Connect with us

ΑΣ

«Ανάσα» για τον Ερασιτέχνη από το στοίχημα!

Τα χρήματα που θα βάλει στα ταμεία του ο ΑΣ ΠΑΟΚ!

Στέργιος Αναστασιάδης

«Ανάσα» για τον Ερασιτέχνη από το στοίχημα!

“Ενισχυμένους” θα δουν σήμερα τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους τα 4.808 ερασιτεχνικά σωματεία που είναι εγγεγραμμένα στο Μητρώο του Υφυπουργείου Αθλητισμού!

Και αυτό γιατί θα καταβληθεί η προκαταβολή των 21 εκ. ευρώ από τα συνολικά 31 εκ. ευρώ από το Στοίχημα, χρήματα που προέρχονται από τον νέο τρόπο φορολόγησης των κερδών των παικτών του στοιχήματος.

Σε ότι έχει να κάνει με τον Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, στα ταμεία του θα μπει το ποσό των 823.097,05 ευρώ, ενώ πρώτος στη λίστα είναι ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός με 842.967,96 ευρώ, ενώ τον ΠΑΟΚ ακολουθούν η ΑΕΚ με 503.696,88 ευρώ και ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός με 401.136,68 ευρώ.

Για τον υπολογισμό του ποσού που λαμβάνει έκαστο ερασιτεχνικό σωματείο, με ελάχιστο ποσό βάσης τα 1.600 ευρώ, λαμβάνονται υπόψιν τα εξής κριτήρια:

  • ο αριθμός των αθλημάτων που καλλιεργεί και για τα οποία έχει λάβει ειδική αθλητική αναγνώριση από την ΓΓΑ (50 μονάδες για κάθε άθλημα),
  • ο αριθμός των προπονητών που απασχολεί, όπως αυτός είναι δηλωμένος στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Σωματείων (25 μονάδες για κάθε προπονητή),
  • ο αριθμός των αθλητών που είναι εγγεγραμμένοι στο σωματείο, όπως αυτός είναι δηλωμένος στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Σωματείων. Σε κάθε περίπτωση ο αριθμός των αθλητών δεν δύνανται να ξεπερνά τους 50 ανά δηλωμένο προπονητή (1 μονάδα για κάθε αθλητή),
  • τα ετήσια έξοδα του σωματείου, όπως αυτά αποτυπώνονται στον απολογισμό, ο οποίος είναι δηλωμένος στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Σωματείων (0.001 μονάδα ανά ευρώ εξόδων).
  • Η ευρωπαϊκή πορεία κάθε ομάδας

Αφού αθροισθεί ο αριθμός των μονάδων όλων των δικαιούχων σωματείων, το σύνολο που προκύπτει διαιρείται με το συνολικό ποσό που αναλογεί στα ερασιτεχνικά σωματεία, ούτως ώστε να προκύψει η αξία της μίας μονάδας. Ακολούθως, η αξία που θα προκύψει από την διαίρεση, πολλαπλασιάζεται με τις μονάδες εκάστου σωματείου, ώστε να προκύψει το συνολικό ποσό που εκείνο λαμβάνει.

Σε ότι έχει να κάνει με τα σωματεία που καλλιεργούν τα περισσότερα αθλήματα με την απαιτούμενη Ειδική Αναγνώριση είναι τα εξής:

ΑΕΚ με 19 αθλήματα (18 προπονητές, 708 αθλητές)

Παναθηναϊκός με 16 αθλήματα (18 προπονητές, 1.664 αθλητές)

ΠΑΟΚ με 15 αθλήματα (27 προπονητές, 1.896 αθλητές)

Ολυμπιακός με 15 αθλήματα (33 προπονητές, 1.628 αθλητές)

Άρης με 14 αθλήματα (23 προπονητές, 2.053 αθλητές)

ΧΑΝΘ με 13 αθλήματα (13 προπονητές, 1.727 αθλητές)

Πανσερραϊκός με 12 αθλήματα (11 προπονητές, 1.782 αθλητές)

Εθνικός Αλεξανδρούπολης με 12 αθλήματα (11 προπονητές, 1.012 αθλητές)

Άρης Νίκαιας με 11 αθλήματα (20 προπονητές, 468 αθλητές)

Πανελλήνιος με 10 αθλήματα (10 προπονητές, 608 αθλητές)

Μίλωνας με 10 αθλήματα (19 προπονητές, 1.060 αθλητές)

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΣ

Μιλενκόσκι: «Έτοιμοι να παλέψουμε!»

Το μήνυμα του προπονητή του ΠΑΟΚ για το Final-4

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Σε ρυθμούς Final-4 κυπέλλου Ελλάδας κινείται η ανδρική ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ που βρίσκεται στη Λάρισα με στόχο να υπερασπιστεί το τρόπαιό της.

Οι «ασπρόμαυροι» το βράδυ της Παρασκευής στις 20:15 αντιμετωπίζουν τον Ολυμπιακό.

Ο προπονητής του Δικεφάλου, Γιόσκο Μιλενκόσκι, δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ. Ερχόμαστε σαν 4η ομάδα του πρωταθλήματος. Δεν είμαστε αουτσάϊντερ, αλλά αφήνουμε τον τίτλο του φαβορί στους υπόλοιπους.

Είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε. Θέλουμε να πάμε στον τελικό, αλλά για να το καταφέρουμε πρέπει να κερδίσουμε μια φοβερή ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Δε θα είναι εύκολο. Πρέπει να παίξουμε το καλύτερο μας βόλεϊ και θα δούμε τι θα γίνει».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Τακουρίδης: «Είναι μια νέα πρόκληση»

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ για τη συμμετοχή του Δικεφάλου στο Final-4 κυπέλλου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στη Λάρισα χτυπάει η «καρδιά» του ανδρικού βόλεϊ εκεί όπου την Παρασκευή και το Σάββατο θα διεξαχθεί το φετινό Final-4 του κυπέλλου Ελλάδας.

Ο κυπελλούχος Ελλάδας ΠΑΟΚ θα διεκδικήσει την πρόκριση του στον τελικό το βράδυ της Παρασκευής στις 20:15 απέναντι στον Ολυμπιακό.

Στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου για το Final-4 ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, Γιάννης Τακουρίδης, σχολίασε:

«Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Λαρίσης για τη φιλοξενία και τη διοργάνωση.

Εύχομαι να γίνει ένα καλό Final-4, δύο καλοί ημιτελικοί και ένας δυνατός τελικός.

Όλοι οι αθλητές να έχουμε την υγεία μας και να παρουσιάσουμε ένα ωραίο θέαμα για τον κόσμο που θα παρακολουθήσει τα παιχνίδια.

Ο ΠΑΟΚ σε όλες τις διοργανώσεις διεκδικεί κάθε τίτλο. Στο κύπελλο οι πιθανότητες είναι ίσες για όλες τις ομάδες. Εμείς ως περσινοί τροπαιούχοι θα υπερασπιστούμε τον τίτλο μας, αλλά δε μας δίνει κάποιο έξτρα άγχος αυτό. Είναι μια νέα πρόκληση, θα κάνουμε αυτό που μπορούμε, συγκεντρωμένοι να διεκδικήσουμε την πρόκριση στον τελικό και αν όλα πάνε καλά το τρόπαιο για μια ακόμη φορά».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Βόλεϊ: Αναχώρηση και γεμάτο πρόγραμμα με φόντο την κούπα

Ξεκάθαρος στόχος, μεγάλη μάχη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η ανδρική ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ αναχώρησε με προορισμό τη Λάρισα, με φόντο το Final4 του Κυπέλλου Ελλάδας, που θα γίνει στις 29 και 30 Μαρτίου.

Οι "ασπρόμαυροι" καλούνται να αφήσουν πίσω τους ό,τι έγινε στον τέταρτο ημιτελικό του πρωταθλήματος και να τα δώσουν όλα ενόψει των δύο επόμενων στόχων, με το Κύπελλο και το League Cup να είναι σε πρώτο πλάνο πλέον.

Ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει το βράδυ της Παρασκευής στις 20:15 τον Ολυμπιακό στο δεύτερο ημιτελικό, ενώ ο πρώτος θα γίνει στις 17.00 μεταξύ Παναθηναϊκού και Μίλων, με τον Γιόσκο Μιλενκόσκι και τον Γιάννη Τακουρίδη να μιλούν σήμερα το μεσημέρι στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ