Connect with us

ΑΣ

Η έφορος του ΠΑΟΚ που σπάει τα κοντέρ!

Η περηφάνια της ασπρόμαυρης οικογένειας για την Τάνια Κεραμυδά

Ραφαήλ Γκαϊδατζής

Η έφορος του ΠΑΟΚ που σπάει τα κοντέρ!

Μόνο περηφάνια αισθάνεται η οικογένεια του ΠΑΟΚ για την Τάνια Κεραμυδά, την έφορο του τμήματος στίβου του Δικεφάλου που συμμετείχε σε επίσημη ημερίδα της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες που φιλοξενήθηκε στο Παγκρήτιο.

Η έφορος του τμήματος στίβου του ΠΑΟΚ έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ στον ακοντισμό, ξεπερνώντας την προηγούμενη κορυφαία επίδοση που ήταν επίσης δική της.

Η νέα αυτή επιτυχία έρχεται μετά το πανελλήνιο ρεκόρ του καλοκαιριού και το νταμπλ στα 100μ. και στον ακοντισμό, με την Τάνια Κεραμυδά να προσθέτει ακόμη μία σημαντική διάκριση στο παλμαρέ της με την ίδια να λέει:

«Μετά τα γεγονότα της Τυνησίας ένιωσα απογοήτευση μέσα μου για πολλούς λόγους. Το μυστικό ήταν ότι δεν άφησα την κατάσταση να με καταβάλλει για πολύ και προσπάθησα όλη αυτή τη μεγάλη ένταση που αισθανόμουν να τη μετατρέψω σε παραγωγική. Σκεφτόμουν συνέχεια τους αθλητές μας στον ΠΑΟΚ, όλα τα παιδιά αλλά ειδικά στο Τμήμα Στίβου και δεν ήθελα να έχουν για εμένα μια εικόνα ότι τα παρατάμε στην πρώτη δυσκολία. Αν δε μάθεις να πέφτεις, δε θα μάθεις ποτέ και να σηκώνεσαι!

Δεν τα παρατάμε ποτέ, παλεύουμε πάντα ότι κι αν συμβαίνει γύρω μας! Πάντα παίρνω μια βαθιά ανάσα, κάνω την προσευχή μου, κάνω το Σταυρό μου και προχωράω. Η αλήθεια είναι ότι ανυπομονούσα να αγωνιστώ στην Κρήτη. Από την ώρα που προσγειώθηκε το αεροπλάνο, αισθάνθηκα μέσα μου πολύ όμορφα και ανυπομονούσα να περάσουν οι ώρες για να αγωνιστώ! Ένιωθα απίστευτη θετική αύρα! Ευτυχώς αυτό φάνηκε και στον αγώνα, στην 1η βολή ήρθε και το Πανελλήνιο Ρεκόρ.

Είμαι πολύ ευχαριστημένη από την επίδοσή μου, αν αναλογιστώ ότι την έκανα χωρίς φόρα και τραυματισμένη. Το αγώνισμα του ακοντισμού είναι κάτι καινούργιο για εμένα που τώρα μαθαίνω, τους τελευταίους 5 μήνες ξεκίνησα να ασχολούμαι ουσιαστικά. Οπότε σίγουρα πιστεύω ότι μπορώ και παραπάνω αλλά δε μου αρέσει να λέω πολλά λόγια, προτιμώ να δείχνω τη βελτίωση μου με τις πράξεις.

Κοιτάω την κάθε μέρα να δουλεύω με τον προπονητή μου , να ακούω τις οδηγίες των γιατρών μου και να προχωράω με προσοχή και ταυτόχρονα αφοσίωση. Προσπαθώ να αποκαταστήσω όσο είναι δυνατόν και το πρόβλημα του τραυματισμού στο χέρι, που με ταλαιπωρεί σε αρκετά σημαντικό βαθμό το τελευταίο διάστημα. Επόμενος αγωνιστικός στόχος είναι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα τον επόμενο μήνα.

Σίγουρα θα ήθελα για 2η συνεχόμενη χρονιά να κερδίσω τον ακοντισμό και να βελτιώσω ξανά την ατομική μου επίδοση και το πανελλήνιο ρεκόρ. Θα ήθελα επίσης μια αξιοπρεπή εμφάνιση και στο 2ο αγώνισμα που θα επιλέξουμε με τον προπονητή μου κ. Παπαδόπουλο Αναστάση, ώστε να βοηθήσω και τον Σύλλογό μου Ελπίδα Θεσσαλονίκης με ένα ακόμα μετάλλιο αν τα καταφέρω.

Ο Σύλλογος στηρίζει πολύ όλους τους αθλητές που ανήκουν στην ομάδα και θα ήθελα προσωπικά να τους ευχαριστήσω. Είναι χαρά μου να ανήκω στην Ελπίδα Θεσσαλονίκης και είναι κόσμημα για τον αθλητισμό αυτά τα Σωματεία».

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΣ

Δυναμικό ξεκίνημα του ΠΑΟΚ στο Final-4

Επιβλητική νίκη των κορασίδων του Δικεφάλου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με το... δεξί ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους στο Final-4 της ΕΚΑΣΘ οι κορασίδες μπάσκετ του ΠΑΟΚ, επικρατώντας με 95-12 της Αναγέννησης Νέου Ρυσίου.

Οι παίκτριες του Δικεφάλου έκαναν το πρώτο βήμα προς τον τίτλο, σ' ένα παιχνίδι στο οποίο ήταν ανώτερες αγωνιστικά από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.

Τα κορίτσια του ΠΑΟΚ πήραν σημαντικό προβάδισμα από το ημίχρονο, 63-12, για να οδηγηθούν στην άνετη επικράτηση με 95-12.

Το Σάββατο 20 Απριλίου και ώρα 18:30 στο Μίκρας 1, οι «ασπρόμαυρες» θα αντιμετωπίσουν τον ηττημένο από τον αγώνα Παναθλητικός Συκεών-Άρης.

Δεκάλεπτα: 24-9, 63-12, 83-12, 95-12

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Χατζέλλη: «Ήταν μια νίκη χαρακτήρα»

Η προπονήτρια του ΠΑΟΚ για τη σπουδαία νίκη επί της ΑΕΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το πλέον αποφασιστικό βήμα για την παραμονή της στην πρώτη οχτάδα της βαθμολογίας έκανε η γυναικεία ομάδα πόλο του ΠΑΟΚ μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ την Τετάρτη στο Ποσειδώνιο.

Η προπονήτρια του ΠΑΟΚ, Χρύσα Χατζέλλη, σχολίασε:

«Ήμασταν έτοιμες γι' αυτό το παιχνίδι εδώ και καιρό. Ξέραμε ότι αυτό το παιχνίδι θα μας κρατήσει μέσα στην πρώτη οκτάδα, οπότε ήμασταν συγκεντρωμένες 100%. Ξεκινήσαμε μπροστά από την αρχή, μας ισοφάρισαν σε κάποιο σημείο, αλλά σε όλο το υπόλοιπο παιχνίδι είχαμε το προβάδισμα. Κρατάω τους τρεις βαθμούς που μας βάζουν στην πρώτη οκτάδα, έχοντας ακόμα δύο παιχνίδια. Θα πάμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και θέση. Ήταν μία νίκη-χαρακτήρα. Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει πάντα να είναι εκεί που είναι, ούτε θέλω να σκεφτώ ότι θα βρισκόμασταν κάπου αλλού, οπότε σίγουρα δείξαμε χαρακτήρα».

Η παίκτρια του ΠΑΟΚ, Μαρία Ντάσιου, είπε:

«Ήταν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, κόντρα σ' έναν αντίπαλο ο οποίος ήταν δυνατός και ανταγωνιστικός, και συγχαρητήρια γι' αυτό. Καταφέραμε να πετύχουμε τον στόχο μας, υπάρχουν ακόμα δύο παιχνίδια για το τέλος της κανονικής διάρκειας, ένα εκ των οποίων είναι πολύ σημαντικό, αυτό κόντρα στο Περιστέρι, θέλοντας να κλείσουμε με τη καλύτερη δυνατή πορεία. Ξέρουμε ότι όταν έχουμε παιχνίδι μέσα στο σπίτι μας θέλουμε να δίνουμε το καλύτερο δυνατό πρόσωπο».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Οι ημερομηνίες για τον τίτλο

Πότε θα γίνουν ημιτελικοί και τελικοί στην Α1 χάντμπολ γυναικών

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το σαββατοκύριακο ολοκληρώνεται η κανονική διάρκεια στην Α1 χάντμπολ γυναικών με τον ΠΑΟΚ να είναι σίγουρα στη 2η θέση της βαθμολογίας.

Αυτό σημαίνει ότι ο Δικέφαλος θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά των playoffs με πλεονέκτημα έδρας την ομάδα που θα τερματίσει στην 3η θέση (κατά πάσα πιθανότητα τον ΑΕΣΧ Πυλαίας) σε μια σειρά η πρόκριση θα κριθεί στις δύο νίκες.

Γνωστές έγιναν οι ημερομηνίες που θα διεξαχθούν οι ημιτελικοί και οι τελικοί των playoffs του φετινού πρωταθλήματος.

Β’ Φάση (Ημιτελικά)

1η αγωνιστική: Τετάρτη 24/4
2η αγωνιστική: ΣΚ 27-28/4
3η αγωνιστική: Τετάρτη 8/5 (εάν χρειαστεί)

Γ’ Φάση (Τελικοί)

1η αγωνιστική: ΣΚ 11-12/5
2η αγωνιστική: Τετάρτη 15/5
3η αγωνιστική: ΣΚ 18-19/5
4η αγωνιστική: Τετάρτη 22/5 (εάν χρειαστεί)
5η αγωνιστική: ΣΚ 25-26/5 (εάν χρειαστεί)

Σε περίπτωση που στη Β’ Φάση και στα 2 ζευγάρια η σειρά ολοκληρωθεί 2-0, το πρόγραμμα των τελικών θα διαμορφωθεί ως ακολούθως:

Γ’ Φάση (Τελικοί)

1η αγωνιστική: Τετάρτη 8/5
2η αγωνιστική: ΣΚ 11-12/5
3η αγωνιστική: ΣΚ 18-19/5
4η αγωνιστική: Τετάρτη 22/5 (εάν χρειαστεί)
5η αγωνιστική: ΣΚ 25-26/5 (εάν χρειαστεί)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ