Connect with us

ΑΣ

Πελεκίδης στο PAOK24: «Ο ΠΑΟΚ είναι μια γροθιά!»

Ο πολυνίκης προπονητής του συλλόγου μιλάει για τη νέα μεγάλη επιτυχία του γυναικείου χάντμπολ

Ραφαήλ Γκαϊδατζής

Πελεκίδης στο PAOK24: «Ο ΠΑΟΚ είναι μια γροθιά!»

Τη δική του ιστορία στον ΠΑΟΚ, αλλά και στο ελληνικό γυναικείο χάντμπολ, γράφει παράλληλα με το τμήμα, και ο προπονητής, Δημήτρης Πελεκίδης.

Ο Έλληνας τεχνικός είναι ο πρώτος προπονητής στην ιστορία του συλλόγου με τρία διαδοχικά νταμπλ, ενώ οι συνολικά έξι τίτλοι που έχει κερδίσει τον καθιστούν τον πολυνίκη προπονητή στην ιστορία του Δικεφάλου.

Ο «αρχιτέκτονας» των επιτυχιών, μίλησε στο PAOK24 για το τι έχει καταφέρει το τμήμα τα τελευταία χρόνια, τους ανθρώπους και το μυστικό πίσω από την επιτυχία, αλλά και το κεφάλαιο Ευρώπη.

«Εμείς το έχουμε συνειδητοποιήσει εδώ και καιρό τι έχουμε καταφέρει και γι’ αυτό έχουμε φτάσει στα 4 συνεχόμενα νταμπλ. Τίποτα δεν γίνεται από μόνο του. Για να μπορέσεις να πάρεις 8 τίτλους στη σειρά θέλει πάρα πολύ οργάνωση και δουλειά. Η ομάδα έχει μπει σε πιο επαγγελματικά πρότυπα, προσπαθεί να φέρνει κάθε χρόνο τις καλύτερες παίκτριες στην ομάδα, να στελεχώνεται με τους καλύτερους για να ανεβαίνει επίπεδο. Το αποδείξαμε και φέτος.

Στο μέσο της σεζόν προχωρήσαμε σε αρκετές αλλαγές στο ρόστερ και κληθήκαμε μέσα σε 2 εβδομάδες να παίξουμε τελικό. Δεν ξέρω αν κάποιος μπορεί να αντιληφθεί το πόσο ρίσκο περιλάμβανε η απόφαση μας αυτή, αλλά επειδή έχουμε αντανακλαστικά, αποφασίσαμε να ρισκάρουμε, να το κάνουμε με τον τρόπο με τον οποίο θέλουμε εμείς, γιατί έτσι είναι το σωστό και καταφέραμε να πάρουμε το νταμπλ.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους. Πρώτα από όλα στον Δ. Χασεκίδη, τον πρωτεργάτη της ομάδας, σε όλο το σύλλογο φυσικά, στον κ. Κατσαρή, τον κ. Τσαλόπουλο. Φυσικά δεν μπορούμε να ξεχνάμε και την πολύτιμη στήριξη του κ. Ιβάν Σαββίδη. Ιδιαίτερο ευχαριστώ στους συνεργάτες μου, τον Π. Γούσιο και Β. Σκανδάλη, τους φυσιοθεραπευτές, Ανδρέα και Παναγιώτη. Όλοι τους συμβάλλουν με τον τρόπο τους για να έρθουν και φέτος αυτοί οι δύο τίτλοι».

Για τον τίτλο που η ομάδα (επιτέλους) σήκωσε στη Μίκρα:

«Αυτό έλεγα στα κορίτσια. Από την πρώτη χρονιά είχε να σηκώσει ο ΠΑΟΚ τίτλο στο γήπεδο του, όταν πήραμε το πρωτάθλημα στη Νεάπολη. Όλοι οι υπόλοιποι ήταν εκτός έδρας. Και αυτό ήταν ένα έξτρα κίνητρο για εμάς φέτος. Να το σηκώσουμε μέσα στο γήπεδο μας στη Μίκρα, μπροστά στον κόσμο μας».

Σχετικά με τον ανταγωνισμό:

«Έχουμε απέναντι μας μια παραδοσιακή δύναμη, μια ομάδα που κυριαρχούσε στους τίτλους πριν τον ΠΑΟΚ και συνεχίζει να είναι πρωταγωνίστρια. Την επόμενη χρονιά θεωρώ ότι και άλλες ομάδες θα μπουν στη διαδικασία να ανέβουν επίπεδο και αυτό φυσικά θα κάνει και εμάς καλύτερους».

Κεφάλαιο Ευρώπη:

«Πάρα πολύ σημαντικό. Στοχεύουμε στην καλύτερη δυνατή πορεία. Φέτος δεν τα καταφέραμε. Θέλουμε το βήμα παραπάνω εκεί. Δεν είναι εύκολα εννοείται τα πράγματα, αλλά βήμα-βήμα μπορούμε να ανέβουμε ένα σκαλοπάτι».

Τέλος, για το κλίμα στην ομάδα:

«Όλος ο ΠΑΟΚ είναι μια γροθιά. Το τεχνικό τιμ, εγώ, ο Π. Γούσιος και ο Β. Σκανδάλης λειτουργούμε το ίδιο σε ανδρικό και γυναικείο χάντμπολ. Υπάρχει χημεία, άψογη συνεργασία και φαίνεται αυτό στο γήπεδο. Έχει περάσει και στις παίκτριες».

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΣ

Παπαδόπουλος: «Ο ΠΑΟΚ το έχει στο DNA του να πρωταγωνιστεί»

Όσα είπε ο αρχιτέκτονας της μεγάλης επιτυχίας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Οι πανηγυρισμοί δεν έχουν κοπάσει στις τάξεις του τμήματος ποδοσφαίρου σάλας του ΠΑΟΚ που στην παρθενική του χρονιά κατέκτησε την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία, αλλά πανηγύρισε και το πρωτάθλημα στη Futsal League 2.

Ο προπονητής του Δικεφάλου, Λεωνίδας Παπαδόπουλος, σχολίασε:

«Μία πολύ δύσκολη χρονιά από την αρχή, έφτασε στο τέλος της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μεγαλύτερη χαρά νιώθω που αυτά τα παιδιά πήραν αυτό το πρωτάθλημα, τα οποία από το μηδέν ξεκίνησαν, παράτησαν τα πάντα, έδωσαν το 1000% από την ζωή τους, και τώρα βλέπω την χαρά στα πρόσωπα τους.

Όσο κλισέ και αν ακούγεται, ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο, από το να πρωταγωνιστεί όπου παίζει. Είναι το DNA αυτής της ομάδας, το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να διεκδικεί, τα πάντα, σε οποιοδήποτε άθλημα το οποίο παίζει».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Νικητής ο ΠΑΟΚ σε τουρνουά με ιδιαίτερη σημασία

Ηχηρό μήνυμα έστειλαν όλες οι παίκτριες

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Στο 2ο τουρνουά ποδοσφαίρου γυναικών κατά της βίας, συμμετείχε ο ΠΑΟΚ Β', φτάνοντας μάλιστα και στην κατάκτησή του.

Το τουρνουά διοργανώθηκε από τον ΠΑΣ Λαμίας, και μαζί με τον ΠΑΟΚ Β' και τους διοργανωτές συμμετείχαν και οι Πιερίδες Μούσες και ΓΠΟ Γιάννινα.

Ο Δικέφαλος πέτυχε τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, επικρατώντας του ΓΠΟ Γιάννινα με 2-0, των Μουσών με 2-0, και τον ΠΑΣ Λαμία με 4-0.

Καλύτερη παίκτρια του τουρνουά αναδείχθηκε η αθλήτρια του ΠΑΟΚ Β', Φωτεινή Μπουρονίκου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Κυριάρχησαν τα «αετόπουλα»

Μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ με 12 γκολ του Σεμλίκου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Σπουδαία νίκη πέτυχαν οι παίδες χάντμπολ του ΠΑΟΚ, επικρατώντας της ΧΑΝΘ με 17-30, στο πλαίσιο του πρωταθλήματος της ΕΣΧΘ.

Οι παίκτες του Δικεφάλου έδειξαν από νωρίς την αγωνιστική τους υπεροχή, παίρνοντας σημαντικό προβάδισμα, το οποίο στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου έφτασε σε διψήφια επίπεδα, 4-14. Παρόμοια ήταν η εικόνα και του δευτέρου ημιχρόνου, με τους «ασπρόμαυρους» να ανεβάζουν ακόμα περισσότερο την διαφορά, φτάνοντας στη νίκη με 17-30.

Τα πεντάλεπτα: 1-3, 2-6, 2-8, 2-9, 4-11, 4-14 (ημχ.), 6-18, 10-22, 11-25, 13-25, 14-26, 17-30

ΠΑΟΚ (Παλάσκας): Κοβάνης 4, Παγιαννίδης 1, Παπαστεφάνου, Συμεωνίδης 2, Στανκίδης 6, Ήτζιος, Τουρλής 5, Σεμλίκος 12, Σαβουλίδης, Τσάμης, Βιλντίρης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ