Connect with us

ΑΣ

Πικρό αντίο…

Εκτός τελικών ο ΠΑΟΚ

Ραφαήλ Γκαϊδατζής

Πικρό αντίο…

Εκτός τελικών του πρωταθλήματος η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ που δεν εκμεταλλεύτηκε την έδρα της, ηττήθηκε για δεύτερη φορά από τον Παναθηναϊκό (3-0 στην Αθήνα, 2-3 στο Παλατάκι) με τις «πράσινες» να παίρνουν την πρόκριση, παρά την προσπάθεια των «ασπρόμαυρων» να στείλουν τη σειρά σε τρίτο ματς.

Ο ΠΑΟΚ πίεσε από το σερβίς στο πρώτο σετ και αυτό του έδωσε τη δυνατότητα να βρει λύσεις επιθετικά από Πολυνοπούλου, Κογιάρ, Φιντόν για να προηγηθεί με 15-9 και 18-10 στη συνέχεια. Με Καλαντάτζε, άσο της Κογιάρ, κόκκινη κάρτα στον πάγκο του Παναθηναϊκού και πόντο της Φιντόν η διαφορά πήγε σε διψήφια τιμή (22-12). Με άουτ επίθεση της Κωνσταντίνου ο Δικέφαλος έφτασε στο σετ μπολ (24-13), ο Παναθηναϊκός μείωσε (24-15), με την Καλαντάτζε να διαμορφώνει το 25-15 κάνοντας το 1-0 για τις «ασπρόμαυρες».

Κακό ξεκίνημα για τον Δικέφαλο στο δεύτερο σετ με τον Παναθηναϊκό να παίρνει από νωρίς διαφορά με την Γκρόθες (3-10), τον Φενόλιο να αλλάζει την Λι Ντα Γιονγκ με την Ηλιοπούλου λίγο νωρίτερα (3-8) και την αλλαγή να κλείνει στο 4-12. Με την Κογιάρ ο ΠΑΟΚ μείωσε (9-14), αλλά προσωρινά καθώς οι φιλοξενούμενες με σερί άνοιξαν ξανά τη ψαλίδα (9-18). Η εικόνα του σετ έμοιαζε με αυτήν του πρώτου, αλλά από την… ανάποδη, καθώς οι «πράσινες» με 13-25 έφτασαν στην ισοφάριση σε 1-1.

Με Κλέπκου αντί Φιντόν ο ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα του τρίτου σετ, με τις «ασπρόμαυρες» με Μερτέκη, Κογιάρ να προηγούνται με 7-5, τις «πράσινες» να προσπερνούν (7-8) και τον Δικέφαλο να απαντά με δική του ανατροπή (10-8). Η Ισπανίδα διαγώνιος συνέχισε να δίνει σημαντικές λύσεις (14-10) με τον Γκάιτς να ξοδεύει και το δεύτερο τάιμ άουτ του, αλλά τον ΠΑΟΚ να ανεβάζει τη διαφορά (17-12), χωρίς όμως να κρατάει το +5, καθώς οι φιλοξενούμενες με τα λάθη των παικτριών του Φενόλιο ισοφάρισαν (17-17) και πέρασαν ξανά μπροστά (18-19) με την Κωνσταντίνου. Με πρωταγωνίστρια την Κογιάρ, ένα σημαντικό μπλοκ της Τσιόγκα και μια άουτ επίθεση, ο ΠΑΟΚ έφτασε στο σετ μπολ (24-23) με την Γκρόθες όμως να στέλνει το σετ στην… παράταση (24-24). Εκεί, με πέρασμα της Λι Ντα Γιονγκ και μπλοκ της Πολυνοπούλου ο Δικέφαλος έφτασε στο 27-25 και στο 2-1 στα σετ.

Με Κλέπκου και Τσιόγκα αντί Φιντόν, Καλαντάτζε στο ξεκίνημα του τέταρτου σετ ο ΠΑΟΚ που έμεινε όμως πίσω (6-12) με τον Παναθηναϊκό να βρίσκει λύσεις με Κρος, Γκρόθες και τον Φενόλιο να περνά την Ηλιοπούλου αντί της Λι Ντα Γιονγκ. Οι φιλοξενούμενες ανέβασαν τη διαφορά (9-17) με την Κυπαρίσση να αντικαθιστά την Μερτέκη και την Φιντόν να περνά αντί της Κογιάρ, αλλά τις «πράσινες» να παίρνουν διψήφιο προβάδισμα (10-20) και να στέλνουν τον δεύτερο ημιτελικό σε τάι μπρέικ με το 13-25 και το 2-2 στα σετ.

Με τη βασική του σύνθεση ο ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα του πέμπτου σετ με τις Πολυνοπούλου, Καλαντάτζε, Φιντόν, Μερτέκη, Κογιάρ, Λι Ντα Γιονγκ και λίμπερο Ξανθοπούλου. Με την Κογιάρ ο Δικέφαλος προηγήθηκε 3-1, αλλά με την Χαντάβα οι «πράσινες» απάντησαν (3-5) με τον Φενόλιο να παίρνει τάιμ άουτ, αλλά την Κρος να δίνει τις λύσεις για το 5-8 στην αλλαγή τερέν των δύο ομάδων. «Ασπρόμαυρη» αντίδραση και ανατροπή με Κογιάρ και μπλοκ των Φιντόν, Λι Ντα Γιονγκ για το 9-8. Η Γκρόθες έβαλε ξανά μπροστά τον Παναθηναϊκό (10-12) και η Κωνσταντίνου έστειλε την ομάδα της στο ματς μπολ (11-14). Η Πολυνοπούλου μείωσε με μπλοκ (12-14), όμως η Γκρόθες έκανε το 12-15 και με 2-3 σετ χάρισε τη νίκη – πρόκριση στους τελικούς του πρωταθλήματος για τις «πράσινες».

Τα σετ: 25-15, 13-25, 27-25, 13-25, 12-15

*Οι πόντοι του ΠΑΟΚ προήλθαν από 2 άσσους, 58 επιθέσεις, 7 μπλοκ και 23 λάθη αντιπάλων και του Παναθηναϊκού προήλθαν από 7 άσσους, 64 επιθέσεις, 1 μπλοκ και 33 λάθη αντιπάλων

ΠΑΟΚ (Μάρκο Φενόλιο): Πολυνοπούλου 9 (7/15 επ., 2 μπλοκ), Καλαντάτζε 5 (5/14 επ.), Μερτέκη 8 (7/31 επ., 1 μπλοκ, 52% υπ. – 40% άριστες), Κογιάρ 30 (29/62 επ., 1 άσσος), Φιντόν 6 (5/19 επ., 1 μπλοκ, 44% υπ. – 24% άριστες), Λι Ντα 4 (2/5 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ) / Ξανθοπούλου (λ, 35% υπ. – 15% άριστες), Παπαδοπούλου (λ), Ηλιοπούλου, Κλέπκου 2 (1/17 επ., 1 μπλοκ, 48% υπ. – 38% άριστες), Κυπαρίσση 1 (1/3 επ.), Τερζόγλου, Τσιόγκα 2 (1/1 επ., 1 μπλοκ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΟ (Μπράνκο Γκάιτς): 
Χατζηευστρατιάδου 8 (7/15 επ., 1 μπλοκ), Κωνσταντίνου 8 (8/32 επ.), Κρος 16 (16/26 επ.), Γκρόθες 18 (18/50 επ., 54% υπ. – 27% άριστες), Παπαφωτίου 5 (3/3 επ., 2 άσσοι), Χαντάβα 15 (12/40 επ., 3 άσσοι, 37% υπ. – 23% άριστες) / Ρόγκα (λ, 33% υπ. – 19% άριστες), Στεπανένκο, Παπαστεργίου 1 (1 άσσος), Μεταξά 1 (1 άσσος).

ΣΧΟΛΙΑ

ΑΣ

Λιώνης: «Όταν είσαι ΠΑΟΚ τίποτα δεν κερδίζεται εύκολα»

Μέσα από μια κατάθεση ψυχής κάνει το «ταμείο» της σεζόν

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ολοκληρώνοντας μια ονειρική πρώτη χρονιά ζωής, το τμήμα ποδοσφαίρου σάλας του ΠΑΟΚ κατέκτησε την άνοδο και το πρωτάθλημα και από την επόμενη σεζόν θα αγωνίζεται στα μεγάλα σαλόνια.

Ο Ανέστης Λιώνης μέσα από μια ανάρτηση - κατάθεση ψυχής κάνει το «ταμείο» των όσων έζησαν οι πρωταγωνιστές της επιτυχίας αυτής.

Αναλυτικά όσα αναφέρει:

«Πέρασαν 5 μέρες για να βρω τα λόγια για την ομορφότερη σεζόν της ζωής μου.

Κάποιοι τρελοί μαζευτήκαμε σιγά σιγά από το καλοκαίρι, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τις ζωές μας, με μοναδικό στόχο το να πετύχουμε κάτι σπουδαίο με τη φανέλα της ομάδας που αγαπάμε από μικρά παιδιά. Και τα καταφέραμε.

Ατελείωτα χιλιόμετρα, δύσκολοι τραυματισμοί, ήττες και ισοπαλίες στο τέλος λόγω απειρίας ενώ είμασταν καλύτεροι, στενοχώριες.. Μέσα από αυτά όλοι βγήκαμε πιο δυνατοί και φτάσαμε στο πιο ευτυχισμένο τέλος. Και στην τελική όταν είσαι ΠΑΟΚ τίποτα δεν κερδίζεται εύκολα.

Θέλω να ευχαριστήσω όσους συνέβαλλαν σε αυτό το ασπρόμαυρο ταξίδι. Τον Απόστολο Καΐση, αυτόν τον άρρωστο οπαδο του ΠΑΟΚ που του ήταν ο ιδρυτής αυτου του τμήματος, τον Κωνσταντίνο Φωτιάδη που βοήθησε τα μέγιστα στην υλοποίηση του, τον Πέτρο Βασιλακίδη που ανέλαβε στη συνέχεια την ηγεσία του τμήματος και έτρεχε μέρα νύχτα για να το κρατήσει όρθιο, τον προπονητή μας, τον Λεωνίδα Παπαδόπουλο που ξόδεψε ατέλειωτες ώρες προπόνησης και υπομονής για να μας μάθει το ποδοσφαιρο Σάλας και να μας οδηγήσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και φυσικά όλους μου τους συμπαίκτες που έβαλαν κάτω τον εγωισμό τους και παραμειναμε ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ και στα εύκολα αλλά και στα δύσκολα.

Το πρωτάθλημα είναι αφιερωμένο σε ολους εμάς που θυσιάσαμε τα πάντα για να φτάσουμε ως εδώ, στους ΠΑΟΚτσηδες όλου του κόσμου που αγαπάνε αγνά την ομάδα μας, σε όσους έφυγαν από τη ζωή για τα 4 αυτά γραμματα, στον Γιαννάκη, στον Μιχάλη και σε όλους μας τους χορηγούς που στήριξαν το εγχείρημα αυτό.

Φυσικά στον αδερφό μου Αλέξανδρο Βασάρα που τραυματίστηκε σοβαρά στα μέσα της χρονιάς και του είχα ταξει αυτό το πρωτάθλημα παρά την τέραστια για εμάς απουσία του και στον μάγο από τις φαβέλες της Βραζιλίας Στέλιο Χαρπίδη που τραυματίστηκε στον ημιτελικό και μας έδωσε άλλο ένα κίνητρο να τα δώσουμε όλα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Τώρα αρχίζει το καλό!
SATALANA

Υ.Γ. ΤΙ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Μεγάλη πρόκριση Μελαδίνη – Δύο πανελλήνια ρεκόρ ο Δημανόπουλος

Εξαιρετικές επιδόσεις των κολυμβητών του ΠΑΟΚ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Εξαιρετικές επιδόσεις είχαν οι κολυμβητές του ΠΑΟΚ, Οδυσσέας Μελαδίνης και Χρήστος Δημανόπουλος.

Ο Οδυσσέας Μελαδίνης με χρόνο 22:31 στα 50μ. ελεύθερο πήρε την πρόκριση για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών/γυναικών, το οποίο θα διεξαχθεί στο Βελιγράδι στις 17-23 Ιουνίου.

Επίσης, με την επίδοση των 22:60 κατέρριψε το ρεκόρ το οποίο υπήρχε εδώ και 16 χρόνια, από τον Απόστολο Τσαγκαράκη με 22:66.

Ο Χρήστος Δημανόπουλος με την σειρά του έκανε δύο πανελλήνια ρεκόρ στην κατηγορία των παίδων. Στους Πανελλήνιους σχολικούς αγώνες ΓΕΛ-ΕΠΑΛ στα 50μ. πεταλούδα με επίδοση 24:59, και στα Νιόβεια στα 50μ. ελεύθερο με επίδοση 23:12.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΑΣ

Οι γκολάρες που έκριναν άνοδο και τίτλο! (vids)

Οι «κεραυνοί» των Αναστασιάδη και Μπικιάρη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΘΡΟΥ

Ονειρική η παρθενική σεζόν του τμήματος ποδοσφαίρου σάλας του ΠΑΟΚ που κατάφερε να κερδίσει την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία, αλλά ταυτόχρονα και τον τίτλο του πρωταθλητή στη Futsal League 2.

Η άνοδο και η κατάκτηση του τίτλου «σφραγίστηκαν» από δύο γκολάρες που πέτυχαν οι παίκτες του Δικεφάλου.

Ο «κεραυνός» του Αναστασιάδη ήταν αυτός που χάρισε τη νίκη στους «ασπρόμαυρους» απέναντι στους Θρακομακεδόνες και έδωσε το έναυσμα για τους πανηγυρισμούς στη Μίκρα.

 

Μία ημέρα μετά στον τελικό για τον τίτλο, μια περίτεχνη ενέργεια του Μπικιάρη ήταν αυτή που έδωσε τον τίτλο στον ΠΑΟΚ.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ