Connect with us

ΜΠΑΣΚΕΤ

«Μπορούμε να κερδίσουμε ακόμα και τον Ολυμπιακό!»

Σε ένα ακόμα μεγάλο παιχνίδι, ο έμπειρος Αμερικανός, ήταν καθοριστικός. Ο Φιλ Γκος μίλησε για τη νίκη επί της ΑΕΚ, για τον εαυτό του και μια ενδεχόμενη παραμονή του στον ΠΑΟΚ, για το Λαύριο και δεν έκρυψε την αυτοπεποίθηση του, ακόμα και για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ μετά τη διακοπή.

Νίκος Μοσχοβίτης

«Μπορούμε να κερδίσουμε ακόμα και τον Ολυμπιακό!»

O έμπειρος Αμερικανός, αναφέρθηκε αρχικά στη νίκη επί της ΑΕΚ και στον τρόπο με τον οποίο έφτασε σε αυτήν ο ΠΑΟΚ. «Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη. Σε αυτό το κομμάτι της σεζόν, κάθε νίκη που έρχεται, έχει αξία. Έχουμε ένα σημαντικό παιχνίδι μπροστά μας κόντρα στο Λαύριο και πρέπει να προετοιμαστούμε γι’ αυτό» και συνέχισε.. «Το κλειδί για τη νίκη, ήταν η άμυνα. Παίξαμε πολύ καλή ατομική άμυνα απέναντι σε μια ομάδα με πολύ ταλέντο, αν της επιτρέψεις να παίξει στο ένας εναντίον εντός. Κάναμε καλή δουλειά στα ριμπάουντ, δεν τους αφήσαμε να πάρουν πολλά επιθετικά. Μας βοήθησε φυσικά, ότι σούταραν πολύ άσχημα από το τρίποντο». 

Ο Γκος ρωτήθηκε για την αντίδραση της ομάδας, παρά τις δύο απουσίες Κόνιαρη και Τζόουνς. «Πρώτα απο όλα, αυτό δείχνει ότι παίξαμε με καρδιά. Όποια ομάδα αγωνίζεται με καρδιά, έχει την ευκαιρία να τα πάει καλά σε οποιοδήποτε πρωτάθλημα. Όσο παίζεις με την καρδιά σου, μπορείς να είσαι επιτυχημένος. Επίσης, δείχνει ότι έχουμε πνευματική σκληράδα. Δεν απογοητευτήκαμε επειδή είχαμε δύο σημαντικούς παίκτες της ομάδας εκτός, μείναμε μαζί και ξέραμε ότι ακόμα έχουμε την ευκαιρία να κερδίσουμε αυτήν την ομάδα, με τους παίκτες που ήταν διαθέσιμοι να παίξουν. Αυτό δείχνει μεγάλο χαρακτήρα για αυτήν την ομάδα» απάντησε ο Αμερικανός και στη συνέχεια η κουβέντα, πήγε στην αυτοπεποίθηση της ομάδας, ενόψει του αγώνα με το Λαύριο που ακολουθεί. 

«Η αυτοπεποίθηση είναι στα ύψη. Είναι το πιο σημαντικό σημείο της σεζόν και πρέπει να παίξουμε το καλύτερο μας μπάσκετ. Είναι καλό που αυτήν τη στιγμή, παίζουμε τον καλύτερο μας μπάσκετ, ειδικά στην άμυνα που πιστεύω ότι κάνουμε εξαιρετική δουλειά. Το Λαύριο είναι μια καλή ομάδα και δε μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε χαλαρά. Μας έδωσε ένα πολύ καλό μάθημα στον πρώτο αγώνα. Σίγουρα το θυμάμαι αυτό και ψάχνω για μια εκδίκηση». 

Η κουβέντα πήγε και σε μια ενδεχόμενη παραμονή του στον ΠΑΟΚ και την επόμενη σεζόν… «Είναι μια ερώτηση που μου γίνεται συχνά. Μου αρέσει ο οργανισμός του ΠΑΟΚ, μου αρέσει η πόλη και φυσικά, θα ήθελα να μείνω. Θέλω να είμαι ένας από αυτούς που θα θυμούνται για πάντα στον ΠΑΟΚ. Για ένα χρόνο ή για πέντε χρόνια, δεν έχει σημασία για μένα. Αυτό που θέλω, είναι να μείνω αξέχαστος». 

Όσο για το αν οι έξι συνεχόμενες νίκες, διαφοροποιούν τους στόχους ενόψει πλέι οφ; «Σίγουρα θέλουμε να τερματίσουμε στην πρώτη τετράδα και να έχουμε το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε το καλύτερο μας μπάσκετ και δεν πρέπει να μείνουμε σε αυτό το νικηφόρο σερί, ακόμα και αν είναι κάτι εξαιρετικό, που το έχουμε πετύχει σε αυτό το σημείο της σεζόν. ‘Εχουμε ακόμα τέσσερα παιχνίδια για το τέλος της κανονικής περιόδου και μπορούμε να τα κερδίσουμε όλα, ακόμα και αυτό με τον Ολυμπιακό. Πιστεύω ότι μπορούμε να πάμε εκεί και να κάνουμε κάποια πράγματα. Πρέπει όμως να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Η ομάδα μας έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση αυτήν τη στιγμή, παίζει καλό μπάσκετ. Πρέπει να παραμείνουμε ταπεινοί, να συνεχίσουμε να δουλεύουμε στην προπόνηση κάθε μέρα και να βγάζουμε τον καλύτερο μας εαυτό σε κάθε ευκαιρία, σε κάθε παιχνίδι. Όσο το κάνουμε αυτό, μπορούμε να φεύγουμε από το γήπεδο με ψηλά το κεφάλι και να λέμε ότι κάναμε ό,τι μπορούσαμε, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα» είπε ο Γκος, ο οποίος στο τέλος, αναφέρθηκε και στη μεγάλη διακοπή, που ακολουθεί μετά το παιχνίδι με το Λαύριο. 

«Δεν πιστεύω ότι έπρεπε να υπάρχει διακοπή… Ανεξάρτητα από τις ομάδες που παίζουν στην Ευρωλίγκα, δεν πιστεύω ότι το πρωτάθλημα πρέπει να σταματήσει. Αυτή είναι η άποψη μου, γιατί η σεζόν θα μπορούσε να τελειώσει νωρίτερα, από το να την… τραβάμε χρονικά. Βέβαια, είναι καλό να έχουμε ένα διάλειμμα για να ξεκουράσουμε το κορμί μας. Υπάρχουν θετικά και αρνητικά που έρχονται με αυτήν τη διακοπή, αλλά εγώ δε συμφωνώ για μία τόσο μεγάλη διακοπή, σε αυτό το σημείο της σεζόν. Μπορεί να χαλάσει το ρυθμό κάθε ομάδας, αλλά μπορεί να μας δώσει και την ευκαιρία να ξεπεράσουμε κάποια προβλήματα τραυματισμών».

ΣΧΟΛΙΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Νέο “ραντεβού” στο Παλατάκι

Σημαντικό ματς, απαραίτητη η παρουσία του κόσμου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Αναλυτικά όσα αναφέρει στην επίσημη ενημέρωση της η «ασπρόμαυρη» ΚΑΕ:

"Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco ανακοινώνει ότι ξεκίνησε η διάθεση των εισιτηρίων για τον αγώνα ΠΑΟΚ mateco – Μαρούσι, που θα διεξαχθεί στο PAOK Sports Arena το Σάββατο 27 Απριλίου 2024 στις 20:15, για την 5η αγωνιστική των Play Out της Stoiximan Basket League.  

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι…

- Ισχύουν τα εισιτήρια διαρκείας της αγωνιστικής περιόδου 2023-24.

Τρόποι διάθεσης:

  • Από το PAOK Sports Arena…

Τετάρτη (24/4): 12:00 – 18:00

Πέμπτη (25/4): 10:00-18:00

Παρασκευή (26/4): 10:00-18:00

Σάββατο (27/4): 10:00 έως την ώρα έναρξης του αγώνα

Όσοι φίλαθλοι έχουν προμηθευτεί εισιτήριο μέσω internet και έχουν επιλέξει παραλαβή από τα εκδοτήρια, μπορούν να πάρουν τα εισιτήρια τις ώρες λειτουργίας των εκδοτηρίων με την επίδειξη της ταυτότητας και τον αριθμό κράτησης των εισιτηρίων.

Για την αγορά του εισιτηρίου είναι απαραίτητη η καταχώρηση της ταυτότητας και του ΑΜΚΑ.

-Τα παιδιά ηλικίας ως 12 ετών έχουν ελεύθερη είσοδο στο γήπεδο χωρίς να καταλαμβάνουν θέση, ενώ παράλληλα θα υπάρχει και παιδικό εισιτήριο στα 10€ για τα παιδιά έως 15 ετών. (Ισχύει και για τα διαζώματα 108-111).

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΜΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ TAXIWAY

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco και η TAXIWAY, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, προσφέρουν τη ΔΩΡΕΑΝ μετακίνηση ατόμων με κινητικά προβλήματα, από και προς το PAOK Sports Arena σε κάθε εντός έδρας αγώνα της ομάδας μας!

Για τον προγραμματισμό της μετακίνησής τους, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν το αργότερο 48 ώρες πριν από κάθε αγώνα, με τα γραφεία της ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco, στο τηλέφωνο: 2310-472551 (καθημερινά: 10:00-18:00)".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

«Ζωντανός» ο ΠΑΟΚ για την 8η θέση!

Το “διπλό” του Αμαρουσίου και ο σαββατιάτικος “τελικός” στο PAOK Sports Arena!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Tη νίκη με σκορ 90-76 πανηγύρισε το Μαρούσι στην έδρα του Λαυρίου και έτσι ο ΠΑΟΚ έμεινε "ζωντανός" για την 8η θέση, που οδηγεί στα playoffs της Basket League!

Το Μαρούσι πήρε από τα πρώτα λεπτά προβάδισμα στο σκορ και έφτασε δίκαια στο "διπλό", με τον σαββατιάτικο αγώνα στο "Παλατάκι" (20:15) να είναι ουσιαστικά ο... τελικός για την 8η θέση που οδηγεί "πάνω" στον Παναθηναϊκό στον πρώτο γύρο των playoffs.

Κορυφαίος για την ομάδα των βορείων προαστίων ήταν ο Χιλ με 36 πόντους ενώ για το Λαύριο ο Μουρ σημείωσε 18.

Τα δεκάλεπτα: 14-27, 30-45, 53-64, 76-90.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Μισή χρονιά χωρίς διπλό!

Άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα για τη φετινή ομάδα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ έχασε και από την ΑΕΚ με 99-91, στο κλειστό των Άνω Λιοσίων χθες, μεγαλώνοντας κι άλλο ένα αρνητικό σερί.

Αυτή, ήταν η 11η συνεχόμενη εκτός έδρας ήττα για το «Δικέφαλο του Βορρά» στο πρωτάθλημα και για να βρει κάποιος την τελευταία φορά που κέρδισε μακριά από το Παλατάκι, πρέπει να γυρίσει το ημερολόγιο στις 11… Νοεμβρίου του 2023. Τότε, είχε κερδίσει με 54-67 στην Πάτρα τον Απόλλωνα, αλλά στη συνέχεια η μοναδική νίκη μακριά από το γήπεδο του, ήταν στην Ευρώπη, με εκείνο το 87-88 επί της Τόφας, μετά από δύο παρατάσεις στις 9 Ιανουαρίου.

Σε συνολικά 15 εκτός έδρας παιχνίδια ως τώρα σε επίσημες διοργανώσεις, ο ΠΑΟΚ μετράει μόλις τέσσερις νίκες, ενώ αν ληφθούν υπ’όψιν, τα ουδέτερα της Ρόδου και της Κρήτης, σε Super Cup και Final 8 Kυπέλλου αντίστοιχα, το σχετικό ποσοστό, είναι μόλις 4/18 νίκες μακριά από το Παλατάκι…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ