Connect with us

ΑΣ

Μία ζωή ασπρόμαυρη, μία ζωή ΠΑΟΚ!

Χρόνια πολλά ΠΑΟΚάρα μας!

PAOK24

Μία ζωή ασπρόμαυρη, μία ζωή ΠΑΟΚ!

Eδώ και 95 ολόκληρα χρόνια, στη Θεσσαλονίκη χτυπά η καρδιά του ΠΑΟΚ, του συλλόγου που ήταν το όραμα των Κωνσταντινουπολιτών προσφύγων που διωγμένοι από τα σπίτια τους έφτασαν στην πόλη και έψαχναν να βρουν και να ιδρύσουν τον δικό τους σύλλογο. Ο Δικέφαλος γιορτάζει σήμερα 95 χρόνια ζωής!

Βάσει του καταστατικού, ο ΠΑΟΚ σαν σήμερα ιδρύθηκε το 1926 και από τότε δεν σταμάτησε ποτέ να είναι πηγή έμπνευσης για τους ανθρώπους που είναι δίπλα του και τον εκπροσωπούν είτε μέσα από τον σύλλογο, είτε από την κερκίδα, εκεί που είναι και η βάση του.

94 χρόνια πριν, ο Τριαντάφυλλος Τριανταφυλλίδης, ο Κωνσταντίνος Κοεμτζόπουλος, ο Κωνσταντίνος Κρητικός, ο Μιχάλης Θεοδοσιάδης, ο Ιωακείμ Ιωακειμόπουλος, ο Αριστόδημος Δημητριάδης, ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος και 0 Μενέλαος Τσούλκας βρέθηκαν στη Λέσχη Κωνσταντινοπολιτών και υπέγραψαν το πρωτόκολλο ίδρυσης του “Πανθεσσαλονίκειου Αθλητικού Ομίλου Κωνσταντινουπολιτών”, το οποίο κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα, στις 5 Απριλίου συγκεντρώθηκαν και οι ποδοσφαιριστές της ομάδας για να πραγματοποιηθεί η πρώτη γενική συνέλευση και στις 10 Απριλίου τα μέλη του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου υπέγραψαν το έγγραφο που θα πήγαινε προς έγκριση από το Πρωτοδικείο.

Λίγες ημέρες μετά, στις 20 του ίδιου μήνα, το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης αποφασίζει επίσημα με την απόφαση υπ’ αριθμόν 822 την ίδρυση του ΠΑΟΚ, ενώ ως γενέθλια ημέρα ορίζεται η 12η Απριλίου, σύμφωνα με το καταστατικό του ΑΣ ΠΑΟΚ.

Το πρώτο έμβλημα του ΠΑΟΚ ήταν το τετράφυλλο τριφύλλι και το πέταλο. Τα φύλλα ήταν πράσινα και πάνω από το καθένα ήταν χαραγμένα τα αρχικά της λέξης ΠΑΟΚ. Το σκέφτηκε ο Κώστας Κοεμτζόπουλος.

Το 1929, ο “Δικέφαλος” αλλάζει και έμβλημα. Το νέο έμβλημα έγινε ο Δικέφαλος Αετός και συμβολίζει την προέλευση του συλλόγου και την επάνοδο της μνήμης στις ρίζες και την κληρονομιά των προσφύγων (Βυζάντιο και Κωνσταντινούπολη). Ο “Δικέφαλος” κρατούσε ένα σπαθί και μία κορώνα, με τα δύο κεφάλια να ατενίζουν την Ανατολή και τη Δύση.

Το πρώτο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου όπως καταγράφηκε στις 5 Απριλίου αποτελούταν από τους:

Πρόεδρος: Τριαντάφυλλος Τριανταφυλλίδης,

Α’ αντιπρόεδρος: Παντελής Καλπακτσόγλου,

Γενικός γραμματέας: Κωνσταντίνος Κρητικός,

Ειδικός γραμματέας: Μενέλαος Τσούλκας,

Ταμίας: Ιωακείμ Ιωακειμόπουλος,

Έφορος ποδοσφαίρου: Αλέξανδρος Αγγελόπουλος,

Έφορος αθλητών: Αριστόδημος Δημητριάδης,

Σύμβουλοι: Παναγιώτης Μαλέσκας, Κωνσταντίνος Κοεμτζόπουλος και Μιχάλης Θεοδοσιάδης.

Από τότε ο σύλλογος του Δικεφάλου έχει δημιουργήσει τον δικό του θρύλο στον ελληνικό αθλητισμό και όχι μόνο. Από το γήπεδο της Τούμπας που χτίστηκε με αγνό ΠΑΟΚτσήδικο μεράκι και από τα χέρια των οπαδών, από την ομάδα που βασίστηκε πάνω σε βασικές οπαδικές ιδέες για δεκαετίες ολόκληρες και από επιτυχίες σε όλα τα αθλήματα ομαδικά και μη από την ίδρυση της μέχρι σήμερα.

Οι πρόσφυγες από την Πόλη, τον Πόντο και την Μικρά Ασία που ήταν στη Θεσσαλονίκη βρήκαν τη δική τους ομάδα με την οποία ταυτίστηκαν στο έπακρο. η φράση Bizim ΠΑΟΚ, “ο δικός μας ΠΑΟΚ” κυριαρχεί στο μυαλό όλων των οπαδών που από όποιο σημείο και αν βρίσκονται νιώθουν τον εαυτό τους κομμάτι του συλλόγου.

Χρόνια πολλά ΠΑΟΚάρα μας, γεμάτα στιγμές χαράς, επιτυχίας, τρέλας και υπερηφάνειας όπως όλα αυτά τα 95 χρόνια! Από την μεριά της, όλη η ομάδα του PAOK24 δίνει τις καλύτερες ευχές στη δική μας αγάπη, τη δική μας τρέλα, τη δική μας οικογένεια!

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΣ

Έφτασε τις 250 συμμετοχές ο αρχηγός!

Συνεχίζει να γράφει το κοντέρ για το Νικολαΐδη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Τις 250 συμμετοχές με την φανέλα του ΠΑΟΚ, έφτασε στο παιχνίδι κόντρα στον ΑΕΣΧ Πυλαίας, ο αρχηγός της ανδρικής ομάδας Χάντμπολ, Νίκος Νικολαΐδης.

Ο Νίκος Νικολαΐδης, σύμφωνα πάντα με την «Ασπρόμαυρη Βίβλο», συμπλήρωσε τις 250 συμμετοχές με τον Δικέφαλο στο στήθος, στο νικηφόρο αγώνα του ΠΑΟΚ κόντρα στον ΑΕΣΧ Πυλαίας με 28-20.

Έτσι. ο αρχηγός του ΠΑΟΚ βρίσκεται στην πρώτη τετράδα συμμετοχών στην ιστορία του τμήματος Χάντμπολ ανδρών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Η ώρα της πρώτης μεγάλης μάχης του ΠΑΟΚ

Ομάδα και κόσμος δίνουν ραντεβού στη Μίκρα με στόχο την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Την Κυριακή 31 Μαρτίου και ώρα 13:30, στο Εθνικό Γυμναστήριο Μίκρας 3, θα διεξαχθεί ο πρώτος προημιτελικός της Futsal League B', ανάμεσα στον ΠΑΟΚ mαteco και τον Κένταυρο.

Ο... δρόμος για την άνοδο στην Super League, το τμήματος Ποδοσφαίρου Σάλας του ΠΑΟΚ mαteco, ξεκινάει από την Θεσσαλονίκη, εκεί όπου ο Δικέφαλος θέλει να κάνει το πρώτο μεγάλο βήμα πρόκρισης στο Final-4 του πρωταθλήματος.

Άπαντες στο τμήμα Ποδοσφαίρου Σάλας του Δικεφάλου, κάνουν ανοικτό κάλεσμα στον κόσμο του ΠΑΟΚ, να δώσει δυναμικό παρών στην Μίκρα, στηρίζοντας την προσπάθεια των «ασπρόμαυρων».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Με ελεύθερη είσοδο το ΠΑΟΚ – ΑΕΛ

Την Κυριακή στο γήπεδο των Νέων Επιβατών

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στο Δημοτικό Γήπεδο Νέων Επιβατών, θα διεξαχθεί την Κυριακή 31 Μαρτίου και ώρα 16:00, ο αγώνας μεταξύ του ΠΑΟΚ Morris και της ΑΕΛ, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Α' Εθνικής.

Η είσοδος θα είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Οι παίκτριες του ΠΑΟΚ καλούν τον κόσμο της ομάδας στο πλευρό τους, ώστε να πανηγυρίσουν μαζί του ακόμα ένα τρίποντο, το οποίο θα τις φέρει πιο κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ