Connect with us

ΒΟΛΕΙ

«Ο σοβαρός ΠΑΟΚ μπαίνει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ»

Ο πρόεδρος του ΤΑΠ ΠΑΟΚ, φιλοξενήθηκε στον "αέρα" του PAOK24 στο Libero 107,4, μιλώντας για τη χθεσινή πρόκριση της ομάδας, τη συνέχεια στο Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και τη χρονιά που ξεκίνησε.

Νίκος Μοσχοβίτης

«Ο σοβαρός ΠΑΟΚ μπαίνει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ»

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την αγωνία του χθεσινού αγώνα:

«Δίπλα ήταν τα υπογλώσσια… Ποτέ δεν είσαι σίγουρος στο βόλεϊ. Ήταν μία δύσκολη πρόκριση και πάντα μία πρόκριση στην Κωνσταντινούπολη, έχει μία ιδιαίτερη αξία για τον κόσμο του ΠΑΟΚ. Αντιμετωπίσαμε μια καλή ομάδα, χωρίς να έχει ξένους και πολύ μεγάλα αστέρια, αλλά οι επτά παίκτες ήταν της εθνικής Τουρκίας. Είναι όλοι μαζί εδώ και χρόνια και αυτό παίζει πολύ σημαντικό ρόλο».

Για το θέμα στην υποδοχή και το πρόβλημα του Σαφράνοβιτς:
«Ήταν αισθητή η απουσία του Σαφράνοβιτς. Βέβαια, τα παιδιά υπερέβαλλαν τον εαυτό τους στην υποδοχή και στην επίθεση, που νομίζω ότι τα πήγε πάρα πολύ καλά, ο Χιμένεθ. Από τις λίγες ημέρες που είναι κοντά μας μπορώ να πω ότι είναι πολύ διαφορετικός από την προηγούμενη φορά που ήταν μαζί μας. Είναι πολύ συνειδητοποιημένος, πολύ κατασταλαγμένος. Ίσως να φταίει και το γεγονός ότι έγινε πατέρας».

Για το όραμα του για αυτήν την ομάδα και την πρόκριση στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ:
«Παίζουμε με μία γερμανική ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ, η οποία είναι αρκετα καλή, αλλά πιστεύω ότι είναι μέσα στις δυνατότητες μας. Αν υπάρχει ένας σοβαρός ΠΑΟΚ, σίγουρα θα περάσουμε στους ομίλους. Εκεί είναι θέμα κλήρωσης. Αν έχουμε την τύχη, μπορούμε να πάμε αρκετά καλά. Αν πέσουμε σε μεγαθήρια, της Ιταλίας ή της Ρωσίας είναι δύσκολα τα πράγματα. Ακόμα απέχουμε από αυτές τις ομάδες».

Για την κατάσταση αρκετών παικτών στην αρχή της σεζόν:
«Πολλοί παίκτες είναι σε πρώιμο στάδιο. Ξεκινώντας από τον Χιμένεθ που ήρθε πρόσφατα και ακόμα δεν έχει ενσωματωθεί καλά στην ομάδα, όσον αφορά το παιχνίδι. Ο Τζούριτς, ο Γκόρτσανιουκ επίσης, θέλουν το χρόνο τους, ο καθένας για το λόγο του. Ακόμα και ο Φιλίποφ».

Για την παρουσία των παλιότερων χθες και τη βελτίωση της εικόνας της ομάδας:
«Ναι γιατί γνωρίζονται, έχουν δώσει περισσότερα παιχνίδια. Υπήρξε και μία έκπληξη, του Μπούτου, την οποία εμείς βλέπουμε στις προπονήσεις. Έδειξε πολύ καλά χαρακτηριστικά και στο παιχνίδι. Έχει εκπλήξει περισσότερο τον πρόεδρο του Α.Σ., τον κ. Κατσαρή. Είναι καθαρά δική του επιλογή».

Για το αν υπάρχουν οικονομικά οφέλη από μια συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ:
«Όχι οικονομικά οφέλη δεν υπάρχουν. Για να συμμετάσχουμε στους ομίλους, θα πρέπει να δώσουμε ένα παράβολο 25.000 ευρώ. Στο τέλος, πάντα κάτι σου επιστρέφουν, αλλά στο τέλος είσαι πάντα μείον. Είναι ταξίδια και ξενοδοχεία και αν είναι ταξίδι στα βάθη της Ρωσίας, εκεί… πατάς τα κλάματα».

Για τη διαφορετική λογική φέτος, με την κάλυψη του ρόστερ του από το καλοκαίρι:
«Πάντα δε μπορεί να σου βγαίνει. Φέτος στήσαμε μία ομάδα, η οποία θα τελειώσει όπως ξεκίνησε, εκτός απροόπτου, γιατί έχουμε ταλαιπωρηθεί αρκετά από τραυματισμούς στο παρελθόν».

Για την επιλογή του Στάνκου για τον πάγκο της ομάδας:
«Είναι ένας γνώστης, δείχνει πολύ καλά στοιχεία. Αν αρχίσει και πανικοβάλλεται, τότε μόνο σωστές αποφάσεις δε θα πάρει. Ακόμα και στο τελευταίο σετ, που έβαλε τους αναπληρωματικούς, ήταν ένα εγχείρημα για να τους ξεκουράσει τους βασικούς. Οι Τούρκοι δεν είχε την πολυτέλεια να το κάνει αυτό, γιατί ήθελε και το σετ οπωσδήποτε. Αυτά, προήλθαν από καθαρή σκέψη που πρέπει να έχει ο προπονητής, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού».

Για το επόμενο παιχνίδι στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ»:
«Είναι την ερχόμενη Τετάρτη. Ευτυχώς μας έτυχε το ρεπό στο πρωτάθλημα, για να μπορέσει να ξεκουραστεί η ομάδα. Πιστεύω θα είναι έτοιμος ο Σαφράνοβιτς, ακολούθησε την ομάδα, καταφέραμε να συνεχίσει τη θεραπεία του και εκεί. Πιστεύω του έκανε καλό, τον βοήθησε και θα συνεχίσει κι εδώ τις θεραπείες».

Για το γεγονός ότι χθες η ομάδα είχε την υποστήριξη κάποιων φίλων της, μακριά από τη Θεσσαλονίκη:
«Πιστεύω ότι η χρονιά θα είναι καλή για όλο τον οργανισμό ΠΑΟΚ. Ήταν τα παιδιά από τους Β.Ε.Μ. Είναι φίλοι του βόλεϊ. Είναι ο σύνδεσμος που έχει πάρει τα περισσότερα διαρκείας από τους συνδέσμους. Πρέπει να έχουμε δώσει γύρω στα 850. Είναι πολύ λιγότερα από όσα είχαν δοθεί πέρσι ή πρόπερσι».

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΣ

Γερά ΠΑΟΚ για την πρόκριση!

Ο κάτοχος του τροπαίου διεκδικεί μια θέση στον τελικό, απόψε κόντρα στον ΟΣΦΠ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το περσινό ζευγάρι του τελικού της Καλαμάτας... αναβιώνει φέτος στο δεύτερο ημιτελικό του Final-4 του κυπέλλου Ελλάδας βόλεϊ ανδρών που θα γίνει στη Λάρισα.

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό στις 20:15 σε μια αναμέτρηση που θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ3, ενώ ενημέρωση θα υπάρχει και μέσω του PAOK24.

Οι δύο ομάδες είναι το... παραδοσιακό ζευγάρι του θεσμού την τελευταία δεκαετία καθώς από το 2014 (με τη διακοπή τη διετία 2020-2021 λόγω Covid) έχουν αναμετρηθεί σε δύο τελικούς (2015 Σύρος, 2023 Καλαμάτα) και με τον αυριανό σε επτά ημιτελικούς!

Οι ερυθρόλευκοι ήταν οι νικητές στους τρεις πρώτους χρονικά ημιτελικούς (2014 Καλαμάτα, 2016 Γλυφάδα, 2017 Θεσσαλονίκη) και ο ΠΑΟΚ στους τρεις επόμενους (2018 Ρόδος, 2019 Ιεράπετρα, 2022 Γλυφάδα) ενώ έχει πανηγυρίσει τη νίκη και στους δύο τελικούς.

Τη φετινή σεζόν οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν τρεις φορές. Οι δύο για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, με τον Ολυμπιακό να επικρατεί σε Ρέντη και Θεσσαλονίκη και η άλλη στον τελικό του Σούπερ Καπ με τον ΠΑΟΚ να φεύγει με την κούπα από το γήπεδο των ερυθρόλευκων.

Το πρόγραμμα του final-4

Παρασκευή 29 Μαρτίου

Α' Ημιτελικός: Κλειστό Γυμναστήριο Νεάπολης Λάρισας, 17.00 (ΕΡΤ-3): Παναθηναϊκός Α.Ο. - Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων
Διαιτητές: Γεωργιάδης Εμμ., Βασιλειάδης, Παρατηρητής αγώνα: Καλπακτσόγλου, Παρατηρητής διαιτησίας: Ράπτης, Γραμματείες: Παναγιωτίδου, Τσάβου, Επόπτες: Καλαντζής, Κουκουμάκας, Τσάλεντζ ρέφερι: Θεμελής.

Β' Ημιτελικός: Κλειστό Γυμναστήριο Νεάπολης Λάρισας, 20.00 (ΕΡΤ-3): Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Π.Α.Ο.Κ.

Διαιτητές: Παπαδογούλας, Φραγκάκης, Παρατηρητής αγώνα: Καλπακτσόγλου, Παρατηρητής διαιτησίας: Μιχελινάκης, Γραμματείες: Κουμπλή, Τσάβου, Επόπτες: Σταυρίδης, Κουκουμάκας, Τσάλεντζ ρέφερι: Θεμελής.

Σάββατο 30 Μαρτίου

Κλειστό Γυμναστήριο Νεάπολης Λάρισας, 20.15 (ΕΡΤ-3): Τελικός

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Κύπελλο Ελλάδας: Όταν ο ΠΑΟΚ πηγαίνει Final-4

Οι έως τώρα παρουσίες του Δικεφάλου που διεκδικεί το 6ο τρόπαιο του στο θεσμό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη μάχη της κατάκτησης του έκτου κυπέλλου Ελλάδας στην ιστορία της ρίχνεται σήμερα στη Λάρισα η ανδρική ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ που αντιμετωπίζει στις 20:15 στον ημιτελικό τον Ολυμπιακό.

Ο Δικέφαλος έχει κατακτήσει 5 φορές το τρόπαιο στο συγκεκριμένο θεσμό (2015, 2018, 2019, 2022, 2023).

Μάλιστα, λόγω της πανδημίας που έβαλε στον «πάγο» το κύπελλο για δύο συνεχόμενες σεζόν, ο ΠΑΟΚ επί της ουσίας μετράει 4 συνεχόμενες κατακτήσεις του τροπαίου.

Οι «ασπρόμαυροι« έχουν φτάσει στην... πηγή ξανά το 1983, όμως τότε γνώρισαν την ήττα από τον Ολυμπιακό με 3-1 σετ στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρον της Θεσσαλονίκης.

Οι παρουσίες του ΠΑΟΚ στα Final-4

1999 (Δράμα) Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 3-0 (Ημιτελικός)

2014 (Καλαμάτα) Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 3-0 (Ημιτελικός)

2015 (Σύρος) ΠΑΟΚ - Φοίνικας Σύρου 3-1 (Ημιτελικός) / ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 3-1 (Τελικός)

2017 (Θεσσαλονίκη) Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 3-1 (Ημιτελικός)

2018 (Ρόδος) ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 3-2 (Ημιτελικός) / ΠΑΟΚ - Ηρακλής 3-0 (Τελικός)

2019 (Ιεράπετρα) ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 3-1 (Ημιτελικός) / ΠΑΟΚ - Ηρακλής 3-1 (Τελικός)

2022 (Γλυφάδα) ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 3-2 (Ημιτελικός) / ΠΑΟΚ - Φοίνικας Σύρου 3-0 (Τελικός)

2023 (Καλαμάτα) ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 3-1 (Ημιτελικός) / ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 3-1 (Τελικός)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Κύπελλο Ανδρών: Παρουσία θεατών οι αγώνες του Final-4 στη Λάρισα

Η διευκρινιστική ανακοίνωση της ΕΟΠΕ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης διευκρινίζει ότι οι αγώνες του Final-4 του Κυπέλλου Ελλάδος Βόλεϊ ανδρών που είναι προγραμματισμένοι για το διήμερο 29-30 Μαρτίου στο Ε.Α.Κ. Νεάπολης στη Λάρισα, θα διεξαχθούν κανονικά με την παρουσία θεατών στις κερκίδες.

Η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού η οποία ανακοινώθηκε από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας, αφορά αποκλειστικά και μόνο την απαγόρευση «οργανωμένης και μεμονωμένης μετακίνησης καθώς και τη διάθεση εισιτηρίων των φιλάθλων των ομάδων Α.Ο.Ν.Σ ΜΙΛΩΝ, Α.Σ. Π.Α.Ο.Κ., ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. και ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο., κατά τη διεξαγωγή του FINAL 4 του Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών».

Η Ε.Ο.ΠΕ. ούτως ή άλλως από την πρώτη στιγμή είχε ανακοινώσει ότι όσοι επιθυμούσαν να παρακολουθήσουν τους αγώνες δια ζώσης έπρεπε να κάνουν αίτηση προεγγραφής θέσης εισόδου και η προθεσμία ολοκληρώθηκε στις 27 Μαρτίου και οι σχετικές λίστες έχουν δοθεί ήδη στην ΕΛ.ΑΣ. για τον καθιερωμένο έλεγχο που γίνεται τα τελευταία χρόνια σε όλες τις διοργανώσεις της Ομοσπονδίας.

Ως εκ τούτου το κλειστό της Νεάπολης στη Λάρισα το διήμερο 29-30 Μαρτίου θα φιλοξενήσει τις τέσσερις κορυφαίες ομάδες του ελληνικού ανδρικού βόλεϊ και εκατοντάδες φίλους του αθλήματος που θα παρακολουθήσουν υψηλού επίπεδου θέαμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ