Connect with us

ΑΣ

ΠΑΟΚάρα ως το τέλος!

Χωρίς Κουμεντάκη, Μπράουν ο ΠΑΟΚ έχασε το πάνω χέρι, αλλά η μάχη του τίτλου έχει δρόμο

Ραφαήλ Γκαϊδατζής

ΠΑΟΚάρα ως το τέλος!

Οι απουσίες του Κουμεντάκη και του Μπράουν που… θυσιάστηκε για να καλύψει ο Μπαρνς το κενό του Έλληνα ακραίου, αποδιοργάνωσαν τον ΠΑΟΚ που μετά από 3,5 μήνες είδε το αήττητο σερί του εντός συνόρων να σταματάει, με τον Παναθηναϊκό να φεύγει νικητής από το PAOK Sports Arena με 1-3 για την 2η αγωνιστική της τελικής φάσης της Volleyleague.

Νέα δεδομένα πλέον στη μάχη του τίτλου με τους «πράσινους» να ανεβαίνουν στην κορυφή με 16 βαθμούς, τον ΠΑΟΚ να πέφτει δεύτερος με 15 και τον Ολυμπιακό να έχει την ευκαιρία να τους πλησιάσει, αφού αν κερδίσει τον Μίλωνα θα πάει στους 14.

Με νέα πρόσωπα τους Μπαρνς και Γάτση στο βασικό σχήμα ο ΠΑΟΚ μαζί με τους Ούντρις, Ουόλς, Πετρέα, Κουκλίνκσι και λίμπερο τον Κοκκινάκη.

Κακό ξεκίνημα για τον Δικέφαλο με τον Μπαρνς να δέχεται διαδοχικά μπλοκ από τον Πρωτοψάλτη και τους «πράσινους» με Ρανγκέλ, Στάλεκαρ να προηγούνται με 1-6 αναγκάζοντας τον Καλμαζίδη να πάρει γρήγορα τάιμ άουτ στο πρώτο σετ. Οι «ασπρόμαυροι» πλησίασαν προσωρινά (4-8), αφού οι φιλοξενούμενοι είχαν τις λύσεις επιθετικά, αλλά και από το μπλοκ για να πάρουν ξανά διαφορά (5-12) και (8-16) αναγκάζοντας τον Καλμαζίδη να καλέσει και δεύτερο τάιμ άουτ. Ο Δικέφαλος πίεσε με τα σερβίς των Κουκλίνσκι, Πετρέα την αντίπαλη υποδοχή και μείωσε (16-19), ενώ ακολούθησαν τα μπλοκ από Γάτση, Μπαρνς (19-21). Ο Παναθηναϊκός πήρε ξανά διαφορά έπειτα από ένα μπλοκ άουτ που κέρδισε ο Πρωτοψάλτης για χιλιοστά, έφτασε στο σετ μπολ (20-24), αλλά και πάλι ο ΠΑΟΚ αντέδρασε και με Ούντρις, λάθος επίθεση Ντεν Ντρις και μπλοκ Πετρέα το έφερε στον πόντο (23-24). Τελικά, το σετ κατέληξε στους φιλοξενούμενους μετά από παράβαση φιλέ που διαμόρφωσε το 23-25 και το 0-1.

Πετρέας, Ούντρις, Κουκλίνσκι απάντησαν στο προβάδισμα του Παναθηναϊκού από τα μπλοκ του Ντεν Ντρις και το 3-6 έγινε 9-8 στο ξεκίνημα του δεύτερου σετ, πριν οι «πράσινοι» περάσουν ξανά μπροστά (9-11) με τον Καλμαζίδη να καλεί τάιμ άουτ, αλλά τους φιλοξενούμενους να παίρνουν και πάλι «αέρα» (10-15) πιέζοντας την «ασπρόμαυρη» υποδοχή και τον Μπαρνς με τη ψαλίδα να ανοίγει και άλλο (11-18) και τον Σωτηρίου να περνάει αντί του Καναδού ακραίου. Η εικόνα δεν άλλαξε και οι φιλοξενούμενοι με 16-25 έκαναν το 0-2.

Με τον Μπαρνς να επιστρέφει και τον Τακουρίδη αντί του Γάτση ο ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα του τρίτου σετ. Και πάλι οι «πράσινοι» πήραν προβάδισμα (3-7) με τον Δικέφαλο όμως να απαντά με Ούντρις, Πετρέα (8-7). Οι δυο τους, μαζί με τον Κουκλίνσκι διατηρούσαν το πάνω χέρι για τους «ασπρόμαυρους» (18-14). Οι φιλοξενούμενοι επέστρεψαν μειώνοντας στον πόντο (19-18). Στην κόψη του ξυραφιού η εξέλιξη, με τους παίκτες του Καλμαζίδη σε ένα κρίσιμο σημείο να παίρνουν σημαντική διαφορά και το σετ να κρίνεται από τον Μπαρνς και δύο λάθη του Ντεν Ντρις για το 25-21 και το 1-2.

Για μια ακόμα φορά ο Παναθηναϊκός μπήκε σε ρόλο οδηγού στο ξεκίνημα του τέταρτου σετ (1-6). Πετρέας και Ούντρις συνέχισαν να «κουβαλούν» τον ΠΑΟΚ που άρχισε να ροκανίζει τη διαφορά (10-12), που όμως ανέβηκε και πάλι (12-16). Δυναμική επιστροφή Δικεφάλου που πίεσε με τα σερβίς του Μπαρνς και τους Τακουρίδη, Κουκλίνσκι, Ούντρις να δίνουν τις λύσεις, ανέτρεψε το εις βάρος του 14-18 και πήρε προβάδισμα 19-18. Της… ανατροπής και στη συνέχεια με το 20-21 να γίνεται 22-21 από τον Κουκλίνσκι. Εξέλιξη – θρίλερ με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι-χέρι, αλλά τον ΠΑΟΚ να φτάνει στο σετ μπολ (24-23), αλλά τον Πρωτοψάλτη να το στέλνει στην… παράταση (24-24). Ματς μπολ για τους «πράσινους» με μπλοκ του Πρωτοψάλτη στον Ούντρις (24-25) και επίθεση του Έλληνα ακραίου για το 24-26 και τη νίκη των φιλοξενούμενων με 1-3 σετ.

Ο ΠΑΟΚ πηγαίνει στη Σάμο την ερχόμενη Τετάρτη για να παίξει κόντρα στον Κέρκη σε νοκ άουτ αναμέτρηση για τα προημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας και εν συνεχεία ακολουθεί το ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής της τελικής φάσης του πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό στο Ρέντη.

Τα σετ: 23-25, 16-25, 25-21, 24-26

*Οι πόντοι του ΠΑΟΚ προήλθαν από 4 άσσους, 48 επιθέσεις, 13 μπλοκ και 23 λάθη αντιπάλων και του Παναθηναϊκού προήλθαν από 4 άσσους, 59 επιθέσεις, 9 μπλοκ και 25 λάθη αντιπάλων.

Π.Α.Ο.Κ. (Γιάννης Καλμαζίδης): Πετρέας 14 (7/13 επ., 1 άσσος, 6 μπλοκ), Γουόλς 3 (2/3 επ., 1 μπλοκ), Γάτσης 2 (1/5 επ., 1 μπλοκ), Κουκλίνσκι 13 (10/27 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ, 26% υπ. – 13% άριστες), Μπαρνς 12 (10/24 επ., 2 μπλοκ, 56% υπ. – 31% άριστες), Ούντρις 19 (17/43 επ., 2 άσσοι) / Κοκκινάκης (λ, 61% υπ. – 61% άριστες), Μπουράκης (λ), Σωτηρίου, Τακουρίδης 2 (1/1 επ., 1 μπλοκ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. (Δημήτρης Ανδρεόπουλος): Πρωτοψάλτης 24 (19/36 εππ., 1 άσσος, 4 μπλοκ, 50% υπ. – 32% άριστες), Γιάκομπσεν 1 (1 άσσος), Ρανγκέλ 8 (7/9 επ., 1 άσσος), Ανδρεόπουλος 11 (11/22 επ., 50% υπ. – 15% άριστες), Βαν Ντε Ντρις 20 (17/37 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ), Στάλεκαρ 8 (5/12 επ., 3 μπλοκ) / Γκαράς (λ, 42% υπ. – 27% άριστες), Μπάσης, Ράπτης.

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΣ

«Όλοι μαζί για μία σπουδαία πρόκριση!»

Το ανοιχτό κάλεσμα του ΑΣ ΠΑΟΚ στον κόσμο του Δικεφάλου!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ανοιχτό κάλεσμα στον κόσμο του ΠΑΟΚ να βρεθεί μαζικά αύριο το βράδυ (20:30) στο Ποσειδώνιο, προκειμένου να στηρίξει την ανδρική ομάδα πόλο στον δεύτερο προημιτελικό κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης, απεύθυνε ο ΑΣ ΠΑΟΚ.

"Το τμήμα Πόλο ανδρών του ΠΑΟΚ Domus Ergo, κάνει ανοιχτό κάλεσμα στον Κόσμο του Δικεφάλου, να στηρίξει την ομάδα, την Τετάρτη 24 Απριλίου και ώρα 20:30, στο Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο, στον δεύτερο προημιτελικό κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης.

Οι παίκτες του Δικεφάλου, μετά το «μπρέικ» στο πρώτο παιχνίδι, απέχουν μία νίκη μακριά από την πρόκριση στους ημιτελικούς της Α1 Πόλο ανδρών.

Όλοι μαζί για μία σπουδαία πρόκριση" έγραψε χαρακτηριστικά ο ΑΣ ΠΑΟΚ στην επίσημη ιστοσελίδα του!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Μελετιάδης: «Ο ΠΑΟΚ είναι εδώ για να είναι πρώτος»

Ο προπονητής του Δικεφάλου μιλάει για τη μεγάλη επιτυχία των κορασίδων μπάσκετ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Πρωταθλήτριες στην ΕΚΑΣΘ οι κορασίδες μπάσκετ του ΠΑΟΚ που έκαναν το 3 στα 3 στο Final-4.

Ο προπονητής του Δικεφάλου, Ευρυπίδης Μελετιάδης, στις δηλώσεις του ανέφερε:

«Ήταν μία πάρα πολύ δύσκολη χρονιά, διότι 10 από τα 14 κορίτσια είναι μικρότερες, έχουμε με διαφορά το νεανικότερο ρόστερ.

Ήθελε πάρα πολύ προσπάθεια, υπομονή και επιμονή, ώστε να μπουν στις αρχές του πρωταθλητισμού και του μπάσκετ που πρέπει να παίξουμε, αλλά τα καταφέραμε.

Όπως είπαμε, ο ΠΑΟΚ επέστρεψε, γιατί ο ΠΑΟΚ είναι εδώ για να είναι πρώτος, και όχι για να συμπληρώνει. Υπομονή, επιμονή, ταπεινότητα, κάτω το κεφάλι, και συνεχίζουμε. Ευχαριστώ τα κορίτσια μου!».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

ΑΣ: Σε ρυθμούς “τελικού” ο ΠΑΟΚ

Καλούν τον κόσμο να δώσει δυναμικό “παρών” τα κορίτσια του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ο ΠΑΟΚ Morris μετράει αντίστροφα για τον -σπουδαίο- νοκ άουτ προημιτελικό κόντρα στον Παναθηναϊκό, με φόντο την πρόκριση.

Τα "ασπρόμαυρα" κορίτσια κινούνται σε ρυθμούς ντέρμπι, συνεχίζοντας τη δουλειά για να πάρουν την πολυπόθητη πρόκριση.

Ο Θαλής Θεοδωρίδης και οι συνεργάτες του, δουλεύουν σε όλους τους τομείς, με την τακτική να είναι σε πρώτο πλάνο, ενώ όλοι περιμένουν και από τον κόσμο να δώσει δυναμικό "παρών" στους Νέους Επιβάτες, για να πανηγυρίσουν μαζί την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Το μεγάλο παιχνίδι θα γίνει αύριο στο γήπεδο των Νέων Επιβατών και θα ξεκινήσει στις 16:00, με την είσοδο να είναι ελεύθερη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ