Connect with us

ΑΣ

Πανέτοιμες για τη μεγάλη πρόκληση!

Η Τούμπα φοράει τα «γιορτινά» της για να υποδεχτεί στις 17:00(ΕΡΤ3/paok24. com) τον αγώνα του ΠΑΟΚ κόντρα στην Σπάρτα Πράγας για τους 32 του UEFA Women Champions League σε μια αναμέτρηση στην οποία η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Ραφαήλ Γκαϊδατζής

Πανέτοιμες για τη μεγάλη πρόκληση!

Η πιο επιτυχημένη ομάδα στην ιστορία του ελληνικού γυναικείου ποδοσφαίρου, ο ΠΑΟΚ, έχει ραντεβού με την ιστορία το απόγευμα της Τετάρτης 4 Οκτωβρίου.

Οι νταμπλούχες Ελλάδας αντιμετωπίζουν την Σπάρτα Πράγας στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για τη φάση των 32 του UEFA Women Champions League με τις παίκτριες του Αλέξη Τασούλη να καλούνται να κάνουν την υπέρβαση, ώστε να διεκδικήσουν την πρόκριση τους στους 16.

Το crash test των δύο «μονομάχων»

Μπορεί αυτή να είναι η 12η συνεχόμενη σεζόν που ο ΠΑΟΚ δίνει το παρών στην Ευρώπη, ωστόσο ο Δικέφαλος ως τώρα έχει λάβει μέρος μόνο σε προκριματικούς γύρους και τρεις φορές στη φάση των 32.

Τη σεζόν 2009-2010 δέχτηκε δύο βαριές ήττες από την πανίσχυρη Άρσεναλ, ενώ την επόμενη χρονιά επικράτησε με 1-0 της Νέουλενμπαχ στη Θεσσαλονίκη, αλλά αποκλείστηκε στον επαναληπτικό με ήττα 3-0.

Τελευταία συμμετοχή του ΠΑΟΚ στη φάση των 32 της διοργάνωσης ήταν τη σεζόν 2015-2016, όταν ο Δικέφαλος γνώρισε δύο ήττες από την Έρεμπρο (0-3 και 0-5).

Στην άλλη πλευρά, η Σπάρτα Πράγας, κυπελλούχος στη χώρα της την περασμένη σεζόν «μετράει» αρκετές συμμετοχές τα τελευταία χρόνια στην τελική φάση του UEFA Women Champions League, με κορυφαία την πορεία της τη σεζόν 2005-2006 στην οποία έφτασε έως τα προημιτελικά.

Πέρσι, αποκλείστηκε στη φάση των 32 από την ολλανδική Τβέντε, ενώ τα δύο προηγούμενα χρόνια δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα εμπόδια των Ζυρίχη και Γκίντρα.

Έτσι έφτασαν ως εδώ

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τη φάση των 32 της διοργάνωσης, μέσα από προκριματικό όμιλο ο οποίος φιλοξενήθηκε στο Σεράγεβο.

Οι παίκτριες του Αλέξη Τασούλη με τρεις επιβλητικές νίκες (8-0 την Μπέτεμπουργκ, 1-0 τη Βλάζνια, 3-0 τη SKF 2000) δεν άφησαν κανένα περιθώριο στις αντίπαλες τους.

Στον αντίποδα, η Σπάρτα Πράγας πήρε το εισιτήριο μέσω της δεύτερης θέσης που κατέκτησε στο πρωτάθλημα, πίσω από την Σλάβια Πράγας.

Πίστη για θετικό αποτέλεσμα!

Τόσο ο Αλέξης Τασούλης, όσο και οι παίκτριες του θεωρούν ότι ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος να τα δώσει όλα προκειμένου να φτάσει στην ευρωπαϊκή υπέρβαση απέναντι σε έναν πιο έμπειρο αντίπαλο.

Ο τεχνικός του Δικεφάλου στις δηλώσεις του υπογράμμισε ότι είναι μια ιστορική ευκαιρία για την ομάδα:

« Και οι 2 αγώνες με τη Σπάρτα Πράγας για τη φάση των «32» του Champios League για εμάς αποτελούν μεγάλη πρόκληση και ανυπομονούμε να αγωνιστούμε. Ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για μία από τις 15 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, άκρως επαγγελματική και με πολλές επιτυχίες τα τελευταία χρόνια στον θεσμό, τη στιγμή που στη χώρα μας το γυναικείο ποδόσφαιρο παραμένει σε ερασιτεχνικό επίπεδο. Σωματικά και πνευματικά είμαστε απόλυτα έτοιμοι και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα αγωνιστούμε με πάθος και ενθουσιασμό».

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις της Ελένης Μάρκου με την παίκτρια του Δικεφάλου να δηλώνει έτοιμη να δώσει το 100% των δυνατοτήτων της για να αποδείξει τόσο αυτή όσο και οι συμπαίκτριες της ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να σταθεί σε υψηλό επίπεδο και στην Ευρώπη.

Κάλεσμα στον κόσμο!

Η είσοδος στο γήπεδο της Τούμπας είναι δωρεάν για την ευρωπαϊκή αναμέτρηση του ΠΑΟΚ και οι άνθρωποι του τμήματος ευελπιστούν ότι οι φίλοι του Δικεφάλου θα δώσουν το παρών και θα σταθούν δίπλα στην προσπάθεια της μόνιμης πρωταθλήτριας Ελλάδας τα τελευταία χρόνια, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα όπως μόνο αυτοί ξέρουν.

Η διεθνής τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Ελένη Πελετίδου έστειλε το δικό της μήνυμα στους φίλους της ομάδας:

«Περιμένουμε τον φίλαθλο κόσμο του ΠΑΟΚ να έρθει στο γήπεδο, να μας χειροκροτήσει και να στηρίξει την τόση σημαντική προσπάθεια που κάνει η ομάδα μας όλα αυτά τα χρόνια!».

Επαναληπτικός σε μία εβδομάδα

Οι αναμετρήσεις στη φάση των 32 είναι διπλές. Η πρώτη αναμέτρηση διεξάγεται στο γήπεδο της Τούμπας το απόγευμα της Τετάρτης στις 17:00, ενώ ο επαναληπτικός θα γίνει στην Τσεχία την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου.

Διαιτητής του πρώτου αγώνα ορίστηκε η Ifeoma Kulmala από τη Φινλανδία, με βοηθούς τις Tonja Paavola και Nina Hammarberg, επίσης από την ίδια χώρα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΣ

Σεϊρεκίδης: «Δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι»

Η αποτίμηση του πρώτου αγώνα από τον προπονητή του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η ανδρική ομάδα χάντμπολ του ΠΑΟΚ ηττήθηκε στην Αθήνα από την ΑΕΚ στο πρώτο παιχνίδι της ημιτελικής σειράς των plaoyoffs της Handball Premier.

Ο προπονητής των κυπελλούχων Ελλάδας, Στέλιος Σεϊρεκίδης, δήλωσε:

«Δεν ήμασταν όσο καλοί θα έπρεπε, για να πάρουμε ένα τέτοιο μεγάλο παιχνίδι. Δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι.

Σίγουρα κοιτάμε μπροστά, έχουμε ακόμα μία ευκαιρία στην έδρα μας, την οποία πρέπει να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Θα ψάξει αντίδραση στη Μίκρα

Ήττα του ΠΑΟΚ στον πρώτο ημιτελικό των playoffs

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Επηρεασμένη και από την περιπέτεια που πέρασε τις προηγούμενες ημέρες με τα κρούσματα τροφικής δηλητηρίασης σε αρκετούς παίκτες, η ανδρική ομάδα χάντμπολ του ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα από την ΑΕΚ με 31-23 στο πρώτο παιχνίδι για την ημιτελικά σειρά των playoffs της Handball Premier.

Η πρόκριση στους τελικούς κρίνεται στις δύο νίκες, με το επόμενο παιχνίδι να διεξάγεται στην έδρα των «ασπρόμαυρων» το σαββατοκύριακο 18, 19/5.

Το σύνολο του Στ. Σεϊρεκίδη καλείται να απαντήσει και να ισοφαρίσει, ώστε η πρόκριση να κριθεί σε τρίτο ματς και πάλι στην έδρα της ΑΕΚ.

Μετά από ένα ισορροπημένο ξεκίνημα με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν μαζί στο σκορ, οι γηπεδούχοι βρήκαν τις λύσεις και άρχισαν να χτίζουν μια υπέρ τους διαφορά που τους οδήγησε μπροστά με 16-11 στην ανάπαυλα.

Ανάλογη ήταν και η εικόνα στο δεύτερο μέρος με τον ΠΑΟΚ να κυνηγάει στο σκορ, αλλά να μην μπορεί να επιστρέψει με αξιώσεις, γνωρίζοντας την ήττα με 31-23.

Τα πεντάλεπτα: 2-2, 4-4, 8-6, 10-7, 13-9, 16-11 (ημχ), 19-14 21-17, 22-17, 25-20, 26-21, 31-23

ΑΕΚ (Μπουζόν): Αραμπατζής 1, Τικ 3, Γιόνσον, Μαντάλινιτς 10, Μάλλιος, Τέπερ, Ηλιόπουλος, Τόμε, Παπαδιονυσίου 1, Λιάπης 3, Άρσιτς, Μπελασέν 5, Σόκολιτς, Μίλερ 5, Λέμος 3, Κεδέρης.

ΠΑΟΚ (Σεϊρεκίδης): Γκίγκοφ, Ελευθεριάδης, Τσαμουρίδης, Παπαγεωργίου, Νικολαϊδης, Παπάζογλου Θ., Κουκμίσης Κ. 3, Παπάζογλου Λ., Τσαναξίδης 1, Μαρίνος, Κουκμίσης Ν. 6, Μπάτζιος 2, Καλόμοιρος 5, Δάιος, Ρανσάνς 2, Τζωρτζίνης 4.

Διαιτητές: Χαραλαμπίδης- Ζήσης, Δίλεπτα: 2-3, Πέναλτι: 5/5-3/4

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ (Live Stream)

Δείτε ζωντανά τον πρώτο ημιτελικό των playoffs της Handball Premier

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ανοίγει η αυλαία των ημιτελικών στα playoffs της Handball Premier με τον ΠΑΟΚ να αντιμετωπίζει με μειονέκτημα έδρας την ΑΕΚ.

Η πρόκριση στους τελικούς κρίνεται στις δύο νίκες.

Η σειρά θα έρθει στη Θεσσαλονίκη μετά το Πάσχα και εάν χρειαστεί και τρίτο παιχνίδι θα γίνει στην έδρα της ΑΕΚ.

Δείτε ζωντανά...

1ο ημίχρονο: 16-11, 2ο ημίχρονο: 

26-21 στο 55'

25-20 στο 50'

22-18 στο 45'

20-17 στο 40'

19-14 στο 35'

https://www.youtube.com/watch?v=TaNKlZ3n-8k

16-11 Φινάλε πρώτου μέρους

13-9 στο 25'

10-7 στο 20'

8-6 στο 15'

4-4 στο 10'

2-2 στο 5'

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ