Connect with us

ΑΣ

«Καραντίνα, προολυμπιακό και… ΠΑΟΚ»

Ο Πυγμάχος του ΠΑΟΚ, Βαγγέλης Νανιτζανιάν, μίλησε για το άθλημα, τον ΠΑΟΚ και τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Θωμάς Παπάς

«Καραντίνα, προολυμπιακό και… ΠΑΟΚ»

Η προετοιμασία εν καιρώ… κορονοϊού είναι δύσκολη, ιδιαίτερα για τους αθλητές των ατομικών αθλημάτων. Ο πρωταθλητής του τμήματος πυγμαχίας του ΠΑΟΚ, Βαγγέλης Νανιτζανιάν, μιλά στη FORZA για τη συμμετοχή του στο προολυμπιακό, τον μεγάλο στόχο της παρουσίας στο Τόκιο, αλλά και τις εντυπώσεις του από την πρόσφατη επιστροφή του στη… δράση!

Πως σου φάνηκε η περασμένη σεζόν, με δεδομένο ότι διακόπηκε πρόωρα λόγω του κορονοϊού;
«Πέρσι η χρονιά ξεκίνησε αρκετά καλά, με τρία τουρνουά, εκ των οποίο στο ένα πήρα χρυσό. Ταξίδεψα στο Λονδίνο για το Προολυμπιακό και μια μέρα πριν αγωνιστώ, το τουρνουά διακόπηκε λόγω του κορονοϊού. Από τότε δεν είχα καταφέρει να παίξω πουθενά,, μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα που συμμετείχα σε ένα τουρνουά στην Βουλγαρία».

Πως ήταν να επιστρέφεις στην αγωνιστική δράση, και ποια τα συμπεράσματα σου από το πρόσφατο τουρνουά στην Βουλγαρία;

«Χαίρομαι πολύ που είχα την ευκαιρία να αγωνιστώ σε ένα τουρνουά πρώτης γραμμής, όπως αυτό στη Βουλγαρία. Δεν κατάλαβα πως έχασα, με ποια κριτήρια αλλά ήταν θετικό που επέστρεψα στους αγώνες. Σημασία έχει ότι αυτά είναι εμπειρίες για εμένα ενόψει του Πανευρωπαϊκού. Οι εντυπώσεις μου γενικά ήταν πολύ θετικές και είδα ότι οι αντίπαλοι δεν έχουν κάτι περισσότερο από εμένα. Όλα είναι ζήτημα δουλειάς».

Πόσο σας έχει επηρεάσει η διακοπή, ειδικότερα εσάς που ασχολείστε με ένα ατομικό άθλημα;

«Γενικά όλο αυτό μας πήγε πιο πίσω, με τις απαγορεύσεις στις προπονήσεις. Τους τελευταίους μήνες, και με το χαρτί από την ομοσπονδία κάνω προπονήσεις μόνο με τον δάσκαλο. Οι επτά- οκτώ μήνες απραξίας είναι αρκετό διάστημα για εμάς. Βέβαια έκανα προπονήσεις, ξέρω ποιος είμαι και ο στόχος δεν αλλάζει. Θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να τα καταφέρω».

Θεωρείς ότι θα μπορούσε να υπήρχε κάποια άλλη αντιμετώπιση από τους υπεύθυνους;

«Μου δημιουργεί απορίες το ότι επιτρέπετε σε ομαδικά αθλήματα να κάνουν προπονήσεις και αγώνες, ενώ εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε προπόνηση δύο ατόμων. Δεν μπορώ να καταλάβω αυτή την απαγόρευση. Νιώθω σίγουρα αδικημένος, θεωρώ ότι το άθλημα μας άξιζε καλύτερης μεταχείρισης».

Που αποδίδεις την ραγδαία άνοδο των βαρέων αθλημάτων του ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια;

«Εδώ και περίπου ένα χρόνο έχει αναλάβει ο κύριος Χάρης Μάλλιος Γενικός Αρχηγός των Βαρέων Αθλημάτων. Από τότε που άρχισε να ασχολείται και με τα τρία αθλήματα, μας έχει ανεβάσει και δίνει πολύτιμες βοήθειες, οικονομικά και ψυχολογικά στις προσπάθειες μας».

Τι περιλαμβάνει πλέον η καθημερινότητα σου;

«Ο καθένας πρέπει να κάνει αυτό που πρέπει να για να περάσει όλη αυτή η κατάσταση που είναι για όλους μας δύσκολη. Εγώ πέραν των ατομικών προπονήσεων, προσπαθώ να γεμίζω την ημέρα μου με κάποια ολιγόωρη βόλτα. Άλλωστε έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες, δεν υπάρχει δυνατότητα για να κάνεις πολλά πράγματα»

Πως σου αρέσει να περνάς τον ελεύθερο σου χρόνο;

«Κάνω αρκετά πράγματα στον ελεύθερο μου χρόνο. Όσο μου το επιτρέπει ο χρόνος παίζω video games, ή θα παρακολουθήσω ταινίες ή σειρές. Γενικότερα προτιμώ να πηγαίνω στον κινηματογράφο, αλλά την δεδομένη χρονική στιγμή δεν υπάρχει αυτή η επιλογή. Μου αρέσουν κυρίως οι ταινίες δράσης και περιπέτειας».

Ποιοι είναι οι στόχοι σου για την τρέχουσα σεζόν, κορονοϊού επιτρέποντος;

«Ο μεγάλος στόχος είναι η Ολυμπιάδα του Τόκιο. Αν τα καταφέρω αλλάζω επίπεδο, σε διαφορετική περίπτωση θα επιστρέψω και θα δουλέψω με φόντο τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ελπίζω φέτος να γίνει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, που δεν έγινε την περασμένη σεζόν. Να έχουμε αγώνες για να παίζουμε».

ΠΗΓΗ: FORZA

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΣ

Μιλενκόσκι: «Έτοιμοι να παλέψουμε!»

Το μήνυμα του προπονητή του ΠΑΟΚ για το Final-4

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Σε ρυθμούς Final-4 κυπέλλου Ελλάδας κινείται η ανδρική ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ που βρίσκεται στη Λάρισα με στόχο να υπερασπιστεί το τρόπαιό της.

Οι «ασπρόμαυροι» το βράδυ της Παρασκευής στις 20:15 αντιμετωπίζουν τον Ολυμπιακό.

Ο προπονητής του Δικεφάλου, Γιόσκο Μιλενκόσκι, δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ. Ερχόμαστε σαν 4η ομάδα του πρωταθλήματος. Δεν είμαστε αουτσάϊντερ, αλλά αφήνουμε τον τίτλο του φαβορί στους υπόλοιπους.

Είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε. Θέλουμε να πάμε στον τελικό, αλλά για να το καταφέρουμε πρέπει να κερδίσουμε μια φοβερή ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Δε θα είναι εύκολο. Πρέπει να παίξουμε το καλύτερο μας βόλεϊ και θα δούμε τι θα γίνει».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Τακουρίδης: «Είναι μια νέα πρόκληση»

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ για τη συμμετοχή του Δικεφάλου στο Final-4 κυπέλλου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Λάρισα χτυπάει η «καρδιά» του ανδρικού βόλεϊ εκεί όπου την Παρασκευή και το Σάββατο θα διεξαχθεί το φετινό Final-4 του κυπέλλου Ελλάδας.

Ο κυπελλούχος Ελλάδας ΠΑΟΚ θα διεκδικήσει την πρόκριση του στον τελικό το βράδυ της Παρασκευής στις 20:15 απέναντι στον Ολυμπιακό.

Στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου για το Final-4 ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, Γιάννης Τακουρίδης, σχολίασε:

«Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Λαρίσης για τη φιλοξενία και τη διοργάνωση.

Εύχομαι να γίνει ένα καλό Final-4, δύο καλοί ημιτελικοί και ένας δυνατός τελικός.

Όλοι οι αθλητές να έχουμε την υγεία μας και να παρουσιάσουμε ένα ωραίο θέαμα για τον κόσμο που θα παρακολουθήσει τα παιχνίδια.

Ο ΠΑΟΚ σε όλες τις διοργανώσεις διεκδικεί κάθε τίτλο. Στο κύπελλο οι πιθανότητες είναι ίσες για όλες τις ομάδες. Εμείς ως περσινοί τροπαιούχοι θα υπερασπιστούμε τον τίτλο μας, αλλά δε μας δίνει κάποιο έξτρα άγχος αυτό. Είναι μια νέα πρόκληση, θα κάνουμε αυτό που μπορούμε, συγκεντρωμένοι να διεκδικήσουμε την πρόκριση στον τελικό και αν όλα πάνε καλά το τρόπαιο για μια ακόμη φορά».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Βόλεϊ: Αναχώρηση και γεμάτο πρόγραμμα με φόντο την κούπα

Ξεκάθαρος στόχος, μεγάλη μάχη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η ανδρική ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ αναχώρησε με προορισμό τη Λάρισα, με φόντο το Final4 του Κυπέλλου Ελλάδας, που θα γίνει στις 29 και 30 Μαρτίου.

Οι "ασπρόμαυροι" καλούνται να αφήσουν πίσω τους ό,τι έγινε στον τέταρτο ημιτελικό του πρωταθλήματος και να τα δώσουν όλα ενόψει των δύο επόμενων στόχων, με το Κύπελλο και το League Cup να είναι σε πρώτο πλάνο πλέον.

Ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει το βράδυ της Παρασκευής στις 20:15 τον Ολυμπιακό στο δεύτερο ημιτελικό, ενώ ο πρώτος θα γίνει στις 17.00 μεταξύ Παναθηναϊκού και Μίλων, με τον Γιόσκο Μιλενκόσκι και τον Γιάννη Τακουρίδη να μιλούν σήμερα το μεσημέρι στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ