Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Με ηγέτες Μπίσεσβαρ και Σάκχοφ

Ο ΠΑΟΚ ακόμα και σε ένα μέτριο βράδυ κέρδισε με 3-0 την Λαμία στην Τούμπα με κορυφαίους τον MVP Εβγκέν Σάκχοφ, αλλά και τον Μπίσεσβαρ με ένα γκολ και μία ασίστ.

Ηλίας Καπράλος

Με ηγέτες Μπίσεσβαρ και Σάκχοφ

Από το πρώτο ημίχρονο που η βραζιλιάνικη συνεργασία έφεραν το 1-0 με τον Μάτος και τον Ενρίκε, στο δεύτερο ημίχρονο που ο ΠΑΟΚ ανέβασε στροφές μετά το 70ο λεπτό και κέρδισε τελικά άνετα την Λαμία. Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ μπορεί να μην ήταν στο καλύτερο βράδυ του, αλλά έγραψε μία ασίστ και ένα γκολ, ενώ ο Ουκρανός μέσος ήταν και πάλι παρών σε όλες τις φάσεις στον άξονα για τον ΠΑΟΚ και η κεφαλιά του ήταν εκείνη που τελείωσε το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο. 

Αναλυτικά η απόδοση των παικτών του ΠΑΟΚ στη νίκη κόντρα στην Λαμία:

Πασχαλάκης: Η Λαμία προσπάθησε να πιέσει τον ΠΑΟΚ, αλλά το τερματοφύλακας του ήταν εκεί. Και στην κεφαλιά του Μπαράλες, αλλά και σε πολλά γεμίσματα ο Πασχαλάκης καθάρισε τις φάσεις και κράτησε το 0 στην εστία του για άλλο ένα παιχνίδι.

Βιεϊρίνια: Μπορεί να μην είχε τα ποιοτικά του ανεβάσματα όπως και σε άλλα παιχνίδια, αλλά η επέμβασή του στην κεφαλιά του Ασίγκμπα ήταν σαν ένα γκολ. Και πάλι κράτησε πολύ σωστά τη θέση του και έδωσε ώθηση από την πίσω ζώνη.

Βαρέλα: Ο έμπειρος αμυντικός μπορεί στα ψηλά να είχε μερικά προβλήματα με τον Μπαράλες, αλλά δεν νικήθηκε ποτέ. Είναι σε πολύ καλή κατάσταση και αυτό φαίνεται σε κάθε εμφάνιση από την εμπιστοσύνη που έχει στις κινήσεις του.

Κρέσπο: Όσες φορές η Λαμία πήγε να χτυπήσει τον ΠΑΟΚ στο ανοιχτό γήπεδο καθάρισε κάθε φάση. Είναι ταχύς και έτσι δεν μπορεί κανείς να τον βγάλει από το πρόγραμμα του.

Μάτος: Και αυτός δεν είχε τα πολλά ποιοτικά του ανεβάσματα, αλλά ένα έφτανε. Στη φάση του πρώτου γκολ δεν πέφτει στην παγίδα του τραυματία Μπαράλες, αλλά δίνει την τελική πάσα στον Ενρίκε και αυτός σκοράρει το 1-0. Το κοντέρ έγραψε μία ασίστ και σχεδόν κανένα πρόβλημα αμυντικά.

Ολιβέιρα: Σε ρηχά νερά ο Πορτογάλος μέσος σήμερα. Δεν είχε πολλές κάθετες πάσες στους επιθετικούς, αλλά πολύ περισσότερο δεν μπορούσε να καλύψει σωστά στο πρώτο ημίχρονο που η Λαμία πίεσε πολύ τον ΠΑΟΚ. Χρειάζεται ο καλός και φρέσκος Ολιβέιρα για το τέλος της σεζόν και πολύ περισσότερο για τον επικείμενο ημιτελικό και τελικό κυπέλλου.

Σάκχοφ: Ο Ουκρανός μέσος ήταν εκείνος που και πάλι κρατούσε τον άξονα του ΠΑΟΚ. Αμυντικά ήταν καλύτερος του Ολιβέιρα και είχε πολλές επιστροφές. Επιθετικά πάτησε πολλές φορές περιοχή και σε μία σκόραρε κιόλας για το 2-0 κλειδώνοντας το παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ. Διάγει μία από τις καλύτερες στιγμές της καριέρας του.

Πέλκας: Ο Έλληνας μέσος του ΠΑΟΚ φαίνεται ότι ακόμα δεν έχει λυθεί από τον τραυματισμό του. Η εσωτερική αλλαγή του Λουτσέσκου που τον έφερε στα πλάγια ουσιαστικά τον έκοψε και έτσι δικαιολογημένα βγήκε αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο.

Μπίσεσβαρ: Ο Ολλανδός όταν έχει κέφια μπορεί να σηκώσει όλη την ομάδα. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν σε ρηχά νερά, αλλά μετά τις αλλαγές ανέβηκε και ο ίδιος. Έβγαλε πάσες για τους συμπαίκτες του, όπως την ασίστ στον Σάκχοφ και πολύ περισσότερο σκόραρε και ο ίδιος στο τέλος του αγώνα.

Ενρίκε: Φυσικά και μερικές φορές χάνεται μέσα στο παιχνίδι. Πολλές φορές μάλιστα σπαταλά ενέργεια τρέχοντας σε κενούς χώρους, χωρίς ουσιαστική ουσία. Αυτό όμως που μένει και δεν ξεγράφει είναι η ικανότητα του Ενρίκε να δημιουργεί τελικές και να σκοράρει. Σε λίγα παιχνίδια έχει τρία γκολ με τον ΠΑΟΚ και σήμερα έβαλε και μάλιστα το δύσκολο κάνοντας το 1-0.

Ακπόμ: Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ σήμερα δεν μπόρεσε να θυμίσει τον παίκτη του προηγούμενου μήνα. Μπορεί να κέρδισε πολλές μονομαχίες, αλλά έχασε πολλά κοντρόλ και πολλές φορές έχασε την ευκαιρία να πασάρει και να σπάσει σωστά την μπάλα στους συμπαίκτες του. Δικαίως αντικαταστάθηκε από τον Σφιντέρσκι.

Ελ Καντουρί: Είχε περισσότερη διάθεση να πρεσάρει και όταν μπήκε η Λαμία είχε ήδη κατεβάσει διακόπτη. Είχε μία τελική να σκοράρει στο τέλος, αλλά το σημαντικότερο που έκανε ήταν ότι έδωσε την ισορροπία που ήθελε ο Ραζβάν Λουτσέσκου στη δημιουργία από την πίσω ζώνη.

Σφιντέρσκι: Ο Πολωνός επιθετικός μπορεί να μπήκε προς το τέλος, αλλά όσο ήταν μέσα στην 11άδα ο ΠΑΟΚ πάτησε την περιοχή περισσότερες φορές, από όσο ήταν ο Τσούμπα Ακπόμ σε 70 περίπου λεπτά. Θετικός, παρότι δεν κατέγραψε κάποια τελική προσπάθεια.

Μίσιτς: Μπήκε στη θέση του Ενρίκε, αλλά δεν μπορεί να κριθεί για την απόδοσή του όσο αγωνίστηκε.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κούγιας: «Στημένη υπόθεση του Λυγγερίδη για να χτυπηθεί ο Ολυμπιακός» (vid)

Όσα είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Αλέξης Κούγιας, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα», ως νομικός εκπρόσωπος του Γιάννη Καλλιανού, αλλά πήρε θέση για τις συλλήψεις οπαδών του Ολυμπιακού, για τη δολοφονία του αστυνομικού, Γιώργου Λυγγερίδη.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο όσα υποστήριξε…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ: Πιθανές αλλαγές ενόψει ΠΑΟΚ

Οι σκέψεις του Ματίας Αλμέιδα για την Τούμπα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η ΑΕΚ ουσιαστικά ξεκινάει από σήμερα την προετοιμασία της για το ντέρμπι της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ την Κυριακή και όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ της, είναι πιθανό να γίνουν κάποιες αλλαγές από το κέντρο και μπροστά, μετά το 3-0 επί του Παναθηναϊκού.

Η τετράδα στην άμυνα απ’ ό,τι φαίνεται δε θα αλλάξει, ενώ ο Πινέδα αναμένεται να μείνει επίσης στο αρχικό σχήμα κι ένας εκ των Γιόνσον-Σιμάνσκι να μείνει εκτός για να επιστρέψει ο Γκατσίνοβιτς.

Παρά την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Ελίασον, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να ξεκινήσει από τον πάγκο και να είναι στην ενδεκάδα ο Άμραμπατ, ενώ επίσης σε σχέση με τον Παναθηναϊκό, είναι πιθανό να ξεκινήσει ο Τσούμπερ, αντί του Αραούχο.

Σε κάθε περίπτωση, στη σημερινή και αυριανή προπόνηση της ΑΕΚ, αναμένονται τελικές αποφάσεις από τον Ματίας Αλμέιδα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΕΠΟ: Αποφασίστηκε η Γ.Σ., πότε θα είναι οι εκλογές

Οι ημερομηνίες και η επόμενη μέρα της Ομοσπονδίας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Κατά την συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ το πρωί της Παρασκευής (26/4), αποφασίστηκαν και ορίστηκαν σημαντικά ζητήματα, που έχουν να κάνουν με την ετήσια Γενική Συνέλευση και τις εκλογές.

Η ετήσια Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Ιουνίου, εκεί όπου δεν θα γίνει ανάδειξη προέδρου και μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Οι εκλογές θα γίνουν τον προσεχή Ιούλιο και τότε θα προκύψει ο νέος Πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ