Connect with us

ΑΣ

Θα ματώσει για την ανατροπή

Η Μπαστάρδο κάνει… βουνό την ευρωπαϊκή πρόκριση για τον ΠΑΟΚ

Ραφαήλ Γκαϊδατζής

Θα ματώσει για την ανατροπή

Τέσσερα σετ καλείται να κερδίσει ο ΠΑΟΚ την ερχόμενη Τετάρτη στην Πορτογαλία για να ανατρέψει το εις βάρος του 1-3 σετ, με την Μπαστάρδο να φεύγει νικήτρια από την Θεσσαλονίκη στο πρώτο ματς της φάσης των «16» του Challenge Cup και να συνεχίζει ένα… τρελό σερί 17 αήττητων παιχνιδιών εντός και εκτός συνόρων.

Ο Δικέφαλος ψάχνει νίκη με 0-3 ή 1-3 σετ ώστε να στείλει τον επαναληπτικό σε «χρυσό» σετ, το οποίο επίσης πρέπει να κατακτήσει εάν θέλει να συνεχίσει την ευρωπαϊκή του πορεία. Με οποιοδήποτε άλλο σκορ, οι Πορτογάλοι είναι αυτοί που θα πάρουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Χωρίς τον Κοκκινάκη στη σύνθεση του ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με: Μπράουν, Πετρέα, Ουόλς, Κουμεντάκη, Κουκλίνσκι, Ούντρις και λίμπερο τον Μπουράκη, στο ντεμπούτο του με την ασπρόμαυρη φανέλα.

Ισορροπημένο το ξεκίνημα με τις δύο ομάδες να φαίνεται ότι η μία προσπαθεί να μάθει την άλλη. Το προβάδισμα της Μπαστάρδο (11-14) με τα λάθη του ΠΑΟΚ και τον Μπερμούδεζ, ανάγκασε τον Καλμαζίδη να καλέσει τάιμ άουτ, με τον Δικέφαλο να αντιδράει άμεσα κυρίως με τον Ούντρις (17-16). Με τα άουτ σερβίς των Πορτογάλων και μπλοκ των Κουκλίνσκι, Πετρέα οι «ασπρόμαυροι» πήραν «αέρα» (21-18), αλλά προσωρινά, με τους φιλοξενούμενους να απαντούν και να ανατρέπουν την κατάσταση (22-23). Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μπερμούδεζ, η Μπαστάρδο με 23-25 πήρε το σετ και το προβάδισμα στο ματς με 0-1.

Στο… κυνήγι της Μπαστάρδο ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο σετ με τους φιλοξενούμενους να έχουν το πάνω χέρι, χωρίς όμως να ξεφύγουν (10-12), αφού ο Δικέφαλος ισοφάρισε (12-12). Οι «ασπρόμαυροι» δεν έβρισκαν λύσεις, οι Πορτογάλοι το εκμεταλλεύτηκαν και προηγήθηκαν με 16-19 με τον Καλμαζίδη να καλεί τάιμ άουτ. Ο Ούντρις «χάλασε» την αντίπαλη υποδοχή και μαζί με τον Κουκλίνσκι έβαλαν τον ΠΑΟΚ μπροστά (20-19) και με μπλοκ του Ουόλς (23-21). Με τον Πετρέα ο Δικέφαλος έφτασε στο σετ μπολ (24-22), αλλά η Μπαστάρδο έστειλε το σετ στην… παράταση (24-24). Εκεί με Ούντρις και άσο Κουμεντάκη ο ΠΑΟΚ «καθάρισε» και με 26-24 έκανε το 1-1.

Με Περέιρα και άσο Νέβες η Μπαστάρδο προηγήθηκε με 8-11 στο τρίτο σετ, με τον ΠΑΟΚ να απαντάει με Ούντρις και μπλοκ των Κουκλίνσκι, Μπράουν (13-12) και (16-14) με τα λάθη των Πορτογάλων, που συνέχισαν να είναι αποτελεσματικοί δίνοντας στον Δικέφαλο την ευκαιρία να ανεβάσει τη διαφορά (20-17), πριν οι φιλοξενούμενοι μειώσουν (21-20) και ισοφαρίσουν (22-22). Ο Δικέφαλος μπήκε ξανά μπροστά (23-22) και εκεί ήρθε το σοκ με τον πρώτο χρόνο του Γκιούνθερ και δύο άσους του Καρντόσο… δώρο από την υποδοχή του ΠΑΟΚ, που διαμόρφωσαν το 23-25 και το 1-2.

Με Φερέιρα, Καρντόσο οι Πορτογάλοι πήραν κεφάλι και στο τέταρτο σετ (4-8) αναγκάζοντας τον Καλμαζίδη να καλέσει γρήγορα τάιμ άουτ. Και πάλι τα μπλοκ έδωσαν τη λύση με Μπράουν, Κουκλίνκσι (8-9), με την ισορροπία να επανέρχεται (10-10) και τον ΠΑΟΚ να περνάει μπροστά με μπλοκ του Ουόλς (12-11). Η Μπαστάρδο απάντησε με τον ίδιο τρόπο και με δύο μπλοκ στον Κουμεντάκη και μια άστοχη επίθεση του Έλληνα ακραίου, που πιέστηκε πολύ στην υποδοχή, έκανε το 13-16 και αργότερα ανέβασε τη διαφορά (15-19) και (17-22). Ο Κουκλίνσκι πίεσε με τα σερβίς (19-22) και οι Μπράουν με πρώτο χρόνο και Κουμεντάκης, Πετρέας με μπλοκ μείωσαν στον πόντο (22-23). Οι Πορτογάλοι έφτασαν στο ματς μπολ (22-24), αλλά με άουτ σερβίς και άσο του Ουόλς σε ένα σημείο που «έκαιγε» η μπάλα, ο ΠΑΟΚ έμεινε ζωντανός και έστειλε το σετ στην… παράταση (24-24). Ο Ούντρις… κατέβασε τα φώτα και με μπλοκ έκανε το 25-24, αλλά εκεί… κόλλησε πετώντας τις ευκαιρίες, με την Μπαστάρδο να τρέχει σερί που την έφτασε στο 25-27 και στη νίκη με 1-3 σετ.

Στη φάση των «8» όποια ομάδα πάρει το εισιτήριο από ΠΑΟΚ ή Μπαστάρδο θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού ACH Λιουμπλιάνα – Στεάουα Βουκουρεστίου, σε διπλές αναμετρήσεις.

Την Παρασκευή οι «ασπρόμαυροι» για το πρωτάθλημα φιλοξενούν την Κηφισιά στις 19:15 (ΕΡΤ3).

Τα σετ: 23-25, 26-24, 23-25, 25-27

*Οι πόντοι του ΠΑΟΚ προήλθαν από 3 άσσους, 49 επιθέσεις, 16 μπλοκ και 29 λάθη αντιπάλων και της Μπαστάρντο προήλθαν από 5 άσσους, 61 επιθέσεις, 11 μπλοκ και 24 λάθη αντιπάλων.

Π.Α.Ο.Κ. (Γιάννης Καλμαζίδης): Μπράουν 12 (7/12 επ., 5 μπλοκ),, Πετρέας 8 (5/9 επ., 3 μπλοκ), Γουόλς 4 (2/3 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ), Κουμεντάκης 9 (6/22 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ, 53% υπ. – 37% άριστες), Κουκλίνσκι 14 (10/26 επ., 1 άσσος, 3 μπλοκ, 45% υπ. – 30% άριστες), Ούντρις 21 (19/31 επ., 2 μπλοκ) / Μπουράκης (λ, 62% υπ. – 31% άριστες), Γάτσης, Σωτηρίου.

ΜΠΑΣΤΑΡΝΤΟ (Ζοάο Κοέλιο): Μπερμούδεζ 18 (16/42 επ., 2 μπλοκ), Νέβες 3 (2 άσσοι, 1 μπλοκ), Καρντόσο 18 (14/40 επ., 3 άσσοι, 1 μπλοκ, 61% υπ.-22% άριστες), Γκίντερ 11 (7/10 επ., 4 μπλοκ), Φερέιρα 12 (11/21 επ., 1 μπλοκ, 32% υπ.-18% άριστες), Περέιρα 13 (11/15 επ., 2 μπλοκ) / Βιγιαλόμπος (λ, 67% υπ.-42% άριστες), Βελάσκεθ, Γκόμεζ, Κούνια 2 (2/2 επ.).

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΣ

Χατζηθεοδώρου: «Γιατί όχι και στο Τσάμπιονς Λιγκ!»

Συνεχάρη τους παίκτες και ευχαρίστησε τον κόσμο ο προπονητής του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με νέα επική εμφάνιση η ανδρική ομάδα πόλο του ΠΑΟΚ υπέταξε στα πέναλτι τον Απόλλωνα Σμύρνης και με 2-0 νίκες στη σειρά πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά των playoffs του πρωταθλήματος.

Ο Δικέφαλος εξασφάλισε ήδη ευρωπαϊκό εισιτήριο και πλέον θα παίξει με τη Βουλιαγμένη έχοντας μειονέκτημα έδρας.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Θοδωρής Χατζηθεοδώρου, δήλωσε:

«Πραγματικά είναι κάτι το ιδιαίτερο αυτό που έγινε σήμερα. Πάρα πάρα πάρα πολλά συγχαρητήρια σε αυτά τα 15 παλικάρια. Μπορεί να ακούγεται ρομαντικό αλλά είναι με όλη την σημασία της λέξης. Θεωρώ για τον κόσμο ο οποίος ασχολείται με το πόλο πρέπει να κάναμε την έκπληξη της 20ετίας, αν λάβει κανείς υπόψη το πόσο μεγάλο μέγεθος είναι ο Απόλλων, με εξαιρετικούς παίκτες και πολύ καλό προπονητή, και με τριπλάσιο μπάτζετ από εμάς.

Κάναμε δύο παιχνίδι αονειρεμένα. Προς Θεού δεν είμαστε καλύτερη ομάδα από τον Απόλλωνα, θεωρώ πως σε αυτό το τριήμερο παίξαμε καλύτερα και το θέλαμε πιο πολύ. Είναι στιγμές γιορτής, χαράς, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά. Ένα τεράστιο ευχαριστώ στον κόσμο ο οποίος γέμισε το Ποσειδώνιο και νομίζω ότι τους ανταμείψαμε με μοναδικές στιγμές. Καλή συνέχεια στον Απόλλωνα στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος.

Αυτή τη στιγμή ο στόχος εκπληρώθηκε, πήραμε το ευρωπαϊκό εισιτήριο, αλλά δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε. Θα κοιτάξουμε τα παιχνίδια με την Βουλιαγμένη, χωρίς φόβο, με το ίδιο πάθος, και όπου βγει. Πλέον στο σημείο που είμαστε θα κυνηγήσουμε, γιατί όχι, την έξοδο μας στο Τσάμπιονς Λιγκ».

Από την πλευρά του ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ, Νάκος Σιορδίλης, είπε:

«Είμαστε σίγουρα πάρα πολύ χαρούμενοι, ευχαριστημένοι και ευτυχισμένοι. Ο στόχος ο οποίος ήταν η Ευρώπη, επετεύχθη, πολύ πιο εύκολα και πολύ πιο νωρίς απ' ότι περιμέναμε. Ένα πράγμα θέλω να πω, ο Απόλλων μας κέρδισε δύο φορές στην κανονική περίοδο με μεγάλα σκορ, αλλά στα πλέι-οφ παίζει ρόλο η καρδιά και το πόσο θέλεις το παιχνίδι, τίποτα άλλο. Θα πάμε τώρα στους ημιτελικούς κόντρα σε μία τεράστια ομάδα στο πόλο, όπως είναι η Βουλιαγμένη. Ό,τι κερδίσουμε είναι προς όφελος μας, χωρίς άγχος, τα αποτελέσματα θα δείξουν. Βεβαίως πως υπάρχει στο μυαλό μας και η έξοδος στο Τσάμπιονς Λιγκ».
, είπε:

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

ΜΑΓΚΑΣ ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του πρωταθλήματος!

Πέταξε εκτός τον Απόλλωνα Σμύρνης με 2-0 στις νίκες

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Μεγάλη εμφάνιση και μεγάλη πρόκριση του ΠΑΟΚ στα ημιτελικά των playoffs της Α1 πόλο ανδρών.

Μετά το break στην Αθήνα, ο Δικέφαλος κέρδισε για δεύτερη φορά του Απόλλωνα Σμύρνης επικρατώντας με 14-13 στο Ποσειδώνιο.

Έτσι, το σύνολο του Θ. Χατζηθεοδώρου έκλεισε θέση στην πρώτη τετράδα του φετινού πρωταθλήματος και θα δώσει τις μάχες του στα ημιτελικά των playoffs.

Η κανονική διάρκεια του παιχνιδιού βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες 10-10, κάτι που οδήγησε το παιχνίδι στη διαδικασία των πέναλτι.

Ήρωας για τον ΠΑΟΚ ήταν ο Χάρης Αϊβαλιώτης που απέκρουσε το τελευταίο πέναλτι του Μανώλη Σολανάκη και έστειλε τον Δικέφαλο στα ημιτελικά εκεί όπου θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας τη Βουλιαγμένη.

Η εικόνα του αγώνα

Στο αγωνιστικό κομμάτι, γεμάτο ήταν επιθετικά το πρώτο οκτάλεπτο. Ο Δικέφαλος με Ντέλιτς έκανε το 1-0, οι αντίπαλοι ισοφάρισαν, 1-1, με τους Κεχαλάρη και Ντέλιτς να δίνουν προβάδισμα δύο τερμάτων, 3-1. Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν, 3-3, ο Καρατζάς έδωσε το προβάδισμα, 4-3, ο Απόλλων απάντησε, 4-4, με τον Τσολακούδη να διαμορφώνει το τελικό 5-4.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο, ο Ν. Προσινικλής έκανε το 6-4, οι αντίπαλοι μείωσαν, 6-5, με τον Κεχαλάρη να δίνει και πάλι προβάδισμα δύο τερμάτων, και τον Τσολακούδη τριών, 8-5. Οι φιλοξενούμενοι διαμόρφωσαν το τελικό για το πρώτο ημίχρονο, 8-6.

Στο τρίτο οκτάλεπτο, ο Λασκαρίδης έκανε το 9-6. ο Απόλλων μείωσε, 9-7, με τον Κόουπμαν να γράφει το 10-7, σκορ το οποίο ήταν και τελικό. Στο τέταρτο και τελευταίο οκτάλεπτο, τρία γκολ του Απόλλωνα έστειλαν το παιχνίδι στην διαδικασία των πέναλτι, καθώς το 10-10 ήταν τελικό σκορ.

Στην διαδικασία των πέναλτι, Ντέλιτς, Λασκαρίδης, Τσολακούδης και Κεχαλάρης σκόραραν, ο Αϊβαλιώτης έπιασε το τελευταίο πέναλτι, και ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στους «4» της Α1.

Οκτάλεπτα: 5-4, 3-2, 2-1, 0-3, πέν. 4-3.

ΠΑΟΚ DOMUS ERGO (Θοδωρής Χατζηθεοδώρου): Αϊβαλιώτης, Νταλάπας, Λασκαρίδης 3, Προσινικλής Ν. 1, Καπράγκος, Κεχαλάρης Ι. 3, Τσολακούδης 2, Ξυλάς, Ντέλιτς 3, Προσινικλής Π., Κούπμαν 1, Κουγιούνης, Σιορδίλης, Σάλεχ, Καρατζάς 1.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος, Μπογκντάνοβιτς 2, Μόκκας 1, Τρούλος 1, Δίπλαρος, Σουσιασβίλι 2, Χονδροκούκης, Γωνιωτάκης 2, Γαρδίκας 2, Τσαχιλίδης, Σολανάκης 3, Τσιαβαλιάρης, Τόττης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Πρώτο βήμα σε «θρίλερ» ο ΠΑΟΚ

Έκαμψε την αντίσταση της Πυλαίας και πήρε προβάδισμα πρόκρισης ο Δικέφαλος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η γυναικεία ομάδα χάντμπολ του ΠΑΟΚ επικράτησε στη Μίκρα με 28-27 του ΑΕΣΧ Πυλαίας στο πρώτο παιχνίδι για τα ημιτελικά των playoffs του πρωταθλήματος της Α1.

Η πρόκριση κρίνεται στις δύο νίκες με τις ομάδες να ανανεώνουν το ραντεβού τους και πάλι στο Σπίτι του Χάντμπολ στη Μίκρα την Κυριακή στις 14:00 με τον ΑΕΣΧ Πυλαίας να είναι γηπεδούχος.

Οι γηπεδούχες προηγήθηκαν με 12-14 στο πρώτο μέρος, με τον ΠΑΟΚ όμως να αντιδρά και να επέρχεται η ισορροπία 15-15.

Δυνατές μονομαχίες και στο δεύτερο ημίχρονο με τις φιλοξενούμενες να προηγούνται με 18-21. Ο ΠΑΟΚ μείωσε στο γκολ 20-21 και ισοφάρισε 22-22.

Στη συνέχεια οι «ασπρόμαυρες» πήραν κεφάλι με 25-23 και 27-25, όμως ήταν η σειρά της Πυλαίας να απαντήσει και να ισοφαρίσει 27-27.

Ένα γκολ της Χατζηπαρασίδου στο 58' αποδείχτηκε καθοριστικό με τον ΠΑΟΚ να παίρνει τη νίκη με 28-27.

Τα πεντάλεπτα: 2-2, 5-5, 8-9, 9-12, 12-13, 15-15 (ημχ), 16-19, 18-21, 21-22, 23-23, 26-25, 28-27

ΠΑΟΚ (Πελεκίδης): Τσικνάκη, Χατζηπαρασίδου 8, Κερλίδη 2, Μεντεσίδου 1, Βράντσιτς 1, Σαμολάδα 2, Καπρινιώτη, Σεβδίλη, Σίλβα 2, Ζενέλι 3, Μποριζόφσκα 2, Γκρμπάσεβιτς, Κουλούρη, Μπουράτο 6, Μιλόγεβιτς, Τόμασεβιτς 1

ΠΥΛΑΙΑ (Γ. Βακάλης): Αρσενόγλου, Σούσκα, Χ. Τροχίδου 3, Ε. Τροχίδου 3, Κουκμίση 4, Τσαρτσίου, Αθαν. Τσιγαρίδα, Θεοδοσοπούλου, Τάκη, Κωστοπούλου 6, Αθ. Τσιγαρίδα, Σελεμίδου 3, Αργυροπούλου 4, Παναγιωτίδου 2, Γ. Παπαδοπούλου, Α. Παπαδοπούλου 2.

Διαιτητές: Θεοδοσίου- Παπούλιας, Κόκκινη: 52:24 Τσαρτσίου (τρία δίλεπτα), Δίλεπτα: 5-9, Πέναλτι: 3/3-2/4

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ