Connect with us

ΑΣ

Τι είδαμε, τι περιμένουμε

Πρώτα δείγματα γραφής, φιλοδοξίες και στόχοι – Η «ακτινογραφία» του PAOK24 στα τμήματα του ΑΣ ΠΑΟΚ

Ραφαήλ Γκαϊδατζής

Τι είδαμε, τι περιμένουμε

Μια σεζόν στην οποία ο ΠΑΟΚ θα έχει την τιμή και τη χαρά να δει όλα τα τμήματα του σε άνδρες και γυναίκες να αγωνίζονται στη μεγάλη κατηγορία -επίτευγμα που παρόμοιο δεν έχει κάποια ελληνική ομάδα- έχει ήδη ξεκινήσει με όνειρα, φιλοδοξίες και μεγάλες προσδοκίες.

Με την επιστροφή του κόσμου, έστω και με περιοριστικά μέτρα, στα γήπεδα και με το AC PAOK TV να βρίσκεται δίπλα στην προσπάθεια των «ασπρόμαυρων» αθλημάτων με την κάλυψη των εντός έδρας αγώνων που δεν μεταδίδονται τηλεοπτικά, οι παίκτες και οι παίκτριες του συλλόγου είναι έτοιμοι να δώσουν τα πάντα και να χαρίσουν νέες στιγμές χαράς και συγκίνησης στην οικογένεια του Δικεφάλου.

In Kalmazidis we trust

Μπορεί ο ΠΑΟΚ τυπικά και εξαιτίας της πανδημίας να διατηρεί τα σκήπτρα του κυπελλούχου Ελλάδας από το 2019, όμως επί της ουσίας το τμήμα παραμένει μακριά από τους τίτλους τα τελευταία δυόμιση χρόνια και η έλευση Καλμαζίδη γεμίζει με όλους αισιοδοξία ότι οι «ασπρόμαυροι» σύντομα θα επιστρέψουν στο δρόμο των επιτυχιών. Ο Δικέφαλος ολοκληρώνει την προετοιμασία του και μετράει αντίστροφα για την έναρξη της σεζόν το επόμενο σαββατοκύριακο με ένα σημαντικό παιχνίδι απέναντι στον Φοίνικα Σύρου. Άλλωστε, σε ένα πρωτάθλημα που είναι βασισμένο σε ένα όχι και τόσο συνηθισμένο σύστημα διεξαγωγής κάθε παιχνίδι και κάθε πιθανή απώλεια θα μετράει. Σε αντίθεση με τα περασμένα χρόνια ο ΠΑΟΚ φρόντισε να κλείσει γρήγορα το ρόστερ του με σαφώς πιο ορθολογικές επιλογές σε σχέση με το παρελθόν. Γιούντρις, Μπράουν, Ουόλς, Κουκλίνσκι συνθέτουν την τετράδα των ξένων και έρχονται να «κουμπώσουν» στους ήδη υπάρχοντες από το προηγούμενο ρόστερ, αλλά και νέους παίκτες στην ομάδα με κυριότερη τη μεταγραφή του Πετρέα. Από τα έως τώρα φιλικά έχουμε δει ποια θα είναι η βασική γραμμή κρούσης του ΠΑΟΚ της νέας σεζόν, όμως ο Γ. Καλμαζίδης έχει δείξει ότι θέλει όλους τους παίκτες του ετοιμοπόλεμους ανά πάσα στιγμή. Άλλωστε φέτος είναι τέσσερα τα… καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη για το τμήμα, αφού εκτός από τις εγχώριες διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο, League Cup) υπάρχει και η συμμετοχή στην Ευρώπη, με την ελπίδα το ταξίδι εκτός συνόρων αυτή τη φορά να είναι… μακρύτερο σε χρονική διάρκεια μέσα στη σεζόν.

Της… Κορέας

Αναμφίβολα η μεταγραφική περίοδος και το «χτίσιμο» του νέου ρόστερ της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του ΠΑΟΚ περιστράφηκε γύρω από την υπόθεση των αδελφών Λι. Ο Δικέφαλος είχε συμφωνήσει με δύο αθλήτριες παγκόσμιας κλάσης, όμως η Κορεάτικη Ομοσπονδία έβαζε εμπόδια τιμωρώντας τις παίκτριες για τις εις βάρους τους καταγγελίες που ποτέ δεν πήραν το δρόμο της Δικαιοσύνης. Από εκεί και πέρα οι «ασπρόμαυρες» κράτησαν τον ελληνικό κορμό του περσινού τους ρόστερ, ενώ Κογιάρ (διαγώνια) και Φιντόν (ακραία) θα αποτελέσουν μαζί με τις Λι το καρέ των ξένων παικτριών. Μια βέβαια από αυτές θα πρέπει να μένουν εκτός πρωταθλήματος όπου δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο τρεις αλλοδαπές αθλήτριες για κάθε ομάδα. Η σεζόν ξεκινάει επίσημα για τον Δικέφαλο το Σάββατο με μια… επανάληψη του τελικού κυπέλλου κόντρα στον ΑΟ Θήρας. Μετά την κατάκτηση του ιστορικού τίτλου, η δίψα στην ομάδα, όπως και οι προσδοκίες, έχουν μεγαλώσει. Ο ΠΑΟΚ ανοίγει τα φτερά του και εκτός Ελλάδας και θα λάβει μέρος και στο CEV Cup.

Εμπνέει ξανά ενθουσιασμό

Μετά την περσινή μεταβατική σεζόν που βρήκε την ομάδα φιναλίστ σε πρωτάθλημα και κύπελλο, το ανδρικό χάντμπολ του ΠΑΟΚ επέστρεψε δυναμικά στη νέα αγωνιστική χρονιά πετυχαίνοντας δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Ειδικότερα, η εμφάνιση στο ματς με τη Δράμα πριν από λίγες ημέρες ήταν υποδειγματική και αποτελεί ένα δείγμα του τι μπορεί να πετύχει το φετινό ρόστερ που δείχνει αρκετά ορθολογικό και με περισσότερες λύσεις σε σχέση με πέρσι παρά τις απώλειες παικτών που υπήρχαν. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι στο ματς της περασμένης εβδομάδας απουσίαζαν οι Σεϊρεκίδης και Καραγκιοζόπουλος, όμως οι συμπαίκτες τους φρόντισαν να μη φανούν τα κενά τους. Το σύνολο του Πάνου Γούσιου δε φαίνεται να αντιμετωπίσει πρόβλημα στο να κατακτήσει την πρώτη θέση στο Βόρειο Όμιλο και σίγουρα επικρατεί ανυπομονησία στον κόσμο να δει το τμήμα στις διασταυρώσεις απέναντι σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό, ειδικότερα μετά την μαχητική εικόνα που έδειξαν οι «ασπρόμαυροι» στα παιχνίδια της προηγούμενης σεζόν με την Ένωση στους τελικούς κυπέλλου και πρωταθλήματος. Αξιοσημείωτο του πνεύματος αλλαγής που επικρατεί στο τμήμα από πέρσι, η επιστροφή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η εγχώρια αυτοκρατορία και η Ευρώπη

Ένα τμήμα… κόσμημα του ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια αποτελεί η γυναικεία ομάδα χάντμπολ. Με τις βάσεις να έχουν μπει έπειτα από εκείνον τον σοκαριστικό χαμένο τελικό στην Κοζάνη, οι «ασπρόμαυρες» έχουν σαρώσει τα πάντα στο πέρασμα τους στην Ελλάδα, κρατώντας το νταμπλ στον Λευκό Πύργο για τρεις συνεχόμενες σεζόν. Ο Δικέφαλος  είναι το απόλυτο φαβορί για τις εγχώριες διοργανώσεις (κάτι που φάνηκε ήδη από τα δύο πρώτα παιχνίδια στο πρωτάθλημα) ενώ με αξιώσεις «κυνηγούν» και φέτος την καλύτερη δυνατή ευρωπαϊκή παρουσία κάτι που φαίνεται άλλωστε και από τις κινήσεις που έγιναν. Ο ΠΑΟΚ επενδύει για μια ακόμη φορά στην εμπειρία παικτριών με σπουδαίες παραστάσεις από το ελληνικό και ευρωπαϊκό χάντμπολ, αλλά και στο ταλέντο και οι παίκτριες του Δ. Πελεκίδη είναι έτοιμες να προσφέρουν νέες συγκινήσεις στον λαό της ομάδας.

Στην Ελλάδα σαρώνει, στην Ευρώπη… βραχυκυκλώνει

Με όνειρα για να γίνει το βήμα παραπάνω στο UEFA Women’s Champions League ξεκίνησε η φετινή σεζόν για τη γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ. Η φιλοξενία του προκριματικού ομίλου στη Θεσσαλονίκη έμοιαζε ιδανική ευκαιρία για τον Δικέφαλο να πάρει την πολυπόθητη πρόκριση και να συνεχίσει παρακάτω στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, όμως η Βαλερένγκα του έκοψε το δρόμο και έτσι οι «ασπρόμαυρες» θα πρέπει να περιμένουν υπομονετικά μέχρι το επόμενο καλοκαίρι για να φορέσουν ξανά το ευρωπαϊκό τους… φόρεμα και να ελπίζουν ότι το ταξίδι τους δε θα είναι και πάλι σύντομο. Εντός συνόρων, τουλάχιστον με την έως τώρα εικόνα, η κυριαρχία του τμήματος και τη φετινή σεζόν δύσκολα επιδέχεται κριτικής. Το σύνολο του Λευτέρη Κανάτα ξεκίνησε ιδανικά το πρωτάθλημα επικρατώντας της ΑΕΛ με 1-0 και δείχνει ότι παιχνίδι με το παιχνίδι θα αποκτήσει την απαραίτητη ομοιογένεια που χρειάζεται στον δρόμο για το 17ο πρωτάθλημα, ώστε τα κορίτσια του ΠΑΟΚ να συνεχίζουν να γράφουν με χρυσά γράμματα τα ονόματα τους στην ιστορία όχι μόνο του συλλόγου, αλλά και του ελληνικού αθλητισμού γενικότερα.

Όπου βγει!

Το γυναικείο μπάσκετ του ΠΑΟΚ βρίσκεται τα τελευταία χρόνια σε διαρκής ανοδική πορεία συνεχίζοντας πιστό στο πλάνο του να δημιουργεί κάθε χρόνο ένα ρόστερ το οποίο συνδυάζει την εμπειρία Ελληνίδων και ξένων παικτριών με νεαρές αθλήτριες που προέρχονται από τα σπλάχνα του συλλόγου. Η παρθενική παρουσία του τμήματος σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, έστω και αν το εμπόδιο της Ελαζίγκ αποδείχτηκε τελικά ανυπέρβλητο παρά την προσπάθεια που έγινε, αποδεικνύει τους στόχους που έχουν τεθεί για τη δημιουργία μιας ομάδας που θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί. Ο Δικέφαλος έκανε σημαντικές κινήσεις ενίσχυσης από την ξένη και ελληνική αγορά και με τον Κώστα Κεραμυδά στο τιμόνι είναι έτοιμος να τα δώσει όλα και να κάνει τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό να νιώθουν… καυτή την ανάσα του μέχρι το τέλος, όπως ακριβώς συνέβη και την περασμένη σεζόν. Πρώτο τζάμπολ στο πρωτάθλημα για τον ΠΑΟΚ στις 16/10 στα Χανιά κόντρα στην τοπική ομάδα.

Με πνεύμα μαχητή

Αυτό είναι το στοιχείο που χαρακτηρίζει τα τελευταία χρόνια το ανδρικό τμήμα πόλο του ΠΑΟΚ. Μια ομάδα που έχει μάθει κάθε σεζόν να παλεύει για να πετύχει τους στόχους της, κάτι που αναμένεται να κάνει και φέτος. Η σεζόν ξεκίνησε με την ήττα απέναντι στον Ολυμπιακό στο Ποσειδώνιο, όμως η αγωνιστική χρονιά είναι μεγάλη και οι παίκτες του Θ. Χατζηθεοδώρου εμφανίζονται βέβαιοι ότι όσο περνάει ο χρόνος και αποκτούν την απαραίτητη χημεία μέσα στο νερό θα καταφέρουν να αποτελέσουν και φέτος μια ομάδα φόβητρο για κάθε αντίπαλο. Στα αξιοσημείωτα της σεζόν η αναβίωση του θεσσαλονικιού… el clasico στο πρωτάθλημα μετά από 20 ολόκληρα χρόνια, με τον ΠΑΟΚ να αντιμετωπίζει το Σάββατο ως τυπικά φιλοξενούμενος τον Άρη στη δεύτερη αγωνιστική της Α1.

Ήρθε για να μείνει

Σταθερά και μεθοδικά, η γυναικεία ομάδα πόλο του ΠΑΟΚ δούλευε όλα αυτά τα χρόνια με σκοπό να καταφέρει να επιστρέψει στα μεγάλα σαλόνια. Το ταλέντο των παικτριών της Χ. Χατζέλη οδήγησαν τον Δικέφαλο στο να καταφέρει τον πολυπόθητο στόχο του και να περιμένει με μεγάλη ανυπομονησία την έναρξη της νέας σεζόν το Νοέμβριο με πρώτο παιχνίδι στο Ποσειδώνιο απέναντι στον Πανιώνιο. Μια νεανική ομάδα που θα παλέψει για το καλύτερο δυνατό, με απώτερο φυσικά στόχο την εδραίωση στη μεγάλη κατηγορία και από εκεί και πέρα να διεκδικεί το υψηλότερο πλασάρισμα στη βαθμολογία. Η προετοιμασία του τμήματος έχει ήδη ξεκινήσει. Η θέληση και η όρεξη για δουλειά είναι μεγάλη και όλοι περιμένουν να δουν τα αποτελέσματα της προσπάθειας που γίνεται και σε αυτό το τμήμα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΣ

Δυναμικό ξεκίνημα του ΠΑΟΚ στο Final-4

Επιβλητική νίκη των κορασίδων του Δικεφάλου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με το... δεξί ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους στο Final-4 της ΕΚΑΣΘ οι κορασίδες μπάσκετ του ΠΑΟΚ, επικρατώντας με 95-12 της Αναγέννησης Νέου Ρυσίου.

Οι παίκτριες του Δικεφάλου έκαναν το πρώτο βήμα προς τον τίτλο, σ' ένα παιχνίδι στο οποίο ήταν ανώτερες αγωνιστικά από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.

Τα κορίτσια του ΠΑΟΚ πήραν σημαντικό προβάδισμα από το ημίχρονο, 63-12, για να οδηγηθούν στην άνετη επικράτηση με 95-12.

Το Σάββατο 20 Απριλίου και ώρα 18:30 στο Μίκρας 1, οι «ασπρόμαυρες» θα αντιμετωπίσουν τον ηττημένο από τον αγώνα Παναθλητικός Συκεών-Άρης.

Δεκάλεπτα: 24-9, 63-12, 83-12, 95-12

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Χατζέλλη: «Ήταν μια νίκη χαρακτήρα»

Η προπονήτρια του ΠΑΟΚ για τη σπουδαία νίκη επί της ΑΕΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το πλέον αποφασιστικό βήμα για την παραμονή της στην πρώτη οχτάδα της βαθμολογίας έκανε η γυναικεία ομάδα πόλο του ΠΑΟΚ μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ την Τετάρτη στο Ποσειδώνιο.

Η προπονήτρια του ΠΑΟΚ, Χρύσα Χατζέλλη, σχολίασε:

«Ήμασταν έτοιμες γι' αυτό το παιχνίδι εδώ και καιρό. Ξέραμε ότι αυτό το παιχνίδι θα μας κρατήσει μέσα στην πρώτη οκτάδα, οπότε ήμασταν συγκεντρωμένες 100%. Ξεκινήσαμε μπροστά από την αρχή, μας ισοφάρισαν σε κάποιο σημείο, αλλά σε όλο το υπόλοιπο παιχνίδι είχαμε το προβάδισμα. Κρατάω τους τρεις βαθμούς που μας βάζουν στην πρώτη οκτάδα, έχοντας ακόμα δύο παιχνίδια. Θα πάμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και θέση. Ήταν μία νίκη-χαρακτήρα. Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει πάντα να είναι εκεί που είναι, ούτε θέλω να σκεφτώ ότι θα βρισκόμασταν κάπου αλλού, οπότε σίγουρα δείξαμε χαρακτήρα».

Η παίκτρια του ΠΑΟΚ, Μαρία Ντάσιου, είπε:

«Ήταν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, κόντρα σ' έναν αντίπαλο ο οποίος ήταν δυνατός και ανταγωνιστικός, και συγχαρητήρια γι' αυτό. Καταφέραμε να πετύχουμε τον στόχο μας, υπάρχουν ακόμα δύο παιχνίδια για το τέλος της κανονικής διάρκειας, ένα εκ των οποίων είναι πολύ σημαντικό, αυτό κόντρα στο Περιστέρι, θέλοντας να κλείσουμε με τη καλύτερη δυνατή πορεία. Ξέρουμε ότι όταν έχουμε παιχνίδι μέσα στο σπίτι μας θέλουμε να δίνουμε το καλύτερο δυνατό πρόσωπο».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Οι ημερομηνίες για τον τίτλο

Πότε θα γίνουν ημιτελικοί και τελικοί στην Α1 χάντμπολ γυναικών

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το σαββατοκύριακο ολοκληρώνεται η κανονική διάρκεια στην Α1 χάντμπολ γυναικών με τον ΠΑΟΚ να είναι σίγουρα στη 2η θέση της βαθμολογίας.

Αυτό σημαίνει ότι ο Δικέφαλος θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά των playoffs με πλεονέκτημα έδρας την ομάδα που θα τερματίσει στην 3η θέση (κατά πάσα πιθανότητα τον ΑΕΣΧ Πυλαίας) σε μια σειρά η πρόκριση θα κριθεί στις δύο νίκες.

Γνωστές έγιναν οι ημερομηνίες που θα διεξαχθούν οι ημιτελικοί και οι τελικοί των playoffs του φετινού πρωταθλήματος.

Β’ Φάση (Ημιτελικά)

1η αγωνιστική: Τετάρτη 24/4
2η αγωνιστική: ΣΚ 27-28/4
3η αγωνιστική: Τετάρτη 8/5 (εάν χρειαστεί)

Γ’ Φάση (Τελικοί)

1η αγωνιστική: ΣΚ 11-12/5
2η αγωνιστική: Τετάρτη 15/5
3η αγωνιστική: ΣΚ 18-19/5
4η αγωνιστική: Τετάρτη 22/5 (εάν χρειαστεί)
5η αγωνιστική: ΣΚ 25-26/5 (εάν χρειαστεί)

Σε περίπτωση που στη Β’ Φάση και στα 2 ζευγάρια η σειρά ολοκληρωθεί 2-0, το πρόγραμμα των τελικών θα διαμορφωθεί ως ακολούθως:

Γ’ Φάση (Τελικοί)

1η αγωνιστική: Τετάρτη 8/5
2η αγωνιστική: ΣΚ 11-12/5
3η αγωνιστική: ΣΚ 18-19/5
4η αγωνιστική: Τετάρτη 22/5 (εάν χρειαστεί)
5η αγωνιστική: ΣΚ 25-26/5 (εάν χρειαστεί)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ