Connect with us

ΑΣ

Πώς η συνήθεια έγινε λατρεία (vid)

Η ασπρόμαυρη κυριαρχία των τελευταίων ετών

Θωμάς Παπάς

Πώς η συνήθεια έγινε λατρεία (vid)

Το Σαββατοκύριακο (05-06/02) θα διεξαχθεί στη Χαλκίδα το Final-4 του κυπέλλου Ελλάδος στο χάντμπολ γυναικών με τον ΠΑΟΚ να συμμετέχει. Οι ασπρόμαυρες είναι νταμπλούχες ενώ μετρούν τρεις διαδοχικές κατακτήσεις. Βέβαια για να έρθουν όλα αυτά, η προσπάθεια ήταν μεγάλη.

Για να μιλήσουμε με νούμερα, αυτή θα είναι η τέταρτη φορά, που η ομάδα του ΠΑΟΚ θα λάβει συμμετοχή σε Final-4, μετρώντας ήδη δύο κατακτήσεις και προσδοκώντας την τέταρτη. Το σύστημα διεξαγωγής διαφέρει από σεζόν σε σεζόν με τα Final-4 να έχουν εκλείψει τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο η πρώτη παρουσία του Δικεφάλου ήρθε το 2016. Εκεί οι ασπρόμαυρες είχαν το πλεονέκτημα καθώς εκτός από δυνατό σύνολο είχαν τη διοργάνωση στη Μίκρα. Στον ημιτελικό επικράτησαν του Αμύντα Αμυνταίου με 24-15 και σ’ έναν τελικό διαφήμιση κέρδισαν τη Νέα Ιωνία με 32-31. Στο παιχνίδι εκείνο ΠΑΟΚ είχε σε καταπληκτική ημέρα την Λένα Μούρνου που πέτυχε 12 γκολ και επιλέχθηκε παμψηφεί MVP από τους εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Αυτό στη Μίκρα όμως μπορεί να ήταν το πρώτο κύπελλο σε Final-4, αλλά το δεύτερο συνολικά. Η πρώτη κατάκτηση είχε έρθει στις 11 Μαΐου του 2014 στη Βέροια με τις ασπρόμαυρες να επικρατούν της Άρτας με 22-20 σ’ ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα με τους Αρτινούς να είναι πρώτοι σε τρόπαια με 10 συνολικά. MVP του τελικού είχε αναδειχθεί η 17χρονη τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Νίκη Ράτσικα, στον πρώτο τίτλο του Δημήτρη Χασεκίδη στην ομάδα.

Η ερχόμενη χρονιά (2015), μπορεί να μην είχε Final-4 αλλά είχε μια χρυσή ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, που κατάφερε να φέρει τους τελικούς του κυπέλλου σε άνδρες και γυναίκες στο PAOK Sports Arena. Ο κόσμος έδωσε το παρών, αλλά οι παίκτριες της κόουτς, Γκόλια, παρέδωσαν πνεύμα μετά το 17-17 στο 50:00 με τη Νέα Ιωνία να παίρνει τη νίκη και τον τίτλο με 19-24.

Το 2018 στην Κοζάνη είναι ο τελικός, που ίσως άπαντες θέλουν να ξεχάσουν στον ΠΑΟΚ. Μάλιστα η διοργάνωση ήταν Final-4 και ξεκίνησε ιδανικά με τον Δικέφαλο να επικρατεί με 35-15 της Αναγέννησης Άρτας στον ημιτελικό. Ωστόσο στον τελικό το ντέρμπι με τη Νέα Ιωνία ήταν μεγάλο. Το σκορ ήταν 20-20 ο ΠΑΟΚ είχε την μπάλα με παίκτρια λιγότερη. Η Μαρία Στουγιαννίδου έκλεψε τη μπάλα, στο 59:58, δύο δευτερόλεπτα δηλαδή πριν το τέλος του αγώνα και σκόραρε προ κενής εστίας κάνοντας το 21-20.

Η εξέλιξη εκείνου του τελικού έκανε περισσότερο αποφασισμένες τις ασπρόμαυρες, που έκτοτε δεν έχουν χάσει τίποτα. Το 2019 δεν υπήρξε Final-4 αλλά οι ασπρόμαυρες απέκλεισαν πρώτα τη Νέα Ιωνία παίρνοντας εκδίκηση για την περασμένη σεζόν. Στον τελικό, που έγινε στην Άρτα, αντιμετώπισε την τοπική και παρά τις εκτός έδρας συνθήκες, κέρδισε με 33-23 και πήρε το τρόπαιο. Η χρονιά έκλεισε με το νταμπλ στη Θεσσαλονίκη, το οποίο σήμανε την έναρξη της ασπρόμαυρης κυριαρχίας.

Η χρονιά του κορονοϊού μπορεί να διέκοψε το πρωτάθλημα, ωστόσο το κύπελλο διεξήχθη κανονικά κι η κατάκτησή του ήταν υπόθεση του ΠΑΟΚ. Στην αναμέτρηση που πραγματοποιήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου στη Βέροια ΠΑΟΚ και Νέα Ιωνία, τέθηκαν ξανά αντιμέτωπες. Η ομάδα του Πελεκίδη, κέρδισε με 27-19 κι έφερε στο Λευκό Πύργο το Κύπελλο. Η Βραζιλιάνα τερματοφύλακας ήταν MVP του τελικού, ενώ πρώτη σκόρερ ήταν η Γκάτζιου με 11 γκολ.

Η περσινή σεζόν έληξε με ακόμη ένα νταμπλ. Ωστόσο πριν έρθει το πρωτάθλημα στη Βέροια είχε προηγηθεί το κύπελλο στο Final-4 του Κορυδαλλού. Με τη διεξαγωγή Final-4 να επανέρχεται τρία χρόνια μετά τα κορίτσια των Βακάλη και Πελεκίδη να παίρνουν το τρόπαιο με σκορ 24-26 επί της Βέροιας, αφού πρώτα σ’ έναν συγκλονιστικό ημιτελικό άφησε εκτός τη Νέα Ιωνία με σκορ 25-30 με την Βάσια Γκάτζιου ν’ αναδεικνύεται MVP της διοργάνωσης. Ένα μήνα αργότερα η Γκάτζιου πήρε και το βραβείο της MVP του πρωταθλήματος.

Το PAOK24 θα βρίσκεται στο Final-4 της Χαλκίδας και θα σας μεταφέρει από εκεί όλες τις εξελίξεις του διημέρου, που ευχόμαστε να κλείσει μ’ έναν ακόμη τίτλο για το τμήμα του ΠΑΟΚ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΣ

Βόλεϊ: Αναχώρηση και γεμάτο πρόγραμμα με φόντο την κούπα

Ξεκάθαρος στόχος, μεγάλη μάχη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Η ανδρική ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ αναχώρησε με προορισμό τη Λάρισα, με φόντο το Final4 του Κυπέλλου Ελλάδας, που θα γίνει στις 29 και 30 Μαρτίου.

Οι "ασπρόμαυροι" καλούνται να αφήσουν πίσω τους ό,τι έγινε στον τέταρτο ημιτελικό του πρωταθλήματος και να τα δώσουν όλα ενόψει των δύο επόμενων στόχων, με το Κύπελλο και το League Cup να είναι σε πρώτο πλάνο πλέον.

Ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει το βράδυ της Παρασκευής στις 20:15 τον Ολυμπιακό στο δεύτερο ημιτελικό, ενώ ο πρώτος θα γίνει στις 17.00 μεταξύ Παναθηναϊκού και Μίλων, με τον Γιόσκο Μιλενκόσκι και τον Γιάννη Τακουρίδη να μιλούν σήμερα το μεσημέρι στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

ΑΣ ΠΑΟΚ: Πρόσκληση σε επαναληπτική ΓΣ

Η ενημέρωση του Ερασιτέχνη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου ΠΑΟΚ - σύμφωνα με τις διατάξεις του εγκεκριμένου και νομίμως δημοσιευμένου Καταστατικού (άρθρο 14) - καλεί τα μέλη του Ομίλου σε Τακτική Επαναληπτική Γενική Συνέλευση, την 03η Απριλίου 2024 , ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:30 λόγω μη απαρτίας της πρώτης Γενικής Συνέλευσης (27/03/2024), που θα διεξαχθεί στο κλειστό γήπεδο ΠΑΟΚ (PAOK Sports Arena) επί της οδού Αντ. Τρίτση 12, με τα παρακάτω ημερήσιας διάταξης:

1. Έγκριση Ισολογισμού και Οικονομικού απολογισμού έτους 2023 (01.01.2023 – 31.12.2023)
2. Έγκριση ειδικού απολογισμού χρηματοδότησης από το ΣΤΟΙΧΗΜΑ για το αθλητικό σωματείο
3. Έγκριση ειδικού απολογισμού χρηματοδότησης από το ΣΤΟΙΧΗΜΑ για το ΤΑΑ
4. Έγκριση διοικητικού απολογισμού έτους 2023
5. Έγκριση εκθέσεως Εξελεγκτικής Επιτροπής και απαλλαγή του Διοικητικού Συμβουλίου
6. Έγκριση προϋπολογισμού έτους 2024
7. Τροποποίηση Καταστατικού και εναρμόνιση με τις διατάξεις του ν. 2725/99 όπως ισχύει

Η Επαναληπτική Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί ανεξάρτητα από τον αριθμό των παρισταμένων μελών, όπως ορίζει το καταστατικό.

Τα μέλη του σωματείου μπορούν να τακτοποιηθούν οικονομικά καταβάλλοντας την/τις συνδρομή/ες τους μέχρι και την έναρξη της Γ.Σ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Πανηγύρισαν τη νίκη οι νέοι του ΠΑΟΚ

Επικράτησαν του Αλέξανδρου Αξιούπολης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Με νίκη συνέχισαν τις υποχρεώσεις τους στο πρωτάθλημα της ΕΣΧΘ οι Νέοι Χάντμπολ του ΠΑΟΚ, επικρατώντας του Αλέξανδρου Αξιούπολης με 24-20.

Σ' ένα κλειστό παιχνίδι στο οποίο οι δύο ομάδες ήταν κοντά στην μεγαλύτερη διάρκεια του, οι παίκτες του Δικεφάλου ανέβασαν την απόδοσή τους, παίρνοντας σε κομβικό σημείο προβάδισμα τριών τερμάτων, 19-16.

Κάνοντας πολύ καλή διαχείριση στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα, οι Νέοι του ΠΑΟΚ διατήρησαν το προβάδισμα τους, κατακτώντας τη νίκη με 24-20.

Τα πεντάλεπτα: 3-1, 3-2, 4-5, 5-7, 8-8, 9-8 (ημχ.), 10-11, 14-14, 16-15, 19-16, 21-18, 24-20

ΠΑΟΚ: Κοβάνης, Παπαγιαννίδης, Σεμλίκος Κ. 1, Τουρλής 2, Ήτζιος, Στανκίδης, Συμεωνίδης, Πανταζής, Πακτίτης, Κοντούλης 2, Δοντάς 1, Πατσές, Χατζηλίας 3, Χατζίδης 6, Δάιος, Μαρίνος 9.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ