Connect with us

ΑΣ

Η «ακτινογραφία» των διεκδικητών

Ο ΠΑΟΚ, οι… άλλοι και η παγκόσμια πρωτοτυπία με το σύστημα διεξαγωγής

Ραφαήλ Γκαϊδατζής

Η «ακτινογραφία» των διεκδικητών

Η ώρα για την έναρξη της Volleyleague των ανδρών έφτασε με την αυλαία να ανοίγει το απόγευμα της Παρασκευής στη Σύρο μεταξύ του τοπικού Φοίνικα και του ΠΑΟΚ.

Μετά από δύο σεζόν που κύλησαν εν μέσω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων και ολοκληρώθηκαν κάτω υπό ιδιάζουσες συνθήκες, οι ομάδες του πρωταθλήματος επιστρέφουν στην αφετηρία ευελπιστώντας ότι αυτή την αγωνιστική χρονιά όλες οι εγχώριες διοργανώσεις θα πραγματοποιηθούν και θα ολοκληρωθούν κανονικά.

ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και Φοίνικας Σύρου αποτελούν αναμφισβήτητα και πάλι τα τέσσερα μεγάλα φαβορί, με τις Κηφισιά, Φίλιππο Βέροιας, Μίλωνα, ΟΦΗ να στοχεύουν σε «ζημιές» εναντίον των μεγάλων.

Έχει… οδηγό, επιβάτες και ψάχνει το δρόμο

Η επιστροφή του Γιάννη Καλμαζίδη, του «αρχιτέκτονα» των επιτυχιών, σηματοδοτεί την προσπάθεια που κάνει ο ΠΑΟΚ για να επανέλθει σε τροχιά τίτλων τη νέα σεζόν.

Ο… μπαρουτοκαπνισμένος Τερζής, ο παίκτης – εγγύηση Μένιος Κοκκινάκης, η ήρεμη δύναμη Γιάννης Τακουρίδης, ο Ραφαήλ Κουμεντάκης που όλοι περιμένουν πολλά από εκείνον και οι πάντα χρήσιμοι Σωτηρίου και Μπούτος παρέμειναν από το προηγούμενο ρόστερ.

Από εκεί και πέρα, ο Δικέφαλος εμφανίζεται με νέα τετράδα ξένων, με τον Καναδό Ουόλς να είναι ο νέος «μαέστρος» δείχνοντας ιδιαίτερα θετική εικόνα στα φιλικά παιχνίδια, τον Λευκορώσο διαγώνιο Γιούντρις που θα αποτελέσει το «ασπρόμαυρο κανόνι», τον θηριώδη Καναδό κεντρικό Μπράουν που έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του με τη φανέλα του Φοίνικα Σύρου την περασμένη σεζόν και τον Λευκορώσο ακραίο Κουκλίνσκι ο οποίος θέλει να δικαιώσει τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ για την επιλογή του προς το πρόσωπο του. Η μεταγραφή φυσικά που προκάλεσε μεγάλο… θόρυβο ήταν αυτή του Γιώργου Πετρέα, με τον Δικέφαλο να κάνει μια εξαιρετική προσθήκη στο φιλέ. Πάνω σε αυτήν την κατεύθυνση άλλωστε κινήθηκαν οι «ασπρόμαυροι» και με την επιστροφή του Τάσου Γάτση στο «Παλατάκι». Δίπλα σε αυτούς έρχονται να προστεθούν οι Παυσανίας Αντωνίου (λίμπερο) και Στέλιος Τζιουμάκας (ακραίος).

Θέλοντας να διατηρήσει τα κεκτημένα

Με τον Καζάζη να μένει στον πάγκο και το ρόστερ στο μεγαλύτερο του μέρος να μένει ίδιο, ο Ολυμπιακός θα επιχειρήσει να διατηρήσει τα σκήπτρα εντός συνόρων.

Χαραλαμπίδης, Στιβαχτής, Μιγιαίλοβιτς, Ανδρεάδης, Έγκλεσκαλνς, Ζήσης, Τζιάβρας, Εφραιμίδης παρέμειναν στην ομάδα από το περσινό ρόστερ.

Οι «ερυθρόλευκοι» επενδύουν ξανά στον Ζουπάνι που έδειξε πολύ καλή εικόνα με την Εθνική μας ομάδα, και στον Σλοβένο κεντρικό Παγέν από τον οποίο περιμένουν πολλά. Ο Σέρβος ακραίος Πάβλε Πέριτς είναι επίσης από τα νέα πρόσωπα, όπως και οι Κασαμπαλής, Παπαδόπουλος και Δαλακούρας, με τους δύο τελευταίους να επαναπατρίζονται.

Οι παλιοί γνώριμοι και το «πρέπει» της επιτυχίας

Η περσινή σεζόν για τον Φοίνικα Σύρου από πλευράς ρόστερ έμοιαζε ιδανική για να φτάσει τους «πειρατές» μέχρι την κορυφή του πρωταθλήματος. Το άγχος τελικά κατέβαλε τη νησιωτική ομάδα στα κρίσιμα παιχνίδια, και έτσι περιορίστηκαν στην κατάκτηση του League Cup που τους… ανοίγει όμως την όρεξη ενόψει της νέας σεζόν.

Μια ομάδα που δε θα θυμίζει σε τίποτα την περσινή, καθώς πέρα από τους Ηλία, Παπαγγελόπουλο, Στερν, Καρασαββίδη και Μήλη, όλοι οι υπόλοιποι παίκτες είναι καινούργοι.

Τα «κλειδιά» δόθηκαν στον Ιταλό Μπερτίνι ο οποίος καλείται να οδηγήσει το νησί σε ημέρες δόξας και επιτυχίας.

Για να συμβεί αυτό ο Φοίνικας έπρεπε να κινηθεί και πάλι δυναμικά στο μεταγραφικό παζάρι ώστε να φτιάξει ένα ρόστερ που μπορεί να πετύχει κάτι τέτοιο.

Ο επαναπατρισμός των Τζούριτς, Φράγκου αποτελούν φυσικά δύο δυνατά «χτυπήματα» για τους Συριανούς, που έφεραν στην Ελλάδα και τους Μιχαίλοβιτς (Σλοβένος διαγώνιος), Ιερεζουέλο (Κουβανός πασαδόρος), Κόστα (Βραζιλιάνος κεντρικός). Από εκεί και πέρα οι «πειρατές» κινήθηκαν για να γεμίσουν το ρόστερ τους με δύο πρώην «ασπρόμαυρους» τους Καπετανίδη, Κωνσταντινίδη και Παπαλεξίου, αλλά και τους Ποχάνη, Γαλιώτο, Παπαδόπουλο.

Τέσσερις δυνατές κινήσεις στην σκακιέρα

Με την ίδια συνταγή με τις περασμένες χρονιές, συν τρεις δυνατές κινήσεις, μπαίνει ο Παναθηναϊκός στη νέα σεζόν, αλλά και στη μετά-Πανταλέων εποχή στο τμήμα. Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος παραμένει σταθερά στο «τιμόνι» των «πρασίνων», όπως και οι Γιάκομπσεν, Ράπτης, Ανδρεόπουλος, Σερεμέτης, Συναδινός, Ρουσόπουλος, Μάρκου, Ρανγκέλ στο έμψυχο δυναμικό.

Από εκεί και πέρα η αθηναϊκή ομάδα επιχειρεί με ηχηρές κινήσεις να επιστρέψει στο δρόμο των επιτυχιών.

Ο Παναθηναϊκός έπεισε τους Ντεν Ντρις και Πρωτοψάλτη να αφήσουν τη Θεσσαλονίκη και τη Σύρο για να γίνουν… πρωτευουσιάνοι, ενώ σε αυτούς έρχεται να προστεθεί και ο Δημήτρης Γκαράς, αλλά και ο Σλοβένος κεντρικός Στάλεκαρ.

Στο ρόστερ προστέθηκαν ως νέα πρόσωπα και οι Αραμπόπουλος, Μπάσης.

Παγκόσμια πρωτοτυπία

Πρωτάθλημα χωρίς τη… σφραγίδα της ΕΣΑΠ δε θα μπορούσε φυσικά να υπάρξει. Ενώ όλα τα πρωταθλήματα στον πλανήτη κρίνονται μέσω της διαδικασίας των playoffs, η Ελλάδα πρωτοτυπεί και υιοθετεί το δικό της σύστημα διεξαγωγής.

Οι οκτώ ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα θα αναμετρηθούν μεταξύ τους σε δύο γύρους για την πρώτη φάση. Οι πρώτες έξι της βαθμολογίας θα μεταφέρουν το 50% της μεταξύ τους διαφοράς στη δεύτερη φάση, στην οποία θα δώσουν δύο νέους γύρους αγώνων, με την πρώτη να παίρνει το πρωτάθλημα.

Οι δύο τελευταίοι θα αναμετρηθούν σε play out που θα κριθούν στις τέσσερις ήττες, ο τελευταίος θα δώσει αγώνα μπαράζ με τον τρίτο της pre league.

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΣ

ΜΑΓΚΑΣ ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του πρωταθλήματος!

Πέταξε εκτός τον Απόλλωνα Σμύρνης με 2-0 στις νίκες

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μεγάλη εμφάνιση και μεγάλη πρόκριση του ΠΑΟΚ στα ημιτελικά των playoffs της Α1 πόλο ανδρών.

Μετά το break στην Αθήνα, ο Δικέφαλος κέρδισε για δεύτερη φορά του Απόλλωνα Σμύρνης επικρατώντας με 14-13 στο Ποσειδώνιο.

Έτσι, το σύνολο του Θ. Χατζηθεοδώρου έκλεισε θέση στην πρώτη τετράδα του φετινού πρωταθλήματος και θα δώσει τις μάχες του στα ημιτελικά των playoffs.

Η κανονική διάρκεια του παιχνιδιού βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες 10-10, κάτι που οδήγησε το παιχνίδι στη διαδικασία των πέναλτι.

Ήρωας για τον ΠΑΟΚ ήταν ο Χάρης Αϊβαλιώτης που απέκρουσε το τελευταίο πέναλτι του Μανώλη Σολανάκη και έστειλε τον Δικέφαλο στα ημιτελικά εκεί όπου θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας τη Βουλιαγμένη.

Περισσότερα σε λίγο...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Πρώτο βήμα σε «θρίλερ» ο ΠΑΟΚ

Έκαμψε την αντίσταση της Πυλαίας και πήρε προβάδισμα πρόκρισης ο Δικέφαλος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η γυναικεία ομάδα χάντμπολ του ΠΑΟΚ επικράτησε στη Μίκρα με 28-27 του ΑΕΣΧ Πυλαίας στο πρώτο παιχνίδι για τα ημιτελικά των playoffs του πρωταθλήματος της Α1.

Η πρόκριση κρίνεται στις δύο νίκες με τις ομάδες να ανανεώνουν το ραντεβού τους και πάλι στο Σπίτι του Χάντμπολ στη Μίκρα την Κυριακή στις 14:00 με τον ΑΕΣΧ Πυλαίας να είναι γηπεδούχος.

Οι γηπεδούχες προηγήθηκαν με 12-14 στο πρώτο μέρος, με τον ΠΑΟΚ όμως να αντιδρά και να επέρχεται η ισορροπία 15-15.

Δυνατές μονομαχίες και στο δεύτερο ημίχρονο με τις φιλοξενούμενες να προηγούνται με 18-21. Ο ΠΑΟΚ μείωσε στο γκολ 20-21 και ισοφάρισε 22-22.

Στη συνέχεια οι «ασπρόμαυρες» πήραν κεφάλι με 25-23 και 27-25, όμως ήταν η σειρά της Πυλαίας να απαντήσει και να ισοφαρίσει 27-27.

Ένα γκολ της Χατζηπαρασίδου στο 58' αποδείχτηκε καθοριστικό με τον ΠΑΟΚ να παίρνει τη νίκη με 28-27.

Τα πεντάλεπτα: 2-2, 5-5, 8-9, 9-12, 12-13, 15-15 (ημχ), 16-19, 18-21, 21-22, 23-23, 26-25, 28-27

ΠΑΟΚ (Πελεκίδης): Τσικνάκη, Χατζηπαρασίδου 8, Κερλίδη 2, Μεντεσίδου 1, Βράντσιτς 1, Σαμολάδα 2, Καπρινιώτη, Σεβδίλη, Σίλβα 2, Ζενέλι 3, Μποριζόφσκα 2, Γκρμπάσεβιτς, Κουλούρη, Μπουράτο 6, Μιλόγεβιτς, Τόμασεβιτς 1

ΠΥΛΑΙΑ (Γ. Βακάλης): Αρσενόγλου, Σούσκα, Χ. Τροχίδου 3, Ε. Τροχίδου 3, Κουκμίση 4, Τσαρτσίου, Αθαν. Τσιγαρίδα, Θεοδοσοπούλου, Τάκη, Κωστοπούλου 6, Αθ. Τσιγαρίδα, Σελεμίδου 3, Αργυροπούλου 4, Παναγιωτίδου 2, Γ. Παπαδοπούλου, Α. Παπαδοπούλου 2.

Διαιτητές: Θεοδοσίου- Παπούλιας, Κόκκινη: 52:24 Τσαρτσίου (τρία δίλεπτα), Δίλεπτα: 5-9, Πέναλτι: 3/3-2/4

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

ΠΑΟΚ – ΑΕΣΧ Πυλαίας (Live Stream)

Δείτε ζωντανά τον πρώτο ημιτελικό των playoffs του πρωταθλήματος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Πρεμιέρα στα playoffs της Α1 χάντμπολ γυναικών με τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται σήμερα στις 19:00 τον ΑΕΣΧ Πυλαίας στο πρώτο παιχνίδι της ημιτελικής σειράς.

Η πρόκριση στους τελικούς θα κριθεί στις δύο νίκες με το επόμενο παιχνίδι να είναι προγραμματισμένο την Κυριακή στις 14:00.

Δείτε ζωντανά τον αγώνα

https://www.youtube.com/watch?v=1W7XUnXFU_E

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ