Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

Κι όμως μπορεί ακόμα να βγει 5ος

Μπορεί η χθεσινή ήττα από το Λαύριο να μην ήταν ακριβώς αυτό που περίμεναν στον ΠΑΟΚ, ωστόσο ακόμα και έτσι το ενδεχόμενο κατάληψης της 5ης θέσης δεν είναι τόσο μακρινό.

Στέργιος Αναστασιάδης

Κι όμως μπορεί ακόμα να βγει 5ος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Στεφανος Μαρολαχακης

Αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ είναι ισόβαθμος με το Ρέθυμνο στην 6η θέση (υπερτερεί στην ισοβαθμία), ενώ από τη Δευτέρα οι δύο ομάδες θα έχουν κατά πάσα πιθανότητα και συγκάτοικο, καθώς η Κηφισιά που είναι έναν βαθμό κάτω παίζει με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ.

Βατό πρόγραμμα

Με την απαραίτητη προϋπόθεση να εμφανίσει σαφώς βελτιωμένη εικόνα σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στο Λαύριο, ο ΠΑΟΚ έχει τη δυνατότητα να τελειώσει τη χρονιά πετυχαίνοντας τρεις νίκες. Το πιο δύσκολο ματς είναι αυτό της επόμενης αγωνιστικής στα Τρίκαλα, καθώς η ομάδα του Κώστα Φλεβαράκη έχει μεν το πάνω χέρι για την παραμονή, αλλά μετά την χθεσινή ήττα από τον Αρκαδικό είναι πιθανό να χρειαστεί μία νίκη για να πετύχει τον στόχο της. Τα υπόλοιπα ματς είναι με τον Κόροιβο εντός (δεν έχει ξεμπερδέψει ακόμα με την παραμονή) και την Καβάλα εκτός που πλέον σώζεται μόνο με θαύμα.

Δύσκολο πρόγραμμα για Κολοσσό και Κηφισιά

Ο ΠΑΟΚ έχει το μειονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον Κολοσσό και την Κηφισιά. Η ομάδα της Ρόδου, που έχει εκτός από την ισοβαθμία έχει και μία νίκη παραπάνω από τον δικέφαλο, στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την ΑΕΚ και τον Άρη και ενδιάμεσα θα υποδεχτεί την Κηφισιά, η οποία θα παίξει ακόμα στην έδρα της με Ρέθυμνο και Παναθηναϊκό, ενώ τη Δευτέρα φιλοξενείται από τον Ολυμπιακό. Ουσιαστικά και με την προϋπόθεση ότι η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου θα κάνει το 3 στα 3, θα πρέπει ο Κολοσσός να χάσει από ΑΕΚ και Άρη και η Κηφισιά να ηττηθεί από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Η βαθμολογία των ομάδων που διεκδικούν μια θέση στην πρώτη εξάδα:

5. Κολοσσός 34 (23)
6. ΠΑΟΚ 33 (23)
7. Ρέθυμνο 33 (23)
8. Κηφισιά 32 (22)

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

ΠΑΟΚ: Τρίκαλα (εκτός), Κόροιβος (εντός), Καβάλα (εκτός)
Κολοσσός: ΑΕΚ (εκτός) Κηφισιά (εντός) Άρης (εκτός)
Κηφισιά: Ολυμπιακός (εκτός) Ρέθυμνο (εντός) Κολοσσός (εκτός) Παναθηναϊκός (εντός)
Ρέθυμνο: Κηφισιά (εκτός) Άρης (εντός) Ολυμπιακός (εκτός)

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΕΚΑΣΘ: Στον τελικό το εφηβικό του ΠΑΟΚ, κέρδισε με 90-76 τον Άρη

Με «διαστημικό» Λέφα που πέτυχε 40 πόντους

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μετά από ένα συγκλονιστικό ημιτελικό που κρίθηκε στην παράταση ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 90-76 του Άρη και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του εφηβικού πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΘ.

Το σύνολο των Μελετιάδη - Σταυρόπουλου θα αντιμετωπίσει την Κυριακή στις 20:00 την ΔΕΚΑ.

Σε εξαιρετική μέρα για τον ΠΑΟΚ ο Λέφας που τελείωσε το παιχνίδι με 40 πόντους!

Δεκάλεπτα: 26-19, 43-30, 59-53, 74-74(κ.α.), 76-90

Διαιτητές: Δέλλας-Κοντογιάννης-Κούρογλου

Άρης (Κεσαπίδης-Μήτσικας): Τσαχτσίρας 17(2), Βενετίδης, Καζαμίας 9, Πεταλωτής 3(1), Επαμεινώνδας 20(3), Πατεράκης 15, Πουρλίδας 2, Φωτιάδης 7(1), Γιαννίκος 3(1).

ΠΑΟΚ (Μελετιάδης-Σταυρόπουλος): Οικονομούδης 7, Τσιμερίκας, Αλευράς 2, Γιαννάτος 8(2), Λέφας 40(4), Πέργουλης 21(3), Μανθόπουλος 12(2), Τσιφτσής, Ταλιχμανίδης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Γράφει ιστορία με ΑΕΚ ο Μαργαρίτης

Μία συμμετοχή για να γίνει ρέκορντμαν στην ιστορία του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης έχει γράψει τη δική του ιστορία όλα αυτά τα χρόνια με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, αλλά όλα δείχνουν ότι την προσεχή Κυριακή, στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ στο κλειστό των Άνω Λιοσίων.

Στο πρόσφατο παιχνίδι με την Καρδίτσα, ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, έφτασε τις 292 συμμετοχές με την ασπρόμαυρη φανέλα, «πιάνοντας» στην κορυφή τον Γιάννη Πολίτη, ο οποίος κρατούσε αυτήν την κορυφή από το 1985.

Εφόσον ο Μαργαρίτης καταγράψει συμμετοχή στο επερχόμενο παιχνίδι με την ΑΕΚ, θα γίνει ρέκορντμαν στην ιστορία του ΠΑΟΚ, μία ακόμα ξεχωριστή πρωτιά για ένα αθλητή που έχει συνδυάσει το όνομα του με το «Δικέφαλο του Βορρά».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

Το… σοκ του Πόρτερ Τζούνιορ

«Σκωτσέζικο ντους» για τον Αμερικανό του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ έχει συναντήσει έναν ολόκληρο… καινούργιο κόσμο από τότε που ήρθε στη Θεσσαλονίκη και στον ΠΑΟΚ και τώρα, θα βιώσει ξανά κάτι πρωτόγνωρο γι’αυτόν.

Αφού βρέθηκε χθες στην Τούμπα και παρακολούθησε μαζί με τον Έλβαρ Φρίντρικσον από κοντά την ποδοσφαιρική αναμέτρηση με την Κλαμπ Μπριζ, ζώντας από μέσα την ατμόσφαιρα του γηπέδου, την Κυριακή θα ζήσει ξανά κάτι μοναδικό.

Ποιο θα είναι αυτό; Ένα παιχνίδι με άδειες κερκίδες, αφού η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ στην έδρα της ΑΕΚ για την 4η αγωνιστική των πλέι άουτ θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, λόγω της τιμωρίας που έχει επιβληθεί από τη Δ.Ε.Α.Β. στην Ένωση.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Αμερικανός, έζησε έντονα τη χθεσινή ποδοσφαιρική αναμέτρηση, μεγαλώνοντας κι άλλο το… δεσμό που έχει αποκτήσει με τον ΠΑΟΚ, από τότε που ήρθε στη Θεσσαλονίκη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ