Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το σχόλιο της ημέρας

Μπορεί οι μεγάλες στιγμές τα τελευταία χρόνια να είναι αρκετές, αλλά υπάρχει ακόμα πολύς… χώρος για ακόμα περισσότερες. Και αύριο εμφανίζεται η ευκαιρία για το έβδομο Κύπελλο της ιστορίας του ΠΑΟΚ, το δέκατο τίτλο συνολικά και το πρώτο νταμπλ.

Νίκος Μοσχοβίτης

Το σχόλιο της ημέρας

Όλα αυτά, αποτελούν τεράστιο κίνητρο για όσους είναι στην ομάδα. Το κίνητρο μεγαλώνει, αν αναλογιστεί κανείς, ποιος είναι ο αντίπαλος, τι έκανε πέρσι, πως το «πλήρωσε» στον περσινό τελικό αρχικά και στο φετινό πρωτάθλημα στη συνέχεια και πως πρέπει να το πληρώσει και αύριο.

Για να ραφτεί το πρώτο «αστέρι» στη φανέλα του ΠΑΟΚ, ο Λουτσέσκου και οι παίκτες του έχουν αποδείξει ότι ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη των πάντων, έχουν αποκτήσει πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση και αυτήν, καλούνται να βγάλουν και αύριο στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ.

Εκεί που πέρσι, στο ίδιο παιχνίδι, έκαναν «πάρτι» μπροστά στους οπαδούς, που φέτος, δεν τους επιτράπηκε να είναι εκεί. Φέτος, θα υπάρχουν τρεις αστυνομικοί ανά έναν άνθρωπο που θα βρίσκεται στις κερκίδες, αφού αυτό αποφάσισε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης.

Δεν υπάρχει πιο μαθημένη ομάδα από τον ΠΑΟΚ σε αγώνες κεκλεισμένων των θυρών, παραδοσιακά, αλλά οι ιδιαιτερότητες ενός τελικού, είναι πάντα διαφορετικές κι εδώ, μιλάμε για την έδρα του αντιπάλου.

Εντός αντιπάλου, που στο πρωτάθλημα έμεινε εκτός στόχων από τα Χριστούγεννα κι εδώ και καιρό, έχει θέσει ως στόχο το Κύπελλο. Αναμενόμενο μεν, αλλά η πίεση και κυρίως το πως θα διαχειριστούν μια πιθανή, τρίτη συνεχόμενη ήττα από τον ΠΑΟΚ σε τελικό και μάλιστα, δεύτερη σερί εντός έδρας, είναι θέματα για την ΑΕΚ του Μανόλο Χιμένεθ…

Σε κάθε περίπτωση, το PAOK24, με πολυμελέστατη αποστολή, θα σας κρατάει ενήμερους από νωρίς αύριο και με την ελπίδα, η ενημέρωση (και όχι μόνο) να κρατήσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΔΕΑΒ καλεί Παναθηναϊκό!

Για το πανό κατά της Βουλής, γιατί “είναι υβριστικό” και “αφορά κορυφαίο δημοκρατικό θεσμό της χώρας”!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Σε ακρόαση από τη ΔΕΑΒ κλήθηκε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, για το πανό που αναρτήθηκε στην - κλειστή λόγω τιμωρίας - Θύρα 13, στον χθεσινό αγώνα με τη Λαμία στο "Απόστολος Νικολαϊδης".

Το "τριφύλλι" κινδυνεύει με χρηματικό πρόστιμο που μπορεί να φτάσει και τις 20 χιλιάδες ευρώ, με τη σχετική ανακοίνωση να αναφέρει:

"Η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπιση της Βίας (ΔΕΑΒ) ανακοινώνει τα εξής:

Α. Καλείται σε ακρόαση η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, την Δευτέρα 22/04/2024 και ώρα 11:30, για την ανάρτηση, από φιλάθλους της, πανό στη θύρα 13-14 που ανέγραφε «Λουκέτο βάλτε στη Βουλή, όχι στη θύρα 13» το οποίο κατέβηκε μετά από δύο ώρες.
Το περιεχόμενο του συγκεκριμένου πανό έχει χαρακτήρα πολιτικό, επειδή αφορά κορυφαίο δημοκρατικό θεσμό της χώρας (Βουλή των Ελλήνων), είναι δε υβριστικό, καθόσον αναφέρεται απαξιωτικά για αυτόν ως πυλώνα της Ελληνικής Δημοκρατίας, εξισώνοντάς τον με τη Θύρα 13, των φιλάθλων της εγκαλούμενης ΠΑΕ, ζητώντας παράλληλα το κλείσιμο της Βουλής, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν επιτελεί σωστά το έργο της.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το προαναφερθέν πανό εισήλθε στη αθλητική εγκατάσταση προφανώς με ανοχή της εγκαλούμενης ΠΑΕ, καθόσον είχε ήδη επιβληθεί η διοικητική κύρωση της απαγόρευσης χρήσης από θεατές της θύρας 13, με την υπ’ αριθμό 13/2024 απόφαση της ΔΕΑΒ.

Εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 14 του ν.5085/2024".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Μάχιμος» ο Μπράντον Τόμας!

Σχεδόν πάνοπλος ο ΠΑΟΚ τρία 24ωρα πριν τον “τελικό” με την Κλαμπ Μπριζ!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ασκήσεις τακτικής αλλά και φυσικής κατάστασης περιελάμβανε η σημερινή προπόνηση των ποδοσφαιριστών του ΠΑΟΚ στη Νέα Μεσημβρία, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα!

Σε αυτή, πήρε κανονικά μέρος ο Μπράντον Τόμας που ξεπέρασε την ίωση που τον κράτησε στο σπίτι του χθες, με τον Ισπανό να φωνάζει "παρών" για τον "τελικό" με την Κλαμπ Μπριζ την ερχόμενη Πέμπτη στην Τούμπα.

Από την άλλη, οι Μάρκος Αντόνιο και Ίβαν Νάσμπεργκ ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα, ενώ ο Γουίλιαμ Τρόοστ - Εκόνγκ έκανε θεραπεία και πρόγραμμα στο γυμναστήριο.

Αύριο Τρίτη, ο ΠΑΟΚ θα προπονηθεί ξανά στις 17:00, στο αθλητικό κέντρο της Νέας Μεσημβρίας!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Tέσσερις στο όριο!

Ποιοι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ θα χάσουν τον πρώτο ημιτελικό σε περίπτωση που “κιτρινιστούν” την Πέμπτη και φυσικά προκριθεί ο Δικέφαλος!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Σε αντίθεση με τους Μέχελε, Ντε Κάιπερ, και Τιάγκο, οι οποίοι αντίκρισαν την κίτρινη κάρτα στον πρώτο προημιτελικό μεταξύ Κλαμπ Μπριζ και ΠΑΟΚ και θα απουσιάσουν από την ρεβάνς στην Τούμπα την ερχόμενη Πέμπτη, ο Δικέφαλος δεν "έχασε" κάποιον ποδοσφαιριστή του εξαιτίας κάρτας στο "Γιαν Μπρέιντελ". Ωστόσο, τέσσερις ποδοσφαιριστές του βρίσκονται στο... όριο.

Αυτοί είναι οι Κωνσταντίνος Κουλιεράκης, Μπάμπα Ράχμαν, Μπράντον Τόμας και Κίριλ Ντεσπόντοφ, οι οποίοι από τη φάση των ομίλων και μετά έχουν αντικρίσει δύο φορές την κίτρινη κάρτα!

Ο Κουλιεράκης στα εντός έδρας ματς με Αμπερντίν και Ντινάμο Ζάγκρεμπ, ο Μπάμπα Ράχμαν στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Ελσίνκι και στη ρεβάνς με την Ντινάμο, ο Μπράντον Τόμας στην αναμέτρηση με την Αϊντραχτ στη Φρανκφούρτη και την περασμένη Πέμπτη στο Βέλγιο, ο Ντεσπόντοφ στο εκτός έδρας ματς με την Ελσίνκι και στο δεύτερο με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ.

Έτσι, όποιος από τους παραπάνω "κιτρινιστεί" την ερχόμενη Πέμπτη στη ρεβάνς με την Κλαμπ Μπριζ, τότε θα χάσει τον πρώτο ημιτελικό του Europa Conference League σε περίπτωση πρόκρισης του Δικεφάλου ή θα "κουβαλάει" μία αγωνιστική τιμωρίας την επόμενη σεζόν σε περίπτωση αποκλεισμού, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως εφόσον ο ΠΑΟΚ ανατρέψει το εις βάρος του 1-0 και προκριθεί στα ημιτελικά, τότε όλοι οι ποδοσφαιριστές του - όπως και αυτοί των υπολοίπων τριών ομάδων που θα προκριθούν - θα μπουν "καθαροί" στην τελική ευθεία της διοργάνωσης!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ