Connect with us

ΑΣ

ΑΣ ΠΑΟΚ σημαίνει επιτυχίες!

Ο ΠΑΟΚ συμπληρώνει 93 χρόνια ζωής και τα ομαδικά τμήματα του «ασπρόμαυρου» Ερασιτέχνη αποδεικνύουν κάθε χρόνο πως οι επιτυχίες τους δεν είναι ποτέ συγκυριακές, αλλά αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς.

Ραφαήλ Γκαϊδατζής

ΑΣ ΠΑΟΚ σημαίνει επιτυχίες!

93 χρόνια ζωής, περηφάνιας και αναρίθμητων επιτυχιών για τον ΠΑΟΚ και τους αθλητές του που συνεχίζουν να δοξάζουν τον Δικέφαλο του Βορρά σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

Πρωταθλήματα σε ομαδικό επίπεδο, πάρα πολλές ατομικές διακρίσεις αθλητών σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο, αλλά κυρίως υγιής λειτουργία τμημάτων από τις υποδομές μέχρι τις πρώτες ομάδες.

Το τελευταίο είναι άλλωστε, ο σημαντικότερος τίτλος που έχει στην κατοχή του τα τελευταία χρόνια ο ΑΣ ΠΑΟΚ και μπορεί να υπερηφανεύεται γι’ αυτόν, χάρις την προσπάθεια του ακούραστου προέδρου του Ερασιτέχνη, Θανάση Κατσαρή και της υποδειγματικής δουλειάς όλων των εφόρων.

Γυναικείο ποδόσφαιρο ίσον… ΠΑΟΚ

Τι να πει κανείς γι΄αυτή την ομάδα. Το γυναικείο ποδοσφαιρικό τμήμα του Δικεφάλου έχει γράψει την δική του ιστορία στην Ελλάδα κατακτώντας 13 πρωταθλήματα και πηγαίνοντας ολοταχώς για το 14ο με τη φετινή ομάδα μάλιστα να είναι αήττητη, τέσσερις αγωνιστικές πριν από το φινάλε.

Η αρχή έγινε το 2002 και στη συνέχεια ακολούθησε μία δωδεκαετής κυριαρχία με μοναδική παρένθεση το 2014, τη στιγμή που η ομάδα έχει πανηγυρίσει και έξι κύπελλα Ελλάδας, τα οποία μάλιστα θα μπορούσαν να είναι περισσότερα, εάν τα δύο τελευταία χρόνια δε διεξάγονταν με νεαρές παίκτριες.

Πρωτόγνωρες στιγμές

Το τμήμα που πρόσφερε μεγάλες συγκινήσεις στον κόσμο του ΠΑΟΚ σε μία εποχή που το χρειαζόταν όλος ο «ασπρόμαυρους» οργανισμός και που συνεχίζει ακόμη να πρωταγωνιστεί και να διεκδικεί τίτλους, είναι το βόλεϊ ανδρών.

Από τα… πέτρινα χρόνια, στο ιστορικό νταμπλ του 2015 και στη διατήρηση του τίτλου του πρωταθλητή μέχρι και το 2017, αλλά και την κατάκτηση του κυπέλλου πέρσι, ο βολεϊκός ΠΑΟΚ «χτίζει» τη δική του αυτοκρατορία στο χώρο.

Καθιερώθηκε στην ελίτ

Με τρία πρωταθλήματα και ισάριθμα κύπελλα Ελλάδας το ανδρικό τμήμα χάντμπολ του ΠΑΟΚ έχει γράψει και αυτό τη δική του ιστορία στις «χρυσές» επιτυχίες του «ασπρόμαυρου» Ερασιτέχνη.

Μπορεί, το τελευταίο πρωτάθλημα να ήρθε το 2015 (μετά από εκείνα του 2009 και 2010), αλλά ο ΠΑΟΚ κάθε χρόνο είναι ανάμεσα στις ομάδες που το διεκδικούν και δε θα αργήσει να φτάσει και πάλι στην κορυφή.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στη διοργάνωση του κυπέλλου, με τον ΠΑΟΚ να πανηγυρίζει τρεις τίτλους (2012, 2015, 2017), αλλά σχεδόν κάθε χρόνο βρίσκεται στην τελική τετράδα του θεσμού.

«Χτίζει» κάτι σπουδαίο

Μπορεί οι τέσσερις συνολικά τίτλοι (ένα πρωτάθλημα το 2013 και τρία κύπελλα το 2014, 2016, 2019) να μη… γεμίζουν το μάτι στο χώρο του γυναικείου χάντμπολ στο οποίο έχουν γράψει ιστορία με την κυριαρχία τους ομάδες όπως η Αναγέννηση Άρτας, η Ορμή Πάτρας και η Νέα Ιωνία, όμως ο ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια ετοιμάζει τη δική του αντεπίθεση.

Το τμήμα εμφανίζεται να είναι πιο ισχυρό από ποτέ και μετά την κατάκτηση του κυπέλλου πριν από λίγους μήνες στην Άρτα, ετοιμάζεται να κάνει το πρώτο νταμπλ της ιστορίας του.

Το κυριότερο όμως είναι η φιλοσοφία που έχει περάσει στο τμήμα τον τελευταίο καιρό, με στόχο τη δημιουργία μίας ομάδας που θα κυριαρχεί στον ελλαδικό χώρο και θα διεκδικήσει το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη!

Τα «χρυσά» παιδιά της πάλης

Ζητάμε συγγνώμη από τον έφορο του τμήματος κ. Χάρη Μάλλιο, αλλά εάν κάτσουμε να καταγράψουμε τις ατομικές επιτυχίες του συγκεκριμένου τμήματος, δε θα ήταν υπερβολή να λέγαμε πως στην προσπάθεια μας για να μη ξεχάσουμε κανέναν θα έπρεπε να ξεκινήσουμε στα 93α γενέθλια και να τελειώσουμε στα… 94α!

Το τμήμα πάλης του ΠΑΟΚ έχει γράψει με χρυσά γράμματα την ιστορία του στην πορεία του «ασπρόμαυρου» Ερασιτέχνη και οι… κενές σελίδες είναι ακόμη πάρα πολλές, αφού οι αθλητές του Δικεφάλου του Βορρά θα κυριαρχούν για πολλά ακόμη χρόνια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Επιγραμματικά, καταγράφουμε τα 3 σερί πανελλήνια πρωταθλήματα στην κατηγορία ανδρών από το 2017 και έπειτα, αλλά και τη «χρυσή» γενιά σε έφηβους, παίδες, παμπαίδες που επίσης έχουν κατακτήσει την κορυφή τα τελευταία χρόνια!

Έρχεται για να μείνει!

Από τα… αλώνια στα σαλόνια! Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ με διοικητικό ηγέτη τον κ. Αμοιρίδη συνεχίζει τη δική της ιστορική πορεία τα τελευταία τρία χρόνια, αφού από την τοπική κατηγορία της ΕΠΕΣΘ «σάρωσε» τα πρωταθλήματα σε Α2 και Pre League και από του χρόνου θα αγωνίζεται στη μεγάλη κατηγορία με στόχο ακόμη ένα «ασπρόμαυρο» τμήμα που θα πρωταγωνιστεί και θα φέρνει επιτυχίες στο σύλλογο! Δείγμα άλλωστε του νέου… δόγματος που κυριαρχεί στο τμήμα, η κατάκτηση του πανελληνίου τίτλου από τις νεανίδες στην παρθενική τους εμφάνιση σε τελική φάση!

Οι επιτυχίες συνεχίζονται…

Στις πανελλήνιες επιτυχίες ομαδικών αθλημάτων του ΠΑΟΚ προσθέτουμε και τα πρωταθλήματα Ελλάδας στην άρση βαρών (2006, 2017), στο πρωτάθλημα κολύμβησης OPEN (1987), στην πυγμαχία (2003, 2007).

Αδικούμε στην παραπάνω καταγραφή το γυναικείο τμήμα μπάσκετ που έχει «σαρώσει» τα τελευταία χρόνια τους τίτλους στα τμήματα υποδομής του, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τα τμήματα πόλο, χάντμπολ και κολύμβησης του Δικεφάλου του Βορρά.

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΣ

Τίμησε το Νάσο ο ΑΣ ΠΑΟΚ

Ποιοι έδωσαν το παρών στο μνημόσυνο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στο ετήσιο μνημόσυνο του αδικοχαμένου φιλάθλου του ΠΑΟΚ, Νάσου Κωνσταντίνου, έδωσε το παρών αντιπροσωπεία αθλητών του Α.Σ. ΠΑΟΚ.

Ο Τιμ Μάνατζερ του ανδρικού πόλο του Δικεφάλου, Τάσος Πετρίδης, ο Τιμ Μάνατζερ της γυναικείας ομάδας πόλο του ΠΑΟΚ, Φώτης Μπίκος, οι αθλητές πόλο του ΠΑΟΚ Domus Ergo, Νίκος Προσινικλής και Χάρης Αϊβαλιώτης, οι παλαιστές του ΠΑΟΚ, Απόστολος Τσιόβολος και Δημήτρης Τσομπανούδης, οι πυγμάχοι του Δικεφάλου, Βαγγέλης Νανιτζανιάν και Αναστάσιος Λιανός, οι Αρσιβαρίστες του ΠΑΟΚ, Νίκος Τσακιρίδης και Ελευθέριος Τσάκωνας, και ο προπονητής του «ασπρόμαυρου« Κικ Μποξ, Παύλος Κοχλιαρίδης, έδωσαν το παρών στο ετήσιο μνημόσυνο του Νάσου Κωνσταντίνου.

Μάλιστα, το τμήμα πόλο του ΠΑΟΚ, κατέθεσε στο μνημείο του αδικοχαμένου φίλου του Δικεφάλου, ένα μαύρο σκουφάκι με τον αριθμό «4».

Η Οικογένεια του ΠΑΟΚ δεν ξεχνάει τη μνήμη του Νάσου Κωνσταντίνου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Δυσκολεύει τον εαυτό του

Η Πυλαία στέλνει σε τρίτο ματς τον ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Σε τρίτο παιχνίδι θα κριθεί η πρόκριση στους τελικούς της Α1 χάντμπολ γυναικών μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΣΧ Πυλαίας.

Ο Δικέφαλος είχε κερδίσει ως γηπεδούχος στο πρώτο παιχνίδι, όμως ο ΑΕΣΧ Πυλαίας απάντησε στο δεύτερο ματς και με 29-28 ισοφάρισε τη σειρά σε 1-1.

Το ματς που θα κρίνει την πρόκριση στους τελικούς, εκεί όπου βρίσκεται η Νέα Ιωνία, θα γίνει στις 8/5 στη Μίκρα με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ.

Μετά από ένα ισορροπημένο ξεκίνημα οι γηπεδούχες άρχισαν να παίρνουν τα ηνία (11-8 στο 20') και στη συνέχεια να ανεβάζουν τη διαφορά στο 15-9 με τον Δικέφαλο να μειώνει σε 15-10 που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε στο δεύτερο μέρος όταν στο 18-13 άρχισε να μαζεύει τη διαφορά φτάνοντας στο γκολ 19-18 στο 40' και ισοφαρίζοντας 22-22 στο 46'.

Η ανατροπή για τον Δικέφαλο ήρθε λίγο πριν το 50' για το 23-24 με την Κερλίδη και λίγο μετά η Μποριζόφσκα έδωσε «αέρα» με 24-26.

Τώρα ήταν η σειρά της Πυλαίας να αντιδράσει, να ισοφαρίσει 27-27 στο 55' και να προσπεράσει με 28-27 στο 56'.

Ο ΠΑΟΚ πήρε την κατοχή στο 59' μετά από μια φάση που η μπάλα χτύπησε σε πόδια αθλητριών του Δικεφάλου και της Πυλαίας, αλλά οι διαιτητές άλλαξαν την απόφασή τους και έδωσαν τη μπάλα στις γηπεδούχες που έκαναν το 29-27.

Η Κερλίδου μείωσε σε 29-28 δέκα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, χωρίς να μπορεί να αλλάξει κάτι πλέον στο τελικό αποτέλεσμα.

ΑΕΣΧ ΠΥΛΑΙΑΣ- ΠΑΟΚ ΜΑΤΕCO 29-28

Τα πεντάλεπτα: 4-3, 6-6, 9-7, 11-8, 13-9, 15-10 (ημχ), 18-13, 19-17, 24-24, 26-27, 29-28

ΠΥΛΑΙΑ (Γ. Βακάλης): Αρσενόγλου, Σούσκα, Χ. Τροχίδου, Ε. Τροχίδου 2, Κουκμίση 10, Τσαρτσίου, Αθαν. Τσιγαρίδα, Θεοδοσοπούλου, Τάκη, Κωστοπούλου 4, Α. Παναγιωτίδου, Αθ. Τσιγαρίδα, Σελεμίδου 2, Αργυροπούλου 3, Παναγιωτίδου 2, Α. Παπαδοπούλου 6.

ΠΑΟΚ (Πελεκίδης): Τσικνάκη, Χατζηπαρασίδου 12, Κερλίδη 4, Μεντεσίδου, Βράντσιτς 1, Σαμολάδα, Καπρινιώτη, Σεβδίλη 3, Σίλβα, Ζενέλι, Μποριζόφσκα 5, Γκρμπάσεβιτς, Κουλούρη 2, Μπουράτο, Μιλόγεβιτς 1, Τόμασεβιτς

Διαιτητές: Τζαφερόπουλος- Πατιός, Δίλεπτα: 8-3, Πέναλτι: 7/7-6/7

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

ΑΕΣΧ Πυλαίας – ΠΑΟΚ (Live Stream)

Ζωντανά ο δεύτερος ημιτελικός του πρωταθλήματος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Δεύτερο παιχνίδι της ημιτελικής σειράς των playoffs της Α1 χάντμπολ γυναικών με τον ΠΑΟΚ να φιλοξενείται στις 14:00 από τον ΑΕΣΧ Πυλαίας στο Σπίτι του Χάντμπολ στη Μίκρα.

Η πρόκριση κρίνεται στις δύο νίκες με τον Δικέφαλο να έχει κάνει το 1-0 μετά την επικράτησή του με 28-27 στο πρώτο ματς.

Εάν ο ΑΕΣΧ Πυλαίας ισοφαρίσει, τότε θα γίνει τρίτο ματς και πάλι στη Μίκρα, αυτή τη φορά όμως με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ.

Δείτε ζωντανά τον αγώνα

https://www.youtube.com/watch?v=NZLKy5Q9FEI

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ