα και εμπιστοσύνη στα πόδια του από έναν παίκτη που ενώ είχε συμμετοχές στο φετινό Champions League τώρα είναι στο ρόστερ του ΠΑΟΚ. Πέραν από το γκολ είχε και άριστες επιλογές στο μοίρασμα του παιχνιδιού στα άκρα είτε στον Λημνιό είτε στον Μπίσεσβαρ. Τέτοιες πάσες έλειπαν από τον φετινό ΠΑΟΚ.

Πέλκας: Ο Δημήτρης Πέλκας που είδαμε και θαυμάσαμε πέρσι είναι πάλι κοντά μας. Η ξεκούραση του έκανε καλό, αλλά ακόμα περισσότερο του κάνει καλό η συμβίωση με τον Ακπόμ. Ο Πέλκας πλέον δεν πιέζει μόνος του στην επίθεση και έτσι του περισσεύουν ανάσες για να μπορεί να δημιουργεί, να πατά περιοχή και να σκοράρει. Απολογισμός, ένα γκολ και η μπάλα που ξεκλειδώνει την άμυνα στο 0-3 που συνεργάστηκαν οι Λημνιός και Μπίσεσβαρ.

Μπίσεσβαρ: Καλλιτέχνης με όλη την σημασία της λέξης. Βέβαια σε τέτοια ματς στον άξονα θα δεχθεί όπως και σήμερα πολλές κλωτσιές και πολλά φάουλ. Παρόλα αυτά ο Μπίσεσβαρ ήταν μέσα σε πολλές φάσεις χωρίς να πιάσει τα στάνταρ απόδοσης όπως σε άλλους αγώνες. Το κοντέρ πάντως έγραψε ακόμα ένα γκολ που ήρθε μετά από το γκολ του στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Ακπόμ: Σίγουρα έχει παίξει καλύτερα στα προηγούμενα παιχνίδια. Σήμερα πάντως πάλεψε με τους υψηλόσωμους στόπερ του Απόλλωνα και τα γκολ ήρθαν και με δική του συμμετοχή. Αυτός έκλεινε σωστά μέσα στην περιοχή και ο διάδρομος πίσω του ήταν ανοιχτός. Είτε στο γκολ του Πέλκα, είτε σε αυτό του Μπίσεσβαρ, είτε σε αυτό του Σφιντέρσκι, ο Ακπόμ ουσιαστικά έβγαλε από το παιχνίδι τους δύο αντιπάλους του και άφησε τους κενούς χώρους στο μεσοδιάστημα για τους συμπαίκτες του.

Λημνιός: Καλή εμφάνιση για τον νεαρό μεσοεπιθετικό. Εκτός από την ασίστ που μοίρασε, πήρε πρωτοβουλίες, προσπάθησε αρκετές φορές να πλαγιοκοπήσει και βοήθησε στο τακτικό κομμάτι, καλύπτοντας με τις επιστροφές του στην πλευρά. Πολύ σημαντικό το γεγονός ότι είναι πάντα εκεί να αρπάξει την ευκαιρία όταν του δίνεται, σε ένα πολύ ανταγωνιστικό σύνολο. 

Σφιντέρσκι: Έπαιξε για 15 λεπτά και πάλι πρόλαβε να κάνει δύο τελικές. Στην πρώτη σκόραρε και στην δεύτερη η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Δεύτερο του γκολ σε 3 παιχνίδια, δείχνοντας και πάλι την ποιότητα του και ότι η επένδυσή του μόνο τυχαία δεν μπορεί να είναι. Χαρακτηριστικό είναι ο τρόπος που βγήκε μπροστά από τον αντίπαλο του και τελείωσε την φάση χωρίς κοντρόλ στην γωνία του Χουάντερσον.

Ενρίκε: Το παιδί αυτό δύο καλοκαίρια πλήρωσε το μάρμαρο των μεταγραφών. Είχε μεγάλη ανάγκη να σκοράρει για να αισθανθεί καλά και ο ίδιος. Φάνηκε άλλωστε και από τον πανηγυρισμό του. Δεν μπορεί να κριθεί για τα 10 λεπτά που αγωνίστηκε, αλλά το γεγονός ότι σκόραρε φυσικά και δεν μπορεί να παραλειφθεί.

Ζαμπά: Αγωνίστηκε για λίγα λεπτά στο τέλος της αναμέτρησης και δεν μπορεί να κριθεί η παρουσία του στο γήπεδο.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Επιστροφή στη δράση με μεγάλο ντέρμπι για την Κλαμπ Μπριζ

Απαιτητική έξοδος για την προσεχή αντίπαλο του ΠΑΟΚ.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ προετοιμάζεται για την επανέναρξη των πλέι οφ της Super League 1 με τους «ασπρόμαυρους» να ταξιδεύουν στην Αθήνα για να αντιμετωπίσουν τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι της Λεωφόρου. Μεγάλο ντέρμπι ωστόσο ετοιμάζεται να δώσει και η αντίπαλος του «Δικεφάλου» για τα προημιτελικά του Europa Conference League, Κλαμπ Μπριζ, η οποία επιστρέφει κι αυτή στην δράση μετά την δεκαπενθήμερη διακοπή.

Στο Βέλγιο ξεκινούν το προσεχές Σαββατοκύριακο τα πλέι οφ ανόδου με την προσεχή αντίπαλο των «ασπρόμαυρων» στην Ευρώπη να έχει μπροστά της το επόμενο διάστημα δέκα παιχνίδια υψηλών απαιτήσεων. Το μίνι πρωτάθλημα ξεκινάει με τοπικό ντέρμπι, καθώς η Κλαμπ Μπριζ φιλοξενείται την Πρωταπριλιά (01.04/ 14:30) στην έδρα της «αιώνιας» αντιπάλου της, Σερκλ Μπριζ. Οι δύο ομάδες έχουν διαφορά τεσσάρων βαθμών με την ομάδα του Νίκι Χάγιεν να βρίσκεται στην τέταρτη θέση, ενώ την Σερκλ στην πέμπτη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο διαιτητής του Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ τα έκανε «μαντάρα» στην Κύπρο!

Η ΑΕΚ Λάρνακας εξέδωσε ανακοίνωση εναντίον του.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η ΕΠΟ έκανε γνωστούς τους ορισμούς της ΚΕΔ, για τη δεύτερη αγωνιστική των πλέι οφ και των πλέι άουτ της Stoiximan Super League και στο ντέρμπι της Κυριακής στη Λεωφόρο, ορίστηκε ο 31χρονος Δανός, Μικέλ Ρίντερ. Ο 30χρονος διαιτητής δεν έχει παραστάσεις από ματς που «καίνε» εκτός της πατρίδας του με τον ορισμό του αν μη τι άλλο να «σηκώνει» μεγάλη συζήτηση.

Εάν κοιτάξει κανείς το βιογραφικό του θα καταλάβει πολύ γρήγορα πως είναι αρκετά άπειρος για ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι σαν αυτό που καλείται να διευθύνει την Κυριακή (31/3, 18:00). Άλλωστε, πριν από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 4 Μαρτίου, η Κυπριακή Ομοσπονδία τον όρισε να διευθύνει το ντέρμπι ανάμεσα στην ΑΕΚ Λάρνακας και τον Άρη Λεμεσού, το οποίοι έληξε 1-1 για το Κυπριακό πρωτάθλημα.

Ο Δανός έκανε το παιχνίδι... μπάχαλο με τους γηπεδούχους να βγάζουν μάλιστα ανακοίνωση εναντίον του μετά τη λήξη του αγώνα.

«Κύριε Ρέντερ δεν σε ξεχάσαμε, έχεις και εσύ τις ευθύνες σου…»

Μετά τη λήξη του πρώτου 45λέπτου αποχώρησε για τα αποδυτήρια με τους οπαδούς των γηπεδούχων να τον αποδοκιμάζουν έντονα για τις αποφάσεις του στον πειθαρχικό έλεγχο. Πιο συγκεκριμένα εξέφραζαν τα παράπονα τους για το γεγονός ότι δεν έδειξε ποτέ δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Μουσούντα για φάουλ σε βάρος ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ. 

Μάλιστα, μετά το σφύριγμα της λήξης οι γηπεδούχοι εξέδωσαν ανακοίνωση, στην οποία ανέφεραν τα εξής: «Κύριε Mikkel Redder μην νομίζεις ότι σε ξεχάσαμε. Έχεις και εσύ τις ευθύνες σου. Ο Μεσσίνα σε έφερε από τη Δανία για να δείχνεις αυτά που γίνονται και όχι ότι θέλεις εσύ. Την 2η κίτρινη του Μουσούντα την αγνόησες, ενώ είχες άψογη οπτική επαφή της φάσης. Πως γίνεται να δίνεις το φάουλ και η κάρτα να μην βγαίνει; Μας κοροϊδεύεις; Γιατί σε φέρνουν τότε στην Κύπρο; Έχεις και εσύ ευθύνες και κάποιος πρέπει να σου τις υποδείξει. Διαιτητές δεν είμαστε αλλά δεν θέλεις και πτυχίο για τους βασικούς κανονισμούς (βλ. υποσχόμενη επίθεση). Και καλή επιστροφή στη Δανία».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Δεν τίθεται θέμα αλλαγής του τελικού στην OPAP Arena»

Όσα ανέφερε σε δηλώσεις του ο σύμβουλος media της UEFA

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ακόμη μία διάψευση για το ενδεχόμενο να αλλάξει η έδρα του τελικού του Conference League από τον σύμβουλο media της UEFA, Ανδρέα Δημάτο. Ο Ανδρέας Δημάτος μίλησε στην «Καθημερινή» για το νέο format των ευρωπαϊκών διοργανώσεων και όταν η κουβέντα πήγε στο ενδεχόμενο αλλαγής έδρας του τελικού και στο αν υπάρχει plan b σε περίπτωση που Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ προκριθούν σ' αυτόν, ήταν ξεκάθαρος.

«Από πλευράς UEFA δεν υπάρχει θέμα, κάποιο πρόβλημα που να προκύπτει από την παρουσία του ΠΑΟΚ ή του Ολυμπιακού στον τελικό της "OPAP Arena". Κατά το παρελθόν, μπορεί να είχαν υπάρξει τέτοιες δυσκολίες σε τελικούς, αλλά αλλαγή έδρας δεν θυμάμαι να έχει γίνει», ήταν η απάντηση του Ανδρέα Δημάτου σε ερώτηση για το «αν υπάρχει Plan Β από την UEFA για ένα τέτοιο… εκρηκτικό ενδεχόμενο: δύο ελληνικές ομάδες στην έδρα μιας τρίτης;».

Ταυτόχρονα, ο Δημάτος αναφέρθηκε και στις πρόσφατες δηλώσεις Ζάετς, ο οποίος είχε πει πως «αν η Ντιναμό Ζάγκρεμπ πήγαινε στον τελικό, αυτός θα γινόταν στην Τσεχία».

«Αυτό δεν ισχύει. Ο κ. Ζάετς το είπε από μόνος του», είπε και πρόσθεσε: «Για την UEFA, θέμα αλλαγής του τελικού του Conference League στην Opap Arena δεν υπάρχει και πιστεύω ότι και για το ελληνικό ποδόσφαιρο θα είναι πάρα πολύ άσχημο να δημιουργηθεί το οποιοδήποτε ζήτημα και να μη φιλοξενηθεί ο τελικός στην Ελλάδα, ακριβώς επειδή θα συμμετάσχει ελληνική ομάδα –και μακάρι να συμμετάσχει– σε γήπεδο άλλης ελληνικής ομάδας. Ας σκεφτούμε πόσοι τελικοί έχουν γίνει αντίστοιχα σε έδρα άλλης ομάδας από την ίδια χώρα και πανηγυρίζει Κύπελλο ομάδα που δεν είναι δικό της το γήπεδο. Γιατί να μην μπορούμε στην Ελλάδα να διοργανώσουμε μια τέτοια γιορτή; Όπως και να ‘χει, για την UEFA δεν υπάρχει θέμα αλλαγής έδρας του τελικού».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ