Connect with us

ΑΣ

ΕΣΑΠ: Συγνώμη για… Ολυμπιακό και παραμονή Ταρνατώρου!

Η ανακοίνωση της ΕΣΑΠ μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου

PAOK24

ΕΣΑΠ: Συγνώμη για… Ολυμπιακό και παραμονή Ταρνατώρου!

2,5 μήνες μετά, από τα γεγονότα στο ντέρμπι του βόλεϊ με τον Παναθηναϊκό, που είχαν πολλές προσαγωγές οπαδών, ένα καμένο αυτοκίνητο αθλητή και διάφορα άλλα επεισόδια, κατά… τύχη, έγινε γνωστό πως ο Ολυμπιακός, όχι μόνο δεν τιμωρήθηκε, αλλά δεν κλήθηκε ποτέ σε απολογία!

Μετά την ανακοίνωση του Ολυμπιακού, που ζητάει και τα ρέστα (!!!) για το ότι δεν κλήθηκε από την ΕΣΑΠ του (δικού του) Ταρνατώρου, τώρα έρχεται η ΕΣΑΠ και επιβεβαιώνει το σκάνδαλο, κάνοντας λόγο στην ανακοίνωση για… ανθρώπινο λάθος!

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«H EΣΑΠ αισθάνεται την υποχρέωση να προβεί στην ακόλουθη ανακοίνωση που αφορά στο ζήτημα που προέκυψε με την αργοπορημένη διαβίβαση του φακέλου προς τον αθλητικό δικαστή της αναμέτρησης μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στις 13 Δεκεμβρίου 2021 στο γυμναστήριο Μελίνα Μερκούρη του Ρέντη για την 7η αγωνιστική της Volley League.

1. Την Δευτέρα 21/2/22 μετά από σχετική επιστολή του Τ.Α.Α. Παναθηναϊκός Α.Ο. που ζητούσε τα έγγραφα του συγκεκριμένου αγώνα, διεπιστώθη πως από παράλειψη του γραμματέα του Δικαιοδοτικού Οργάνου (Μ.Π.Δ.Ο.) – έμμισθου υπαλλήλου της ΕΣΑΠ – δεν διαβιβάστηκε εγκαίρως στο Αθλητικό Δικαστή ο φάκελος του συγκεκριμένου αγώνα.

2.Μόλις η διοίκηση της Ε.Σ.Α.Π. έλαβε γνώση τη συγκεκριμένη παράλειψη έδωσε εντολή να διαβιβαστεί άμεσα ο φάκελος προς την Πρόεδρο του Δικαιοδοτικού οργάνου προς περαιτέρω ενέργειες, όπερ και εγένετο αυθημερόν.

3.Την ίδια ημέρα ο Πρόεδρος της Ε.Σ.Α.Π. συγκάλεσε έκτακτο Δ.Σ. στο οποίο ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. σχετικά με την υπόθεση θέτοντας παράλληλα και την παραίτηση του, αναλαμβάνοντας θεσμικά την ευθύνη ως Πρόεδρος του Συνεταιρισμού παρόλο που τόσο ο ίδιος όσο και κανένας άλλος, εκτός από τον γραμματέα του Δικαιοδοτικού Οργάνου, δεν γνώριζε τίποτα σχετικά για την παράλειψη αυτή.

4.Το Δ.Σ. αφού εξέτασε όλες τις πτυχές της εν λόγω υπόθεσης αφενός μεν δεν έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Προέδρου του Σώματος αφετέρου διαπίστωσε πως το λάθος του συγκεκριμένου υπαλλήλου δεν οφειλόταν σε σκοπιμότητα αλλά σε αμέλεια και απειρία.

Κατόπιν των ανωτέρω:

Δηλώνουμε πως πάγια θέση της Ε.Σ.Α.Π. είναι η αποστασιοποίηση της από την λειτουργία του Δικαιοδοτικού Οργάνου που συγκροτείται από ανεξάρτητο και εν ενέργεια δικαστικό λειτουργό.

Ουδείς παράγοντας Τ.Α.Α. – μέλους της Ε.Σ.Α.Π. ουδέποτε διανοήθηκε άμεσα ή έμμεσα επηρεάσει καθ’ οιονδήποτε τρόπο την κρίση ή την λειτουργία του.

Παράλληλα με αφορμή το συγκεκριμένο συμβάν προέκυψε και η αδήριτη αναγκαιότητα όπως σε συνεργασία με την κα Πρόεδρο του Μ.Π.Δ.Ο. να εξασφαλιστούν οι ανάλογες συνθήκες ώστε η λειτουργία αυτή να γίνεται απρόσκοπτα και με τρόπο τέτοιο ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια περιστατικά.

Η Ε.Σ.Α.Π. έχει αποδείξει πως όταν προκύπτει οποιοδήποτε λάθος προσπαθεί άμεσα να το διορθώσει με αποκλειστικό γνώμονα την αξιοκρατία και ισονομία των μελών της, παρόλο που στη συγκεκριμένη περίπτωση υπάρχει πιθανότητα να τιμωρηθεί κάποιο Τ.Α.Α. ετεροχρονισμένα και σε περίοδο κορύφωσης του Πρωταθλήματος Volley League (τελική φάση) και με διαφορετικές συνθήκες σε σχέση με το εάν τηρούντο σωστά οι προβλεπόμενες διαδικασίες στο σωστό χρόνο.

Είναι αλήθεια πως όσο εργαζόμαστε υπάρχει και η πιθανότητα του ανθρωπίνου λάθους αρκεί αυτά να μην είναι σκόπιμα δεδομένο για το οποίο είμαστε βέβαιοι πως δεν υπήρξε στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Η Ε.Σ.Α.Π. αισθάνεται την ανάγκη να ζητήσει προς όλα τα Τ.Α.Α. μέλη της να συνεχίσουν να δείχνουν πνεύμα συνεργασίας, κατανόησης και αμοιβαίας αλληλοϋποστήριξης και να συνεχίσουν αφοσιωμένοι στους αγώνες των ομάδων τους για την κατάκτηση των στόχων τους».

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΣ

Παπαδόπουλος: «Ο ΠΑΟΚ το έχει στο DNA του να πρωταγωνιστεί»

Όσα είπε ο αρχιτέκτονας της μεγάλης επιτυχίας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Οι πανηγυρισμοί δεν έχουν κοπάσει στις τάξεις του τμήματος ποδοσφαίρου σάλας του ΠΑΟΚ που στην παρθενική του χρονιά κατέκτησε την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία, αλλά πανηγύρισε και το πρωτάθλημα στη Futsal League 2.

Ο προπονητής του Δικεφάλου, Λεωνίδας Παπαδόπουλος, σχολίασε:

«Μία πολύ δύσκολη χρονιά από την αρχή, έφτασε στο τέλος της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μεγαλύτερη χαρά νιώθω που αυτά τα παιδιά πήραν αυτό το πρωτάθλημα, τα οποία από το μηδέν ξεκίνησαν, παράτησαν τα πάντα, έδωσαν το 1000% από την ζωή τους, και τώρα βλέπω την χαρά στα πρόσωπα τους.

Όσο κλισέ και αν ακούγεται, ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο, από το να πρωταγωνιστεί όπου παίζει. Είναι το DNA αυτής της ομάδας, το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να διεκδικεί, τα πάντα, σε οποιοδήποτε άθλημα το οποίο παίζει».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Νικητής ο ΠΑΟΚ σε τουρνουά με ιδιαίτερη σημασία

Ηχηρό μήνυμα έστειλαν όλες οι παίκτριες

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στο 2ο τουρνουά ποδοσφαίρου γυναικών κατά της βίας, συμμετείχε ο ΠΑΟΚ Β', φτάνοντας μάλιστα και στην κατάκτησή του.

Το τουρνουά διοργανώθηκε από τον ΠΑΣ Λαμίας, και μαζί με τον ΠΑΟΚ Β' και τους διοργανωτές συμμετείχαν και οι Πιερίδες Μούσες και ΓΠΟ Γιάννινα.

Ο Δικέφαλος πέτυχε τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, επικρατώντας του ΓΠΟ Γιάννινα με 2-0, των Μουσών με 2-0, και τον ΠΑΣ Λαμία με 4-0.

Καλύτερη παίκτρια του τουρνουά αναδείχθηκε η αθλήτρια του ΠΑΟΚ Β', Φωτεινή Μπουρονίκου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Κυριάρχησαν τα «αετόπουλα»

Μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ με 12 γκολ του Σεμλίκου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Σπουδαία νίκη πέτυχαν οι παίδες χάντμπολ του ΠΑΟΚ, επικρατώντας της ΧΑΝΘ με 17-30, στο πλαίσιο του πρωταθλήματος της ΕΣΧΘ.

Οι παίκτες του Δικεφάλου έδειξαν από νωρίς την αγωνιστική τους υπεροχή, παίρνοντας σημαντικό προβάδισμα, το οποίο στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου έφτασε σε διψήφια επίπεδα, 4-14. Παρόμοια ήταν η εικόνα και του δευτέρου ημιχρόνου, με τους «ασπρόμαυρους» να ανεβάζουν ακόμα περισσότερο την διαφορά, φτάνοντας στη νίκη με 17-30.

Τα πεντάλεπτα: 1-3, 2-6, 2-8, 2-9, 4-11, 4-14 (ημχ.), 6-18, 10-22, 11-25, 13-25, 14-26, 17-30

ΠΑΟΚ (Παλάσκας): Κοβάνης 4, Παγιαννίδης 1, Παπαστεφάνου, Συμεωνίδης 2, Στανκίδης 6, Ήτζιος, Τουρλής 5, Σεμλίκος 12, Σαβουλίδης, Τσάμης, Βιλντίρης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ