Connect with us

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μεγάλες μέρες για ποδόσφαιρο και μπάσκετ

Τα παρεπόμενα της 20ης αγωνιστικής και το μεγάλο ματς Βεντσπιλς-ΠΑΟΚ

Editorial

Μεγάλες  μέρες για ποδόσφαιρο και μπάσκετ

Ο ΠΑΟΚ στο ποδόσφαιρο είναι καλά και πετάει από νίκη σε νίκη. Το κλίμα είναι εξαιρετικό και κάθε εβδομάδα όλο και περισσότεροι πιστεύουν στον μεγάλο στόχο. Η ομάδα πείθει τον κόσμο και ο κόσμος παρασέρνει την ομάδα με το πάθος του το οποίο ξεχειλίζει. Όλα καλά πάνε, αλλά προς Θεού, τίποτα δεν κρίθηκε, τίποτα δεν τελείωσε.

Ας δούμε λίγο τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί.

Ο ΠΑΟΚ είναι πρώτος με 46 βαθμούς, δύο μπροστά από την ΑΕΚ και τέσσερις από τον Ολυμπιακό.

Ο ΠΑΟΚ τους έχει και τους δύο στην Τούμπα.

Ο ΠΑΟΚ έχει περισσότερα ματς να δώσει στο γήπεδό του σε σχέση με τους άλλους δύο.

Ο ΠΑΟΚ έχει 100% πιο ποιοτική ομάδα, έχει καλύτερη οργάνωση, έχει πλέον ηγέτες και προσωπικότητες που θέλουν τρελά αυτό που έχει ανάγκη και ο κόσμος.

Από εκεί και πέρα όμως πρέπει να καταλάβουμε ότι τα δέκα ματς που απομένουν είναι πολλά. Να θυμηθούμε ότι μέσα σε αυτά είναι τα ντέρμπι με τους δύο, αλλά και τα δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια με Ατρόμητο, Τρίπολη και Παναθηναϊκό.

Η ΑΕΚ είναι καλή ομάδα, είναι οργανωμένη, είναι μαχητές, είναι ομάδα για μεγάλα ματς.

Όποιος θεωρεί τον Ολυμπιακό τελειωμένο, προφανώς δεν τα υπολογίζει καλά τα πράγματα. Ναι μεν αυτοί έχουν υποστεί τις συνέπειες της απαράδεκτης αλλαγής προπονητή, από την άλλη όμως, αν ο Μαρινάκης χάσει το φετινό πρωτάθλημα τότε… έμπλεξε πολύ πιο άσχημα απ’ όσο φανταζόμαστε. Γι’ αυτό τα παίζει -και θα τα παίξει- όλα για όλα.

Η μάχη συνεχίζεται και ακόμη δεν έχει κορυφωθεί. Ο Ιβάν Σαββίδης οφείλει να ηγηθεί της μάχης. Ξέρει καλά, καλύτερα από όλους μας πλέον, τι σημαίνει αυτό. Οι αντίπαλοι είναι δυνατοί, ξέρουν το «παιχνίδι» εντός και εκτός γηπέδου και ήδη «χτυπάνε». Σήμερα θέλουν να εξισώσουν τα αίσχη του Καραϊσκάκης με την παρουσία οπαδών στα Γιάννινα και σε άλλες θύρες σε σχέση με αυτές που επίσημα πήρε εισιτήρια η ΠΑΕ. Και που είστε ακόμη…

Πολιτική θέλει και ψυχραιμία. Αυτοί τώρα τρελαίνονται, αυτοί χάνουν τη ψυχραιμία τους και μην ξεχνάμε ότι έχουν μπροστά τους και άλλη κόντρα…

(Αυτά για σήμερα και… τέλος το πρωτάθλημα για τρεις ημέρες. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να κατακτήσει και το κύπελλο και αν γίνει στραβή την Πέμπτη τότε… αυτή μπορεί να είναι οδυνηρή για όλη τη χρονιά. Προσοχή την Πέμπτη).

* Αύριο Τρίτη στις 21:30, ο μπασκετικός ΠΑΟΚ δίνει και το πιο μεγάλο παιχνίδι της χρονιάς μέχρι τώρα. Ματσάρα στην Λεττονία με τον ΠΑΟΚ να παίζει την πρόκριση σε ένα 40λεπτο κόντρα στη Βεντσπιλς. Εδώ δύο-τρεις μήνες η ομάδα του Παπαθεοδώρου μας έχει πείσει ότι προοδεύει και κάτω από συνθήκες είναι ικανή για το καλύτερο. Μπορεί ο ΠΑΟΚ να κερδίσει εύκολα ακόμη και τον Ολυμπιακό! Άρα… όλα τα μπορεί αυτή η ομάδα.

Το θέμα είναι ότι εδώ και αρκετές εβδομάδες δεν μπορεί να πιάσει την ίδια απόδοση και εκτός έδρας. Το μπάσκετ που παίζει ο ΠΑΟΚ είναι πολύ ιδιαίτερο, η ενέργεια που απαιτείται ταιριάζει σε φιλική και οικεία ατμόσφαιρα, ενώ είναι ξεκάθαρο ότι αυτό το μπάσκετ σε εκτός έδρας παιχνίδια, επηρεάζεται και από τα σφυρίγματα των διαιτητών.

Παίζει έναν τελικό ο ΠΑΟΚ αύριο και δίνει έναν αγώνα που θα αφήσει στίγμα σε όλη τη χρονιά. Αυτό δεν σημαίνει ότι κρίνεται όλη η χρονιά. Απλά θα το θυμόμαστε αυτό το ματς για καιρό και καλό θα είναι να το θυμόμαστε για μία νίκη-πρόκριση.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Διψήφιος» και ο Σβαμπ αλλά τι να το κάνεις…

Το “διπλό” ρεκόρ του Αυστριακού χθες στη Λαμία!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Mε το γκολ που πέτυχε χθες στο 10ο λεπτό των καθυστερήσεων, στην 50η φετινή συμμετοχή του σε επίσημο παιχνίδι του ΠΑΟΚ, ο Στέφαν Σβαμπ έφτασε τα 10 τη φετινή σεζόν και έγινε ο 5ος "ασπρόμαυρος" που γίνεται "διψήφιος".

Αυτοί που προηγήθηκαν είναι οι Αντρίγια Ζίβκοβιτς (16), Κίριλ Ντεσπόντοφ (13), Γιάννης Κωνσταντέλιας (12) και Μπράντον Τόμας (10), με τον Αυστριακό να καταγράφει προσωπικό ρεκόρ ως ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ σε ότι αφορά τα γκολ μέσα σε μία σεζόν.

Ανάλογο αριθμό τερμάτων μέσα σε μία αγωνιστική περίοδο ο Σβαμπ πέτυχε τη σεζόν 2010-2011 ως ποδοσφαιριστής της Λουστενάου, ενώ το ρεκόρ του είναι τα 13 γκολ τη σεζόν 2017-18, ως παίκτης της Ραπίντ Βιέννης.

Συνολικά, με τον Δικέφαλο στο στήθος, ο 33χρονος κεντρικός χαφ του οποίου το συμβόλαιο ολοκληρώνεται σε δύο μήνες, έχει πετύχει 28 γκολ και έχει μοιράσει 21 ασίστ, σε 190 παιχνίδια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Θεωρώ τον ΠΑΟΚ οικογένειά μου, η ΑΕΚ θα πάρει τον τίτλο»

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης για την τελική έκβαση του φετινού πρωταθλήματος και την Εθνική ομάδα!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Καλεσμένος σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ήταν ο Θοδωρής Ζαγοράκης, με αφορμή την υποψηφιότητά του στις επικείμενες ευρωεκλογές.

«Τον ΠΑΟΚ τον θεωρώ οικογένειά μου. Και με την ΑΕΚ δέθηκα πολύ για τέσσερα χρόνια. Αλλά προσπαθούσα όπου και αν ήμουν, τόσο στην Μπολόνια, όσο και στη Λέστερ να κάνω την καθημερινότητά που πιο ευχάριστη. Η Premier League είναι μια κατηγορία διαφορετική από τους άλλες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρώην ποδοσφαιριστής και πρόεδρος του ΠΑΟΚ, που ερωτηθείς για την κατάληξη της φετινής "μάχης" για τον τίτλο, απάντησε:

«Νομίζω πως μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού, η ΑΕΚ θα πάρει το πρωτάθλημα. Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, αλλά η ΑΕΚ έχει προβάδισμα απέναντι στις άλλες ομάδες».

Σε ότι αφορά την Εθνική ομάδα; «Ακούω πολύ συχνά κόσμο να λέει πως πρέπει να πάρουμε το Euro. Κάτι τέτοιο δεν γίνεται γιατί βρισκόμαστε στην Ελλάδα και έχουμε το γνώθι σ' αυτόν. Η επιτυχία για την Ελλάδα είναι να βρίσκεται σε τελικές φάσεις και το τραγικό είναι ότι τον προηγούμενο μήνα που δεν μπορέσαμε να περάσουμε στο Euro» ήταν η απάντησή του.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γερμανός ρέφερι στην Τούμπα

Η επιλογή για το ντέρμπι της Κυριακής

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Σήμερα έγιναν γνωστοί οι ορισμοί για την 8η αγωνιστική των πλέι οφ της Stoiximan Super League.

Στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ, που θα διεξαχθεί στην Τούμπα το βράδυ της Κυριακής (19:30) ορίστηκε ο Ρόμπερτ Σρέντερ.

Ο Γερμανός, από την 1η κατηγορία της UEFA, θα έχει βοηθούς τους συμπατριώτες του, Νόρμπερτ Γκρουτζίνσκι και Πέτερσεν Νάιτζελ. Τέταρτος ορίστηκε ο Τσιάρας Παναγιώτης - Ραφαήλ, ενώ στο VAR θα είναι ο Τίμο Γκέραχ.

Φέτος, ο Σρέντερ έχει σφυρίξει σε 12 αγώνες στην Bundesliga, αλλά και στο Europa Conference League. Ο Γερμανός θα βρεθεί για δεύτερη φορά μέσα σε 1.5 μήνα στην Τούμπα, καθώς ήταν τέταρτος διαιτητής στο ματς με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ (5-1).

Αναλυτικά οι ορισμοί των πλέι οφ και των πλέι άουτ:

Αστέρας Τρίπολης - ΟΦΗ: Παπαπέτρου
Βόλος - Πανσερραϊκός: Ζαμπαλάς
Κηφισιά - ΠΑΣ Γιάννινα: Παπαδόπουλος
Παναιτωλικός - Ατρόμητος: Φωτιάς
Ολυμπιακός - Λαμία: Διαμαντόπουλος
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Σρέντερ
Παναθηναϊκός - Άρης: Αγκάγεφ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ